Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Groesbeek

Zit je te overwegen om je woning in Groesbeek te verkopen, maar twijfel je nog? Een deskundige makelaar kan je kosteloos van advies voorzien over de verkoopmogelijkheden. Zij kennen de lokale markt en kunnen je helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Over makelaars in Groesbeek

In de omgeving van Groesbeek tref je een breed aanbod aan makelaars. Zo'n variërend aanbod maakt de keuze voor een makelaar niet altijd eenvoudig. Iedere makelaar heeft immers haar eigen kwaliteiten en werkwijzen. Denk bijvoorbeeld aan variatie in de hoogte van courtage of de mate van lokale marktkennis. Het is daarom van belang om een zorgvuldige vergelijking te maken, aangezien de keuze voor een makelaar de wijze waarop het verkooptraject zich ontvouwt, kan beïnvloeden.

Om je hierbij te helpen, bieden we uitgebreide mogelijkheden om de makelaars in Groesbeek te vergelijken. Door deze vergelijkingen krijg je een helder beeld van de opties en kun je een weloverwogen keuze maken. Om nog makkelijker te kunnen kiezen hebben we alle informatie over makelaars in Groesbeek onder elkaar gezet. Deze bevindt zich allemaal op de pagina die je nu aan het bekijken bent.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.965
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.404
Besparing (gem.)
€ 1.135

Actueel

 • De huizenmarkt in Groesbeek is altijd in beweging. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs in Groesbeek op € 527.850. Opmerkelijk is de prijs per vierkante meter, deze is gemiddeld € 3.876. Voor meer informatie over de woningprijzen in Groesbeek, kun je hier een kijkje nemen: woningprijzen in Groesbeek.
 • Makelaarscourtage is een belangrijk aspect bij de verkoop van je huis. Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Groesbeek ligt op dit moment op 1,13% (in juli 2024).
 • Het is goed om te weten dat de tarieven van makelaars in Groesbeek flink kunnen verschillen. Door de makelaarstarieven te vergelijken kun je gemiddeld € 1.135 besparen. Dit maakt het vergelijken van makelaarstarieven een waardevolle stap.

Uitgelichte makelaars in Groesbeek

In Groesbeek is er een aanzienlijk aantal verkoopmakelaars te vinden waar je een keuze uit kunt maken. Wij hebben voor je gemak een selectie hiervan op een rijtje gezet. Het is belangrijk om te bedenken dat de meest geschikte makelaar in Groesbeek degene is die naadloos aansluit bij jouw huis, persoonlijke situatie en voorkeuren. Om deze reden is het verstandig om een grondige vergelijking te maken.

Logo HV Makelaardij

HV Makelaardij

Bij HV Makelaardij staat persoonlijke aandacht centraal. Je vindt ze aan de Dorpsstraat in Groesbeek, waar een bevlogen team klaarstaat om je te adviseren, of je nu particulier of zakelijk cliënt bent. Ze zijn er niet alleen voor verkoop, verhuur en aankoop, maar bij HV kunnen ze ook taxaties en financieel advies geven. Hun expertise omvat verschillende gebieden zoals nieuwbouw, buitenlands en bedrijfspanden. Bij HV Makelaardij is geen klus te groot of te in detail.

DorpsWonennl Groesbeek en omgeving

DorpsWonen.nl Groesbeek en omgeving is een makelaar die jou met vakmanschap begeleidt bij de aan- en verkoop van je woning. Als lid van Vastgoedpro garandeert het kantoor hoge kwaliteit van dienstverlening. Deze makelaar is de perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een nieuw thuis in een rustige, landelijke omgeving.

RIKJO Makelaardij BV

RIKJO Makelaardij is aangesloten bij branchevereniging VBO, waarbij kwaliteit en zekerheid centraal staan. Je kunt bij dit kantoor terecht voor diverse diensten op het gebied van vastgoed. Ze leveren betrouwbaar en professioneel werk. Dit maakt RIKJO Makelaardij een goede keuze voor jouw vastgoedvraagstukken.

Let op: In en rondom Groesbeek zijn meerdere verkoopmakelaars actief. Het kan zijn dat de ideale makelaar voor jou niet in de bovenstaande lijst voorkomt. Dus om de makelaar te vinden die het beste past bij jouw verkoopplannen is het belangrijk om te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Groesbeek mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Groesbeek Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Groesbeek?

Een verkoopmakelaar in Groesbeek rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 527.850 in Groesbeek komt dit neer op € 5.965 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De courtage is eigenlijk de beloning voor de makelaar. Het is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van het huis. Dit wordt pas betaald wanneer de woning echt is verkocht. Zo heeft de makelaar er alle belang bij om jouw huis voor de best mogelijke prijs te verkopen.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Groesbeek 0,43% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.135 door eerst tarieven op te vragen. Het loont dus altijd om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Kosten van makelaars in Groesbeek

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 6.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Groesbeek

Het kiezen van een geschikte makelaar voor de verkoop van je woning kan best uitdagend zijn. Bovendien rekenen de meeste makelaars in Groesbeek zogenaamde opstartkosten. Dit zijn eenmalige kosten die je betaalt voor het starten van de verkoopservice. Ze dekken vaak de kosten voor het maken van foto's van jouw woning, het opstellen van een brochure en eventueel een advertentie. Vaak ligt dit bedrag rond de € 515.

Deze opstartkosten kunnen per makelaar verschillen, dus het is belangrijk om ze in gedachten te houden bij het maken van jouw keuze. Voor een duidelijker beeld van wat je kunt verwachten qua opstartkosten en andere tarieven, kun je bijvoorbeeld de tarieven van verschillende makelaars opvragen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor de makelaar die het beste bij jou en jouw wensen past.

Intrekkingskosten van makelaars in Groesbeek

Als je ervoor kiest om jouw woning in Groesbeek te verkopen via een makelaar, is het van belang om rekening te houden met mogelijke intrekkingskosten. Dit zijn kosten die jou worden berekend als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Situaties waarin dit kan gebeuren zijn uiteenlopend: je hebt misschien onverwacht een andere koper gevonden, je wilt de verkoop uitstellen vanwege persoonlijke omstandigheden of je hebt een verandering van plannen met betrekking tot de woningverkoop.

De hoogte van deze intrekkingskosten zijn niet vastgesteld en kunnen variëren van makelaar tot makelaar. Echter, de gemiddelde intrekkingskosten in Groesbeek zijn op het moment € 500. Dit bedrag kan je worden aangerekend als je besluit om de verkoop van jouw woning stop te zetten. Het is dus zeker iets om in gedachten te houden wanneer je een beslissing maakt over de verkoop van je huis.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Groesbeek met een vast tarief

Bij het kiezen van een makelaar heb je verschillende opties. Naast makelaars die rekenen met een courtage, zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Het grote verschil zit hem in de berekening van het bedrag. Bij courtage betaal je vaak een percentage van de verkoopprijs van jouw woning, terwijl je bij een vast tarief vooraf weet hoeveel je kwijt bent, onafhankelijk van de verkoopprijs.

Gemiddeld hanteren makelaars in Groesbeek een vast tarief van € 3.250 (update: juli 2024). Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief kan voordelen en nadelen met zich meebrengen. Aan de ene kant geeft het zekerheid over het bedrag dat je moet betalen en kom je niet voor verrassingen te staan. Aan de andere kant kan het zo zijn dat je bij een lage verkoopprijs relatief veel makelaarskosten betaalt.

Tip: Het is altijd verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Daarmee zorg je ervoor dat je de makelaar vindt die het beste aansluit bij jouw woning en jouw persoonlijke situatie. Iedere makelaar heeft namelijk een eigen werkwijze, stijl en tarief. Door te vergelijken, kun je de beste keuze maken voor jouw specifieke situatie.

4 feitjes over makelaars in Groesbeek

 • Met een geschat percentage van 93% kiezen de overgrote meerderheid van verkopers in Groesbeek voor een makelaar die lid is van een professionele brancheorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Bijna 89% van de woningverkopers in Groesbeek geeft de voorkeur aan een traditionele makelaar die het hele verkoopproces van A tot Z voor hen regelt, in tegenstelling tot een online makelaar die enkel de woning online plaatst.
 • Woningen in Groesbeek worden gemiddeld 70% sneller verkocht bij inschakeling van een makelaar dan bij een zelfstandige verkoop zonder professionele begeleiding.
 • Als je verschillende makelaars in Groesbeek gaat vergelijken, blijkt uit de feedback van de meeste woningverkopers dat ze de voorkeur geven aan een makelaar die meetbaar beter presteert dan de anderen. Start hier de vergelijking door hier te klikken.

Wat levert de beste makelaar in Groesbeek op?

Als je je woning wilt verkopen in Groesbeek, is het voordeliger te kijken naar wat een makelaar je oplevert in plaats van naar de kosten die een makelaar vraagt. Hoewel de kosten een rol spelen, is het effect van een goede makelaar op de uiteindelijke verkoopprijs veel waardevoller. Zorgvuldigheid, gedegen kennis van de lokale markt en onderhandelingsvaardigheid kunnen een belangrijk verschil maken in de opbrengst van je woning.

Dit is hoe je de beste makelaars in Groesbeek herkent:

 • Verkoopprijs: Uit onderzoek blijkt dat de beste makelaars in Groesbeek woningen voor een hoger bedrag verkopen dan andere makelaars. Concreet ligt die meeropbrengst gemiddeld rond de € 15.164. Dit bedrag laat zien wat de toegevoegde waarde is van een echt goede makelaar.
 • Verkoopsnelheid: Een andere opvallende factor is de snelheid waarmee een woning wordt verkocht. Makelaars die actief de verkoop bevorderen en een solide verkoopstrategie hanteren, verkopen woningen gemiddeld 11 dagen sneller dan andere makelaars. Dit geeft aan dat goede makelaars niet alleen de prijs, maar ook de timing van de verkoop weten te optimaliseren.

De beste makelaar in Groesbeek vinden

Het vinden van de ideale makelaar in Groesbeek kan complex zijn. Elke makelaar schat jouw woning anders in en hanteert eigen tarieven. Deze verschillen kunnen van invloed zijn op jouw verkoopervaring en de winst die je eruit haalt.

Het vergelijken van makelaars kunnen je significant helpen bij deze keuze. Door verschillende sterke makelaars uit Groesbeek naast elkaar te zetten, kun je de beste match voor jouw situatie vinden. Zo haal je het meeste uit jouw verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Groesbeek?

Er zijn meerdere aspecten om rekening mee te houden bij het selecteren van een passende makelaar in Groesbeek voor de verkoop van je huis:

Vakkennis en ervaring

Het is belangrijk dat de makelaar beschikt over een ruime kennis van de huizenmarkt en specifiek van Groesbeek. Voldoende ervaring is hierbij zeer waardevol.

Voorwaarden

Besteed veel aandacht aan de voorwaarden die de makelaar hanteert. Zorg ervoor dat je volledig begrijpt wat deze inhouden voordat je een overeenkomst tekent.

Communicatie

Een goede makelaar houdt je actief op de hoogte tijdens het verkoopproces. Zorg ervoor dat de makelaar met wie je kiest te werken, communicatief vaardig is.

Prijsstelling

Je wilt niet teveel betalen, maar een te lage prijs kan ook een aanwijzing zijn voor gebrek aan kwaliteit. Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars nauwkeurig.

Netwerk

Een makelaar met een uitgebreid netwerk kan je huis sneller voor een goede prijs verkopen. Informeer naar hun contacten binnen de vastgoedsector van Groesbeek.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de rustieke gemeente Groesbeek staan diverse NVM-makelaars klaar om je te helpen met de verkoop van je huis. Huisverkoop is een complex proces en NVM-makelaars bieden hierin de nodige expertise en begeleiding.

Natuurlijk zijn het niet uitsluitend NVM-makelaars die je in dit proces kunnen assisteren. Er zijn ook VBO en VastgoedPRO-makelaars actief in Groesbeek. Elk van deze makelaars hebben hun eigen unieke werkwijze en specialismen.

Weetje: Het is goed om je te realiseren dat er tussen NVM-makelaars onderling ook verschillen kunnen zijn in zowel prestaties als prijs bij de verkoop van je huis. Daarom is het wijselijk om een vergelijking te maken tussen verschillende makelaars.

Wat doet een makelaar in Groesbeek?

Een makelaar in Groesbeek begeleidt je tijdens het volledige verkoopproces van jouw woning. Van de initiële woningwaardering tot aan de overdracht bij de notaris, ze staan je bij iedere stap bij. Ook zorgen zij voor maximale zichtbaarheid van je woning in de markt.

Er komt meer bij kijken dan je wellicht denkt. Ze adviseren over de juiste vraagprijs, verzorgen bezichtigingen, onderhandelen met potentiële kopers en begeleiden de wettelijke koopovereenkomst. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat jouw huis op een zorgvuldige manier wordt verkocht.

 • Waardebepaling van jouw woning
 • Advies over en uitvoering van de marketingstrategie
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Voeren van onderhandelingen met kopers
 • Begeleiding bij de koopovereenkomst en overdracht

Waarom een makelaar in Groesbeek inschakelen?

De verkoop van je huis in Groesbeek is een flinke onderneming. Dit vergt voorbereiding, kennis van de lokale markt, strategie en nauwgezette uitvoering. Een betrouwbare lokale makelaar kan als geen ander de waarde van je woning inschatten en de juiste koper vinden door de verschillende fasen heen: van voorbereiding en promotie tot onderhandeling en afsluiting.

Voorbereiding van de verkoop

Oriëntatie en beslissing zijn de eerste stappen. Een goede makelaar helpt je door eerlijk en helder te zijn over de waarde van je woning en de kansen op de markt. Daarnaast helpt de makelaar je bij het gereed maken van je woning voor bezichtigingen, bijvoorbeeld door professionele foto's te laten maken.

Promotie van de woning

De volgende stap is het in de markt zetten van je huis. Jouw makelaar beschikt over de juiste netwerken en zal de beste advertentiemogelijkheden benutten om je huis onder de aandacht te brengen. Online en offline presentatie van je woning is onmisbaar.

Aankomst van belangstellenden

Bij interesse, organiseert de makelaar de bezichtigingen. Hij of zij zal potentiële kopers rondleiden, alles over de woning vertellen en vragen beantwoorden. Jouw rol tijdens bezichtigingen is minimaal, waardoor je je kunt richten op andere zaken.

Afhandeling en afronding

Wanneer er een potentiële koper gevonden is, komt de laatste fase: de onderhandeling en afronding. Jouw makelaar voert namens jou de onderhandelingen en helpt bij het afwikkelen van juridische zaken. Uiteindelijk zorgt hij of zij ook dat de overdracht soepel verloopt.

Makelaars in Groesbeek vergelijken

Verkopen van je huis kan een uitdaging zijn en daarom heeft Huis Verkopen een manier bedacht om je daarbij te ondersteunen. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle makelaars in Groesbeek die je kunt vergelijken op basis van hun prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid.

 • 100% onafhankelijk en objectief
 • Kostenbesparend door het vergelijken van makelaars
 • Jouw woning snel en tegen de maximale prijs verkocht

Vergelijken via Huis Verkopen is gemakkelijk en duidelijk. Je krijgt niet enkel een idee voor welke prijs de makelaars denken jouw huis te kunnen verkopen, maar ook een gratis waardebepaling en advies. Let op, de voorwaarden van makelaars kunnen verschillen, dus vergeet niet ook daar aandacht aan te besteden.

Vergelijk makelaars in Groesbeek Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Groesbeek

De gemiddelde makelaarskosten in Groesbeek zijn € 5.965. Deze kosten variëren per makelaar en het type diensten dat je nodig hebt voor de verkoop van je huis.

Vergelijk prijzen, lees ervaringen van anderen en vraag advies aan familie en vrienden. Ook kun je op Huis Verkopen makelaars in Groesbeek vergelijken om je keuze te vergemakkelijken.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Groesbeek zijn € 515. Deze kosten betaal je voor het opstarten van de verkoop van je woning.

In Groesbeek liggen de gemiddelde intrekkingskosten van een makelaar rond de € 500. Dit zijn kosten die je betaalt als je de verkoop intrekt.

Het duurt in Groesbeek gemiddeld 38 dagen om een huis te verkopen. Dit kan variëren afhankelijk van de marktomstandigheden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen