Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Groesbeek

In Groesbeek zie je dat de huizenmarkt volop in beweging is. De huizenprijzen stijgen fors door constante vraag en beperkt aanbod. Weet jij hoe je jouw huis het beste kunt verkopen in deze context? Verdiep je dan in de vastgoedcijfers van Groesbeek.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Groesbeek

De gemiddelde verkoopprijs in Groesbeek is in de laatste 3 maanden € 493.460 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 434.284 euro. Dit geeft inzicht in de huidige toestand van de woningmarkt in deze regio. Kijk ook naar de onderstaande grafiek voor meer inzicht in de prijsontwikkeling:

Huizenprijzen in Groesbeek

Afgelopen 3 maanden

€ 180.000
€ 362.000
€ 543.000

Als je de woningmarkt in Groesbeek wilt begrijpen, is het belangrijk om te kijken naar de prijs per vierkante meter. Dit geeft je een gestandaardiseerd inzicht, waardoor je makkelijker vergelijkingen kunt maken met andere regio's en woningen. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Groesbeek € 3.544 euro. Afgezet tegen de eigenschappen en locatie van specifieke woningen, kan dit getal je helpen om een realistische inschatting te maken bij het kopen of verkopen van een woning in Groesbeek. Hieronder zie je een grafiek met de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Groesbeek van de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Groesbeek per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.400
€ 3.600

Prijsontwikkeling Groesbeek laatste 12 maanden

De woningmarkt in Groesbeek heeft de afgelopen 12 maanden geen stilstaand beeld laten zien. Hoe die beweging zich exact heeft voltrokken, kunnen we visueel maken door middel van de onderstaande prijstrends:

In deze trends vind je de prijsontwikkeling van huizen in Groesbeek. Afgelopen maand lag de gemiddelde verkoopprijs op € 493.460. Bekijk de ontwikkelingen in de grafiek onder deze tekst:

Wat is mijn woning in Groesbeek waard?

De waarde van je huis in Groesbeek hangt samen met verschillende factoren. Het soort woning, het woonoppervlak, de staat van de woning en de huidige huizenprijzen op de markt spelen allemaal een rol. Het inzicht in deze aspecten geeft je een indicatie van de mogelijke waarde van je woning.

Ben je geïnteresseerd in de waarde van jouw huis in Groesbeek? Dan kan een gratis waardebepaling door een lokale makelaar echt een verschil maken. Deze professionele inschatting geeft je duidelijkheid waarmee je goed geïnformeerd een beslissing kan nemen over het al dan niet verkopen van je huis. Om dit te achterhalen, kun je een gratis waardebepaling van je huis aanvragen bij deze gespecialiseerde pagina.

Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft je op basis van relevante verkoopgegevens in jouw regio een inschatting van de huidige marktwaarde van je pand. Het is een slimme stap omdat het je aanvullend inzicht geeft in waar je woning staat in de huidige markt. Zo bevind je je in een goede positie om te beslissen of je overgaat tot verkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Om een helder overzicht te krijgen van de huidige huizenmarkt is het belangrijk om niet enkel te focussen op lokale cijfers, maar ook het bredere perspectief te bekijken. Zo kunnen de huizenprijzen in de omliggende gemeentes rond Groesbeek significant verschillen van die in Groesbeek zelf. Door ook deze prijzen mee te nemen in de overwegingen, ontstaat een completer beeld van de marktsituatie.

In dit kader worden hieronder grafieken weergegeven die de gemiddelde verkoopprijzen, zowel totaal als per vierkante meter, in Groesbeek en soortgelijke plaatsen illustreren. Deze grafieken geven inzicht in hoe de prijzen in Groesbeek zich ten opzichte van deze vergelijkbare plaatsen verhouden. Een dergelijke prijsinformatie is van groot belang voor zowel verkopers als potentiële kopers:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Groesbeek

Op HuisVerkopen.nl houden we de performance van makelaars in Groesbeek nauwkeurig bij. We baseren ons op gegevens als snelheid van verkoop, het gemiddeld aantal verkochte woningen en de gerealiseerde verkoopprijzen. Hierdoor kunnen we de prestatie per makelaar duidelijk in kaart brengen en jou ondersteunen bij het selecteren van de makelaar die het beste bij jouw unieke situatie past.

Kiezen voor de best passende makelaar kan je enorm ten goede komen tijdens het verkoopproces. Alles draait immers niet enkel om de snelste verkoop of de hoogste prijs, maar ook om de makelaar die je begrijpt, je goed begeleidt en er echt voor je is. De keuze van de makelaar maakt daarom een wezenlijk verschil in de gehele ervaring van je huis verkoop

.

Vergelijk makelaars in Groesbeek Of lees meer over makelaars in Groesbeek

Gemiddelde tarieven van makelaars in Groesbeek

Het kiezen van de juiste verkoopmakelaar voor jouw situatie en woning kan een grote impact hebben op jouw eindopbrengst, en courtages spelen hierin een grote rol. In Groesbeek hanteren makelaars gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopprijs van jouw woning. Het is belangrijk om te weten dat dit percentage omhoog of omlaag kan gaan, afhankelijk van de populariteit van de woning en het niveau van service dat de makelaar biedt.

Let naast de courtage ook op eventuele bijkomende kosten zoals notariskosten, advertentiekosten en kosten van het energielabel. Het is daarom handig om vooraf een helder beeld te hebben van alle kosten bij huisverkoop . Houd rekening met het feit dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste keuze is. Een goede verkoopmakelaar heeft kennis van de lokale markt, uitgebreide marketingstrategieën en is actief in het begeleiden van het gehele verkoopproces.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Groesbeek

Hoewel een deel van het woningaanbod in Groesbeek bestaat uit sociale huur, merk je dat de overgrote meerderheid dies zich hier vestigt voor koophuizen kiest. Deze trend is goed merkbaar hier, met een aanzienlijk aantal panden dat als koopwoning op de markt wordt gezet. Door het gebruik van de tag blijft de telling van koopwoningen in Groesbeek altijd actueel, en kun je je rekenen op betrouwbare informatie.

Ben je van plan jouw huis in Groesbeek te verkopen?

Wanneer je besluit je huis in Groesbeek te verkopen, dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Zo is het belangrijk de woningwaarde te kennen en het juiste verkoopadvies te krijgen. Verder is het handig om de tarieven van lokale makelaars te vergelijken. Dankzij de vergelijkingstool van Huisverkopen.nl kun je gemakkelijk de beste makelaar vinden.

Een gestructureerde aanpak kan je helpen om het verkoopproces van je huis soepel te laten verlopen. Een goed stappenplan kan je bijvoorbeeld inzicht geven in wat je kunt verwachten en helpt je bepalen wat de volgende stap moet zijn. Zo regel je de verkoop van je woning in Groesbeek op een gestructureerde en overzichtelijke manier, zonder belangrijke zaken over het hoofd te zien.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina van HuisVerkopen.nl waar je de laatste informatie vindt over de huizenprijzen in Groesbeek. De markt is continu in beweging en de prijsontwikkeling op deze locatie houden we daarom actueel. We volgen alle veranderingen op de voet - of het nu vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties of nieuwe aanmeldingen betreft - zodat je altijd op de hoogte bent wanneer je overweegt jouw huis te verkopen.

De tools van HuisVerkopen.nl voor een succesvolle verkoop

Bij HuisVerkopen.nl maken we het makkelijk voor jou om de beste deal te krijgen bij het verkopen van je huis. We bieden handige tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Verder bieden we een duidelijk stappenplan voor jouw huisverkoop en kunnen we je helpen bij het regelen van aanvullende diensten zoals een energielabel. Op deze manier zorgen we ervoor dat je bij de verkoop van jouw woning in Groesbeek niets over het hoofd ziet en altijd de beste prijs krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen