Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Arnhem

Ben je op zoek naar een goede verkoopmakelaar in Arnhem? Belangrijk hierbij is dat de marktkennis per makelaar sterk verschilt. Huis Verkopen ondersteunt je door je te koppelen aan een ervaren makelaar met diepgaande lokale kennis, om zo je woning op de beste manier aan te bieden.

Over makelaars in Arnhem

Kies je voor het verkopen van je huis in Arnhem, dan kan de keuze voor de juiste makelaar het verschil maken. Deze keuze is doorslaggevend bij de snelheid en de prijs waarvoor je huis verkocht wordt. De kennis van de lokale markt, het netwerk en de promotiestrategie van een makelaar hebben hier direct invloed op.

We begrijpen hoe belangrijk dit is en daarom volgen we nauwkeurig de prestaties van de makelaars in Arnhem. Door alles op een rij te houden, krijgen we een helder beeld van wie de best presterende makelaars zijn. Alle details over deze makelaars, en meer, zijn terug te vinden op deze pagina.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.533
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.466
Besparing (gem.)
€ 1.257

Actueel

 • In de huidige periode mei 2024 kunnen makelaarskosten in Arnhem variëren. Makelaars rekenen courtages tussen de 0,91% en 1,52%. Het is slim om die verschillen goed in je achterhoofd te houden.
 • Hou in gedachten dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Arnhem momenteel € 3.838 is. Gedetailleerde informatie over de huizenprijzen kan je helpen bij het bepalen van een goede verkoopprijs.
 • Makelaarstarieven zijn in Arnhem altijd in beweging. Het vergelijken van deze tarieven kan daarom zinvol zijn. Momenteel bespaar je gemiddeld € 1.257 door deze vergelijking te maken.

Uitgelichte makelaars in Arnhem

In Arnhem zijn er een flink aantal makelaars die je terzijde kunnen staan bij het in de verkoop zetten van je woning. Het is niet aan te raden om zomaar de eerste makelaar te kiezen die je tegenkomt. Je doet er verstandig aan om de verschillende makelaars in Arnhem eerst te vergelijken op basis van vier aspecten: tarieven, ervaring, verkoopstrategie en klantbeoordelingen.

Logo BMV Makelaars

BMV Makelaars

Bij BMV Makelaars kunnen ze je helpen bij elke stap op woninggebied. Ze zijn gespecialiseerd in diensten als verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies. Met kennis in verschillende gebieden, zoals nieuwbouw en monumentaal vastgoed, kunnen ze je begeleiden naar jouw droomhuis. Ze streven naar het beste resultaat en stoppen niet voordat jij tevreden bent. BMV Makelaars is aangesloten bij branchevereniging NVM, dit garandeert een professionele en betrouwbare werkwijze.
Logo DK Makelaars

DK Makelaars

Bij DK Makelaars kun je terecht voor deskundig advies op het gebied van bedrijfsonroerend goed in de regio Arnhem-Nijmegen. Of je nu winkels, kantoren, bedrijfspanden of grond wilt verkopen, verhuren of laten taxeren, dit team van acht professionals staat voor je klaar. Met specialismen variërend van horeca en kantoren tot herbestemming en nieuwbouw, is DK Makelaars een betrouwbare gids op de lokale vastgoedmarkt.
Logo De Rooij Makelaars Vastgoed

De Rooij Makelaars Vastgoed

Bij De Rooij Makelaars Vastgoed vind je een frisse en opvallende aanpak gebaseerd op 30 jaar ervaring. Dit kantoor durft anders te zijn, met een professionele en cliëntgerichte aanpak in de verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxatie van verschillende soorten vastgoed. Met aandacht voor vertrouwen en passie bouwt het makelaarskantoor aan goede relaties. Er wordt gesproken in het Nederlands, Duits en Engels. Geniet van hun moderne en vertrouwde uitstraling.
Logo Ditters Makelaars Arnhem

Ditters Makelaars Arnhem

Ditters Makelaars Arnhem streeft ernaar je financiële woontoekomst onbezorgd te maken. Met diensten als aankoop, verkoop, taxatie en financieel advies zorgen ze voor alles rondom wonen. Met vestigingen van Amersfoort tot Wageningen bestrijken ze een groot gebied. Dankzij specialismen als woningfotografie en nieuwbouw en certificaten als VastgoedCert en NWWI zijn ze gekwalificeerd om je bij te staan. Dit wordt bevestigd door een indrukwekkende beoordeling van 9,4 op Funda.
Logo Het Makelaarshuys

Het Makelaarshuys

Je vindt bij het Makelaarshuys maximale persoonlijke aandacht en eerlijk advies. Ze richten zich op jouw specifieke situatie en werken een op maat strategie uit. Met professionele partners zorgen ze voor een perfecte presentatie van je pand, en ze bereiken zo optimale verkoopresultaten. Ze zijn lid van de NVM en bieden diverse diensten aan zoals verkoop, aankoop en taxaties. Ze hebben specialisaties in verschillende soorten vastgoed, dus voor elk scenario bieden zij passende ondersteuning.
Logo Kars van der Wagen Makelaardij

Kars van der Wagen Makelaardij

Kars van der Wagen Makelaardij, opgericht in 2017, wordt gekenmerkt door de focus op mensen en hun woonwensen. Met bijna 20 jaar ervaring in vastgoed en makelaardij, biedt ze je persoonlijke begeleiding bij jouw grote beslissingen omtrent verkopen, kopen of verhuizen. Haar sterke netwerk en expertise in monumenten en beleggen maken haar onderscheidend. Daarbij verzorgt ze ook taxaties met grote aandacht voor de wensen van alle betrokkenen. Lid van NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT.
Logo Kuiper Makelaardij

Kuiper Makelaardij

Kuiper Makelaardij is een nuchtere makelaar uit Arnhem die graag jouw woonwensen realiseert. Ze zijn gespecialiseerd in woningstyling, woningfotografie en zowel monumentale als nieuwbouw woningen. Daarnaast bieden ze onder andere diensten aan als verkoop, aankoop, verhuur en financieel advies. Informeel overleggen kan gewoon via een appje. Met hun laagdrempelige aanpak verkopen ze vaak woningen binnen hun netwerk voordat deze publiekelijk beschikbaar zijn. Van akte tot woningsleutel; Kuiper staat voor je klaar.
Logo LOFT MAKELAARS

LOFT MAKELAARS

Loft Makelaars, gevestigd op Turfstraat 37 in Arnhem, is jouw betrouwbare partner in het (ver)koopproces van je huis. Op je kunnen rekenen zes ervaren makelaars die lid zijn van de NVM en beschikken over diverse certificaten. Hun diensten bestrijken alles van verkoop, aankoop en taxaties tot financieel advies. Loft Makelaars denkt verder en geeft je de service die je nodig hebt in dit belangrijke proces.

Let op: In en rondom Arnhem zijn er nog tal van andere verkoopmakelaars actief. Bij Huis Verkopen houden we hier rekening mee en nemen alle makelaars in Arnhem op in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jouw situatie staat mogelijk niet in onze eerdere lijst. Vind deze door actief te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Arnhem Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Arnhem?

Een makelaar in Arnhem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 412.074 in Arnhem komt dit neer op € 4.533 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Hoewel de makelaarskosten vaak het grootste bedrag vormen in het verkoopproces, garandeert het kiezen van een doortastende makelaar een aanzienlijk rendement. Zij kunnen je niet alleen bijstaan met hun expertise, maar ook helpen jouw huis tegen de beste prijs te verkopen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Arnhem 0,61% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.257 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Echter, vergeet niet dat deze service kosteloos en zonder verdere verplichtingen beschikbaar is voor je.

Kosten van makelaars in Arnhem

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Arnhem

Als je besluit je huis in Arnhem te verkopen, kom je onvermijdelijk opstartkosten tegen. De meerderheid van de makelaars in deze stad zal deze kosten in rekening brengen. Opstartkosten zijn de initiële kosten die de makelaar maakt om de verkoop van jouw huis te faciliteren. Deze kosten dekken meestal de voorbereidende werkzaamheden die het verkoopproces in gang zetten. Denk hierbij aan fotografie, het aanmaken van een verkoopbrochure, plaatsing van jouw huis op diverse onroerend goed websites en het raamteken dat op jouw eigendom wordt geplaatst.

Het is gebruikelijk om deze opstartkosten te betalen, zelfs voordat de verkoop plaatsvindt. Het is belangrijk om je te realiseren dat deze kosten niet worden terugbetaald als de verkoop niet doorgaat. Het gemiddelde bedrag dat makelaars in Arnhem voor deze opstartkosten rekenen is € 515. Deze kosten variëren echter per makelaar, dus het loont om verschillende makelaars te vergelijken voordat je jouw definitieve keuze maakt.

Intrekkingskosten van makelaars in Arnhem

Bij het verkopen van je woning is het belangrijk om te weten dat veel makelaars in Arnhem intrekkingskosten berekenen wanneer je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten worden ook wel terugtrekkingskosten genoemd en vormen een vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar in de verkoop van je woning heeft geïnvesteerd. Ze kunnen in rekening worden gebracht ongeacht de reden van de intrekking, dus ook als je bijvoorbeeld besluit je woning niet langer te verkopen of als je wilt overstappen naar een andere makelaar.

Intrekkingskosten zijn een vast bedrag of een percentage van de afgesproken courtage en liggen meestal rond de honderden euro's. Het kan ook zijn dat je een deel van de marketingkosten moet betalen die de makelaar heeft gemaakt. Dit kan variëren van advertentiekosten en fotograafkosten tot kosten voor online promotie van je woning. Hoewel het onaangenaam kan zijn om met deze kosten geconfronteerd te worden, is het belangrijk om te onthouden dat makelaars deze in rekening brengen om hun tijd, inspanning en investeringen te dekken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Arnhem met een vast tarief

In Arnhem zijn er bij verscheidene makelaars de mogelijkheid om te werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet wat de kosten zullen zijn voor de verkoop van jouw woning. Je hoeft hierdoor geen percentage van de verkoopprijs aan de makelaar te betalen. Het gemiddelde vaste tarief in Arnhem is € 3.250 (update: mei 2024).

Echter, een vast tarief kan ook nadelen hebben. Stel, je zou jouw woning willen verkopen voor 200.000 euro en de makelaar hanteert een vast tarief van 3.500 euro. Als de woning uiteindelijk voor 230.000 euro verkocht wordt, betaal je nog steeds het vaste tarief. Je draagt dus bij een hogere verkoopprijs niets extra af aan de makelaar, terwijl deze mogelijk meer werk heeft verricht om deze prijs te realiseren.

Tip: De meeste verkopers in Arnhem kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dat komt omdat zij een hogere verkoopprijs als het belangrijkste zien. Hierbij betaal je de makelaar een percentage van de verkoopprijs. Dit motiveert de makelaar om jouw woning tegen de hoogst mogelijke prijs te verkopen.

4 feitjes over makelaars in Arnhem

 • Het inschakelen van een makelaar om jouw huis in Arnhem te verkopen kan een aanzienlijk verschil maken. Statistieken tonen namelijk aan dat verkopers tot wel 6% meer winst kunnen behalen bij verkopen via een makelaar.
 • De inschatting van de waarde van een huis door verkoopmakelaars in Arnhem kan uiteenlopen. Verschillen kunnen oplopen tot wel €27.000. Voor een nauwkeurige schatting kan een gratis waardebepaling worden aangevraagd bij makelaars.
 • De courtages van makelaars in Arnhem kunnen flink verschillen. Echter, de gemiddelde courtage die een makelaar rekent ligt rond de 1,10%.
 • Voordat men een keuze maakt voor een makelaar, nodigen de meeste mensen in Arnhem gemiddeld drie verschillende makelaars uit. Het starten van deze zoektocht kan eenvoudig gemaakt worden door het invullen van dit vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Arnhem op?

Opvallend genoeg presteren makelaars uit Arnhem niet allemaal op hetzelfde niveau. Hoe goed je makelaar is, kan echt een wezenlijk verschil betekenen voor je ervaring met de verkoop van je woning. Ter illustratie: De mate waarin je makelaar de lokale markt kent, zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat jouw woning sneller wordt verkocht en tegen een betere verkoopprijs.

Maar hoe onderscheid je nu de echt goede makelaars in Arnhem van de gewone? Let vooral op:

 • Onze onafhankelijke statistieken tonen aan dat de beste makelaars in Arnhem woningen gemiddeld een pak hoger boven de verwachte verkoopprijs weten te verkopen. In feite ligt dat gemiddelde op maar liefst € 12.309 Euro boven de initieel verwachte verkoopprijs!

 • Verder blijkt uit onze gegevens dat de snelste makelaars in Arnhem woningen gemiddeld 15 dagen sneller weten te verkopen dan hun concurrenten. Dat betekent 15 dagen minder stress en onzekerheid voor jou als verkoper.

De beste makelaar in Arnhem vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Arnhem? De beste makelaar is degene die je woning voor de hoogst mogelijke prijs weet te verkopen. Dat is iemand die jouw specifieke situatie en verkoopwensen begrijpt en hier optimaal op inspeelt.

Het vinden van zo'n topmakelaar wordt een stuk eenvoudiger door een goede vergelijking te maken. Met ons vergelijkingsformulier kom je te weten welke makelaar perfect aansluit bij jouw situatie, wensen en mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij makelaars in Arnhem?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Arnhem komt meer kijken dan je aanvankelijk zou denken. Hier zijn vijf overwegingen om rekening mee te houden:

Kennis van de Arnhemse markt

Een essentiële eigenschap van de makelaar is zijn kennis van de Arnhemse woningmarkt. Iedere wijk heeft zijn eigen eigenaardigheden en een deskundige makelaar weet hier op in te spelen.

Communicatieve vaardigheden

Een goede makelaar moet in staat zijn om op een heldere manier de verkoopstrategie uit te leggen en je regelmatig te informeren over de voortgang van de verkoop.

Prestaties

Informeer naar de prestaties van de makelaar. Hoelang staan woningen gemiddeld te koop? Hoeveel procent van de vraagprijs wordt gemiddeld behaald? Hoeveel huizen heeft de makelaar verkocht in het afgelopen jaar?

Tarieven

De kosten kunnen variëren tussen makelaars. Het is daarom belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de tariefstructuur. Je kunt hier makelaarstarieven opvragen.

Marketingstrategie

De marketingaanpak van de makelaar kan een groot verschil maken in hoe snel je huis verkocht wordt. Welke kanalen zet de makelaar in en hoe presenteer je jouw woning het beste?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een huis verkopen is een grote stap. Om ervoor te zorgen dat dit proces zo goed mogelijk verloopt, kun je de hulp inschakelen van een NVM-verkoopmakelaar in Arnhem. Deze makelaars hebben uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt en zijn ervaren in onderhandelingen.

Daarnaast is een NVM-makelaar, net als de makelaars van VBO en VastgoedPRO, aangesloten bij een branchevereniging. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee: je weet bijvoorbeeld dat de makelaar zich houdt aan de gedragsregels en deskundigheidseisen van de vereniging. Bovendien is er bij conflicten een onafhankelijke klachtencommissie waar je terecht kunt.

Wat doet een makelaar in Arnhem?

Een makelaar in Arnhem kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verkoopproces van jouw huis. De meeste mensen kiezen ervoor om met een verkoopmakelaar samen te werken wanneer zij hun woning verkopen. De expertise en kennis van zowel de lokale huizenmarkt als het verkoopproces kan ontzettend waardevol zijn.

Laten we eens kijken naar wat een makelaar in Arnhem precies doet tijdens dit verkoopproces. Hieronder zullen we enkele kerntaken opsommen:

 • Waardering van de woning: De makelaar bepaalt de marktwaarde van jouw huis.
 • Opstellen verkoopplan: Jouw makelaar stelt een strategie op om jouw huis te verkopen.
 • Marketing: Een makelaar in Arnhem verzorgt de presentatie en promotie van jouw huis.
 • Bezichtigingen coördineren: De makelaar regelt en begeleidt alle bezichtigingen van jouw woning.
 • Onderhandelingen voeren: Bij een bod op jouw woning onderhandelt de makelaar namens jou om de beste deal te bereiken.

Waarom een makelaar in Arnhem inschakelen?

Het overwegen waard om een makelaar in Arnhem in te schakelen bij de verkoop van jouw huis? Dat is een slimme keuze! Een professionele verkoopmakelaar kan namelijk veel betekenen en zorgt ervoor dat je jouw huis zonder zorgen verkoopt. Het volledige verkooptraject wordt dan namelijk uit handen genomen, zodat jij je kunt richten op jouw volgende stap. Hier zijn enkele redenen waarom een verkoopmakelaar de beste beslissing is.

Jouw tijdsbesparing

Bij het verkopen van jouw huis komt heel wat kijken. Denk aan het bepalen van de juiste vraagprijs, het inplannen van bezichtigingen en de afhandeling bij een notaris. Een makelaar in Arnhem kan al deze taken overnemen, waardoor je veel tijd bespaart.

Expertise van de markt

Een andere reden om een verkoopmakelaar in te schakelen, is hun grondige kennis van de lokale huizenmarkt. Ze hebben een goed beeld van de vraag- en verkoopprijzen in Arnhem en kunnen jouw huis daardoor op de juiste waarde schatten.

Professionele presentatie

Een makelaar weet precies hoe jouw huis op een professionele manier gepresenteerd moet worden. Van een uitnodigende woningtekst tot het gebruik van hoogwaardige foto's. Een verzorgde presentatie trekt meer kijkers en vergroot de kans op een succesvolle verkoop.

Onderhandelingsstrategie

Een makelaar is expert in het voeren van onderhandelingen en het opstellen van verkoopovereenkomsten. Ze kunnen ervoor zorgen dat je de beste prijs voor jouw huis krijgt, en je vermijdt juridische valkuilen bij het opstellen van het koopcontract.

Informatie over Arnhem

Arnhem, gelegen in de provincie Gelderland, staat bekend als de groene stad aan de Rijn. Met zijn rijke geschiedenis heeft Arnhem jou veel te bieden.

De stad telt ruim 159.000 inwoners en is bekend om haar culturele erfgoed. Denk bijvoorbeeld aan het befaamde Openluchtmuseum en het Kröller-Müller Museum in de nabijgelegen Hoge Veluwe.

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij voetbalclub Vitesse, de trots van Arnhem. Daarnaast lokt het gevarieerde winkelaanbod in de binnenstad jaarlijks vele bezoekers.

Weetje:

Er is iets interessants te melden over de gemiddelde huizenprijzen in Arnhem. Door de jaren heen zijn de prijzen gestegen tot een gemiddelde verkoopprijs van € 412.074 (update: mei 2024). Voor de meest actuele en gedetailleerde woonmarktcijfers van Arnhem kan je altijd bij ons terecht.

Makelaars in Arnhem vergelijken

Makelaars vergelijken in Arnhem via Huis Verkopen levert jou tal van voordelen op. Het helpt je niet alleen bij het vinden van de beste makelaar, maar bespaart je ook op kosten.

 • Besparen op makelaarskosten
 • Vinden van de beste prijs/kwaliteitsverhouding
 • Ontvangen van gratis en objectief verkoopadvies
 • Vinden van makelaar die bij jouw situatie past

Vastgoedmakelaars kunnen op veel manieren verschillen, zoals in hun aanpak, snelheid van verkoop en de opbrengst die ze genereren. Door makelaars in Arnhem te vergelijken, krijg je een compleet beeld van je mogelijkheden en kun je de keuze maken die het beste aansluit bij jouw situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Arnhem Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Arnhem

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Arnhem zijn € 515. Deze kosten worden doorgaans in rekening gebracht voor het maken van foto's en plaatsing van je woning op verkoopportals en de website van de makelaar.

Op onze pagina 'makelaars vergelijken' kun je verschillende makelaars in Arnhem op een rij zetten. We hebben diverse criteria zoals kosten, verkoopsnelheid en klantbeoordelingen, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de kwaliteit van elke makelaar.

De gemiddelde courtage in Arnhem is 1,10%. Dit betekent dat je dit percentage betaalt van de verkoopprijs aan de makelaar voor zijn diensten. Het is belangrijk om de courtage goed te vergelijken met andere makelaars in Arnhem.

Het bestuderen van klantbeoordelingen en gesprekken met eerdere klanten kunnen je helpen de kwaliteit van een makelaar in Arnhem te beoordelen. Verder helpt het ook om de gemiddelde verkoopprijs en -snelheid van de makelaar te vergelijken. Vraag ook verkoopadvies aan bij de makelaar.

Ja, door het vergelijken van makelaars in Arnhem kun je gemiddeld € 1.257 besparen. Dit komt omdat de kosten voor makelaarsdiensten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en de specifieke verkoopsituatie van je woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen