Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Amsterdam

Als je jouw huis wilt verkopen in Amsterdam, kun je met een hele reeks makelaars terecht. Maar welke presteert nu écht het beste? Laten we ons eens verdiepen in dit vraagstuk en erachter komen hoe je de beste keuze kunt maken voor het verkopen van jouw dierbare bezit.

Over makelaars in Amsterdam

Niet alle verkoopmakelaars zijn hetzelfde. Ze variëren sterk in aspecten zoals expertise, gebiedskennis, commissie en klantenservice. Sommige verkoopmakelaars specialiseren zich bijvoorbeeld in specifieke stadswijken of woningtypen. Het vinden van een makelaar die strookt met jouw specifieke behoeften en verwachtingen kan dan ook een uitdaging zijn.

We onderhouden een uitgebreide database over alle makelaars in Amsterdam. Hierin registreren we allerlei relevante informatie, zoals hun succesratio, snelheid van verkopen en klanttevredenheid. Door deze informatie te analyseren, kunnen we een overzicht bieden van de best presterende makelaars in Amsterdam. Hiermee helpen we je om een makelaar te vinden die perfect bij jouw verkoopplannen past.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.229
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 19.880
Besparing (gem.)
€ 2.410

Actueel

 • Als je nadenkt over de verkoop van jouw woning, is het belangrijk te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Amsterdam momenteel 1,05% is. Dit is een percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt voor hun diensten.
 • Een andere factor om rekening mee te houden is de huidige huizenmarkt in Amsterdam. De gemiddelde verkoopprijs in de stad is € 688.489. Alles over de huidige huizenprijzen in Amsterdam kun je in deze link vinden.
 • Als laatste is het interessant om te weten dat de gemiddelde tarieven van makelaars in Amsterdam momenteel € 7.229 zijn. Daarom is het verstandig om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken en een weloverwogen keuze te maken.

Uitgelichte makelaars in Amsterdam

Als je van plan bent je woning te verkopen, tref je in Amsterdam een diverse selectie van makelaars aan. We presenteren je een handig overzicht van verschillende verkoopmakelaars in de hoofdstad. Het is verstandig om meerdere makelaars op inhoud, prijs en service te vergelijken, omdat dit je kan helpen bij het kiezen van een makelaar die het best aansluit bij jouw wensen en financiële mogelijkheden.

Logo Adfinis Makelaars

Adfinis Makelaars

Adfinis Makelaars, een klein en gemoedelijk kantoor in Deventer, staat voor betrokkenheid bij jou en jouw vastgoedbehoeften. Ze bieden diensten aan zoals verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies. Met een gemiddelde beoordeling van 9.6 op Funda, waarderen klanten vooral hun persoonlijke benadering en advies op maat. Het team van twee medewerkers zorgt samen met de Van Bruggen Adviesgroep voor een zorgvuldige, snelle en complete afhandeling van jouw traject.
Logo BenS Makelaars

BenS Makelaars

BenS Makelaars, gevestigd aan het Hoofddorpplein in Amsterdam, is een kleinschalige maar succesvolle speler op de Amsterdamse woningmarkt en daarbuiten. Van verkoop en verhuur tot aankoop en taxaties, je bent hier aan het juiste adres. Met jarenlange ervaring en een gemiddelde Funda-beoordeling van 9,3, plus expertise gericht op expats, is deze NVM-gecertificeerde makelaar een betrouwbare keuze voor jouw vastgoedbehoeften.
Logo B.V. Deltam Makelaardij o.g.

BV Deltam Makelaardij og

Bij Deltam Makelaardij staan jouw wensen voorop. Ze zijn gespecialiseerd in woningstyling en bieden persoonlijke aandacht bij de verkoop, aankoop en taxaties van jouw onroerende zaken. Met de drie M's - meedenken, meeleven en meedoen - werken zij enthousiast en hard om de beste resultaten te behalen. Als gecertificeerde NVM makelaar zijn ze tevens thuis in de regio Amsterdam en verzekert de tevredenheid van hun klanten de kwaliteit van hun diensten. Ook kunnen ze je in het Engels helpen.
Logo BrinkBorgh Makelaardij

BrinkBorgh Makelaardij

BrinkBorgh Makelaardij, gevestigd aan de Minervalaan in Amsterdam, is een betrokken en bekwaam full-service makelaarskantoor. Met hun ervaren team van zeven werknemers begeleiden ze je vakkundig tijdens het verkoop-, aankoop-, verhuur- en aanhuurproces. Hun jaarlijkse betrokkenheid bij meer dan 200 transacties bewijst hun deskundigheid. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de NVM en MVA, wat garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dankzij hun toegankelijkheid en actuele marktkennis maken ze het proces aangenaam en soepel.
Logo Boelen Makelaardij

Boelen Makelaardij

Boelen Makelaardij, gevestigd aan het Jacob Marisplein in Amsterdam, staat voor een persoonlijke aanpak met het oog op het beste resultaat. Het driekoppig team, lid van de NVM en in het bezit van een VastgoedCert, zet jouw wensen centraal. Door helder en open te communiceren, maken ze van elke woning een uniek verhaal. Hun jarenlange ervaring en actuele kennis zorgen ervoor dat je met een gerust hart de volgende stap naar je droomhuis kunt zetten.
Logo Brummel & Beuk Makelaars

Brummel & Beuk Makelaars

Brummel & Beuk Makelaars, gevestigd in Amsterdam, is een ervaren en betrokken team dat zich specialiseert in vastgoed in de regio Amsterdam. Met hun gedegen dossier- en marktkennis krijg je veel aandacht en waardevol advies. Ze helpen je bij de aankoop, verkoop, verhuur of taxatie van je woning en gaan tot het uiterste voor een optimaal resultaat. Veel tevreden cliënten schakelen ze ook na de transactie nog in voor advies bij verbouwings- en beleggingsplannen.
Logo 11 Makelaars Amsterdam I Baerz & Co

11 Makelaars Amsterdam I Baerz & Co

11 Makelaars Amsterdam I Baerz & Co is een expert in het verkopen van huizen in zowel de binnenstad van Amsterdam als het landelijke buitengebied. Het kantoor met vijf medewerkers is lid van de NVM en bezit certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT. Deze makelaar heeft diverse specialismen, waaronder woningstyling, bedrijfsruimte, beleggen, nieuwbouw, winkels en veilingen. Je vindt ze in de Jan van Galenstraat 86 H in Amsterdam.
Logo Boomsma & Bruinsma Makelaars

Boomsma & Bruinsma Makelaars

Boomsma & Bruinsma Makelaars is een professioneel kantoor gevestigd in het hart van Amsterdam Oud-Zuid. Met een historie die teruggaat tot 1914, staan ze bekend om hun nuchtere mentaliteit, klantgerichte werkwijze en persoonlijke benadering. Dit makelaarskantoor biedt een breed scala aan diensten, waaronder verkoop, verhuur, aankoopbegeleiding en taxaties. Hun team bestaat uit vier medewerkers, allemaal gecertificeerd door VastgoedCert. De hoge klanttevredenheid wordt onderstreept door hun gemiddelde beoordeling van een 9,6 op Funda.

Let op: ook buiten het net bekeken overzicht zijn er nog meer verkoopmakelaars actief in Amsterdam. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie staat wellicht niet in de lijst die je zojuist gezien hebt. Om deze te vinden raden we je aan om een uitgebreide vergelijking te maken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Amsterdam mee in ons vergelijkingsproces.

Vergelijk makelaars in Amsterdam Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Amsterdam?

Een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,05% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 688.489 in Amsterdam komt dit neer op € 7.229 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Naast de courtage kunnen er ook opstartkosten zijn. Deze kosten worden in rekening gebracht voor het in verkoop nemen van jouw huis. Denk aan kosten voor fotografie, plaatsing op de huizensite en opstellen van de verkoopbrochure. Voor een duidelijk overzicht van alle kosten, adviseren we je om altijd een offerte op te vragen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Amsterdam 0,70% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 2.410 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het nemen van deze stap kan bijdragen aan een succesvolle en voordelige verkoop van jouw huis.

Kosten van makelaars in Amsterdam

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.200
€ 7.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Amsterdam

Je staat op het punt om je woning in Amsterdam te verkopen en de meeste makelaars berekenen hiervoor opstartkosten. Deze kosten staan los van de courtagetak en zijn een vergoeding voor de tijd en middelen die een makelaar nodig heeft om je verkoopproces op gang te brengen. Het gaat hierbij om het opstellen van de verkoopbrochure, het maken van foto's, raambiljetten en het aanmaken van je woning op verschillende verkoopwebsites.

De opstartkosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en hoeveel je bereid bent te investeren in het promoten van je woning. Denk bijvoorbeeld aan hoge kwaliteit foto's van je eigendom, deeldiensten op social media of het plaatsen van een grote advertentie in de lokale krant. Het is altijd goed om hier voorafgaand aan het verkopen van je huis over na te denken, omdat dit invloed kan hebben op de snelheid en prijs waarvoor je woning wordt verkocht.

Intrekkingskosten van makelaars in Amsterdam

Als je jouw huis in Amsterdam te koop zet bij een makelaar, moet je er rekening mee houden dat bij een eventuele voortijdige intrekking van de verkoop, er vaak intrekkingskosten in rekening gebracht worden. Dit zijn de kosten die de makelaar in rekening brengt voor het werk dat al verricht is, ondanks dat de woning uiteindelijk niet verkocht is via de makelaar. Deze kosten kunnen bijvoorbeeld ontstaan als je besluit te verhuisplannen uit te stellen of als je zelf een koper hebt gevonden.

Specifiek in Amsterdam liggen de gemiddelde intrekkingskosten op € 500. Dit betekent dus dat als je de verkoop van jouw woning terugtrekt, je bovenop eventuele andere kosten die je al gemaakt had voor de verkoop, ook deze kosten nog moet betalen. Uiteraard kan dit bedrag wel variëren per makelaar. Het is daarom een goed idee om vooraf duidelijkheid te krijgen over de potentiële intrekkingskosten die je loopt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Amsterdam met een vast tarief

Wist je dat er in Amsterdam makelaars actief zijn die werken met een vast tarief? Dit houdt in dat je van tevoren precies weet wat de kosten zullen zijn en dus niet voor verrassingen komt te staan. Dat geeft financiële zekerheid: een groot voordeel in de hectische woningmarkt. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: juli 2024).

Toch kan een vast tarief ook nadelig uitpakken. Stel, je hebt een woning met een lage vraagprijs maar door een gunstige markt of doordat de makelaar zijn werk goed heeft gedaan, wordt jouw woning voor een veel hoger bedrag verkocht. In dit geval betaal je relatie gezien een hoger bedrag, omdat het vaste tarief is gebaseerd op de gemiddelde verkooprijs in de markt en niet op de daadwerkelijke verkoopprijs van jouw woning.

Tip: Weeg zorgvuldig de voor- en nadelen van een vast tarief tegen elkaar af en bespreek dit ook met je makelaar. Iedere woning en situatie is uniek. Laat je goed informeren en kies uiteindelijk voor de optie die het beste bij jouw persoonlijke situatie én budget past.

4 feitjes over makelaars in Amsterdam

 • Als je jouw woning in Amsterdam wilt verkopen, zul je merken dat veel makelaars met een courtage werken. Dat betekent dat ze een percentage van de verkoopprijs als vergoeding krijgen. Dit is in lijn met de wensen van de meeste verkopers, die de zekerheid van een geslaagde verkoop waarderen boven een vast tarief dat vooraf wordt betaald.
 • Het is interessant om te weten dat de waardeschattingen van verkoopmakelaars in Amsterdam flink kunnen variëren, soms wel tot een verschil van 27.000 euro. Doe je voordeel met deze kennis en vraag een waardebepaling aan bij verschillende makelaars.
 • Ongeveer 94% van de huizenverkopers in Amsterdam kiest voor een makelaar die aangesloten is bij een branchevereniging. Dit biedt garanties op het gebied van deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid, waardoor verkopers met een gerust hart hun woning kunnen verkopen.
 • Veel woningverkopers in Amsterdam geven bij een vergelijking van makelaars aan dat zij een voorkeur hebben voor een makelaar met aantoonbaar betere prestaties. Wil je graag jouw opties vergelijken? Maak dan gebruik van onze vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Amsterdam op?

Veel mensen richten zich op de kosten van een makelaar, maar er is iets dat belangrijker is dan de prijs: wat een makelaar oplevert. Zeker in een bruisende en populaire stad als Amsterdam kan het verschil maken welke makelaar je kiest. De winst van goede makelaarskosten uit zich in meer dan alleen de verkoopprijs van je huis; het heeft ook te maken met de kwaliteit, snelheid en deskundigheid van hun diensten.

Dit is hoe je de beste makelaars in Amsterdam herkent:

 • Verkoopprestaties: De Verkoopprestaties tonen het grootste verschil aan op de Amsterdamse woningmarkt. Onze gegevens wijzen uit dat de beste makelaars in deze stad woningen gemiddeld verkopen voor een hoger bedrag, namelijk voor € 17.641, ten opzichte van andere makelaars.
 • Verkoopsnelheid: Uit onze statistieken blijkt ook dat de makelaars die zich het meest actief inzetten voor de verkoop, de woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in Amsterdam. Zij maken het verschil met strategisch kopersnetwerk en effectieve marketing.

De beste makelaar in Amsterdam vinden

De beste makelaar in Amsterdam is degene die harmonieert met jouw woning en situatie. Het gaat niet alleen om de grootte van hun portfolio of hun jarenlange ervaring, maar om hoe goed ze inspelen op jouw specifieke behoeften en wensen.

Bij ons kan je makelaars eenvoudig vergelijken via het vergelijkingsformulier. Hiermee matchen we de meest geschikte makelaars met jouw woning, situatie en voorkeuren. Zo maak je een weloverwogen keuze en vind je jouw ideale makelaar in Amsterdam.

Waar moet je op letten bij makelaars in Amsterdam?

Vijf belangrijke zaken kunnen je helpen bij het selecteren van de ideale makelaar voor het verkopen van je woning in Amsterdam:

Kennis van de Amsterdamse markt

Een makelaar met verstand van de Amsterdamse woningmarkt kent lokale trends en prijzen, waardoor je het optimale uit de verkoop van je huis kunt halen.

Communicatie en bereikbaarheid

Een goede makelaar is gemakkelijk bereikbaar, zowel telefonisch als per e-mail. Duidelijke en tijdige communicatie is voornaam voor een soepel verkoopproces.

Persoonlijke klik

Je zult nauw samenwerken met je makelaar. Een goede persoonlijke klik kan helpen om het verkoopproces prettig en vlot te laten verlopen.

Aanbieding van diensten

Onderzoek welke diensten de makelaar aanbiedt. Sommige makelaars bieden bijvoorbeeld ook hulp bij het onderhandelen, wat je eventueel veel stress kan besparen.

Vergoeding van de makelaar

Goede dienstverlening is belangrijk, maar zorg ook dat je grondig de kosten van de makelaar begrijpt. Transparante kosten helpen verrassingen achteraf te voorkomen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de complexe woningmarkt van Amsterdam kan een NVM-makelaar een waardevolle gids zijn. Met hun grondige kennis van de lokale markt en ervaring, kunnen zij je helpen om de beste verkoopprijs voor je huis te bereiken.

Ook andere brancheorganisaties zoals VBO en VastgoedPRO hebben gekwalificeerde makelaars die je bij de verkoop kunnen ondersteunen. Deskundig advies en juiste begeleiding kunnen het verschil maken tussen een soepele verkoop en een stressvol proces.

Wat doet een makelaar in Amsterdam?

Het succesvol verkopen van een huis in Amsterdam vraagt om een goede voorbereiding en een grondige kennis van de markt. Een makelaar kan daarin het verschil maken. Hij of zij kan je begeleiden en adviseren in dit complexe proces.

De makelaar stelt een reële vraagprijs op, verzorgt bezichtigingen en voert namens jou onderhandelingen. Verder zorgt de makelaar voor juridische correctheid en zet je woning effectief op de markt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de taken en verantwoordelijkheden van een makelaar.

 • Onderzoek naar de lokale vastgoedmarkt
 • Opstellen van een effectief marketingplan
 • Het organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Begeleiden bij de juridische afwikkeling

Waarom een makelaar in Amsterdam inschakelen?

In de concurrerende woningmarkt van Amsterdam kan de verkoop van je huis een uitdagende opgave zijn. Het succes van deze onderneming hangt grotendeels af van de makelaar die je in de arm neemt. Een goede makelaar onderscheidt zich van de doorsnee makelaar op meerdere vlakken. Hieronder sommen we enkele fundamentele kenmerken op waarop je moet letten als je een makelaar kiest om je huis te verkopen.

Oog voor detail

Een goede makelaar heeft een scherp oog voor detail. Ze letten op elke hoek en cranny van je woning, om zo het volledige potentieel van je huis te demonstreren. Kleine details kunnen een groot verschil maken bij de presentatie van je woning.

Duidelijke communicatie

Communicatie is de sleutel tot succes bij het verkopen van een huis. Een professionele makelaar houdt je consistent op de hoogte door alle gesprekken en updates te delen. Ze luisteren naar je wensen en verwachtingen en vormen die tot een strategisch plan.

Professioneel netwerk

Een makelaar met een uitgebreid professioneel netwerk kan je huis sneller verkopen. Ze hebben connecties met potentiële kopers en andere makelaars die kunnen helpen om je huis snel onder de aandacht te brengen bij de juiste mensen.

Aanpassingsvermogen

Een waardevolle makelaar past zijn strategieën flexibel aan, op basis van het type woning en de huidige markttoestand. Dit aanpassingsvermogen zorgt voor een dynamischere en effectievere aanpak van het hele verkoopproces.

Informatie over Amsterdam

Amsterdam is het bruisende hart van Nederland, een stad vol historie, cultuur en levendigheid. Als hoofdstad is Amsterdam al eeuwen de drijvende kracht achter de Nederlandse economie.

Met haar talloze grachten, musea en culturele evenementen is Amsterdam een magneet voor bezoekers van over de hele wereld. De stad biedt een rijke mix van oud en modern, klassiek en alternatief.

Amsterdam is een stad van diversiteit en inclusiviteit. Hier vind je een breed scala aan bewoners van diverse achtergronden, hetgeen de stad een unieke en bruisende sfeer geeft.

Weetje:

De huizenprijzen in Amsterdam hebben de afgelopen jaren een opvallende stijging doorgemaakt. Het gemiddelde bedrag voor een woning is nu € 688.489 (update: juli 2024). Voor meer informatie over de prijsontwikkelingen, bezoek je de woningmarktcijfers op onze website.

Makelaars in Amsterdam vergelijken

Om de juiste makelaar in Amsterdam te vinden voor jouw situatie en wensen, helpt Huis Verkopen bij het vergelijken van makelaars op basis van statistieken van meer dan 4.000 nationale makelaars. Met deze aanpak krijg je inzicht in zaken zoals verkoopopbrengst en snelheid.

 • Inclusief gratis waardebepaling door makelaars
 • Krijg een goed beeld tegen welke prijs makelaars jouw huis denken te verkopen
 • Kosteloos verkoopadvies voor een compleet beeld van je mogelijkheden
 • Garantie van koppeling aan ervaren makelaars met bewezen succes

Na het invullen van je adres, voorkeuren en wensen, word je gekoppeld aan de Amsterdamese verkoopmakelaars die het beste bij jou passen. Deze lokale experts informeren je over jouw specifieke vragen en situatie. Zo kun je eenvoudig en doordacht besluiten welke makelaar het beste verkoopvoorstel heeft. Bovenal is deze service van Huis Verkopen gratis en geheel vrijblijvend.

Vergelijk makelaars in Amsterdam Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Amsterdam

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Amsterdam liggen rond de € 515. De opstartkosten variëren per makelaar, dus het is handig om deze kosten te vergelijken.

Je kunt ten eerste de gemiddelde verkoopsnelheid 39 dagen in Amsterdam nagaan en vervolgens kiezen voor een makelaar die minimaal dit gemiddelde haalt. Ook kan het bekijken van onze snel-verkoop-tips handig zijn.

Op onze website kun je makelaarstarieven in Amsterdam opvragen en vergelijken. Je kunt beginnen door tarieven op te vragen van verschillende makelaars in jouw omgeving.

Let op de gemiddelde verkoopsnelheid, courtage, opstart- en intrekkingskosten, en of de makelaar vaste prijzen hanteert. Overweeg het ook om hier een goede makelaar te vinden.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Amsterdam is ongeveer 1,05%. Dit is een belangrijk kostenpunt om rekening mee te houden bij de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen