Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Oriënteren voor verkoop

Je huis verkopen is een grote stap. Als je twijfelt over verkoop, is voorverkenning altijd verstandig. We leggen je uit hoe je zo slim mogelijk kunt oriënteren voor verkoop, zonder kosten te maken.

Robert Welink
- expert woningwaarde
Gecontroleerd door
Bijgewerkt: 07 mei 2024

Je mogelijkheden verkennen

Als je twijfelt over verkoop omdat je niet zeker weet wat je mogelijkheden zijn, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een slimme stap.

De makelaar vertelt je precies wat je woning waard is en wat deze vermoedelijk zal gaan opleveren bij verkoop. Indien je van plan bent om een andere woning te gaan kopen, weet je ook direct wat jouw aankoopbudget zal zijn.

Waardebepaling aanvragen

Wel of niet verkopen?

Het is mogelijk dat je in een lastige situatie zit, waardoor de beslissing om te verkopen niet eenvoudig is, bijvoorbeeld een erfenis of een scheidingssituatie.

Als je meent dat je in een moeilijke situatie waarbij je niet alle gevolgen kunt overzien (of simpelweg niet weet waar je aan toe bent), dan is ons advies om een ervaren makelaar om een gratis verkoopadvies te vragen.

De makelaar vertelt hoe je er qua woningwaarde voor staat, wat je mogelijkheden zijn en geeft je tips waar je aan moet denken. Dit is de oplossing voor iedereen die twijfelt over verkoop.

Verkoopadvies aanvragen

Verkopen of verhuren?

Het is ook mogelijk dat je twijfelt tussen verkoop of verhuur, waarbij de keuze voor verhuur vaak gemaakt wordt als je (A) mogelijk nog op een later moment wilt terugkeren in de woning als bewoner of (B) als je de bedoeling hebt om van de woning een bron van inkomsten te maken.

Een specialist schetst beide plaatjes

Wij raden aan om een gratis verkoopadviesgesprek aan te vragen aan makelaars die gespecialiseerd zijn in verkoop én verhuur. Als je daarbij uitlegt waar je twijfel zit en wat de variabelen van jouw situatie zijn, dan kan een dergelijke specialist een plaatje schetsen van zowel het verkoopscenario als het verhuurscenario. Dat is verhelderend en maakt jouw beslissing makkelijker.

Vraag het aan een specialist

Welke makelaar kies ik?

Er zijn weinig keuzes die zoveel impact hebben bij een verkooptraject als de keuze voor een makelaar. Als jij al wel zeker weet dat je jouw huis wilt gaan verkopen, maar je moet nog besluiten over de keuze voor een makelaar, dan is dit gerust een stap waarbij je even mag blijven stil staan.

Makelaars verschillen op diverse manieren

Het is verstandig om te kiezen voor een makelaar die ervaring heeft met jouw woningtype en ervaren is in jouw buurt. De prestaties van makelaars verschillen. Om die reden maken wij het mogelijk om de drie beste makelaars te vergelijken die het beste aansluiten bij jouw voorkeuren en woning.

Vergelijk makelaars

Belangrijk om te weten

Oriënteren is gratis - voorkom kosten

Het is verstandig om je te laten informeren door professionals op het moment dat jij de verkoop van je huis overweegt. Een verkoopadvies is gratis en geeft je alle informatie die je nodig hebt om tot een besluit te komen. Je hoeft op geen enkele manier kosten te maken. Vermijd betaalde tools en rapporten.

Stem je plannen af op je volgende woning

Als je de verkoop van jouw huidige woning overweegt, dan is er een volgende woning waar je naar toe wilt gaan. Als dit ook een koopwoning is, dan is het belangrijk om te weten wat jouw huidige woning waard is, zodat je weet wat je aankoopbudget is. Is het een huurwoning, dan is het zinvol om voor je huidige koopwoning de maximale verkoopprijs te behalen.

Maak gebruik van de kennis van de makelaar

Een goede makelaar is veel meer dan iemand die jouw huis te koop zet. Een goede makelaar denkt namelijk mee over jouw huidige en toekomstige woonsituatie, zodat je de juiste beslissingen kunt maken op het juiste moment.

Als je momenteel aan het oriënteren bent, dan is ons advies om meerdere makelaars te vergelijken en daarbij jouw woonsituatie voor te leggen. Wat zijn je overwegingen? Waar heb je onzekerheid over? De makelaars denken dan met je mee, waardoor je (zonder kosten te maken) advies krijgt waar je iets aan hebt.

Stapsgewijs oriënteren?

We hebben alle stappen van het verkoopproces op een rijtje gezet. Ideaal als je aan het oriënteren bent. Bekijk het interactieve stappenplan voor de mogelijke verkoop van jouw huis.

Bekijk het stappenplan
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen