Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Bennekom

Het inschakelen van een verkoopmakelaar in Bennekom kan helpen bij het verkopen van je huis. Het is belangrijk om te weten dat makelaars verschillen in tarief en aanpak. Daarom is het verstandig je goed te oriënteren en vergelijkingen te maken, zodat je een geïnformeerde keuze maakt.

Over makelaars in Bennekom

In de wereld van vastgoed is het belangrijk om een sterke partner aan je zijde te hebben. Niet alle verkoopmakelaars zijn hetzelfde, ze variëren in hun aanpak, ervaring, expertise en kosten. Sommige makelaars richten zich bijvoorbeeld specifiek op bepaalde types woningen, terwijl anderen een breder dienstenpakket aanbieden. Ze hebben elk hun sterke punten en tekortkomingen. Daarom maakt een goede keuze voor een verkoopmakelaar een groot verschil in hoe vlot je woning verkocht wordt en welke prijs je ervoor krijgt.

We begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste makelaar voor jouw unieke situatie te vinden. Daarom volgen we voortdurend de makelaars in Bennekom op de voet. We houden onze kennis up-to-date en volgen de laatste trends in de markt. Hierdoor hebben we een gedetailleerd overzicht van de sterke punten van elke makelaar in de regio. Met deze kennis kunnen we je adviseren over welke makelaars in Bennekom de beste match voor je zijn, op basis van jouw specifieke voorkeuren en behoeften.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.815
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.991
Besparing (gem.)
€ 1.334

Actueel

 • Tip één is weten waar je qua prijs staat. In Bennekom ligt de gemiddelde verkoopprijs momenteel op € 533.494. Het loont eveneens om de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter te bekijken, deze is momenteel € 4.142. Zien hoe jouw woning zich verhoudt tot deze gemiddelden? Bekijk de woningprijzen in Bennekom.
 • De tweede tip houdt rekening met de gemiddelde makelaarscourtages in Bennekom. Op dit moment is de gemiddelde courtage 1,09%. Dit is wat gemiddeld genomen aan makelaars in Bennekom wordt betaald voor hun diensten in mei 2024.
 • Als laatste, vergeet niet dat de tarieven van makelaars in Bennekom sterk uiteenlopen. Een vergelijking van makelaarstarieven kan daarom voor jou voordelig uitpakken. De gemiddelde besparing door tarieven van makelaars in Bennekom te vergelijken is € 1.334.

Uitgelichte makelaars in Bennekom

Bennekom is een locatie met een breed aanbod aan makelaars die je kunnen assisteren bij het proces van je woning verkopen. Echter, het is raadzaam niet direct voor de eerste makelaar te gaan die je tegenkomt. Het is aan te bevelen de makelaars in Bennekom objectief te vergelijken, op basis van punten zoals hun tarieven, klantbeoordelingen en servicepakketten.

Logo Barneveld Schuurman Makelaars | NVM

Barneveld Schuurman Makelaars | NVM

Barneveld Schuurman Makelaars, lid van de NVM, staat bekend om hun persoonlijke en eerlijke advies bij zowel het kopen als verkopen van een huis. Met hun sterke regionale bekendheid en expertise, hebben ze sinds 1961 een prominente plek in de regio verworven. Zij bieden diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Met speciale vaardigheden in woningfotografie, monumenten, nieuwbouw en recreatie, zorgen ze ervoor dat je je thuis voelt in de woningmarkt.
Logo Jillis Baggerman makelaardij

Jillis Baggerman makelaardij

Jillis Baggerman Makelaardij is een betrouwbare partner voor al je vastgoedbehoeften in de gemeenten Ede, Wageningen en Renkum. Met negen ervaren medewerkers, waaronder gecertificeerde makelaar-taxateurs, ben je verzekerd van zorgeloos (ver)kopen op maat. De specialisten van deze NVM makelaar staan ook klaar voor verhuur, taxaties, aanhuur, aankoop, financieel advies en hebben unieke expertise in nieuwbouw en recreatie. Wie een onderscheidende aanpak in de woningmarkt zoekt, kiest voor Jillis Baggerman Makelaardij.
Logo Rozeboom makelaardij

Rozeboom makelaardij

Rozeboom Makelaardij is een ervaren en professioneel makelaarskantoor met een rijke historie sinds de jaren '70. Met een klein en deskundig team, specialiseren ze zich in verkoop, aankoop en taxaties, alsook herbestemming en nieuwbouw. Hun persoonlijke aanpak en gedegen kennis van de markt zorgen ervoor dat ze het beste in elk vastgoedtraject naar boven halen. Vooral het persoonlijke contact staat bij hen centraal, want elke situatie is uniek.

Hartman Makelaars

Hartman Makelaars is een klein en gecertificeerd NVM-makelaarskantoor met drie medewerkers. Ze bieden veel diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Hartman Makelaars heeft zich gespecialiseerd in nieuwbouw, herontwikkeling en winkelpanden. Als je op zoek bent naar een persoonlijke en deskundige benadering, dan is Hartman Makelaars een goede keuze.

Makelaardij Jacobs

Makelaardij Jacobs laat jou zien waarom ze een gerenommeerd makelaarskantoor zijn. Gelegen aan de Edeseweg in Bennekom, leveren ze diensten van hoog niveau. Ze zijn aangesloten bij de branchevereniging Vastgoedpro en hun gemiddelde beoordeling op Funda is een indrukwekkende 9,4. Hun certificaten onderstrepen hun professionele status en beloven betrouwbaarheid bij elke transactie.

Let op: Raak niet te snel overtuigd bij het zien van een bekende makelaar in Bennekom. Er zijn nog veel meer verkoopmakelaars actief in en rondom deze regio. Bij Huis Verkopen, nemen we alle mogelijke makelaars mee in onze analyse. Het kan zijn dat jouw ideale makelaar nog niet in de bovenstaande lijst staat. Om deze te vinden, is het noodzakelijk om een goede vergelijking te maken.

Vergelijk makelaars in Bennekom Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Bennekom?

Een makelaar in Bennekom rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 533.494 in Bennekom komt dit neer op € 5.815 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Net zoals de huizenprijzen in Bennekom blijven de tarieven van makelaars ook constant in beweging. Het is mogelijk dat je meer of minder betaalt, afhankelijk van de huidige trends in makelaarstarieven.

Let op: de courtages van makelaars in Bennekom verschillen gemiddeld 0,50%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.334 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Bennekom. Het vergelijken van makelaars kan dus aanzienlijk helpen om op de kosten te besparen.

Kosten van makelaars in Bennekom

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 5.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Bennekom

Wanneer je jouw huis wilt verkopen via een makelaar in Bennekom, is het belangrijk om niet alleen naar de courtage te kijken. De meeste makelaars in Bennekom rekenen namelijk ook opstartkosten. Deze kosten worden in rekening gebracht voor de aanloopkosten die de makelaar maakt om jouw woning te gaan verkopen.

Opstartkosten kunnen bestaan uit kosten voor professionele foto's van jouw woning, het opstellen van de advertentietekst, plaatsing op woningverkoopsites en de 'te koop'-tuinbord of raambord. Het is dan ook belangrijk deze kosten mee te nemen in jouw overweging om een makelaar in te schakelen. Om een goed overzicht te krijgen van wat verschillende makelaars in Bennekom vragen, kun je hier de tarieven opvragen. Dit is een eenvoudige, gratis en vrijblijvende manier om een compleet beeld te krijgen van de kosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Bennekom

Bij het verkopen van een woning in Bennekom, loop je wellicht tegen het fenomeen 'intrekkingskosten' aan. Dit betreft kosten die de makelaar bij je in rekening brengt als je ervoor kiest om de woning voortijdig uit de verkoop te halen, voordat deze is verkocht. Niet elke makelaar hanteert deze kosten, maar de meerderheid wel. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je jouw woning in de verkoop zet.

Intrekkingskosten dienen vaak als compensatie voor de tijd en moeite die de makelaar heeft gestoken in het proberen te verkopen van jouw woning. Stel, je besluit bijvoorbeeld om te emigreren en de verkoop van de woning niet meer door wilt laten gaan, of je hebt een potentiële koper gevonden zonder de hulp van de makelaar, dan kan de makelaar deze kosten bij je in rekening brengen. Het is daarom altijd aan te raden om goed de voorwaarden van de makelaar te bestuderen voordat je jouw woning in de verkoop zet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Bennekom met een vast tarief

Wist je dat er in Bennekom ook makelaars zijn die werken met een vast tarief? Dit kan erg voordelig zijn, omdat je vooraf weet hoeveel je kwijt bent. Het zorgt voor transparantie en geeft je zekerheid. Je hoeft je geen zorgen te maken om eventuele verassingen achteraf. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: mei 2024).

Echter, een vast tarief kan ook nadelen hebben. Stel, jouw woning wordt verkocht voor een bedrag dat aanzienlijk hoger ligt dan de vraagprijs. Je makelaar met een vast tarief ontvangt nog steeds hetzelfde bedrag, terwijl een makelaar met courtage een percentage van de verkoopprijs ontvangt. Bij een hoge verkoopprijs zou dit dus voordeliger kunnen zijn voor jou.

Tip: Bekijk goed wat voor jou de beste optie is. Neem de tijd om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief, of een makelaar op courtage, hangt af van jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Maak een geïnformeerde keuze die bij je past.

4 feitjes over makelaars in Bennekom

 • Voordat een definitieve keuze voor een makelaar wordt gemaakt, nodigen de meeste woningverkopers in Bennekom gemiddeld drie makelaars uit bij hen thuis. Het is belangrijk om verschillende mogelijkheden te onderzoeken en te vergelijken om de beste beslissing te kunnen nemen. Een vergelijkingsformulier kan in dat geval erg nuttig zijn.
 • Wanneer je jouw huis verkoopt met behulp van een makelaar in Bennekom, kun je aanmerkelijke resultaten verwachten. Je huis kan namelijk tot 36% sneller verkocht worden dan zonder professionele hulp. Dit belangrijke feit onderstreept het grote verschil dat een makelaar kan maken.
 • Verkoopmakelaars in Bennekom hebben uiteenlopende inzichten en schattingen over de waarde van woningen. Het verschil kan oplopen tot wel €34.000. Het is daarom raadzaam om bij verschillende makelaars een gratis waardebepaling op te vragen, om zo een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.
 • Het is algemeen bekend dat de meerderheid van de makelaars in Bennekom werkt met een courtage. Niet verrassend, daar de meeste woningverkopers dit eveneens als een gewenst betalingsmodel zien. Dit komt voornamelijk omdat het verkopen van je huis op deze manier geen vaste en voorafgaande investering vraagt, maar de kosten worden pas betaald als de verkoop daadwerkelijk plaatsvindt.

Wat levert de beste makelaar in Bennekom op?

Als je overweegt je huis in Bennekom te verkopen, zijn de diensten van een makelaar waardevol. Het is wenselijker om te kijken naar wat een makelaar je kan opleveren, in plaats van te focussen op de kosten van de makelaar. Een goede makelaar kan je namelijk meerwaarde bieden die de kosten ruimschoots compenseert.

Dit is hoe je de beste makelaars in Bennekom herkent:

 • Uit onze onafhankelijke data-analyse blijkt dat de toonaangevende makelaars in Bennekom in staat zijn om woningen te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. We spreken hier over een extra opbrengst van maar liefst € 15.755.

 • Evenzo wijzen onze gegevens uit dat de meest doeltreffende makelaars in Bennekom woningen gemiddeld met grotere snelheid weten te verkopen. We hebben het hier over een periode die twaalf dagen korter is dan bij andere makelaars in het gebied.

De beste makelaar in Bennekom vinden

De beste of snelste makelaar in Bennekom vinden betekent niet automatisch dat je het meeste geld moet uitgeven. Een effectieve makelaar voor jouw woning hangt af van verschillende factoren, zonder dat dit per se een hoge prijs betekent.

Door makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier vind je makelaars die overeenkomen met jouw woning, je persoonlijke situatie en jouw voorkeuren voor de verkoop. Zo kun je een gedetailleerd beeld vormen en de juiste keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Bennekom?

Er zijn verschillende aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het selecteren van een geschikte makelaar in Bennekom voor de verkoop van je huis:

Ervaring in Bennekom

Je wil een makelaar die bekend is met Bennekom. Een lokale makelaar kent de huizenmarkt en begrijpt de dynamiek van het dorp, waardoor hij of zij je huis tegen de beste prijs kan verkopen.

Tarieven

De kosten die een makelaar rekent kunnen aanzienlijk verschillen. Het is belangrijk dat je vooraf een duidelijk overzicht krijgt van de tarieven die de makelaar hanteert.

Communicatie en bereikbaarheid

Goede communicatie is essentieel. De makelaar moet goed bereikbaar zijn voor eventuele vragen en duidelijk communiceren over het verkoopproces en de voortgang van de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars

Alvorens je een keuze maakt, vergelijk verschillende makelaars. Vraag offertes op en ontdek welke makelaars het beste presteren in Bennekom met dit vergelijkingsformulier.

Persoonlijke klik

Een persoonlijke klik met de makelaar is ook van belang. Je moet immers goed kunnen samenwerken en vertrouwen hebben in de deskundigheid en integriteit van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Bennekom, een charmant dorp in de gemeente Ede, kent verschillende NVM-makelaars. Als lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) kunnen zij je helpen bij het kopen of verkopen van een woning in deze groene omgeving.

Een NVM-makelaar in Bennekom kan, door uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt, een realistische waardebepaling van jouw huis geven. Hij kan je ook begeleiden bij het hele traject van bezichtigingen, onderhandelingen en contracten. Naast NVM, zijn er ook makelaars bij VBO en VastgoedPRO aangesloten.

Wat doet een makelaar in Bennekom?

De verkoop van een woning is geen kleinigheid. Het vertegenwoordigt vaak jaren van herinneringen en een aanzienlijke financiële investering. Een goede makelaar in Bennekom kan een groot verschil maken tijdens dit proces. Het doel is om jouw belangen te behartigen en een soepel proces te waarborgen.

Bijvoorbeeld, een makelaar kan jouw woning op de juiste manier taxeren. Dit betekent niet alleen een prijs die overeenkomt met de marktwaarde, maar ook een prijs die jouw specifieke belangen weerspiegelt. Daarnaast begeleidt de makelaar je tijdens bezichtigingen en onderhandelingen, zodat je met vertrouwen vooruit kunt.

 • Marktconforme woningtaxatie
 • Adviseren over gunstige vraagprijs
 • Bezichtigingen organiseren en begeleiden
 • Onderhandelen met potentiele kopers
 • Opstellen en doornemen van koopcontract

Waarom een makelaar in Bennekom inschakelen?

Als je denkt aan het verkopen van je huis in Bennekom, is een goede makelaar goud waard. Een gemiddelde makelaar kan je door het proces begeleiden en alle benodigde papieren invullen, maar een excellente makelaar doet veel meer dan dat. De juiste makelaar heeft kennis van zaken, is uiterst professioneel en heeft inzicht in de Bennekomse huizenmarkt. Met een gedegen kennis van de lokale markt, kan een topmakelaar je helpen om je huis te verkopen tegen de best mogelijke prijs. Je huis verkopen wordt zo een fluitje van een cent.

Inzicht in de Bennekomse huizenmarkt

Een goede makelaar heeft diepgaande kennis van de Bennekomse huizenmarkt. Ze weten welke huizen soortgelijk zijn aan die van jou en kennen de laatste verkoopprijzen. Dit maakt het mogelijk om de optimale vraagprijs voor je huis te bepalen.

Uitgebreid netwerk en marketingstrategie

Een topmakelaar heeft een uitgebreid netwerk van potentiële kopers en andere makelaars. Ze weten hoe ze jouw huis aantrekkelijk kunnen presenteren aan dit netwerk, met een uitgekiende marketingstrategie en hoogwaardige fotografie.

Begeleiding van bezichtigingen

Ze coördineren en leiden de bezichtigingen van je huis. Door hun ervaring weten ze hoe ze de beste aspecten van je huis onder de aandacht kunnen brengen en eventuele zwakke punten kunnen compenseren.

Professionele afhandeling van de verkoop

Ten slotte zorgt een goede makelaar voor een professionele afhandeling van de verkoop. Ze zorgen voor een correcte afhandeling van het papierwerk en helpen bij de onderhandelingen over de verkoopprijs, om ervoor te zorgen dat je het optimale bedrag voor je woning krijgt.

Makelaars in Bennekom vergelijken

Het kan een uitdaging zijn om een geschikte makelaar te vinden voor de verkoop van je woning. Bij Huis Verkopen we nemen die zorgen weg. We maken het vergelijken van makelaars in Bennekom eenvoudig en efficiënt.

 • Gratis en transparante waardebepaling
 • Inzicht in realistische verkoopprijzen
 • Gratis verkoopadvies
 • Scherpere makelaarstarieven

Bij ons draait alles om het vinden van de beste match tussen jouw wensen en de makelaar. Niet alleen de makelaar die de hoogste verkoopprijs kan realiseren, maar ook degene die ervaring heeft en aansluit bij jouw voorkeuren en situatie. Het proces is simpel: Vul je adres, voorkeuren en wensen in, en wij doen de rest.

Vergelijk makelaars in Bennekom Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Bennekom

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Bennekom zijn € 515. Deze kunnen variëren, dus een vergelijking is handig.

Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun tarieven en hun gemiddelde verkoopsnelheid. Je kan dit gemakkelijk doen op de vergelijkingspagina van Huis Verkopen.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Bennekom is € 533.494. Dit is een indicatie en kan verschillen per type huis.

De gemiddelde courtage van makelaars in Bennekom is 1,09%. Er zijn echter ook makelaars die werken met een vaste prijs.

Je kan een waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Via deze link kan je eenvoudig en snel een waardebepaling aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen