Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Haarlem

Zijn je gedachten bij het verkopen van je woning in Haarlem? Dan zit je hier goed. Deze pagina biedt alle noodzakelijke informatie over makelaars in Haarlem, voorziet in jouw behoefte aan kennis over de lokale huizenmarkt en begeleidt je in het maken van de juiste keuze voor een bekwame verkoopmakelaar.

Over makelaars in Haarlem

Van tarieven tot specialisaties, we houden alles bij over makelaars in Haarlem. Of je nu wilt weten welke makelaar de meeste woningen in jouw straat heeft verkocht of welke makelaar de laagste courtage hanteert, je vindt het bij ons. Het vergelijken van makelaars levert je veel op. Je ontdekt waar je de beste deal krijgt en waar je het meest waar voor jouw geld krijgt. Zo kun je een weloverwogen keuze maken, met alle informatie die je nodig hebt.

Vraag je je af welke makelaar een ster is in onderhandelen? Of ben je benieuwd naar de gemiddelde verkooptijd per makelaar? Misschien wil je weten welke makelaar de hoogste gemiddelde verkoopprijs behaalt? Dit zijn allemaal vragen die van belang zouden kunnen zijn in je beslissingsproces voor het kiezen van een makelaar. In de komende informatiebron ga je antwoorden vinden op al deze vragen en meer, zodat je een fijn gevoel hebt bij het kiezen van de juiste makelaar in Haarlem.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.798
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 18.695
Besparing (gem.)
€ 2.124

Actueel

 • In het huidige tijdperk van juli 2024, bevinden de courtagepercentages van makelaars in Haarlem zich tussen 0,88% en 1,58%. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze percentages een indicatie zijn van de mogelijke kosten bij verkoop van jouw huis.
 • Wil je een goed beeld krijgen van de huidige huizenmarkt in Haarlem? De gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt in Haarlem momenteel € 6.159. Op deze pagina vind je meer gedetailleerde informatie over de huizenprijzen in deze stad.
 • Net als de huizenmarkt, zijn ook de tarieven van makelaars continu in beweging. Er valt dus winst te behalen door deze tarieven te vergelijken. Je bespaart in Haarlem gemiddeld € 2.124 als je dit goed aanpakt.

Uitgelichte makelaars in Haarlem

Haarlem telt een groot aantal makelaars die je graag bijstaan in het verkoopproces van je woning. Het is echter belangrijk om niet zomaar de eerste de beste makelaar in te schakelen. Maak een bewuste keuze door verschillende makelaars uit Haarlem te vergelijken op basis van hun tarieven, ervaring, service en de gemiddelde verkooptijd van woningen.

Logo Boonstra Heijmeijer Makelaars en Taxateurs in o.g.

Boonstra Heijmeijer Makelaars en Taxateurs in og

Boonstra Heijmeijer Makelaars en Taxateurs in o.g is jouw betrouwbare partner bij zowel verkoop als aankoop van een woning. Met het inzicht in de markt en prijsontwikkelingen, ondersteunen ze je om waardevolle keuzes te maken. Door hun uitgebreide netwerk, is het mogelijk om op maat gemaakte zoekopdrachten uit te voeren, op 'no-cure-no-pay' basis. Verder zijn ze gespecialiseerd in nieuw- en bijzonder beheer en bieden diensten voor expats, verhuur, taxaties en kantoor- en winkelruimtes.
Logo BDK Makelaars

BDK Makelaars

BDK Makelaars is een compact, flexibel team met ruime ervaring in de Haarlemse markt. Ze bieden persoonlijk contact, betrouwbare advisering en no-cure-no-pay dienstverlening - een focus op ondersteuning, niet winst. Of het nu gaat om aankoop, verkoop, taxatie, huur of verhuur, ze hanteren aantrekkelijke tarieven en ontvangen positieve beoordelingen. BDK Makelaars, voor wie op zoek is naar lokale kennis en klantgerichtheid.
Logo Borghouts Makelaars b.v.

Borghouts Makelaars bv

Borghouts Makelaars is een ervaren makelaar met een sterk fundament in Zuid-Kennemerland. Sinds 1923 leveren ze met vijf medewerkers onderscheidende diensten in aankoop, verhuur, taxaties en verkoop. Ze zijn expert in het benutten van moderne kanalen zoals social media en hebben een nuchtere kijk op de woningmarkt. Ondanks de veranderde markt, blinken ze uit in persoonlijke benadering. Met gemiddelde beoordeling van 9.7 op Funda, bewijzen ze hun betrouwbaarheid en betrokkenheid bij klanten. Ze zijn gevestigd aan de Julianastraat 4 in Haarlem.
Logo Appel en Fris Makelaars

Appel en Fris Makelaars

Bij Appel en Fris Makelaars, een middelgroot team van gedreven professionals, ben je aan het juiste adres voor zowel verkoop als aankoop van woningen in Haarlem en omgeving. Met hun aansluiting bij de NVM en VastgoedCert certificering, bieden ze betrouwbare service. Ze zijn vooral sterk in het helpen zoeken en kopen van jouw ideale woning.
Logo DMC Haarlem

DMC Haarlem

DMC Haarlem is een actief makelaarskantoor en een lid van de NVM. Met hun grondige kennis van de regio's Aerdenhout, Bloemendaal, Heemstede, IJmuiden en Overveen, kunnen ze je uitstekend helpen bij het aankopen, verkopen of verhuren van een woning. Ze kenmerken zich door hun betrokkenheid, passie en betrouwbaarheid. Met twee ervaren medewerkers en diverse certificeringen is DMC Haarlem een goede keuze als je persoonlijke aandacht en deskundig advies op prijs stelt.
Logo De Wooninspirator

De Wooninspirator

Bij De Wooninspirator staat jouw nieuwbouwproject centraal. Ieder huis of appartement heeft een eigen verhaal en dat verhaal wordt met aandacht en passie verteld. De Wooninspirator biedt hulp bij aankoop, verkoop en verhuur en hun specialisme ligt bij nieuwbouw. Met één betrokken medewerker, die tevens gecertificeerd is via VastgoedCert, NWWI en NRVT, krijg je persoonlijke begeleiding en professionaliteit. Ze zijn lid van de branchevereniging NVM en gevestigd in Haarlem.
Logo Esther Otten Makelaardij

Esther Otten Makelaardij

Esther Otten Makelaardij is een Haarlemse makelaar met liefde voor de stad en haar omgeving. Ze kent iedere wijk en straat, en deelt graag haar uitgebreide kennis over wonen, voorzieningen en het leven in Haarlem. Deze makelaar combineert haar liefde voor de stad met een streven naar duurzaamheid - ze werkt graag digitaal en gebruikt minimale fysieke materialen. Haar diensten omvatten verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Als NVM-lid is ze een betrouwbare keuze voor jouw vastgoedbehoeften.
Logo Cirkel Makelaars

Cirkel Makelaars

Bij Cirkel Makelaars ben je aan het juiste adres voor iedere stap in jouw woningproces. Van gratis waardebepaling tot aankoop, verkoop en taxatie. Dankzij hun 50-jarige ervaring en toplocatie vlakbij Haarlem Centraal, biedt dit NVM-aangesloten duo, Jan en Bas, je professionele ondersteuning. Hun full-service benadering, expertise en betrouwbaarheid maken hen vooral een geschikte keuze voor expats en bij nalatenschappen. Ze zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van ochtendgloren tot na zonsondergang.

Let op: De meest geschikte makelaar voor jou staat mogelijk niet in het overzicht dat je zojuist hebt bekeken. Er zijn vele makelaars actief in Haarlem en het is belangrijk dat je een goede vergelijking maakt. Bij Huis Verkopen nemen we alle verkoopmakelaars in Haarlem mee in onze vergelijking, waardoor je altijd de keuze hebt tussen de beste opties.

Vergelijk makelaars in Haarlem Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Haarlem?

Een makelaar in Haarlem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 606.991 in Haarlem komt dit neer op € 6.798 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De meeste makelaars in Haarlem werken met een courtage. Dat betekent dat je betaalt naar rato van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Er zijn echter ook makelaars die met een vaste prijs werken, ongeacht de verkoopprijs van het huis.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Haarlem 0,70% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 2.124 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Daarom is het zeker zinvol om tijd te investeren in het vergelijken van makelaars, dit kan je uiteindelijk veel voordeel opleveren bij de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Haarlem

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.900
€ 6.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Haarlem

Wanneer je jouw woning in Haarlem wilt verkopen, krijg je gegarandeerd te maken met diverse kosten. Één van de dingen die je dan tegenkomt zijn de zogenaamde opstartkosten die veel makelaars in Haarlem bij je in rekening brengen. Maar wat zijn opstartkosten nou eigenlijk? Het zijn een soort instapkosten om het verkoopproces van jouw woning te starten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor fotografie van jouw woning, plaatsing op populaire huizensites zoals Funda, en het maken van verkoopbrochures.

Gemiddeld variëren de opstartkosten in Haarlem tussen de € 400 en € 700. Dit is slechts een indicatie, want de opstartkosten kunnen per makelaar verschillen en hangen ook af van de specifieke situatie van de woningverkoop. Het is daarom altijd raadzaam om bij meerdere makelaars offertes op te vragen, en zo een goed beeld te krijgen van de te verwachten kosten. Let op, ga niet uitsluitend voor de goedkoopste optie, maar kijk ook naar de diensten die je ervoor terug krijgt.

Intrekkingskosten van makelaars in Haarlem

Als je jouw woning in Haarlem te koop zet bij een makelaar, is het belangrijk om te weten dat er intrekkingskosten kunnen worden gerekend als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten worden berekend om de inspanningen en tijd die de makelaar tot dan toe in de verkoop van jouw woning heeft gestoken, te vergoeden.

Intrekkingskosten zijn dus de kosten die je mogelijk moet betalen aan de makelaar wanneer je de verkoop van jouw woning stopzet. Stel, je vindt plotseling een nieuwe baan in Haarlem en besluit om toch in jouw huidige woning te blijven wonen. Of er komt een onverwachte situatie die maakt dat verhuizen niet meer de juiste keuze is, dan kun je te maken krijgen met intrekkingskosten. Het is altijd verstandig om deze mogelijkheid goed te bespreken met jouw makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Haarlem met een vast tarief

Verrassend genoeg zijn er ook makelaars in Haarlem die met een vast tarief werken. Dit heeft zo zijn voordelen. Een vast tarief geeft direct duidelijkheid. Je weet op voorhand precies wat de kosten zijn, met als resultaat dat je niet voor verrassingen komt te staan. De gemiddelde kosten bedragen € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, hoewel een vast tarief duidelijkheid schept, kan het soms in jouw nadeel werken. Stel je voor, je hebt een woning van €300.000 en je makelaar rekent een vast tarief van €3500, dit betekent dat hij 1.2% van de verkoopprijs krijgt. Als de makelaar op basis van courtage had gewerkt (meestal rond de 1%), dan had je €500 bespaard.

Tip: Weeg jouw opties zorgvuldig af voordat je een makelaar in de arm neemt. Kijk naar het soort dienstverlening dat je van de makelaar kan verwachten en vergelijk dit met de kosten. Het kan lonen om te kiezen voor een makelaar die op basis van courtage werkt als je verwacht dat je woning snel verkocht zal worden.

4 feitjes over makelaars in Haarlem

 • Er is een behoorlijke variatie in de opstartkosten en voorwaarden bij de verschillende makelaars in Haarlem. Voor een weloverwogen beslissing adviseer ik je echt om op tarieven opvragen te klikken en mogelijke tarieven te vergelijken.
 • De snelheid waarmee makelaars in Haarlem een huis verkopen kan flink verschillen. Gemiddeld kost het ongeveer 35 dagen om een huis te verkopen in deze prachtige stad.
 • Wanneer je overweegt je huis in Haarlem op eigen houtje te verkopen, is het belangrijk te weten dat huizen gemiddeld 14% winstgevender worden verkocht met behulp van een makelaar.
 • Groot percentage van de Haarlemse verkopers, namelijk 88%, geeft de voorkeur aan een traditionele makelaar die het volledige verkoopproces regelt, boven een online makelaar die alleen zorgt voor de online publicatie van de woning.

Wat levert de beste makelaar in Haarlem op?

Wat de beste makelaar in Haarlem voor jou kan opleveren, is van groter belang dan wat deze kost. Kijk namelijk verder dan alleen de kosten, want een goede makelaar haalt, door háár kennis en kunde, meer winst uit jouw woningverkoop dan jij met een laag geprijsde makelaar bespaart.

Dus hoe herken je de beste makelaars in Haarlem:

 • € 16.632, dat is het bedrag wat de top makelaars in Haarlem volgens onze data gemiddeld boven de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars realiseren. Hierbij houden we uiteraard rekening met de verschillende prijsklassen van de woningen.
 • Daarnaast blijkt uit onze data dat de vlugste makelaars in Haarlem huizen gemiddeld binnen 16 dagen sneller weten te verkopen dan andere makelaars. Dit komt doorgaans door een accurate woningwaardering, wat leidt tot snellere verkoopresultaten.

De beste makelaar in Haarlem vinden

Het vinden van de beste of snelste makelaar in Haarlem betekent niet per se dat je op zoek moet naar de duurste optie. In feite kan de meest effectieve hulp bij het verkopen van je huis verrassend betaalbaar zijn.

Via ons vergelijkingsformulier maak je eenvoudig een vergelijking tussen verschillende makelaars. Zo vind je de makelaar die het beste aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren, en krijg je een compleet beeld van de mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij makelaars in Haarlem?

Er zijn verschillende aandachtspunten die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Haarlem voor de verkoop van je huis:

Kennis van de Haarlemse woningmarkt

Een makelaar met lokale kennis begrijpt de dynamiek van de Haarlemse woningmarkt. Dit kan je helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs voor je woning.

Ervaring en track record

Iemand met ervaring weet wat wel en niet werkt bij de verkoop van een huis. Vraag naar eerdere verkoopresultaten om te zien hoe succesvol de makelaar is.

Dienstverlening en communicatie

Behalve verkoopexpertise, wil je een makelaar die helder communiceert en flexibel is. Duidelijke afspraken en regelmatige updates geven je gemoedsrust tijdens het verkooptraject.

Tarieven en kostenstructuur

Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar ook naar wat je voor dat tarief krijgt. Met het vergelijkingsformulier krijg je een helder overzicht van de prestaties en kosten van verschillende makelaars.

Aansluiting bij een beroepsorganisatie

Makelaars die zijn aangesloten bij een beroepsorganisatie, zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO, bieden extra zekerheid. Ze moeten zich houden aan bepaalde kwaliteitsnormen en spelregels.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) speelt een grote rol in de huizenmarkt van Haarlem. De organisatie, die haar oorsprong vindt in het jaar 1898, brengt een netwerk van gekwalificeerde makelaars samen die hun deskundigheid inzetten voor optimaal resultaat bij de verkoop van jouw woning.

Niet alleen NVM-makelaars zijn actief in Haarlem. Organisaties zoals VBO Makelaar en VastgoedPRO bieden ook hun onderscheidende diensten aan. Het maakt niet uit welke organisatie je kiest: een ervaren en gekwalificeerde makelaar kan je veel werk uit handen nemen en zorgen voor een soepel verkoopproces.

Wat doet een makelaar in Haarlem?

Een makelaar in Haarlem helpt je bij het verkopen van je huis. Ze kennen de lokale markt als geen ander, en kunnen op basis hiervan de best mogelijke prijs voor je woning bepalen. Bovendien weten ze precies hoe ze potentiële kopers kunnen aantrekken.

Makelaars nemen ook het hele verkoopproces uit handen. Ze regelen bezichtigingen, beantwoorden vragen van geïnteresseerden en voeren de onderhandelingen. Hierdoor heb jij meer tijd over voor de andere zaken rondom de verkoop van je huis.

 • Waardering van je woning op basis van huidige markttrends.
 • Het inrichten van je huis voor bezichtigingen.
 • Fotograferen van je woning voor de verkoopbrochure.
 • Aansturen en coördineren van bezichtigingen met potentiele kopers.
 • Onderhandelen over de verkoopprijs op basis van jouw wensen.

Waarom een makelaar in Haarlem inschakelen?

Als je je huis in Haarlem wilt verkopen, wil je natuurlijk de beste prijs krijgen en het proces zo soepel mogelijk laten verlopen. Een goede makelaar kan een enorm verschil maken in het verkoopproces. Een bovengemiddelde makelaar blinkt uit in lokale kennis, communicatie, deskundigheid en heeft een effectief marketingplan om de verkoop van jouw huis te stimuleren. Daarnaast is hij of zij proactief en stopt niet tot jouw huis verkocht is voor de beste prijs.

Lokale kennis

Sterke lokale kennis zorgt ervoor dat de makelaar de unieke eigenschappen van jouw huis en de aantrekkelijkheid van de omgeving in Haarlem optimaal kan overbrengen op potentiële kopers. Daarnaast begrijpt hij de lokale vastgoedmarkt, wat een goede uitgangspunt is voor het bepalen van de verkoopprijs.

Communicatie en deskundigheid

Een kenmerk van een topmakelaar is effectieve communicatie. Ze houden je altijd op de hoogte van het proces en zijn gemakkelijk bereikbaar voor vragen. Daarnaast bieden ze ook een hoge mate van deskundigheid om je te helpen bij elke stap van het verkoopproces.

Marketing en proactief

Goede makelaars gebruiken een breed scala aan marketingstrategieën, van traditioneel tot digitaal, om jouw woning te promoten. Ze zijn ook proactief, zetten steeds nieuwe stappen om kopers te vinden en betrekken jou bij elke stap.

Maximaliseer winst

Hoewel je een commissie betaalt aan de makelaar, kun je er zeker van zijn dat een ervaren makelaar de verkoopprijs kan optimaliseren zodat je een grotere winst behaalt. Dit zorgt niet alleen voor gemak en tijdsbesparing, maar biedt je ook financiële zekerheid.

Informatie over Haarlem

In het westen van Nederland ligt de prachtige stad Haarlem. Deze stad kent een rijke historie die teruggaat naar de Romeinse tijd.

Met mooie grachten en monumentale panden is Haarlem de perfecte mix van oud en modern. Musea zoals het Frans Hals Museum maken de kunstzinnige kant van de stad zichtbaar.

In Haarlem vind je ook prachtige natuur. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland biedt de gelegenheid om tot rust te komen en te genieten van het groen.

Weetje: De huizenmarkt in Haarlem is aan het veranderen. Als je interesse hebt in de realisatie van deze veranderingen, neem dan een kijkje op de woningmarktcijfers pagina.

Makelaars in Haarlem vergelijken

Huis Verkopen maakt het kiezen van een verkoopmakelaar in Haarlem een stuk makkelijker. We verzamelen gegevens van alle lokale makelaars en stellen deze beschikbaar voor vergelijking.

 • Verkoopopbrengst en snelheid
 • Kostenbesparing op makelaarskosten
 • Selectie van kwalitatieve makelaars
 • Gratis en vrijblijvende vergelijking

Of je jouw woning nu snel wilt verkopen voor de maximale prijs of er net even wat meer tijd voor wilt nemen, we helpen je de juiste keuze te maken. Door de makelaars op onze website te vergelijken, vind je de professional die het best bij jouw wensen en mogelijkheden past.

Vergelijk makelaars in Haarlem Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Haarlem

Vergelijk eerst diverse makelaars in Haarlem op basis van hun verkoopresultaten, tarieven en beoordelingen. Hierna kun je informatieve gesprekken met je topkeuzes inplannen. Kijk daarnaast naar de gemiddelde opstartkosten, deze bedragen € 515 in Haarlem. Lees hier meer over het vinden van een goede makelaar.

Het is belangrijk om te kijken naar ervaring, specialisatiegebieden, verkoopsnelheid en de gemiddelde courtage. De gemiddelde courtage in Haarlem is 1,12%. Deze en andere tarieven kun je opvragen op onze tarievenpagina.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Haarlem zijn € 6.798. Deze kosten bestaan uit opstartkosten, courtage en mogelijk intrekkingskosten. Hou hier rekening mee bij het budgetteren van je verkoopproces.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Haarlem is 35 dagen. Deze snelheid kan variëren tussen verschillende makelaars en hangt ook af van de prijs en conditie van je huis. Hiervoor kun je een waardebepaling door makelaars aanvragen.

Door verschillende makelaars in Haarlem te vergelijken, kan je flink besparen. De gemiddelde besparing van het vergelijken van makelaars in Haarlem is € 2.124. Bekijk de verschillen op onze pagina voor vergelijkingen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen