Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Veendam

Als je van plan bent je huis in Veendam te verkopen, wil je goed op de hoogte zijn van de laatste trends in deze lokale vastgoedmarkt. Bekijk hier de meest actuele statistieken, variërend van de stijging en daling van verkoopprijzen tot het aantal recente woningverkopen in de regio.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Veendam

De gemiddelde verkoopprijs in Veendam is in de laatste 3 maanden € 260.376 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 275.228 euro. Deze prijzen tonen aan dat Veendam een levendige woningmarkt heeft waar prijzen voortdurend aan verandering onderhevig zijn. De exacte weergave van deze schommelingen in de huizenprijzen tref je in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Veendam

Afgelopen 3 maanden

€ 109.000
€ 217.000
€ 325.000

Als je nadenkt over de verkoop van je huis in Veendam, is het belangrijk om een eenvoudige berekening in gedachten te houden: vermenigvuldig het aantal vierkante meters van je woning met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in je regio. Dit geeft je een ruwe voorspelling van de mogelijke opbrengst. Kijk goed naar de volgende grafiek, die de recente verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Veendam weergeeft. Besteed speciale aandacht aan de verschillen tussen verkoop- en vraagprijs per vierkante meter:

Huizenprijzen in Veendam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.200
€ 2.400

Prijsontwikkeling Veendam laatste 12 maanden

In de huizenmarkt is het altijd verhelderend om te kijken naar de prijstrends. De recente prijsontwikkelingen in Veendam kunnen bijvoorbeeld iets vertellen over de richting waarin de markt beweegt.

Naar de concrete cijfers kijkend, kunnen we melden dat de gemiddelde woningprijs afgelopen maand in Veendam was € 260.376. Hierbij laten we het aan jou om de onderliggende ontwikkelingen in de woningmarktcijfers te ontdekken:

Wat is mijn woning in Veendam waard?

De woningwaarde van jouw huis in Veendam is afhankelijk van diverse factoren. Denk aan het woonoppervlak, de staat van onderhoud, de locatie, de marktsituatie en de vraag naar dit soort woningen. Weten wat de gemiddelde verkoopprijs in Veendam is, geeft nog geen nauwkeurig beeld van wat jouw woning specifiek waard is.

Wil je een precies beeld van de waarde van jouw woning? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar de stap die je zou moeten zetten. Dit geeft je een goed beginpunt als je zeker bent van het verkopen van je woning, maar ook wanneer je nog twijfelt en wilt weten wat je woning exact waard is voor een weloverwogen beslissing.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis. Het is geheel kosteloos en biedt verscheidene voordelen. Ten eerste krijg je inzicht in de huidige marktprijs van je woning. Ten tweede ontvang je professioneel verkoopadvies, wat je helpt bij het maken van verdere verkoopplannen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je kijkt naar de woningmarktcijfers, moet er in gedachten gehouden worden dat deze variëren van plaats tot plaats. Dit betekent dat de huizenprijzen in gebieden rondom Veendam sterk kunnen verschillen van die in Veendam zelf.

Aangezien je een goed inzicht in de huidige markt wil krijgen, is het raadzaam om een blik te werpen op de huizenprijzen in andere gemeenten. Hieronder zullen we dieper ingaan op de gemiddelde verkoopprijzen, zowel het totaal als per vierkante meter, in Veendam en vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Veendam

Op HuisVerkopen.nl houden wij de prestaties van makelaars in Veendam haarscherp in de gaten. Door een up-to-date databank over verkoopcijfers, gemiddelde verkoopprijzen en verkooptermijnen van Veendamse makelaars kunnen we jou helpen bij het vinden van de ideale makelaar voor de verkoop van jouw woning. Wonen is immers persoonlijk, en wij vinden dat jouw makelaar dat ook moet zijn.

De correcte keuze van een makelaar kan een wereld van verschil maken tijdens het verkoopproces van jouw huis. Door te kiezen voor een makelaar die aansluit op jouw behoeften, zal de verkoop soepeler verlopen, en kun je mogelijk een hogere verkoopprijs behalen. Gun jezelf het voordeel van maatwerk, en zorg dat jouw huisverkoop in betrouwbare handen is.

Vergelijk makelaars in Veendam Of lees meer over makelaars in Veendam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Veendam

Wanneer je jouw huis wilt verkopen in Veendam, is het verstandig om aandacht te besteden aan de courtages. De makelaarstarieven kunnen namelijk variëren, maar het gemiddelde courtage ligt in Veendam op 1,19%. Dit percentage wordt berekend over de verkoopprijs van de woning en is dus een belangrijk gegeven bij het kiezen van een makelaar.

Buiten deze courtage zijn er vaak nog meer kosten bij het verkopen van je huis. Denk hierbij aan kosten voor professionele fotografie, advertentiekosten en kosten voor juridisch advies. Het is daarom verstandig om je goed in te lezen en meerdere makelaars met elkaar te vergelijken. Door kritisch te kijken naar wat een makelaar biedt en wat de kosten hiervoor zijn, kun je een weloverwogen keuze maken voor een geschikte makelaar in Veendam.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Veendam

In Veendam is een flink segment van de huizenbestand voor sociale huur aangemerkt. Maar als je kijkt naar de hoofdmoot, dan zijn het toch overwegend de koopwoningen die hier het straatbeeld bepalen. Het totale aantal koopwoningen ligt op 6467, die dus een duidelijk overwicht hebben boven de huursector. Onthoud echter dat beide opties in Veendam aanwezig zijn: zowel kopen als huren blijft een mogelijkheid, afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en financiële situatie.

Aantal verkochte woningen in Veendam

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Veendam flink wat woningtransacties plaatsgevonden. De aanmelding van woningen die ter verkoop werden gezet, gevolgd door het afronden van de daadwerkelijke verkoop, zorgt voor een continue stroom van activiteit. Bekijk de onderstaande grafiek voor de exacte data omtrent het aantal verkochte woningen, dat wordt aangeduid als 207:

Ben je van plan jouw huis in Veendam te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Veendam zijn er talloze zaken waar je je aandacht op moet richten. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een energielabel, het vaststellen van een competitieve vraagprijs en het vinden van een competente makelaar die op een voordelige en effectieve manier jouw woning aan de man kan brengen. Ook moeten er misschien nog reparaties uitgevoerd worden of moet je zelfs een verhuisbedrijf inschakelen als je je volgende stap al concreet gemaakt hebt.

Om het verkoopproces overzichtelijk en beheersbaar te houden, is een goed gestructureerd stappenplan van grote hulp. Het schept duidelijkheid in wat je allemaal moet regelen en houdt je op de juiste koers. Voor een gedetailleerd stappenplan dat specifiek voor jouw woning in Veendam is ontworpen, kun je terecht op onze website. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke stappen overslaat en kun je met een gerust hart je huis in Veendam verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Je bent op de juiste plek om de actuele ontwikkelingen te volgen van de huizenprijzen in Veendam. De continue beweging van de huizenmarkt is vaak complex, maar hier houden we alle relevante informatie, zoals vraagprijzen, verkoopprijzen en transacties, helder en actueel bij. Dus als je overweegt je huis te verkopen, kun je altijd hier de laatste stand van zaken rondom de prijsontwikkelingen vinden.

Voordelen van HuisVerkopen.nl

Op HuisVerkopen.nl hebben we diverse handige tools beschikbaar om je te helpen met de verkoop van je woning. Zo kun je online een waardebepaling aanvragen of diverse makelaars vergelijken om de beste keuze voor jouw situatie te maken. Ook is het mogelijk om de tarieven van de makelaars op te vragen, zodat je inzicht krijgt in de kosten en op deze manier kunt besparen op de makelaarskosten. We hebben een compleet stappenplan beschikbaar die je stap voor stap door het verkoopproces leidt. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de verkoop van jouw woning in Veendam op de beste manier regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen