Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Kraggenburg

Je overweegt je huis te verkopen in Kraggenburg? Op deze pagina bieden we je relevante vastgoedinformatie aan die cruciaal kan zijn in deze fase. Zo vind je up-to-date statistieken over onder andere de gemiddelde woningprijzen, vraag- en verkoopprijzen, en het aantal transacties in Kraggenburg van april 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Kraggenburg

De gemiddelde verkoopprijs in Kraggenburg is in de laatste 3 maanden € 452.750 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 411.375 euro. Wanneer de verkoopprijs hoger is dan de vraagprijs, betekent dit dat kopers bereid zijn meer te betalen dan de verkoper in eerste instantie vroeg, wat een teken kan zijn van een sterke vraag in de markt. Hieronder zie je een grafiek met de ontwikkeling van deze prijzen gedurende de laatste 3 maanden:

Huizenprijzen in Kraggenburg

Afgelopen 3 maanden

€ 198.000
€ 350.000
€ 503.000

Wat essentieel is bij het bepalen van de potentieel te ontvangen bedrag bij het verkopen van je huis in Kraggenburg, is de waarde per vierkante meter. Door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Kraggenburg, krijg je een grove indicatie van wat je woning kan opbrengen. In de grafiek hieronder spreken de cijfers voor zich, met de recente verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 van de laatste drie maanden:

Huizenprijzen in Kraggenburg per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.600

Prijsontwikkeling Kraggenburg laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Kraggenburg zich zeker niet stil gehouden. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was € 452.750 euro. Voor meer inzicht in de ontwikkelingen adviseren we je om de marktcijfers hieronder te bekijken:

Wat is mijn woning in Kraggenburg waard?

De waarde van je huis in Kraggenburg is van veel aspecten afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het type woning, het totale oppervlak en de huidige staat, maar ook de stand van de markt heeft een grote invloed. Deze variabelen tezamen kunnen het eindbedrag op de woningmarkt sterk beïnvloeden.

Zou je graag willen weten hoeveel jouw woning in Kraggenburg waard is? Dan is een gratis waardebepaling uitgevoerd door een erkende makelaar een uitstekende eerste stap. Op deze manier krijg je een realistisch beeld van wat je mag verwachten en kun je een weloverwogen keuze maken over het wel of niet verkopen van je woning.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je langs om de woning te bekijken. Dit kost je ongeveer 30 minuten van je tijd, maar geeft je waarvoordevolle informatie. Het helpt je niet alleen bij het bepalen van de verkoopprijs, maar geeft je ook een indicatie van hoelang het mogelijk kan duren om je woning te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarkt bestudeert, is het nuttig om verder te kijken dan de grenzen van je eigen woonplaats. Zo verschilt het beeld van de woningmarkt in Kraggenburg bijvoorbeeld van dat in omringende plaatsen.

Om de nuances in deze verschillen te vatten, helpt het om ook de verkoopprijzen in de omliggende gemeenten in ogenschouw te nemen. Zo krijg je een vollediger beeld van de huidige marktsituatie.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Kraggenburg

De verschillende prestaties van makelaars in Kraggenburg zorgen ervoor dat elk huis en elke situatie een unieke aanpak vergt. Om voordelig en efficiënt jouw huis te verkopen, zijn er talloze factoren om rekening mee te houden: alles van de verkoopsnelheid van de makelaar, hun vergoedingen en transparantie en de getuigenissen van vorige klanten. Het selecteren van de makelaar die echt bij jou aansluit kan dus een flinke opgave zijn.

Dit is waar onze vergelijkingstool voor makelaars precies van pas komt, terwijl je erbij kunt helpen om de makelaar te vinden die perfect afgestemd is op jouw situatie. Zie makelaars vergelijken als een essentiële eerste stap in het proces van het verkopen van je huis. Het zorgvuldig overwegen van jouw keuzes kan een enorm verschil maken en je wellicht duizenden euro’s besparen.

Vergelijk makelaars in Kraggenburg Of lees meer over makelaars in Kraggenburg

Gemiddelde tarieven van makelaars in Kraggenburg

Het is belangrijk om scherp te zijn op de courtages van makelaars als je jouw huis wilt verkopen. In Kraggenburg liggen de gemiddelde tarieven op 1,20% van de verkoopprijs. Dit betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 452.750 de makelaarskosten uitkomen op € 5.433. Realiseer je dat de tarieven kunnen variëren, dus het is raadzaam om via deze tool makelaarstarieven in Kraggenburg op te vragen.

Maar onthoud dat makelaars ook op andere manieren kunnen verschillen dan alleen de courtage. Denk aan de verkoopstrategie, het aantal woningen dat ze in de verkoop hebben of de manier waarop ze jouw huis presenteren. Houd hier dus zeker rekening mee in je keuze. In het geval dat je meerdere gelijke offertes krijgt, kan de manier van werken of een persoonlijke klik de doorslag geven. Het is dus echt niet alleen maar een kwestie van het laagste tarief kiezen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Kraggenburg

In het pittoreske Kraggenburg zijn er momenteel 476 koopwoningen. Echter, slechts een beperkt deel van deze koopwoningen komt continu op de markt, wat voor schaarste zorgt. Voor jou als mogelijke woningverkoper biedt deze schaarste een uitstekende kans. Het beperkte aanbod kan de interesse en daarmee de prijs voor jouw woning verhogen.

Aantal verkochte woningen in Kraggenburg

In de laatste twaalf maanden gingen diverse woningen in Kraggenburg in de verkoop. Deze aanmeldingen leidden tot een mooi stel transacties. Om precies te zijn, het lukte om 15 woningen van eigenaar te laten wisselen. Aanschouw dit in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Kraggenburg te verkopen?

Verkopen van je huis in Kraggenburg kan een complex proces zijn met vele stappen. Denk maar aan het bepalen van de juiste verkoopprijs, het aanpakken van eventuele achterstallige onderhoud, en het werven van potentiële kopers. Het is ook van belang een energielabel aan te vragen en om op tijd informatie in te winnen over de kosten die je kunt verwachten. Daarnaast moet je jezelf verdiepen in de woningwaarde en is het slim om verkoopadvies in te winnen bij een makelaar.

Om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet, is het verstandig een goed gestructureerd stappenplan te hebben. Hiermee kun je al je taken bijhouden en beheersen, van het inrichten en fotograferen van je huis tot aan de onderhandelingen en afronding van de verkoop. Met een zorgvuldig uitgedacht stappenplan kun je efficiënt en effectief handelen, zelfs in de meest stressvolle periodes van het proces. En een laatste gouden tip: neem je tijd. Beslissingen genomen in haast pakt zelden goed uit.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt om je huis te verkopen in Kraggenburg, wil je natuurlijk goed geïnformeerd zijn. De huizenprijzen zijn constant in beweging en het is daarom belangrijk om de prijsontwikkeling van je woning te kennen. Hier op Huis Verkopen houden we alles actueel; of het nu gaat om vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties of nieuwe aanmeldingen. Je zult hier altijd de meest recente gegevens vinden omtrent de woningmarkt in Kraggenburg.

Handige tools voor de verkoop van je woning

Huis Verkopen kan veel bieden als je jouw woning wilt verkopen. Wij zorgen ervoor dat je niets over het hoofd ziet bij het regelen van de verkoop. Zo heb je met onze gratis waardebepaling direct een inschatting van jouw woningwaarde en kun je via onze tarievenopvraag besparen op makelaarskosten. Daarnaast helpen we je om de beste lokale makelaars te vinden en vergelijken via de makelaarsvergelijkings-tool. Huis Verkopen fungeert als jouw persoonlijke assistent in het verkoopproces, waardoor je zeker weet dat je de beste deal krijgt voor jouw woning in Kraggenburg.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen