Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bennekom

Als je een huis wilt verkopen in Bennekom, merk je wellicht dat de woningmarkt uitdagend kan zijn. De huizenprijzen zijn in de afgelopen periode aanzienlijk gestegen, wat de concurrentie opschroeft. Daarom is het van belang om goed geïnformeerd te zijn over de actuele statistieken en cijfers omtrent het woningaanbod.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bennekom

De gemiddelde verkoopprijs in Bennekom is in de laatste 3 maanden € 533.494 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 490.302 euro. Deze waarden geven een uitstekend beeld van de huidige marktsituatie. Hoewel de prijzen kunnen variëren, krijg je hiermee een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten bij het kopen of verkopen van een huis in Bennekom. Bekijk nu de grafiek hieronder voor een visuele weergave van deze prijsontwikkeling:

Huizenprijzen in Bennekom

Afgelopen 3 maanden

€ 273.000
€ 428.000
€ 583.000

In de vastgoedwereld kan de waarde per vierkante meter soms zeer verhelderend zijn, zeker in een plaats zoals Bennekom. Door hierop te letten, wordt het mogelijk om op een objectieve manier de lokale huizenmarkt te analyseren. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt momenteel € 4.142. Dit inzicht kan prijsontwikkelingen en trends inzichtelijker maken. De grafiek hieronder zal dit verder illustreren:

Huizenprijzen in Bennekom per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.900
€ 4.500

Prijsontwikkeling Bennekom laatste 12 maanden

In het afgelopen jaar hebben we op de huizenmarkt in Bennekom diverse bewegingen waargenomen. Onafhankelijk van hoogte- of dieptepunten, de woningprijzen aldaar zijn de afgelopen 12 maanden actief geweest.

Afgelopen maand vonden huiseigenaren nieuwe kopers voor hun eigendommen voor een gemiddelde prijs van € 533.494. Bennekom lijkt hiermee aardig in de pas te lopen met de landelijke trends. Zie de details in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Bennekom waard?

De waarde van jouw woning in Bennekom is afhankelijk van diverse aspecten. Zo hebben de staat van je woning, de grootte en indeling van het perceel, de ligging en de vraag en aanbod situatie in de lokale markt allemaal invloed op je woningwaarde. Verder spelen zaken als de kwaliteit van de omgeving en eventuele toekomstige ontwikkelingen een rol.

Ben je benieuwd naar de precieze waarde van jouw woning, dan kun je overwegen om een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Of je nu je woning wilt gaan verkopen of je eerst een duidelijk beeld wilt krijgen van de werkelijke waarde van je woning, bij het aanvragen van een waardebepaling kan dit een waardevol startpunt zijn.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om alle aspecten van je woning te bestuderen en de waarde ervan in te schatten. Dit is geheel kosteloos. Het biedt je de mogelijkheid om een nauwkeurige, professioneel onderbouwde waardebepaling te krijgen, wat je helpt bij het nemen van een weloverwogen beslissing over eventuele verkoop van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt kan de situatie sterk variëren afhankelijk van de plaats. Zo ondervinden huizenprijzen in de omgeving van Bennekom aanzienlijke schommelingen in vergelijking met Bennekom zelf. Dit benadrukt hoe belangrijk het is om een breed perspectief te houden en ook de prijzen in andere gemeenten te bekijken:

Door dit te doen, krijg je een compleet en actueel beeld van de markt. De volgende grafieken geven inzicht in de gemiddelde verkoopprijzen in Bennekom en vergelijkbare plaatsen. Deze informatie is zeer relevant, ongeacht of je nu op zoek bent naar een woning of juist een woning wilt aanbieden:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Bennekom

In Bennekom vind je een verscheidenheid aan makelaars, waarbij de statistieken aantonen dat hun prestaties sterk uiteenlopen. Ze onderscheiden zich door hun communicatiestijl, marketingtechnieken en het vermogen om onderhandelingen succesvol af te ronden. Het is ook belangrijk om te kijken naar hun ervaring in de huizenmarkt van Bennekom zelf.

Je kunt veel voordelen halen uit het kiezen van een makelaar die het beste aansluit bij je behoeften. Door de juiste makelaar te vinden, kan je je huis op de meest gunstige manier verkopen. De juiste makelaar kiezen kan ervoor zorgen dat je huis in Bennekom vlot van de hand gaat voor de prijs die je voor ogen hebt.

Vergelijk makelaars in Bennekom Of lees meer over makelaars in Bennekom

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bennekom

Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat courtages precies zijn. Courtage is een andere term voor de kosten die een makelaar in rekening brengt voor zijn diensten. In Bennekom ligt het gemiddelde courtagepercentage van verkoopmakelaars op 1,09%. Aangezien de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Bennekom momenteel € 533.494 is, betekent dit dat je gemiddeld € 5.815 aan makelaarskosten zou betalen als je jouw huis zou verkopen.

Het is slim om niet blind te varen op deze gemiddelde kosten. Het kan namelijk dat verschillende makelaars variërende tarieven hanteren op basis van hun werkwijze of specialisatie. Daarom raden we je aan om bij het kiezen van een makelaar niet alleen te letten op de courtage, maar ook op andere factoren zoals de dienstverlening en ervaring van de makelaar. Voor een beter beeld van de tarieven kun je op tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Bennekom.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bennekom

In Bennekom telt men een totaal van 4898 koopwoningen. Van dit aanzienlijke aantal hangt nu maar een klein deel het 'Te Koop' bordje uit. Dit betekent voor jou dat, als je overweegt om jouw huis te verkopen, het op dit moment een sterke aantrekkingskracht zou hebben op potentiële kopers.

Aantal verkochte woningen in Bennekom

In de afgelopen 12 maanden heeft Bennekom veel activiteit gezien op het gebied van woningverkoop. Er werd een breed scala aan woningen te koop aangeboden, dit strookt mooi met alle transacties die ook hebben plaatsgevonden. Aan de hand van de volgende grafiek kun je het exacte aantal verkochte woningen in dit tijdframe bekijken (176 verkocht in de laatste 12 maanden):

Ben je van plan jouw huis in Bennekom te verkopen?

Wanneer je je huis in Bennekom op de markt brengt, zijn er vele facetten waar je rekening mee moet houden. Je moet ze niet onderschatten, want ze kunnen bepalend zijn voor het succes van de verkoop. Aspecten zoals het vaststellen van een realistische vraagprijs, het verkrijgen van een energielabel, de presentatie van je woning en het kiezen van een bekwame makelaar zijn slechts enkele onderdelen die je aandacht vereisen.

Gelukkig is er een manier om deze uitdaging aan te gaan zonder dat je het overzicht kwijtraakt: een gestructureerd stappenplan voor de verkoop van je woning. Zo’n plan helpt je om stap voor stap alles te regelen voor de verkoop van je Bennekommense huis. Van de voorbereiding tot aan de uiteindelijke overdracht; alles is duidelijk in kaart gebracht, wat je helpt om het proces gestroomlijnd en succesvol te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen zetten we ons in om jou zo betrouwbaar en compleet mogelijke informatie te bieden. De vastgoedcijfers over Bennekom die je hierboven aantreft, zijn daar een perfect voorbeeld van. Deze woningcijfers geven je een duidelijk beeld van de actuele huizenprijzen in Bennekom. Wij zorgen dat deze informatie voortdurend wordt bijgewerkt, zodat je altijd de meest recente stand van de huizenmarkt in Bennekom tot je beschikking hebt. Dit kan je enorm helpen bij het kiezen van het juiste moment om jouw woning te verkopen.

Hoe Huis Verkopen je helpt bij de verkoop

Als woningeigenaar die de verkoop van zijn woning wil regelen, sta je voor een hoop keuzes. Huis Verkopen is ontwikkeld om je daarbij te helpen. Bijvoorbeeld met onze handige tool om makelaars te vergelijken, zodat je de beste makelaar voor jouw situatie kunt kiezen. Of vraag makelaarstarieven op bij lokale makelaars om te besparen op kosten via onze tarievenpagina. En met ons stappenplan hou je gemakkelijk het overzicht van wat je nog moet regelen voor de verkoop. Zo vergeet je niets en zorg je ervoor dat de verkoop van je woning op de best mogelijke manier wordt geregeld.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen