Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rotterdam

Overweeg je jouw huis in Rotterdam te verkopen? Bij een dergelijke grote stap is een gedegen voorbereiding van belang. Gelukkig kan je op HuisVerkopen.nl alles vinden wat je nodig hebt om je woning succesvol op de markt te plaatsen en een passende koper te vinden.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rotterdam

Wanneer je overweegt om je woning in Rotterdam te verkopen, zijn er enkele aspecten die jouw aandacht vereisen. Het is allereerst belangrijk om een realistische vraagprijs vast te stellen op basis van de lokale woningmarkt. Daarnaast dien je zorg te dragen voor een professionele presentatie van je huis, zoals goede foto's en een duidelijke beschrijving. Bovendien moet je op de hoogte zijn van de juridische aspecten van het verkoopproces.

Je vraagt je wellicht af hoe de woningmarkt in Rotterdam momenteel presteert. Hoe snel worden vergelijkbare huizen in Rotterdam verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoe groot is de mogelijke besparing door verschillende makelaars te vergelijken? Een oplossing hiervoor is om de deskundigen te raadplegen op makelaars vergelijken voor het vinden van een makelaar die goed presteert in Rotterdam. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Rotterdam:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
63 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 456.912
Besparing (gem.)
€ 1.599

Je huis snel verkopen in Rotterdam

Woningen in de dynamische stad Rotterdam staan gemiddeld 68 dagen te koop voordat ze verkocht worden. Hoe je jouw huis sneller kunt verkopen? Hieronder volgen drie concrete tips.

 1. Kies een professionele makelaar. Het inhuren van een lokale makelaar met een goede reputatie en kennis van de Rotterdamse woningmarkt kan een groot verschil maken. De makelaar kan helpen met prijsbepaling, documentatie en onderhandelingen.
 2. Investeer in professionele foto's. Zorg voor hoogwaardige foto's om jouw woning optimaal te presenteren. Goede foto's trekken meer aandacht en kunnen potentiële kopers overtuigen om een bezichtiging te plannen.
 3. Prijsstrategie is ook key. Stel een realistische vraagprijs in. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot een lagere opbrengst dan mogelijk.

Tips in Rotterdam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rotterdam op?

Huizen in Rotterdam worden momenteel voor het bedrag van € 456.912 verkocht. Dit is een gemiddelde, wat betekent dat de verkoopprijs van individuele woningen hier van kan afwijken. Verschillende factoren beïnvloeden de uiteindelijke verkoopsom van jouw huis, zoals de staat van onderhoud, de locatie en de huidige vraag en aanbod op de woningmarkt.

Buiten de totale verkoopprijs, wordt vaak ook de prijs per vierkante meter (m2) bekeken. Deze wordt berekend door de verkoopprijs te delen door de totale woonoppervlakte. De gemiddelde prijs per m2 voor een woning in Rotterdam is op dit moment € 4.568. Net als de totale verkoopprijs, kan de prijs per m2 fluctueren afhankelijk van diverse factoren zoals de kwaliteit en locatie van de woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rotterdam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.100
€ 4.400
€ 4.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rotterdam bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rotterdam.

Feitjes over Rotterdam

 • Rotterdam staat bekend om zijn indrukwekkende skyline.
 • De haven van Rotterdam is de grootste van Europa.
 • Het heeft het eerste niet-Amerikaanse filiaal van Starbucks.

Tips om je woning te verkopen in Rotterdam

Verkoop jij je huis in Rotterdam? Het kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en aandacht voor detail kun je de verkoopprijs aanzienlijk verhogen. Hier zijn enkele tips die je helpen om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers.

 • De eerste indruk telt. Zorg voor een verzorgd exterieur. Een fris geschilderde voordeur, nette voortuin en schone ramen spreken direct aan.
 • Lichte en ruimtelijke vertrekken zijn aantrekkelijk. Verwijder overbodig meubilair en houd de inrichting neutraal. Witte muren kunnen ook bijdragen aan een ruimtelijke sfeer.
 • Investeer in een professionele fotograaf. Goede foto's zijn essentieel voor de online presentatie van je huis. Ze kunnen net het verschil maken tussen wel of geen bezichtiging.
 • Denk aan de geuren in je huis. Een frisse, schone lucht kan een positieve indruk achterlaten. Bak bijvoorbeeld een appelcake voordat de kijkers komen.
 • Maak kleine reparaties. Hoewel ze misschien onbelangrijk lijken, kunnen kleine problemen zoals lekkende kranen of krakende deuren potentiële kopers tegenhouden.

Ontdek jouw stappenplan in Rotterdam:

 • Specifiek stappenplan voor jouw woning
 • Met overzicht sla je geen belangrijke stappen over
 • Interactief: je houdt zelf de status bij van elke stap
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Rotterdam

Rotterdam, als bruisende stad, heeft vele unieke bezienswaardigheden die potentiële kopers aantrekken. Van veelzijdige architectuur tot aan culturele hotspots; deze elementen dragen eraan bij dat het verkopen van je huis in Rotterdam een aantrekkelijkere optie wordt.

Hieronder volgen enkele opmerkelijke bezienswaardigheden in Rotterdam die kopers extra kunnen interesseren:

 • De Erasmusbrug: Deze kenmerkende brug, ook wel 'de Zwaan' genoemd, is zowel een architectonisch hoogtepunt als een praktische verbinding tussen de noord- en zuidkant van de stad.
 • De Markthal: Deze plek is een paradijs voor degenen die de liefde voelen voor eten, cultuur en Amsterdamse architectuur. De hal biedt een diversiteit aan eetgelegenheden en winkels.
 • Kubuswoningen: Deze architecturale wereldwonderen, ontworpen door Piet Blom, brengen wonen, werken en recreëren samen in een creatieve kruisbestuiving.
 • Euromast: Met een hoogte van 185 meter is de Euromast het hoogste observatorium in Nederland, waardoor het een populaire toeristische bestemming is.
 • Museum Boijmans Van Beuningen: Bekend om zijn uitgebreide en gevarieerde collectie, tilt dit museum het culturele erfgoed van Rotterdam naar een nieuw niveau.

Wat kost een huis verkopen in Rotterdam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rotterdam kost je als verkoper gemiddeld € 5.968. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rotterdam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 456.912) € 4.798
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.968

Kosten van makelaars in Rotterdam

Als je je huis in Rotterdam wilt verkopen, komen de kosten van een makelaar doorgaans neer op een percentage van de verkoopprijs, ook wel courtage genoemd. In Rotterdam hanteren makelaars gemiddeld een courtage van 1,05%. Maar let op, dit is een gemiddelde en de werkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen, afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Makelaars hanteren verschillende kostenstructuren en dat maakt het vergelijken van makelaarskosten soms lastig. Het is mogelijk dat een makelaar naast de courtage, ook nog opstart- of advertentiekosten rekent. Staar je niet blind op alleen de courtage, maar sta ook stil bij de overige kosten. Vraag altijd naar een totaalplaatje zodat je een zorgvuldige vergelijking kunt maken.

Lees meer over makelaars in Rotterdam.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Verkoopstyling en klein onderhoud zijn vaak onderbelichte aspecten bij de verkoop van een huis. Het is echter belangrijk om te realiseren dat deze investeringen significant bijdragen aan de verkoopbaarheid van je huis. Met een frisse laag verf, reparaties van kleine defecten en een goed gestyled interieur, presenteer je je huis op z'n best aan potentiële kopers.

De gemiddelde kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud liggen op € 875. Hoewel dit een investering is, kan het positieve effect op de verkoopprijs dit meer dan waard zijn. Denk er daarom goed over na welke verbeteringen het meeste bijdragen aan de verkoopwaarde en overweeg het inschakelen van een professional.

Notariskosten

Naast het honorarium van de makelaar en eventuele voorbereidingskosten, dien je ook rekening te houden met notariskosten. Deze kosten ontstaan voor het opmaken van de hypotheekakte en het doorhalen van je oude hypotheek, aangezien je huis vrij van hypotheken verkocht dient te worden.

Bij de notaris worden gemiddeld kosten in rekening gebracht van € 350 voor het doorhalen van een hypotheek. Deze kosten kunnen variëren per notariskantoor, dus het is verstandig om verschillende offertes op te vragen en te vergelijken.

Overzicht verkoopkosten

Gedurende het gehele verkoopproces zijn er diverse kosten waarmee je te maken krijgt. Deze kunnen variëren van courtagekosten voor de makelaar, tot kosten voor verkoopstyling, notariskosten en potentieel zelfs kosten voor het verbeteren van je energielabel. Houd rekening met deze factoren om verrassingen te voorkomen.

Het hebben van een helder overzicht van deze verkoopkosten is belangrijk om een realistisch beeld te hebben van de netto opbrengst van de verkoop van je huis. Door dit goed in kaart te brengen, houd je grip op het financiële plaatje en voorkom je onaangename verrassingen.

Waar op letten bij verkoop huis in Rotterdam?

 • Vergunningen: Rotterdam heeft strenge regels wat betreft verbouwen en aanpassingen aan de woning. Zorg ervoor dat je alle benodigde vergunningen voor de woning hebt voordat je de woning in de markt zet. Niet-naleving van regelgeving kan leiden tot boetes en vertragingen in de verkoop, en kan soms zelfs leiden tot een verkoopembargo.
 • Wijk en locatie: Rotterdam is een grote stad met zeer diverse wijken die sterk variëren in bevolkingssamenstelling, voorzieningen en woningprijzen. Afhankelijk van je doelgroep wil je misschien de voordelen benadrukken van het wonen in een levendige stadsbuurt, of juist de rust van een buitenwijk aanprijzen. Wees bewust van de wijk waarin jouw pand staat en speel hierop in bij de verkoop.
 • Energiezuinigheid: Rotterdam streeft ernaar om in 2050 een volledig klimaatneutrale stad te zijn. Het is dus belangrijk dat jouw woning voldoet aan de huidige milieunormen. Investeringen in bijvoorbeeld isolatie of zonne-energie kunnen de waarde van jouw woning verhogen en aantrekkelijker maken voor kopers.
 • Parkeren: Rotterdam heeft een druk straatbeeld en parkeren kan er een uitdaging zijn. Als jouw woning over een eigen parkeerplaats beschikt, is dit een groot verkoopvoordeel. Is dit niet het geval, dan is het belangrijk om de beschikbaarheid en kosten van parkeren in de nabijheid van jouw woning te vermelden.

Wanneer mijn huis verkopen in Rotterdam?

Je bent misschien aan het overwegen om je huis in Rotterdam te verkopen en je vraagt je af of juni 2024 een goed moment is. Ja, in deze periode kan het zeer interessant zijn om je woning van de hand te doen. Door de aanhoudende vraag naar huizen is de Rotterdamse markt in beweging en dit kan een positief effect hebben op de verkoopprijs van jouw huis.

Maar hoe weet je zeker of dit het juiste moment is? Een lokale makelaar uit Rotterdam kan je daar goed bij helpen. Zij kennen de lokale markt beter dan wie dan ook en kunnen je een accurate schatting geven van de actuele waarde van jouw woning. Met hun hulp kun je een weloverwogen beslissing nemen om op het juiste moment je huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Rotterdam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Heb je je wel eens afgevraagd hoe je je huis in Rotterdam het beste kunt verkopen? Het enige dat je nodig hebt is een gedegen plan. Gelukkig heeft Huis Verkopen het perfecte stappenplan voor de specifieke verkoop van jouw woning. Dit persoonlijke stappenplan is eenvoudig te volgen en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Het helpt je om je woningverkoop zorgvuldig en strategisch voor te bereiden, wat een aanzienlijke impact kan hebben op het uiteindelijke verkoopresultaat.

Gratis waardebepaling van jouw woning

Als je overweegt je huis te verkopen, is het handig om te weten wat jouw woning waard is. Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling aan die je hierbij helpt. Deze tool geeft je een realistisch beeld van de waarde van je huis in Rotterdam en draagt zo bij aan een succesvolle verkoop.

Vergelijk makelaars in Rotterdam

In plaats van lukraak een makelaar kiezen, kun je op Huis Verkopen makelaars vergelijken. Deze feature helpt je om de beste makelaar te vinden die aansluit bij jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Zo ben je verzekerd van de best mogelijke begeleiding bij de verkoop van jouw woning.

Besparen op makelaarskosten

Natuurlijk wil je niet meer betalen dan nodig is voor een makelaar. Met Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen en vergelijken. Hierdoor kun je flink besparen op de kosten en houd je meer geld over na de verkoop van je huis.

Eenvoudig en modern woningverkoop

Het platform van Huis Verkopen is zeer gebruiksvriendelijk. Met de moderne tool van Huis Verkopen wordt het voorbereiden van de verkoop van je huis een eenvoudige opgave. Zo neemt Huis Verkopen je een hoop stress en moeite uit handen en kun je zo efficiënt mogelijk aan de slag gaan.

Appartement verkopen in Rotterdam

Als een appartement in Rotterdam op de markt komt, is de verkoop vaak een ander proces dan bij een vrijstaand huis. Omdat het soms een zware taak kan zijn om een appartement te verkopen, is het aan te raden dat je met een gestructureerd plan werkt. Een stappenplan zorgt ervoor dat je niks over het hoofd ziet en dat het proces vlotter verloopt, terwijl jij tevens de controle behoudt.

Belangrijke aspecten in jouw verkoopstappenplan zijn onder meer het bepalen van de verkoopprijs, het voorbereiden op bezichtigingen en het onderhandelen over prijzen. Een goede voorbereiding kan je zelfs in een competitieve markt als Rotterdam de bovenhand geven. Onthoud dat elke stap in het proces, hoe klein het ook mag lijken, van groot belang is bij het succesvol verkopen van jouw appartement.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rotterdam

De kosten voor het verkopen van je huis in Rotterdam variëren. Je betaalt namelijk courtage aan de makelaar, je hebt notariskosten en mogelijk betaal je voor een stijladviseur of verkoopstylist. Voor een duidelijk overzicht van mogelijke kosten, bezoek je deze pagina.

De waarde van je huis in Rotterdam kan het beste worden bepaald door een lokale makelaar. Zij kennen de markt goed en kunnen een waardebepaling doen. Een waardebepaling kun je aanvragen op deze pagina.

Het snel verkopen van je huis in Rotterdam kan door je huis goed te presenteren, een reële vraagprijs te stellen en actief met de verkoop aan de slag te gaan. Voor een overzicht van tips voor een snelle verkoop, bezoek je ons overzicht met tips.

Ja, je hebt een definitief energielabel nodig bij de verkoop van je huis in Rotterdam. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Je kan een energielabel aanvragen via deze link.

Het is mogelijk om je huis in Rotterdam zelf te verkopen, maar een goede makelaar kan je veel werk uit handen nemen en kan mogelijk een hogere verkoopprijs realiseren. Op deze pagina kan je makelaars vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen