Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Urk

Het kiezen van een goede makelaar voor de verkoop van je woning in Urk kan een uitdaging zijn. Belangrijk is dat je verschillende verkoopmakelaars vergelijkt, aangezien hun tarieven kunnen verschillen. Zo zorg je ervoor dat je de beste deal krijgt die past bij jouw wensen en budget.

Over makelaars in Urk

Wij hebben alles in kaart gebracht wat je moet weten over verkoopmakelaars in Urk. Van de gemiddelde verkooptijd tot de verkoopprijzen, niets ontsnapt aan onze aandacht. Aan de hand van deze gegevens kun je gemakkelijk verkoopmakelaars vergelijken. Het voordeel? Je kunt de verkoopmakelaar kiezen die het beste past bij jouw wensen en behoeften. Dit levert je niet alleen een vlotte verkoop op, maar wellicht ook een hogere verkoopprijs.

Je vraagt je wellicht af: wat zijn de courtagekosten van de verkoopmakelaars in Urk? Of welke verkoopstrategie hanteren ze? En hoe communiceren ze tijdens het verkoopproces? Hebben ze een groot bereik binnen potentiële kopers? Dit zijn vast en zeker vragen die door je hoofd spoken als je op zoek bent naar de perfecte verkoopmakelaar. Geen zorgen, op deze plek ga je alle informatie vinden die je helpt om de juiste keuze te maken voor een verkoopmakelaar in Urk.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.380
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.045
Besparing (gem.)
€ 1.076

Actueel

 • Bij het verkopen van een huis in Urk zijn er bepaalde kosten waar je rekening mee moet houden. Een daarvan zijn de makelaarskosten. In de huidige periode juli 2024, kunnen de courtages variëren tussen de 0,97%% en 1,53%%.
 • De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Urk is momenteel € 3.239. Als je hier meer over wilt weten, dan kun je kijken naar de woningprijzen.
 • De courtage van makelaars in Urk verandert constant. Vergelijken van tarieven kan daarom een hoop geld besparen. Dit kan oplopen tot een gemiddelde besparing van € 1.076 bij een tarievenvergelijking.

Uitgelichte makelaars in Urk

Als je jouw woning in Urk wilt verkopen, heb je verschillende makelaars tot je beschikking om jou te helpen. Daarentegen presenteren wij een gevarieerd aanbod van verschillende verkoopmakelaars gevestigd in Urk. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken, aangezien elk hun unieke werkwijzen en tarieven hanteert, waardoor je zo de makelaar kan vinden die het beste aansluit op jouw behoeften en verwachtingen.

Hoekstra Makelaardij bv

Hoekstra Makelaardij is een betrouwbaar en professioneel makelaarskantoor. Als lid van branchevereniging Vastgoedpro leveren ze excellente diensten en hebben ze diverse certificaten. Gevestigd op Holkenkamp 100 in Urk, hebben ze een sterke reputatie opgebouwd. Met een gemiddelde beoordeling van 8,6 op Funda, begrijp je snel waarom dit een uitstekende keuze is voor al jouw makelaarsbehoeften.

Mart Bolle Vastgoed

Mart Bolle Vastgoed is een betrouwbare makelaar gevestigd op Nagel 30 a, Urk. Ze staan niet aangesloten bij een branchevereniging en delen geen certificaten. Ondanks deze informatie, laat hun gemiddelde beoordeling op Funda zien dat ze bevredigende diensten leveren. Kies voor Mart Bolle Vastgoed indien je waarde hecht aan professioneel en persoonlijk advies bij de verkoop of aankoop van jouw woning.

Let op: er zijn nog veel meer verkoopmakelaars actief in en rondom Urk dan degenen die wij hierboven hebben vermeld. Hoewel de ideale makelaar voor jou er mogelijk niet tussen staat, kun je deze alleen vinden door alle makelaars in Urk te vergelijken. Bij Huis Verkopen houden we hier rekening mee en nemen we alle makelaars in onze vergelijking mee.

Vergelijk makelaars in Urk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Urk?

Een makelaar in Urk rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 384.214 in Urk komt dit neer op € 4.380 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Het is goed te begrijpen dat courtages regelmatig lager zijn wanneer de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. Dit komt doordat een hogere verkoopsnelheid vaak minder werk voor de makelaar betekent, waardoor hij de kosten kan verlagen.

Let op: de courtages van makelaars in Urk verschillen gemiddeld 0,56%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.076 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Urk. Afsluitend, het vergelijken van makelaars zal zeker leiden tot een aanmerkelijke besparing op jouw kosten.

Kosten van makelaars in Urk

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Urk

Als je jouw huis in Urk wilt verkopen, kom je vrijwel zeker opstartkosten tegen. De meeste makelaars in Urk rekenen deze kosten. Maar wat zijn opstartkosten precies? Dit zijn kosten die de makelaar maakt om de marketing van jouw woning op te starten. Denk aan de kosten voor het maken van foto's, advertentiekosten, het opmaken van een brochure en het inmeten van je woning.

De hoogte van opstartkosten kan variëren, afhankelijk van de services die een makelaar biedt. Gemiddeld variëren de opstartkosten in Urk tussen de € 400 en € 700. Deze kosten zijn een eenmalige investering om je woning in Urk met succes op de markt te brengen.

Intrekkingskosten van makelaars in Urk

Als je van plan bent om je woning in Urk op de markt te brengen, is het waardevol om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Deze kosten zijn van toepassing als je besluit om je huis voortijdig uit de verkoop te halen. Dit scenario kan bijvoorbeeld ontstaan als je een beter aanbod krijgt van een familielid of vriend, of als je besluit dat je toch niet wilt verhuizen.

Intrekkingskosten dekken de tijd en moeite die een makelaar al in de verkoop van jouw huis heeft gestopt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om kosten voor promotie, bezichtigingen en onderhandelingen met potentiële kopers. Dus, let goed op de kleine lettertjes bij het kiezen van jouw makelaar, om verrassingen op dit gebied te voorkomen. Elk beetje bewustzijn vooraf kan je een hoop stress en onverwachte kosten besparen!

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Urk met een vast tarief

In Urk zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Dit betekent dat je vooraf weet wat de kosten zullen zijn, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Deze transparantie kan een geruststellend voordeel zijn. Zo voorkom je verrassingen. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars in Urk hanteren is € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Dit is vooral zo als jouw woning voor een hogere prijs verkocht wordt dan verwacht. Stel dat je een makelaar een vast tarief van €3500 betaalt en jouw woning wordt verkocht voor €300.000, dan is het percentage dat je aan de makelaar betaalt ongeveer 1.17%. Maar, als jouw woning verkocht wordt voor €400.000, dan is het percentage dat je aan de makelaar betaalt gestegen naar 1.21%.

Tip: Veel verkopers in Urk kiezen een makelaar die werkt op basis van een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs. Het voordeel hiervan is dat de makelaar gemotiveerd is om een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor jouw woning te krijgen. Immers, een hogere verkoopprijs betekent ook een hoger bedrag voor de makelaar.

4 feitjes over makelaars in Urk

 • De keuze van een makelaar in Urk wordt niet gedomineerd door het kostenplaatje. Het is namelijk zo dat de meeste verkopers hier de voorkeur geven aan makelaars die een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding bieden.
 • Bij de verkoop van een woning in Urk wordt aanzienlijk vaker gekozen voor een lokale full-service makelaar in plaats van een internetmakelaar. Maar liefst 92% van de verkopers maakt deze keuze.
 • Makelaars in Urk zorgen ervoor dat de verkoop van een woning vlotter verloopt dan wanneer je dit zelfstandig probeert. Huizen in Urk verkopen gemiddeld 35% sneller met de hulp van een makelaar.
 • Bovendien helpen makelaars in Urk bij het optimaliseren van de verkoopopbrengst. Huiseigenaren die met een makelaar werken, sluiten de verkoop over het algemeen 16% winstgevender af dan degenen die ervoor kiezen om het zonder makelaar te doen.

Wat levert de beste makelaar in Urk op?

Het is belangrijk om te overwegen wat een makelaar je opbrengt in Urk, in plaats van alleen naar de kosten te kijken. Het is bewezen dat een kwalitatieve makelaar vaak meer winst oplevert bij de verkoop van je huis, waardoor deze meer waarde heeft dan alleen de besparing op de kosten van een goedkope makelaar.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Urk?:

 • Uit onafhankelijke statistieken blijkt dat de topmakelaars in Urk woningen gemiddeld voor een hoger bedrag weten te verkopen dan de verwachte verkoopprijs. In praktijk betekent dit dat je huis verkocht kan worden voor een bedrag dat € 12.196 meer is dan verwacht. Dit feit onderstreept het belang van een goede makelaar.
 • Onze database toont aan dat de snelste makelaars in Urk huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit betekent dat je minder lang hoeft te wachten op de verkoop en je je kunt richten op je volgende stap.

De beste makelaar in Urk vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Urk? Dan ben je op zoek naar de makelaar die jouw huis tegen de hoogste mogelijke prijs kan verkopen. Maar hoe vind je die? Daar hebben we een slimme oplossing voor.

De makelaar die perfect past bij jouw verkoopdroom ontdekken is bij ons een eitje. Met onze makelaarsvergelijking matchen we je met de geschiktste makelaars in Urk. Ontdek hoe zij jouw huis willen verkopen en voor welke prijs.

Waar moet je op letten bij makelaars in Urk?

Er zijn diverse zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar in Urk voor de verkoop van je woning:

Ervaring en kennis van de Urker woningmarkt

De makelaar moet voldoende ervaring hebben in het vak en kennis hebben van de lokale woningmarkt in Urk. Dit helpt bij het vaststellen van een reële verkoopprijs.

Bereikbaarheid en communicatie

Het is belangrijk dat de makelaar goed bereikbaar is en heldere communicatie onderhoudt. Je wilt snel en gemakkelijk jouw vragen kunnen stellen tijdens het verkoopproces.

Dienstverlening en strategie

Elke makelaar heeft een eigen manier van werken. Kijk welke dienstverlening en verkoopstrategie het beste bij jouw wensen en de verkoop van jouw woning past.

Kosten van de makelaar

Een makelaar kost geld. Gemiddeld rekenen makelaars een courtage van 1,14% van de verkoopprijs van de woning. Vergelijk deze kosten bij verschillende makelaars.

Reviews en beoordelingen

Beoordeel of een makelaar betrouwbaar en vakkundig is door reviews en beoordelingen van andere verkopers in Urk te bekijken. Dit kan een goede indicatie van de kwaliteit geven.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Bij de keuze voor een makelaar, kom je vast de term NVM-makelaar tegen. Wat betekent dat eigenlijk? NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen en werd opgericht in 1898. De leden moeten zich houden aan een strikte gedragscode.

Door voor een NVM-makelaar in Urk te kiezen, heb je zekerheid. Zo zijn de tarieven transparant en worden eventuele klachten serieus genomen door de NVM. Het is vergelijkbaar met het kiezen voor een VBO of VastgoedPRO makelaar. Deze vakorganisaties bieden ook borging van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wat doet een makelaar in Urk?

Een makelaar in Urk helpt je bij het verkopen van je woning door een optimale prijs te realiseren. Met de juiste kennis en ervaring kan deze makelaar je woning op de markt brengen en bereikt hij potentiële kopers.

Makelaars in Urk kennen de lokale vastgoedmarkt als geen ander, dit betekent dat ze een huis kunnen positioneren op een manier die de hoogst mogelijke verkoopprijs garandeert. Ze zullen onderhandelingen leiden en helpen met papierwerk, zodat je geen stress hebt.

 • Advies geven over de juiste verkoopprijs.
 • Je huis actief promoten op verschillende kanalen.
 • Potentiele kopers rondleiden in je woning.
 • Onderhandelingen voeren met kopers.
 • Alle noodzakelijke papierwerk regelen.

Waarom een makelaar in Urk inschakelen?

Als je ervoor kiest om de verkoop van jouw woning in Urk toe te vertrouwen aan een professionele makelaar, zijn er bepaalde stappen die de makelaar zal doorlopen om ervoor te zorgen dat het proces zo soepel mogelijk verloopt. Iedere makelaar kan eigen methoden hebben, maar meestal zijn de basisstappen vergelijkbaar.

Eerste ontmoeting en woningbeoordeling

Bij de eerste ontmoeting krijgt de makelaar een goed beeld van jouw woning. Hij bekijkt de staat van het huis, de grootte, de locatie en andere belangrijke aspecten die de waarde kunnen beïnvloeden. Hij maakt ook een inschatting van de mogelijke verkoopprijs.

Opstellen verkoopplan

Na de beoordeling zal de makelaar een strategie voor de verkoop opstellen. Hierin worden de geplande marketingactiviteiten opgenomen, zoals professionele foto's, een pakket met woninginformatie en publicatie op verschillende vastgoedwebsites.

Onderhandelingen met potentiële kopers

Zodra de woning is geadverteerd, zal de makelaar bezichtigingen coördineren en met potentiële kopers in gesprek gaan. Hij zal ook ontvangen biedingen met je bespreken, om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt.

Afronding van de verkoop

Als er eenmaal een deal is bereikt, zorgt de makelaar ervoor dat alle noodzakelijke documenten worden opgesteld en ondertekend. Hij helpt je dan ook met de laatste stappen, zoals de overdracht van de woningsleutels.

Informatie over Urk

Gelegen aan het IJsselmeer vind je het voormalige eiland Urk. Met een rijke geschiedenis, is Urk nu een levendige gemeente in de provincie Flevoland.

Van oudsher werd op Urk de kost verdiend met vissen. Een zeer belangrijke bron van inkomsten, die de karakteristieke sfeer van het dorp sterk heeft beïnvloed.

Hoewel Urk niet langer een eiland is, heeft het dorp de charmes van een eiland behouden. Van karakteristieke huisjes tot de fraaie vuurtoren, Urk ademt nog altijd een authentieke sfeer uit.

Weetje:

Ondanks de charme van Urk blijft de woningmarkt niet onberoerd. De huizenprijzen op Urk zijn namelijk aanzienlijk gestegen. Het gemiddelde bedrag dat wordt neergelegd voor een woning op Urk is nu € 384.214 (update: juli 2024). Voor de meest recente ontwikkelingen rondom de huizenprijzen op Urk, kun je onze website raadplegen.

Makelaars in Urk vergelijken

De zoektocht naar de juiste makelaar in Urk kan een hele uitdaging zijn. Dankzij Huis Verkopen hoeft dit niet meer stressvol te zijn, omdat vergelijken nu eenvoudig en overzichtelijk is.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in verwachte verkoopprijs
 • Gratis verkoopadvies
 • Scherpere makelaarstarieven

Met Huis Verkopen vind je de makelaar die het best aansluit bij jouw situatie en voorkeuren. Je krijgt de kans om de beste makelaars te vergelijken, gratis professioneel advies te ontvangen en zo de maximale verkoopprijs voor jouw huis te realiseren.

Vergelijk makelaars in Urk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Urk

Je kunt beginnen met het vergelijken van lokale makelaars op HuisVerkopen.nl. Beoordeel hun verkoopgeschiedenis, recensies en tarieven.

De gemiddelde makelaarskosten in Urk zijn € 4.380. Deze kosten kunnen variëren op basis van de services die worden aangeboden.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Urk is 37 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de woning en de marktomstandigheden.

Jazeker, door grondige vergelijking van de lokale makelaars in Urk kun je een gemiddelde besparing realiseren van € 1.076.

Belangrijke factoren zijn de hoeveelheid ervaring die de makelaar heeft, de verkoopgeschiedenis van vergelijkbare huizen, de beoordelingen van klanten en natuurlijk de kosten van de makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen