Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Nijmegen

Als je overweegt je woning in Nijmegen te verkopen, is een goede makelaar de eerste stap. Op deze pagina vind je waardevolle informatie die je helpt oriënteren op de keuze van een geschikte makelaar, óók als je nog twijfelt over de verkoop van je huis. Een juiste keuze maakt het verschil!

Over makelaars in Nijmegen

In de wereld van makelaars in Nijmegen zijn er talloze variaties te vinden. Hoe ze communiceren, welke soorten woningen ze doorgaans aanbieden, wat hun aanpak is in onderhandelingen, alles kan net even anders zijn. Hierdoor is vergelijken van belang. Het stelt je namelijk in staat om de makelaar te vinden die precies bij jouw specifieke situatie en wensen past. Zo kun je op een handige pagina diverse makelaars tegen elkaar afwegen.

Ben je benieuwd naar wat bepaalde kosten inhouden? Of wil je weten welke makelaar de beste staat van dienst heeft bij het verkopen van huizen vergelijkbaar met die van jou? Vraag je je af hoe een makelaar je kan ondersteunen bij een snelle verkoop? Deze en andere vragen zijn heel normaal als je op zoek gaat naar de juiste makelaar. Geen zorgen, we gaan je op weg helpen. Op deze pagina vind je alle nodige informatie om de makelaar in Nijmegen te kiezen die volledig aan jouw verwachtingen en behoeften voldoet.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.527
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.449
Besparing (gem.)
€ 1.276

Actueel

 • De makelaars in Nijmegen vragen momenteel gemiddeld een courtage van 1,10%. Dit percentage wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. De exacte courtage kan variëren per makelaar, dus het is raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere makelaars.
 • Bij het verkopen van je huis is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs in Nijmegen op dit moment € 411.507 euro bedraagt. Als we dit omrekenen naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, komen we uit op € 4.120 euro. Meer informatie over de huizenprijzen vind je op deze pagina.
 • Verder is het goed om te weten dat de gemiddelde tarieven van makelaars in Nijmegen momenteel liggen rond de € 4.527 euro. Dit bedrag kan echter sterk variëren per makelaar en is afhankelijk van de diensten die je afneemt. Daarom kan het handig zijn om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, voor je een definitieve keuze maakt.

Uitgelichte makelaars in Nijmegen

In Nijmegen tref je een uitgebreide variëteit aan verkoopmakelaars aan, waaruit je een keuze kunt maken. We helpen je op weg door hier enkele van deze makelaars in overzicht te presenteren. Belangrijk is te beseffen dat de ideale makelaar voor jou, degene is die het meeste recht doet aan jouw specifieke woning, persoonlijke situatie en individuele wensen; daarom is het verstandig om een vergelijking te maken.

Logo Bongers & Lemmers Makelaardij B.V.

Bongers & Lemmers Makelaardij BV

Bongers & Lemmers Makelaardij helpt je bij het opbouwen van jouw toekomst, of je nu plannen hebt om te kopen of te verkopen. Als full-service NVM makelaarskantoor, met vestigingen in Nijmegen en Bemmel, bieden ze diensten aan op het gebied van woningen, bedrijfspanden, taxaties en vastgoedadvisering. Hun deskundige team hanteert een "no cure - no pay" principe en zijn gespecialiseerd in diverse vastgoedvormen zoals nieuwbouw, monumenten en winkelruimten.
Logo Beaufort ERA Makelaars

Beaufort ERA Makelaars

Beaufort ERA Makelaars is al 35 jaar een betrouwbaar adres voor al jouw vastgoedwensen. Met specialisme in bedrijfsruimtes, beleggen, kantoren, horeca en winkels bieden ze een breed aanbod maatwerk. Hier staat 'no cure, no pay' en een persoonlijke aanpak centraal. Je kan rekenen op relevante marktkennis, hoogwaardige dienstverlening en advies op maat. Ze bieden alles onder één dak inclusief hypotheek en verzekering service. Gevestigd aan de Oranjesingel in Nijmegen. Maak het waar met Beaufort ERA Makelaars.
Logo Driessen Makelaardij

Driessen Makelaardij

Driessen Makelaardij is al 40 jaar een gevestigde naam in de regio Nijmegen en Wijchen. Als grootste verkoopmakelaar in de regio en met een gemiddelde beoordeling van 9,2 op Funda, staan zij garant voor kwaliteit. Alleen dan ben je zeker van de beste deal. Ze bieden een breed scala aan diensten, van verkoop en verhuur tot taxaties en financieel advies. Met expertise in woningstyling, -fotografie en nieuwbouw laten ze je woning optimaal uitkomen.
Logo Hans Janssen Makelaars

Hans Janssen Makelaars

Bij Hans Janssen Makelaars vind je bijna 50 jaar ervaring en kennis van de regionale markt. Dit makelaarskantoor biedt full-service diensten als verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en financieel advies, waarbij je begeleid wordt door een professioneel team met specialismen als woningfotografie en nieuwbouw. Deze makelaar, lid van de NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI, NRVT en SEH, werkt vanuit kantoren in Beuningen, Wijchen en Nijmegen. Bij deze makelaar kun je ook terecht in het Engels.
Logo Hermsen Makelaars Nijmegen

Hermsen Makelaars Nijmegen

Hermsen Makelaars Nijmegen, een familiebedrijf met vestigingen in Huissen en Nijmegen, belooft je persoonlijke aandacht en continuïteit bij de aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning. Ze hebben ruim 50 jaar ervaring en zijn gespecialiseerd in diverse gebieden waaronder bedrijfsruimte, horeca, monument en nieuwbouw. Betrokkenheid, eerlijkheid en klanttevredenheid zijn hun kernwaarden, wat resulteert in optimale onderhandelingsresultaten. Ze bieden ook hulp bij het vinden van een passend hypotheek- of verzekeringspakket.
Logo Fontein Makelaardij

Fontein Makelaardij

Fontein Makelaardij is jouw hands-on NVM makelaar in de regio Nijmegen. Deze makelaar onderscheidt zich door persoonlijke benadering en deskundigheid, wat versterkt wordt door een compacte klantenportefeuille. Zowel voor verkoopbegeleiding als aankoopbegeleiding is Fontein Makelaardij een gedegen keuze. Ze bieden tevens gevalideerde taxatierapporten en een op maat Funda-pakket. Een directe, betrouwbare partner voor zowel verkoop als aankoop van jouw woning.
Logo InBeeld Makelaardij

InBeeld Makelaardij

InBeeld Makelaardij staat voor een frisse blik op de huizenmarkt. Of je nu wilt kopen, verkopen of laten taxeren: zij staan klaar om te helpen. Op een persoonlijke manier beantwoorden ze al jouw prangende vragen over het huizentraject. Met zes medewerkers beschikken ze over expertise in woningstyling, fotografie en zowel monumentale als nieuwbouwwoningen. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de NVM en gecertificeerd met VastgoedCert, NWWI en NRVT. Maak een afspraak en ervaar hun aanpak zelf.
Logo Homan Makelaardij

Homan Makelaardij

Homan Makelaardij is jouw betrouwbare partner in Nijmegen voor aankoop, verkoop en taxaties van woningen. Zij hebben hun strepen verdiend met persoonlijke betrokkenheid, kwaliteit en service sinds 1998. Als NVM-makelaar beschikken ze over actuele marktkennis en ervaring. Tevens biedt Homan Makelaardij specialismen in woningfotografie, beleggen en recreatie. Ze staan klaar om je te helpen bij het vinden van jouw droomhuis of bij een succesvolle woningverkoop.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in en rondom Nijmegen dan je misschien verwacht. Ook die nemen we bij Huis Verkopen in onze vergelijking mee. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst, die vind je alleen door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Nijmegen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Nijmegen?

Een makelaar in Nijmegen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 411.507 in Nijmegen komt dit neer op € 4.527 aan makelaarskosten (update april 2024).

De kosten van de makelaar vormen de grootste uitgave bij de verkoop van een huis, maar een ervaren makelaar betaalt zichzelf altijd terug. Daarom is het verstandig niet alleen naar de kosten te kijken, maar juist de makelaar te kiezen die jouw huis voor de beste prijs kan verkopen.

Let op: de courtages van makelaars in Nijmegen verschillen gemiddeld 0,62%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.276 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Nijmegen. Het is zonder verplichtingen en kosteloos om de tarieven van makelaars te vergelijken, dus je hebt er alleen maar baat bij.

Kosten van makelaars in Nijmegen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Nijmegen

Wist je dat de meeste makelaars in Nijmegen opstartkosten rekenen? Dit zijn kosten die ontstaan voordat jouw woning daadwerkelijk op de markt wordt geplaatst. Het gaat onder andere om kosten voor het maken van foto's, de creatie van een plattegrond en de opmaak van de verkoopbrochure. In veel gevallen betaal je ook kosten voor het bepalen van de waarde van jouw huis en de aanmelding op verkoopwebsites.

De hoogte van deze opstartkosten kan per makelaar behoorlijk verschillen en zijn soms niet direct duidelijk. Het is daarom waardevol om vooraf de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars. In één klik kun je via deze link gemakkelijk, gratis en vrijblijvend tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Nijmegen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijke opstartkosten en kun je een weloverwogen keuze maken bij de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Nijmegen

Wanneer je besluit jouw woning in Nijmegen te verkopen met behulp van een makelaar, is het belangrijk om te weten dat de meeste van hen intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dit is het geval als je er voor kiest om de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Met andere woorden, mocht je van gedachten veranderen over de verkoop of om welke reden dan ook besluiten te stoppen met de verkoop, dan kunnen deze kosten in rekening gebracht worden.

Intrekkingskosten kunnen gezien worden als een vorm van compensatie voor de makelaar voor het werk dat hij reeds in de verkoop van jouw woning heeft gestoken. Bijvoorbeeld, de makelaar kan al tijd hebben besteed aan het opstellen van de verkoopovereenkomst, het inplannen van bezichtigingen en het verzorgen van de marketing. Om verrassingen te voorkomen is het daarom aan te raden om in het beginstadium duidelijke afspraken met je makelaar te maken over eventuele intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Nijmegen met een vast tarief

In Nijmegen werken sommige makelaars met een vast tarief. Dit betekent dat je niet verrast kunt worden door extra kosten die op kunnen lopen. Het geeft duidelijkheid en zekerheid, omdat je vooraf weet wat je kunt verwachten. Nijmeegse makelaars hanteren gemiddeld een vast tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief zekerheid biedt, heeft dit ook een nadeel. Stel je voor dat je huis snel wordt verkocht en/of tegen een hoge verkoopprijs, dan kan je bij een makelaar op basis van courtage goedkoper uit zijn. De makelaar ontvangt namelijk een percentage van de verkoopprijs, waarbij een hogere verkoopopbrengst ook hun inkomsten beïnvloedt.

Tip: Denk goed na over de verwachte verkoopduur en -prijs van jouw woning. Wanneer je verwacht dat jouw huis snel zal worden verkocht, zou een makelaar op basis van courtage voordeliger kunnen zijn dan een makelaar met een vast tarief. Het loont dus om verschillende makelaars in Nijmegen te vergelijken, zowel qua tarieven als dienstverlening.

4 feitjes over makelaars in Nijmegen

 • In Nijmegen lijkt er een voorkeur te bestaan voor makelaars die een courtage hanteren. Dit is voornamelijk omdat de service van deze makelaars sterk aansluit bij de behoeften van de woningverkopers.
 • Verschillende woningtaxaties in Nijmegen worden soms met een verschil tot wel 31.000 euro vastgesteld, afhankelijk van de makelaar. Dat duidt op de variatie in de waardering van onroerend goed in de regio.
 • Volgens recente rapporten blijkt dat een behoorlijk percentage van 90% van de huizenverkopers in Nijmegen, een makelaar verkiest die is aangesloten bij een gevestigde brancheorganisatie zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Als het aankomt op het vergelijken van makelaars, geven de meeste woningverkopers in Nijmegen aan dat ze meer vertrouwen hebben in een makelaar die aantoonbare ervaring heeft met hoge prestaties in het verkoopproces.

Wat levert de beste makelaar in Nijmegen op?

Er zijn verschillende verkoopmakelaars in Nijmegen die zich opvallend onderscheiden van de rest. Hun succes meet zich af in hun vermogen om hogere verkoopprijzen te behalen en het proces van de verkoop sneller af te ronden dan de gemiddelde makelaar.

Dit is hoe je de beste makelaars in Nijmegen herkent:

 • Uit de verzamelde data van de lokale makelaarsmarkt blijkt dat de best presterende makelaars in Nijmegen woningen verkopen die een gemiddelde verkoopprijs hebben die € 11.957 hoger ligt dan die van de andere makelaars. Hierbij is er rekening gehouden met de prijsklassen van de verschillende soorten woningen.
 • Onze statistieken laten tevens zien dat de snelste makelaars in Nijmegen woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun concurrenten. Dit komt voornamelijk doordat deze makelaars de waarde van de woning correct inschatten en dus efficiënter kunnen handelen.

De beste makelaar in Nijmegen vinden

De beste makelaar in Nijmegen is degene die zich optimaal inzet om jouw woning voor de hoogst mogelijke prijs te verkopen. Deze makelaar biedt je een duidelijke verkoopstrategie, redelijke tarieven, en betrouwbare inschatting van de waarde van je woning.

Sommige makelaars springen er toch echt uit qua prestaties. Om de beste match te vinden kun je makelaars vergelijken op hun aanpak, prijzen en prestaties. Zo krijg je een helder beeld van de mogelijkheden en kies je zeker voor de juiste makelaar.

Waar moet je op letten bij makelaars in Nijmegen?

Bij het kiezen van een passende makelaar in Nijmegen voor de verkoop van je huis zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten:

Ervaring van de makelaar

Een eerste punt om naar te kijken is de ervaring die de makelaar op de Nijmeegse woningmarkt heeft. Langdurige ervaring kan goud waard zijn bij het adviseren over een geschikte verkoopprijs.

Kennismaking

Maak altijd persoonlijk kennis met de makelaar. Voelt het contact goed en word je deskundig geadviseerd? Een prettige samenwerking draagt bij aan een succesvolle verkoop.

Diensten en tarieven

Kijk goed naar welke diensten de makelaar aanbiedt en welke tarieven daar tegenover staan. Komen deze overeen met jouw wensen en budget? Niet iedereen heeft dezelfde behoeften bij de verkoop van een woning.

Promotie van het huis

Informeer welke promotiemogelijkheden de makelaar inzet voor de verkoop van je huis. Effectieve promotie op het juiste platform kan potentiële kopers sneller bereiken.

Contractuele kwesties

Besteed aandacht aan contractuele zaken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als jij of de makelaar de samenwerking willen beëindigen? Zorg dat je op de hoogte bent van alle voorwaarden.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je jouw huis in Nijmegen wilt verkopen, kan een NVM-makelaar je hierbij uitstekend bijstaan. Deze makelaars kennen de lokale woningmarkt als geen ander en gebruiken deze kennis om de verkoop soepel en voordelig te laten verlopen.

Daarnaast zijn er ook makelaars aangesloten bij andere brancheorganisaties, zoals de VBO en VastgoedPRO. Ook zij bieden ondersteuning en expertise in het verkoopproces. Met hun hulp kun je rekenen op een goede prijs, snelle verkoop en transparante communicatie, waardoor je met een gerust hart jouw huis kunt verkopen.

Wat doet een makelaar in Nijmegen?

Een makelaar in Nijmegen helpt je bij alle aspecten van de verkoop van je huis. Van het vaststellen van de juiste vraagprijs tot de finale onderhandelingen met potentiële kopers. Hij gebruikt daarbij zijn kennis van de lokale huizenmarkt.

Jouw makelaar begeleidt ook het hele proces van bezichtigingen organiseren en uitvoeren. Hij legt potentiële kopers uit wat jouw huis uniek maakt en probeert de verkoopprijs op te drijven.

 • Een makelaar weet precies wat jouw huis waard is.
 • Jouw makelaar zorgt voor een optimale presentatie van je huis.
 • Hij regelt de administratieve zaken bij de verkoop.
 • Een makelaar onderhandelt voor jou met de koper.
 • Met zijn hulp verhoog je de kans op een snelle verkoop.

Waarom een makelaar in Nijmegen inschakelen?

Wanneer je jouw huis in Nijmegen wilt verkopen, kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan. Echter, het inschakelen van een makelaar kan veel voordelen bieden. Deze professionals weten namelijk precies wat er speelt op de lokale markt en hoe ze jouw woning in de schijnwerpers kunnen zetten. Het benutten van hun kennis en ervaring kan ervoor zorgen dat je jouw huis sneller en tegen een hogere prijs kunt verkopen.

Gedegen kennis van de marktinformatie

De wereld van onroerend goed kan complex en onvoorspelbaar zijn. Het is dan ook moeilijk om de trends en ontwikkelingen op de lokale markt bij te houden. Een makelaar in Nijmegen heeft deze gegevens bij de hand en begrijpt het belang van deze informatie voor de positionering en prijsstelling van jouw huis.

Professioneel advies over jouw huis

Een makelaar kijkt door een andere bril naar jouw woning. Hij of zij kan advies geven over bijvoorbeeld de presentatie van jouw huis, de vraagprijs en mogelijke verbeterpunten. Ook het creëren van een breder publiek door de juiste kanalen in te zetten, behoort tot hun expertise.

Onderhandelingen zijn hun tweede natuur

Omdat makelaars dit dagelijks doen, zijn ze zeer bekwaam in het onderhandelingsproces. Ze kunnen ervoor zorgen dat je krijgt wat je huis waard is en dat de verkoopvoorwaarden in jouw voordeel zijn. Je hoeft dus niet zelf het wiel uit te vinden als het om onderhandelingen gaat.

Coördinatie en controle vanuit één punt

Van bezichtigingen tot aan de overdracht, een makelaar coördineert het gehele proces. Deze overzichtelijke werkwijze zorgt voor minder stress en een vlotte afhandeling. Zo kun je je concentreren op de leuke aspecten van een huis verkopen, zoals de zoektocht naar een nieuw thuis.

Informatie over Nijmegen

Nijmegen is een bruisende stad gelegen aan de oevers van de Waal. Met zijn rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd, is het de oudste stad van Nederland.

Deze historische sfeer is nog steeds tastbaar in het oude stadscentrum, waar je karakteristieke panden, gezellige pleinen en een scala aan musea vindt. De Nijmegen hoogtepunten zijn de Stevenskerk, het Valkhofpark met Valkhofmuseum en het Kronenburgerpark.

Nijmegen is niet alleen bekend om zijn historie, maar ook om zijn levendige cultuur. Met zijn jaarlijkse evenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagse en het Nimma aan Zee strandfestival, trekt deze stad mensen van over de hele wereld.

Weetje: In de loop der jaren zijn de gemiddelde huizenprijzen in Nijmegen aanzienlijk gestegen. Het huidige gemiddelde bedraagt € 411.507 (update: april 2024). Voor meer informatie over de woningmarktcijfers kan je op de link klikken.

Makelaars in Nijmegen vergelijken

Door het uitgebreide aanbod van makelaars in Nijmegen kan het lastig zijn om een keuze te maken. Huis Verkopen maakt dit proces een stuk eenvoudiger door je de mogelijkheid te bieden om makelaars te vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid.

 • Gratis waardebepaling
 • Lage makelaarskosten
 • Volledig onafhankelijk en objectief
 • Op maat gemaakte koppeling met makelaars

Bij Huis Verkopen kan je makelaars vergelijken geheel gratis en vrijblijvend. Nadat je jouw adres, voorkeuren en wensen hebt ingevuld, wordt je gekoppeld aan de verkoopmakelaars in Nijmegen die het beste bij jouw woning, situatie en wensen aansluiten. Deze makelaars geven je een goed beeld voor welke prijs ze denken jouw huis te kunnen verkopen en leveren je gratis verkoopadvies.

Vergelijk makelaars in Nijmegen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Nijmegen

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Nijmegen liggen rond de € 515. Dit kan per makelaar verschillen dus je doet er goed aan om meerdere offertes op te vragen.

Je kunt makelaars vergelijken op basis van kosten, diensten, verkoopresultaten en beoordelingen. Op Huis Verkopen kun je eenvoudig lokale makelaars vergelijken.

In Nijmegen liggen de gemiddelde totale kosten voor het verkopen van je huis met een makelaar rond de € 4.527.

Bedenk eerst wat je belangrijk vindt aan een makelaar. Wil je de woning bijvoorbeeld snel verkopen, of juist voor de hoogste prijs? Vervolgens kun je op Huis Verkopen makelaars vergelijken op basis van jouw voorkeuren.

Een huis staat in Nijmegen gemiddeld 43 dagen te koop. Dit verschilt echter sterk per buurt en type woning, en per makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen