Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Bloemendaal

Bij het verkopen van je woning in Bloemendaal is een goede makelaar onmisbaar. Omdat de verkoopstrategie per makelaar enorm kan verschillen, is het van belang om deze grondig te vergelijken. Zo vind je de makelaar die maximaal rendement uit de verkoop van je woning kan halen.

Over makelaars in Bloemendaal

Makelaars in Bloemendaal variëren sterk op allerlei vlakken. Zo loopt het uiteen van de mate waarin ze kennis hebben van de lokale markt tot de communicatie- en onderhandelingsvaardigheden die ze in huis hebben. Daarnaast onderscheiden makelaars zich op het gebied van courtagekosten, marketingaanpak en mogelijke extra diensten. Het vergelijken van deze verschillende aspecten bij meerdere makelaars, helpt je om degene te vinden die het best bij jouw situatie aansluit. Voor deze vergelijking kun je terecht op deze handige webpagina, waar je makelaars kunt zoeken op basis van jouw voorkeuren.

Ben je nieuwsgierig naar wat je kunt verwachten van een verkoopmakelaar in Bloemendaal? Wil je weten hoe je een deskundige makelaar identificeert die ook nog eens een realistische verkoopprijs voorstelt? Ben je benieuwd hoe transparant makelaars zijn als het gaat om courtagekosten? Of wil je liever meer weten over de marketingstrategieën die makelaars gebruiken om jouw woning optimaal te presenteren? Op deze pagina ga je alle antwoorden vinden die je nodig hebt om de juiste makelaar te kiezen voor het verkopen van jouw woning in Bloemendaal.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 9.584
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 26.356
Besparing (gem.)
€ 2.463

Actueel

 • De gemiddelde courtages van makelaars in ons mooie Bloemendaal zijn op dit moment 1,07% van de verkoopprijs. Dit is belangrijk om rekening mee te houden bij het bepalen van jouw verkoopstrategie.
 • Momentaneel liggen de gemiddelde verkoopprijzen in Bloemendaal rond de € 895.666. De gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt € 6.487. Meer gedetailleerde informatie over de huizenprijzen in Bloemendaal vind je op onze website.
 • Tarieven tussen verschillende makelaars in Bloemendaal kunnen behoorlijk variëren. De gemiddelde kosten die je kan verwachten zijn momenteel rond de € 9.584. Het loont dus zeker om tarieven te vergelijken voordat je een verkoopmakelaar kiest.

Uitgelichte makelaars in Bloemendaal

Als je van plan bent jouw huis in Bloemendaal te verkopen, heb je de keuze uit verschillende gerenommeerde makelaars. We bieden je een handig overzicht van deze lokale makelaars, elk met een gedetailleerde beschrijving van hun unieke kwaliteiten en diensten. Het is een goed idee om deze makelaars eens grondig te vergelijken, zodat je inzicht krijgt in de variëteiten in kosten, verkoopstrategieën en ervaring - factoren die allemaal bijdragen aan het succesvol verkopen van jouw huis.

Logo PUUR* Makelaars Bloemendaal

PUUR* Makelaars Bloemendaal

Bij PUUR* Makelaars Bloemendaal kun je rekenen op een zorgeloze aan- of verkoop van jouw pand. Ze hebben diepgaande kennis van de lokale markt en hanteren een persoonlijke en proactieve aanpak. Daarbij bieden ze diverse diensten aan zoals taxatie, nieuwbouw en verhuur. Met hun grote netwerk maken ze snel een match tussen koper en verkoper. In combinatie met hun actieve online aanwezigheid en meerdere vestigingen, voorzien ze je van optimaal advies en resultaat.
Logo Van der Schaaf & Kooijmans Makelaars & Taxateurs

Van der Schaaf & Kooijmans Makelaars & Taxateurs

Bij Van der Schaaf & Kooijmans Makelaars & Taxateurs vind je zorgeloosheid in het proces van kopen en verkopen van woningen. Dit NVM-lid biedt diverse diensten aan, van taxaties tot financieel advies, met ook ruime ervaring in bedrijfsruimtes en nieuwbouw. Allemaal in goed Nederlands of Engels. Met zeven medewerkers en diverse certificaten, is dit de betrouwbare keuze voor al je vastgoedbehoeften in Haarlem, Bloemendaal en omgeving.

Baukje Makelaars

Baukje Makelaars is een ervaren makelaar met erkenning van de NVM branchevereniging. Dit bureau biedt diverse diensten aan en zorgt voor de nodige begeleiding bij een succesvolle woningverkoop of -aankoop. Baukje Makelaars is betrouwbaar en professioneel en biedt kwaliteitsservice met certificeringen. Ga je je eerste woning kopen of verkoop je juist je huidige huis? Dan is Baukje Makelaars de geschikte partner voor je.

Strumphler Makelaars

Strumphler Makelaars is een bekwaam makelaarskantoor dat aangesloten is bij de branchevereniging NVM. Ondanks dat er het afgelopen jaar geen transacties hebben plaatsgevonden, bewijst de ervaring en de vaardigheden van dit kantoor dat het een vertrouwde keuze is voor jouw makelaarsbehoeften. Het kantoor biedt professionele diensten en beschikt over belangrijke certificaten binnen de branche. Bij Strumphler Makelaars ben je in goede handen.

Let op: de ideale makelaar voor jouw huis in Bloemendaal staat wellicht niet in de bovenstaande lijst. Er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rond deze regio. Bij Huis Verkopen, nemen we alle makelaars uit Bloemendaal mee in onze vergelijking. Alleen op deze manier vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Bloemendaal Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Bloemendaal?

Een verkoopmakelaar in Bloemendaal rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,07% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 895.666 in Bloemendaal komt dit neer op € 9.584 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Wist je dat de tarieven van makelaars in Bloemendaal net zo veranderlijk zijn als de huizenprijzen in Bloemendaal? De kosten van een makelaar kunnen fluctueren door veranderende marktomstandigheden, zoals de vraag en aanbod in Bloemendaal.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Bloemendaal 0,55% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 2.463 door eerst tarieven op te vragen. Maak daarom altijd vergelijkingen tussen verschillende makelaars; je zult zien dat dit je aanzienlijk voordeel kan opleveren.

Kosten van makelaars in Bloemendaal

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.700
€ 9.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Bloemendaal

Het is belangrijk dat je weet dat veel makelaars in Bloemendaal opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die je moet betalen nog voordat je jouw woning op de markt plaatst. Deze kosten dekken de initiële uitgaven die de makelaar maakt ter voorbereiding van de verkoop van je huis. Denk aan het maken van professionele foto's van je woning, het opzetten van een advertentie en de kosten voor het plaatsen van je woning op huizensites, zoals Funda. De hoogte van deze opstartkosten kan per makelaar variëren.

Opstartkosten kunnen onverwacht hoog oplopen, wat invloed kan hebben op je verkoopbudget. Het is daarom verstandig om van tevoren te informeren bij verschillende makelaars wat hun specifieke opstartkosten zijn. Enkele makelaars bieden ook de mogelijkheid om deze opstartkosten later te verrekenen met de courtagekosten. Dat zijn de kosten die je de makelaar betaalt als ‘loon’ voor het werk dat hij/zij heeft gedaan wanneer je huis succesvol is verkocht.

Intrekkingskosten van makelaars in Bloemendaal

Er zijn verschillende redenen waarom je overweegt je woning vroegtijdig uit de verkoop te halen. Misschien heb je ineens een ander koopje op het oog, of ervaar je dat het proces niet zo soepel verloopt als je had gehoopt. Maar let op: dit gaat vaak niet zonder kosten. In Bloemendaal hanteren veel makelaars zogenaamde intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit om je huis terug te trekken uit de verkoop voordat het daadwerkelijk is verkocht.

Intrekkingskosten worden in rekening gebracht als compensatie voor de tijd en moeite die de makelaar heeft geïnvesteerd in het proberen te verkopen van je huis. Het is dus een manier voor makelaars om zichzelf te beschermen tegen abrupte terugtrekkingen. De hoogte van deze kosten varieert, maar het gemiddelde bedrag dat makelaars in Bloemendaal hiervoor in rekening brengen is € 500. Het is daarom verstandig om vooraf heldere afspraken te maken over deze mogelijke kostenpost.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Bloemendaal met een vast tarief

Niet alle makelaars werken op dezelfde manier als het aankomt op hun dienstverlening. In plaats van een courtage (een percentage van de koop- of verkoopprijs), kan een makelaar ook een vast tarief hanteren. Dit betekent dat je, ongeacht de uiteindelijke koop- of verkoopprijs van jouw woning, een vooraf afgesproken bedrag betaalt. In Bloemendaal hanteren makelaars met vaste tarieven gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: juli 2024)

Er zijn verschillende voor- en nadelen verbonden aan het kiezen van een makelaar met een vast tarief. Het grootste voordeel is de zekerheid: je weet vooraf precies hoeveel je kwijt bent aan makelaarskosten. Echter, als de koop- of verkoopprijs van jouw woning lager uitvalt dan verwacht, betaal je relatief gezien meer. Kies je voor een makelaar met een courtage, dan zijn jouw kosten direct gekoppeld aan de verkooprijs van jouw woning. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wat voor jou het meest gunstige is.

Tip: Neem de tijd om verschillende makelaars naast elkaar te leggen. Op die manier ontdek je welke makelaar het beste past bij jouw wensen, en kan je een keuze maken die aansluit op jouw woning en situatie. Het vergelijken van makelaars helpt je om een goed geïnformeerde keuze te maken.

4 feitjes over makelaars in Bloemendaal

 • Een significante hoeveelheid van 93% van de huizenverkopers in Bloemendaal geeft de voorkeur aan een makelaar die lid is van een bekende beroepsorganisatie zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Over het algemeen wordt in Bloemendaal een voorkeur getoond voor traditionele, servicegerichte makelaars in plaats van online makelaars. Hierbij geeft 92% aan liever een makelaar te hebben die de hele verkoop afhandelt dan slechts de woning online plaatst.
 • Het is een feit dat woningen in Bloemendaal met de assistentie van een makelaar doorgaans 50% sneller verkocht worden dan zonder makelaar.
 • De meerderheid van de huizenverkopers in Bloemendaal stelt hoge eisen aan de prestaties van hun makelaar. Ze geven de voorkeur aan een makelaar die aantoonbaar betere resultaten behaalt dan anderen. Vergelijk hier de prestaties van de makelaars in Bloemendaal: klik hier.

Wat levert de beste makelaar in Bloemendaal op?

Het kiezen van een makelaar verdient zeker aandacht wanneer je in Bloemendaal je huis wilt verkopen. Niet alle makelaars leveren immers dezelfde resultaten. Een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan anderen, maakt een groot verschil in de verkoop van je woning.

We onderscheiden de beste makelaars in Bloemendaal op de volgende twee manieren:

 • Onze onafhankelijke statistieken laten zien dat de top makelaars in Bloemendaal woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Zij behalen doorgaans een verkoopprijs die € 26.980 hoger is dan de initieel geschatte verkoopprijs.

 • Uit onze database blijkt ook dat de snelste makelaars in Bloemendaal woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen in vergelijking met andere makelaars in het gebied. Dit betekent dat je sneller toegang hebt tot de opbrengst van de verkoop.

De beste makelaar in Bloemendaal vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Bloemendaal? Wij houden alle verkoopstatistieken van alle makelaars in Bloemendaal en omgeving bij. Hierdoor zijn we zeer capabel in het identificeren van de best presterende makelaars in jouw omgeving. Wij kunnen je helpen met het vinden van de makelaar die uitmuntend presteert.

Echter, net zoals makelaars uniek zijn, zo zijn ook jouw situatie en voorkeuren. Om die reden raden we aan om makelaars te vergelijken via het vergelijkingsformulier. Op deze manier zorg je ervoor dat je de makelaar vindt die perfect bij je aansluit.

Waar moet je op letten bij makelaars in Bloemendaal?

Ben je van plan je huis in Bloemendaal te verkopen? Het kiezen van de juiste makelaar kan lastig zijn. Dit zijn vijf essentiële zaken om op te letten:

Persoonlijke klik

De makelaar is degene die jouw belangen vertegenwoordigt bij de verkoop van je huis. Het is dus belangrijk dat je je goed voelt bij deze persoon. Voel je je gehoord en begrepen? Dat is essentieel.

Kennis van Bloemendaal

Kennis van de lokale markt is een belangrijke factor. Een makelaar met goede kennis van Bloemendaal weet precies wat er speelt en welke huizen er te koop staan.

Kosten en tarieven

Elke makelaar hanteert andere kosten en tarieven. Het is belangrijk om dit vooraf duidelijk te hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij het ondertekenen van het contract.

Aandacht voor jouw huis

Hoeveel tijd neemt de makelaar voor jouw huis? Een huis verkopen is geen lopendebandwerk. Zorg dat je een makelaar kiest die de tijd neemt om jouw huis optimaal te presenteren.

Verkoopstrategie

Een duidelijk plan hoe de makelaar jouw huis aan de man wilt brengen is onmisbaar. Vraag hier expliciet naar tijdens het kennismakingsgesprek. Je wilt immers dat jouw huis goed in de markt wordt gezet.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-verkoopmakelaar kan je begeleiden bij het verkopen van je woning in Bloemendaal. Deze makelaars zijn niet alleen goed opgeleid, maar ze hebben ook vaak een indrukwekkend netwerk en gedegen kennis van de lokale huizenmarkt.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootse brancheorganisatie in de huizenmarkt, ontstaan in 1898. Makelaars kunnen ook lid zijn van andere organisaties, zoals de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) of VastgoedPRO. Ongeacht de organisatie, is de kwaliteit en betrouwbaarheid van de diensten van belang.

Wat doet een makelaar in Bloemendaal?

Een makelaar in Bloemendaal speelt een belangrijke rol bij het navigeren door het proces van het verkopen van je woning. Het is een deskundige op het gebied van onroerend goed in dit specifieke gebied.

Zijn belangrijkste taak is het optimaliseren van de verkoop van je woning door op strategische wijze te onderhandelen en te zorgen voor maximale zichtbaarheid bij potentiële kopers.

 • Waardering van je woning bepalen
 • Advies geven over eventuele verbeteringen
 • Maken van effectieve marketingstrategieën
 • Begeleiding tijdens bezichtigingen
 • Bieden van juridische ondersteuning

Waarom een makelaar in Bloemendaal inschakelen?

Als je je huis in Bloemendaal wilt verkopen, is de verkoopmakelaar een belangrijke speler in het proces. Hij zal ervoor zorgen dat je huis op de beste manier wordt gepresenteerd en zal je begeleiden in het hele proces van begin tot eind. Je makelaar heeft veel ervaring met de woningmarkt in Bloemendaal en kan advies geven over de prijsstelling en marketingstrategie voor je woning.

De woning op waarde schatten

De eerste stap die de makelaar uitvoert, is het woning op waarde schatten. Hij verzamelt allerlei informatie over je huis en de lokale markt. Op basis van deze gegevens en zijn eigen expertise schat hij de verkoopbare waarde van je huis.

Het maken van een marketingplan

De volgende stap is het samen opstellen van een marketingplan. Jouw makelaar heeft de kennis en middelen om je woning onder de aandacht van mogelijke kopers te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door je woning te plaatsen op bekende woningwebsites en social media, en door bezichtigingen te organiseren.

Bezichtigingen beheren

De makelaar zal dan de bezichtigingen beheren. Hij neemt geïnteresseerde kopers mee op een rondleiding door je woning, beantwoordt vragen en geeft uitgebreide informatie. Dit kan veel stress voor jou als verkoper ontnemen en de kans op een snelle verkoop verhogen.

Onderhandeling en afronding

Tenslotte zal de makelaar je begeleiden bij het onderhandelen wanneer er een bod is gedaan. Hij zorgt er voor dat de verkoop wordt afgerond met een notariële akte. Door deze expertise en begeleiding, kun je er als verkoper zeker van zijn dat alles professioneel en succesvol wordt afgerond.

Makelaars in Bloemendaal vergelijken

Wanneer je een makelaar zoekt om je woning in Bloemendaal te verkopen, wil je natuurlijk de beste keuze maken. Het kan een complex proces zijn om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken en de juiste te kiezen. Huis Verkopen maakt dit proces eenvoudig en doeltreffend voor je.

 • Kostenloos makelaars vergelijken
 • Ontvang een gratis waardebepaling
 • Krijg persoonlijk verkoopadvies
 • Vind de makelaar die bij je past

Dankzij Huis Verkopen is het vergelijken van makelaars in Bloemendaal een eenvoudige aangelegenheid. Je vult simpelweg je adres, wensen en voorkeuren in. Gebaseerd op deze gegevens zorgen wij ervoor dat je gekoppeld wordt aan de verkoopmakelaars in Bloemendaal die het beste bij jouw situatie passen. Deze makelaars zullen je informeren en adviseren, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de mogelijke verkoop van je woning en makelaarskosten bespaart.

Vergelijk makelaars in Bloemendaal Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Bloemendaal

De gemiddelde kosten van een makelaar in Bloemendaal zijn € 9.584. Deze variëren echter, dus het is slim om meerdere makelaars te vergelijken. Hiervoor kun je terecht op de pagina makelaars vergelijken.

Makelaars in Bloemendaal hanteren gemiddeld een courtage van 1,07%. Let op, dit is een gemiddelde en kan per makelaar verschillen.

Je kunt de tarieven van makelaars in Bloemendaal vergelijken door verschillende offertes op te vragen. Op Huis Verkopen vind je een handige tool om lokale makelaarstarieven op te vragen.

De beste makelaar hangt af van jouw unieke situatie en wensen. Denk aan zaken als de courtage, de gemiddelde verkoopsnelheid en de service. Hiervoor kun je ons stappenplan volgen.

De gemiddelde opstartkosten voor het verkopen van een woning in Bloemendaal liggen rond de € 515. Dit bedrag kan fluctueren per makelaar, dus het is aan te raden verschillende offertes te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen