Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ede

De huizenmarkt in Ede kenmerkt zich door een groeiende vraag en stijgende verkoopprijzen. Als je overweegt je huis te verkopen, is het interessant om de actuele trends en ontwikkelingen in beeld te brengen. Verdiep je in onze up-to-date statistieken en gegevens van april 2024 om zo een succesvolle verkoop te realiseren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ede

De gemiddelde verkoopprijs in Ede is in de laatste 3 maanden € 410.371 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 416.985 euro. Deze bedragen geven je een helder overzicht van de huidige stand van zaken op de lokale woningmarkt. Om een nog completer beeld te krijgen, presenteer ik je nu de trends in de verkoopprijzen en vraagprijzen over de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Ede

Afgelopen 3 maanden

€ 278.000
€ 373.000
€ 467.000

In de wereld van woningprijzen is veel aandacht vaak gericht op de totale verkoopprijs, maar de ware waarde zit vaak in de details: de prijs per vierkante meter. Kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per m2 is dan ook essentieel, zeker in een stad als Ede waar de vastgoedmarkt volop in beweging is. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Ede is € 3.911, zoals te zien zal zijn in de onderstaande grafiek met de meest recente marktcijfers:

Huizenprijzen in Ede per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 3.800
€ 4.000

Prijsontwikkeling Ede laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Ede niet stilgestaan. Het geheel van woningmarktcijfers laat dit goed zien. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was € 410.371. Bekijk hieronder de gedetailleerde prijsontwikkeling in Ede:

Wat is mijn woning in Ede waard?

De waarde van jouw woning in Ede is net als op elke andere plek onderhevig aan veranderingen. Dit komt onder andere door fluctuaties in de huizenmarkt, economische schommelingen en veranderingen in de woonomgeving. Het is dan ook logisch dat de waarde van je woning vandaag anders kan zijn dan een jaar geleden.

Het kan van groot belang zijn om te weten wat de waarde van je woning is. Niet alleen voor een eventuele verkoop, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek of verzekering. Gelukkig kan je een gratis en vrijblijvende waardebepaling laten uitvoeren door een gecertificeerde makelaar.

Een waardebepaling aan huis is een efficiënte manier om inzicht te krijgen in je woningwaarde. De makelaar bezoekt je woning, maakt een inschatting en geeft je een uitgebreid rapport. Omdat dit op locatie gebeurt, kan je direct eventuele vragen stellen en krijg je een realistische inschatting van je woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Verschillen in woningmarktcijfers per plaats zijn er zeker. Kijk maar naar de huizenprijzen in gebieden nabij Ede, deze vertonen een ander beeld dan die van Ede zelf.

Door ook de verkoopprijzen in deze omliggende gemeenten onder de loep te nemen, ontstaat een duidelijk inzicht in de huidige stand van zaken op de markt. Daarover meer in de onderstaande grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Ede

Als je overweegt je woning in Ede te verkopen, merk je al gauw dat de prestaties van verkoopmakelaars behoorlijk uiteenlopen. De verschillen kunnen liggen in de snelheid waarmee ze een huis kunnen verkopen, hoe dicht ze bij de vraagprijs kunnen komen of hoe goed ze zijn in onderhandelen.

Een goede match met de juiste verkoopmakelaar kan je veel opleveren. Het helpt je om je huis succesvol te verkopen en de beste prijs te bereiken. Voor extra hulp bij het vinden van de ideale makelaar, kun je makelaars vergelijken op onze website.

Vergelijk makelaars in Ede Of lees meer over makelaars in Ede

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ede

Als je van plan bent je huis in Ede te verkopen, dan heb je het ongetwijfeld over courtage gehad. Dit is de beloning die makelaars krijgen voor hun werkzaamheden en het beslaat een bepaald percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Gemiddeld is de courtage in Ede 1,15% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 410.371, betekent dit dat je gemiddeld € 4.719 aan courtage kwijt bent.

Echter, deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de makelaar die je kiest. Je doet er daarom verstandig aan om verschillende makelaars te overwegen en hun tarieven, strategieën en werkwijzen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je de best mogelijke keuze maken voor jouw unieke situatie. Voor een gemakkelijke manier om dit te doen, kun je makelaars vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ede

In Ede zijn er 21130 koopwoningen beschikbaar. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben. Zo kunnen ze dienen als permanente woonplek, als investeringsobject voor verhuur of eventueel als tweede woning. Bij het verkopen van je woning is het handig deze potentiële bestemmingen in ogenschouw te nemen, omdat ze de waarde en aantrekkelijkheid van je woning kunnen beïnvloeden.

Aantal verkochte woningen in Ede

In de afgelopen 12 maanden is er een actieve woningmarkt in Ede op te merken. Veel woningen zijn aangemeld voor verkoop, wat resulteerde in een indrukwekkend aantal transacties. Het totaal aantal verkochte woningen is 746 in deze periode. Een volledig overzicht van de maandelijkse aanmeldingen en verkooptransacties wordt weergegeven in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Ede te verkopen?

Als je overweegt om je huis in Ede te verkopen, zijn er talloze aspecten om mee te wegen. Het opvragen van een energielabel is één van die zaken, maar het selecteren van een betrouwbare makelaar en eventueel een verhuisbedrijf zijn eveneens van belang. Natuurlijk wil je ook graag de optimale verkoopprijs bepalen en zorgen voor een zo aantrekkelijk mogelijke presentatie van je huis.

Het kan een hele uitdaging zijn om alle noodzakelijke stappen op de juiste volgorde uit te voeren. Een goed stappenplan kan ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet en helpt je bij het bepalen van de volgorde van zaken. Mijn advies is: bestudeer de stappen grondig, zodat je goed voorbereid aan het verkoopproces van jouw woning in Ede begint.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je van plan om je huis te verkopen en wil je op de hoogte blijven van de laatste prijsontwikkelingen in Ede? Dan ben je op de juiste plek. Prijsontwikkeling is hier altijd in beweging. De vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties, aanmeldingen en meer, we houden ze allemaal nauwgezet bij.

Efficiënt je woning verkopen

Huis Verkopen helpt je bij het regelen van de verkoop van je woning. Bijvoorbeeld met het aanvragen van een gratis waardebepaling. Via ons platform vind je eenvoudig de beste makelaar in Ede door makelaars te vergelijken. Hierdoor kun je fors besparen op makelaarskosten. Daarnaast helpt ons stappenplan je om niets over het hoofd te zien. Door alle lokale specialisten in Ede te vergelijken, zorgen we er bovendien voor dat je de beste deal krijgt. Huis Verkopen staat voor onafhankelijke, gratis hulp bij het snel en goed regelen van de verkoop van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen