Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Arnhem

Als je overweegt je huis te verkopen in Arnhem, is het belangrijk de lokale woningmarkt te begrijpen. Met een competitief klimaat en stijgende woningprijzen biedt Arnhem zowel uitdagingen als kansen. Informeer jezelf met de meest recente vastgoedcijfers en trends voor deze stad:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Arnhem

De gemiddelde verkoopprijs in Arnhem is in de laatste 3 maanden € 412.074 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 415.189 euro. Deze cijfers zijn een weergave van de huidige stand van de huizenmarkt in Arnhem. Deze informatie is nuttig voor diegenen die hun huis willen verkopen, of voor potentiële kopers die zich op de markt bevinden. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek die deze prijsontwikkelingen weergeeft:

Huizenprijzen in Arnhem

Afgelopen 3 maanden

€ 288.000
€ 377.000
€ 465.000

Het analyseren van de gemiddelde waarde per vierkante meter is een boeiend aspect van de woningmarkt in Arnhem. Het biedt je namelijk inzicht in de huidige trends en prijsontwikkelingen. Zo geeft de gemiddelde verkoopprijs per m2 een concreet beeld van wat je op dit moment kunt verwachten als je jouw huis op de markt zou brengen. Op dit moment is in Arnhem de gemiddelde verkoopprijs per m2 € 3.838 euro. Dit soort informatie biedt een waardevolle context wanneer je de woningmarkt verkent. Bekijk hieronder de grafiek voor meer details:

Huizenprijzen in Arnhem per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 3.700
€ 3.900

Prijsontwikkeling Arnhem laatste 12 maanden

De woningmarkt in Arnhem heeft in de afgelopen twaalf maanden geen moment stilgestaan. De prijzen lijken constant in beweging, zonder een specifieke trend. De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Arnhem de vorige maand was € 412.074.

Kijkend naar de marktcijfers kan men het verloop van de huizenprijzen van de afgelopen twaalf maanden duidelijk waarnemen. Verwacht alvast een inzichtelijke weergave in de prijsbewegingen van woningen in het onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Arnhem waard?

De waarde van jouw woning in Arnhem is onderhevig aan verandering. Factoren zoals politieke beslissingen, algemene economische trends en zelfs ontwikkelingen in de buurt kunnen invloed hebben op de waarde van je huis. Het is normaal dat je bij zo'n variërende markt het overzicht een beetje kwijtraakt.

Omdat de huizenmarkt zo fluctueert, is het verstandig om actueel inzicht te hebben in de waarde van je woning. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij bijvoorbeeld een eventuele verkoop. Voor het verkrijgen van deze inzichten kun je online een gratis waardebepaling aanvragen bij een deskundige makelaar.

Het aanvragen van een gratis waardebepaling is geen groot karwei. De makelaar komt bij jou thuis langs en besteedt ongeveer 30 minuten aan de volledige beoordeling. Dit kost je dus maar een klein deel van je dag en geeft je alsnog waardevolle informatie over je huiswaarde!

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is belangrijk om te weten dat de woningmarkt niet uniform is; de prijzen en trends variëren sterk per locatie. Wanneer je naar Arnhem kijkt, zul je opmerken dat de situatie daar afwijkt van de omliggende gemeenten. Bij het vormen van een volledig en actueel marktbeeld, is het raadzaam om niet alleen naar Arnhem te kijken, maar ook naar de prijsontwikkelingen en verkooptrends in nabijgelegen plaatsen:

Met dit in gedachten presenteren wij u twee grafieken die een scherper beeld geven van de huizenprijzen. Deze tonen zowel de gemiddelde verkoopprijzen in Arnhem, als de prijzen in vergelijkbare gemeenten. Door deze informatie naast elkaar te leggen, krijg je een completer inzicht in de huidige huizenprijsontwikkelingen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Arnhem

Als je overweegt om je huis in Arnhem te verkopen, wil je natuurlijk samenwerken met de best presterende makelaar. Er is een breed scala aan makelaars in Arnhem die allen uniek zijn in hun manier van werken. Sommigen blinken bijvoorbeeld uit in klantenservice, anderen hebben een sterke track record in snelle verkopen of onderscheiden zich door scherpe tarieven.

Het vinden van een goede makelaar is geen overbodige luxe, maar een noodzakelijke stap in het verkoopproces van je huis. Arnhem is een regio waar de prestaties van makelaars sterk uiteenlopen. Een goede makelaar kan zorgen voor een vlotte verkoop en een goede prijs. Daarom adviseren we om eerst grondig makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Arnhem Of lees meer over makelaars in Arnhem

Gemiddelde tarieven van makelaars in Arnhem

Courtages trekken onmiddellijk de aandacht wanneer je een makelaar inschakelt. In Arnhem ligt het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar op ongeveer 1,10% van de verkoopprijs van jouw woning. Dit lijkt misschien een klein percentage, maar bij een gemiddelde verkoopprijs van € 412.074 zijn de makelaarskosten al snel rond de € 4.533. Het is dus slim om goed op de hoogte te zijn van de kosten voordat je een makelaar kiest.

Om een goed beeld te krijgen van de tarieven van verkoopmakelaars in Arnhem, kun je het beste meerdere offertes opvragen. Met deze informatie kun je de tarieven vergelijken en kiezen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Let op, de courtage wordt voldaan na de verkoop. Dit betekent dat je deze kosten pas maakt op het moment dat jouw huis daadwerkelijk is verkocht. Voor een snelle verkoop met maximaal financieel rendement, is het verstandig om onvoorziene kosten zoals de courtage mee te nemen in je budgetteringsplan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Arnhem

Arnhem, een stad met een diversiteit aan woningen. Het overgrote deel van deze woningen zijn koopwoningen, het exacte aantal is 34092. Maar natuurlijk kent Arnhem ook andere soorten woningen, zoals huurwoningen, zowel in de vrije sector als in de vorm van sociale huur. Daarnaast hebben sommige panden een geheel andere bestemming, zoals bedrijfsgebouwen of onderwijsinstellingen. Het mooie aan Arnhem is dan ook de veelzijdigheid aan beschikbare woonopties.

Aantal verkochte woningen in Arnhem

In de afgelopen 12 maanden is de woningmarkt in Arnhem actief geweest, met zowel nieuwe aanmeldingen als daadwerkelijke verkooptransacties. Let wel, aanmeldingen zijn woningen die te koop werden gezet en transacties betreffen de verkochte woningen. In totaal gaat het om 1414 verkochte woningen in deze periode. Bekijk de onderstaande grafiek voor de maandelijkse en jaarlijkse details:

Ben je van plan jouw huis in Arnhem te verkopen?

Verkoop je jouw huis in Arnhem? Dan komen er een aantal uitdagingen op je pad. Eén daarvan is het verzorgen van een aantrekkelijke presentatie van je huis, dit kan doorslaggevend zijn voor potentiële kopers. De concurrentie kan stevig zijn, en het kan lastig zijn om jouw huis eruit te laten springen. Zeker nu veel mensen hun huis online bekijken, is het belangrijk om goede, indrukwekkende foto's te hebben.

Een andere uitdaging is het bepalen van een realistische vraagprijs. Dit is een balans vinden tussen wat je zelf in gedachten hebt en wat kopers bereid zijn te betalen. Gelukkig zijn er manieren om deze uitdagingen aan te gaan. Zo kan een professional je helpen met het maken van foto's, of kun je zelfs een verkoopstylist inschakelen om je huis op te maken. Om een goede verkoopprijs te bepalen, kun je samenwerken met een erkende makelaar of taxateur. Maar waar begin je? Voor al deze stappen hebben we een duidelijk stappenplan gemaakt. Dit kan je richting geven en helpen om het verkoopproces van je huis in Arnhem te versoepelen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de pagina waar je nu bent, worden de huizenprijzen in Arnhem nauwlettend bijgehouden. Deze data zijn doorgaans constant in beweging en geven zo een actueel beeld van de laatste ontwikkelingen in de woningmarkt. We houden alle relevante gegevens, inclusief vraagprijzen, verkoopprijzen en afgesloten transacties, up-to-date. Hiermee kan je continu een vinger aan de pols houden als je overweegt jouw woning te verkopen.

HuisVerkopen.nl: de juiste ondersteuning voor woningverkoop

Bij de verkoop van je woning kan de HuisVerkopen.nl website een waardevolle bijdrage leveren. Zo kan je hier met behulp van handige tools zoals een gratis waardebepaling het juiste moment bepalen om jouw huis op de markt aan te bieden. Daarnaast kan je via ons handige platform gemakkelijk makelaars vergelijken en makelaarstarieven opvragen ter besparing op verkoopkosten. Het platform geeft je de mogelijkheid om diverse belangrijke stappen in het verkoopproces gemakkelijk en op een moderne manier te regelen. Hierbij kan je denken aan het aanvragen van een energielabel, regelen van een verhuisbedrijf of zelfs woningstyling.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen