Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Winschoten

Het selecteren van een goede makelaar in Winschoten voor de verkoop van je woning is een belangrijke beslissing. De tarieven van makelaars in dit gebied fluctueren namelijk sterk. Doe zorgvuldig onderzoek en vergelijk diverse verkoopmakelaars om de beste deal en het juiste advies voor jouw situatie te vinden.

Over makelaars in Winschoten

In Winschoten is een divers aanbod van makelaars te vinden. Deze verschillen op tal van punten van elkaar, zoals de werkwijze, kosten en behaalde verkoopresultaten. Maar ook in het aanbod van diensten en de mate van persoonlijke begeleiding zit veel variatie. Bovendien hebben sommige makelaars al jarenlange ervaring, terwijl andere juist nieuw zijn op de markt. Door al deze verschillen is het echt de moeite waard om verschillende makelaars te vergelijken. Hiermee vind je namelijk de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen en situatie. Daarvoor kun je bijvoorbeeld gebruiken maken van deze handige tool voor het vergelijken van makelaars.

In je zoektocht naar de juiste makelaar vragen waarschijnlijk een aantal dingen je aandacht. Wat kost een goede makelaar in Winschoten nu precies? En welk onderhandelingsresultaat weten zij te behalen bij de verkoop van een woning? Ook ben je vast benieuwd hoeveel je kunt besparen door het slim vergelijken van makelaars. Om je te helpen, hebben we deze informatie voor je verzameld. Hieronder volgen de actuele cijfers over de beste makelaars in Winschoten:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.048
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 8.382
Besparing (gem.)
€ 922

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Winschoten is momenteel € 256.124 en de gemiddelde prijs per m2 is € 2.252. Bekijk de meest recente woningprijzen in Winschoten voor meer informatie.
 • Over het algemeen rekenen makelaars in Winschoten momenteel een courtage van gemiddeld 1,19%. Dit getal kan variëren, afhankelijk van de makelaar en de specifieke diensten die je nodig hebt.
 • Er is een aanzienlijke variatie in de tarieven van makelaars in Winschoten. Het vergelijken van makelaarstarieven kan je een besparing opleveren van gemiddeld € 922.

Uitgelichte makelaars in Winschoten

In Winschoten heb je een verscheidenheid aan verkoopmakelaars waaruit je kunt selecteren, die allemaal hun eigen specialisaties in huis hebben. Hierna presenteren we je een overzicht van diverse verkoopmakelaars in Winschoten om je keuze te vergemakkelijken; dit overzicht wordt direct onder deze tekst weergegeven. Als tip willen we meegeven dat het altijd raadzaam is om makelaars te vergelijken, omdat je zo inzicht krijgt in de variërende service, kosten en verkoopstrategieën die de verschillende makelaars hanteren.

Logo Bruins Verheek makelaars

Bruins Verheek makelaars

Bij Bruins Verheek makelaars vind je kwaliteit en expertise. Dankzij hun NVM-lidmaatschap profiteer je van deskundigheid in diverse vastgoedspecialismen. Het team bestaat uit gekwalificeerde makelaars die je ondersteunen met aankoop, verkoop, taxaties en verhuur. Kenmerkend is hun up-to-date kennis en bemiddelingsvaardigheden. Naast Nederlands, kunnen ze je ook in het Duits en Engels van dienst zijn. Met Bruins Verheek makelaars ben je verzekerd van een professionele en betrouwbare partner in de vastgoedmarkt.
Logo Bödeker Udema Makelaardij

Bödeker Udema Makelaardij

Bödeker Udema Makelaardij is een actieve en doeltreffende makelaar met een persoonlijke aanpak. Met al meer dan honderd jaar ervaring in Winschoten en omgeving, verzorgen ze de aan- en verkoop van onroerend goed, zowel voor de particuliere als zakelijke markt. Daarnaast kun je bij hen terecht voor zowel gevalideerde als reguliere taxaties. Met lidmaatschap bij de NVM en diverse certificaten, biedt deze eenmanszaak betrouwbare dienstverlening.
Logo Makelaardij Van der Veen BV

Makelaardij Van der Veen BV

Makelaardij Van der Veen is al drie decennia een gespecialiseerde speler in Oost-Groningen. Als NVM-lid met hooggekwalificeerd personeel en een solide netwerk bieden ze gecertificeerde verkoop-, verhuur- en aankoopdiensten aan. Daarnaast leveren ze erkende taxatierapporten en hebben ze een specialisatie in nieuwbouw. Voor wie een betrouwbare partner zoekt bij het kopen, verkopen of huren van een woning in Oost-Groningen is dit kantoor de ideale keuze.
Logo Nieboer Makelaars

Nieboer Makelaars

Bij Nieboer Makelaars staat persoonlijk advies centraal in hun dienstverlening. Actief op zowel de particuliere als zakelijke markt in Noordoost-Groningen, biedt dit regionaal verspreide kantoor expertise in uiteenlopende vastgoedzaken - van verkoop en aankoop tot verhuur, aanhuur en taxaties. Met passie voor hun vak en een bewezen continuïteit van bijna 50 jaar, heeft Nieboer Makelaars een sterk positie in de markt. Hun toewijding en praktijkervaring maakt hun service waardevol, zelfs jaren later.
Logo Viva Makelaars Winschoten

Viva Makelaars Winschoten

Viva Makelaars Winschoten combineert persoonlijke aanpak met efficiëntie. Met een gevarieerd aanbod voral in Oost Groningen en jarenlange ervaring, biedt deze makelaar betrouwbaar advies bij aankoop, verkoop en taxaties. Je kunt hier terecht voor alle woning gerelateerde zaken. Viva Makelaars Winschoten kent de actuele marktontwikkelingen als geen ander en bepaalt hierdoor de juiste woningwaarde. Een NVM-lid met diverse certificaten en een transparante dienstverlening. Standplaats: Venne 178, Winschoten.
Logo Woonstee Makelaar B.V.

Woonstee Makelaar BV

Bij Woonstee Makelaar ben je aan het juiste adres voor een ervaren, kwalitatieve dienstverlening. Met meer dan 30 jaar in het vak, bieden ze met hun vakkennis en passie voor bouwkunde een meerwaarde bij de koop of verkoop van jouw huis. Van woningstyling tot bouwkundige keuringen, ze bieden je een eerlijk advies op een klantvriendelijke manier. Met hun vijf deskundige medewerkers leveren ze verkoop, aankoop, taxaties en verhuur diensten aan, daarbij ondersteund door onder andere NVM, VastgoedCert en NWWI lidmaatschappen.

Bruins Makelaardij

Bij Bruins Makelaardij kun je rekenen op deskundige dienstverlening met een professionele inslag in de vastgoedsector. Aangesloten bij de branchevereniging Vastgoedpro, hebben ze bewezen expertise en betrouwbaarheid in huis. Deze makelaar is een goede keuze als je een vlotte, transparante vastgoedtransactie wilt waarbij je belangen op nummer één staan.

Let op: Vergeet niet dat er in Winschoten en omgeving nog veel andere verkoopmakelaars actief zijn. Het kan dus zijn dat jouw ideale makelaar niet in de bovenstaande lijst voorkomt. Daarom nemen wij bij Huis Verkopen alle makelaars in Winschoten op in onze vergelijking. Zo zorg je ervoor dat je jouw perfecte match niet misloopt!

Vergelijk makelaars in Winschoten Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Winschoten?

Een makelaar in Winschoten rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,19% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 256.124 in Winschoten komt dit neer op € 3.048 aan makelaarskosten (update april 2024).

Hoewel de kosten van de makelaar aanzienlijk zijn, staat hier tegenover dat een deskundige makelaar zichzelf altijd terugverdient. Met hun expertise en vaardigheden zorgen ze ervoor dat jouw huis voor de hoogste prijs wordt verkocht. Dat maakt de investering in een goede makelaar uiterst verstandig.

Let op: de courtages van makelaars in Winschoten verschillen gemiddeld 0,72%. Hierdoor kun je gemiddeld € 922 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Winschoten. Het mooie van dit alles is dat je geen verplichting hebt; het vergelijken is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Kosten van makelaars in Winschoten

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.300
€ 3.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Winschoten

Het is belangrijk te weten dat de meeste makelaars in Winschoten opstartkosten in rekening brengen. Maar wat zijn opstartkosten precies? Dit zijn doorgaans de kosten die een makelaar maakt voordat de woning daadwerkelijk te koop wordt gezet. Deze onkosten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit kosten voor de inmeting van jouw woning, professionele fotografie, het maken van een plattegrond en het plaatsen van jouw woning op huizensites zoals Funda.

Wat mag je verwachten qua kosten? De opstartkosten variëren, maar liggen gemiddeld tussen de € 400 en € 700. Dit zijn dus kosten die bovenop de courtage komen, de provisie die je aan de makelaar betaalt bij de succesvolle verkoop van jouw woning. Het is goed om hierover duidelijke afspraken te maken met jouw makelaar om onverwachte kosten te voorkomen.

Intrekkingskosten van makelaars in Winschoten

Bij het verkopen van je woning in Winschoten kun je te maken krijgen met zogenaamde intrekkingskosten. Deze kosten ontstaan wanneer je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Waarom je dit doet kan uiteenlopen; misschien besluit je toch om langer in je huidige huis te blijven wonen of misschien heb je een koper buiten de makelaar om gevonden. Intrekkingskosten zijn in feite een vergoeding voor de gemaakte kosten en de tijd die de makelaar in de verkoop van je woning heeft gestoken.

Veel makelaars in Winschoten hanteren deze intrekkingskosten. Het daadwerkelijke gemiddelde bedrag dat zij hiervoor rekenen is real-time te raadplegen op onze website met behulp van de speciale tag € 500. Hierbij is het goed om te weten dat de hoogte van de intrekkingskosten kan variëren; zij zijn namelijk slechts gedeeltelijk gereguleerd en hangen doorgaans af van de specifieke voorwaarden van je contract met de makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Winschoten met een vast tarief

Bij het kiezen van een makelaar zijn er verschillende tariefstructuren mogelijk. Naast makelaars die werken met een courtage, zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Bij courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs van je woning. Bij een vast tarief wordt er een vooraf vastgesteld bedrag in rekening gebracht, ongeacht de verkoopwaarde van je huis.

Wonen in Winschoten en op zoek naar een makelaar met een vast tarief? Het gemiddelde vaste tarief dat door makelaars hier wordt gehanteerd, ligt rond de € 3.250(update: april 2024). Een vast tarief biedt zekerheid over de kosten, ongeacht de verkoopopbrengst van je woning. Het nadeel kan zijn dat de motivatie van de makelaar om een zo hoog mogelijke prijs voor jouw huis te realiseren, mogelijk minder is.

Tip: Om ervoor te zorgen dat je de makelaar vindt die het beste bij jouw woning en situatie past, is het raadzaam om meerdere makelaars te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende tarieven, diensten en voorwaarden. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken bij het kiezen van jouw ideale makelaar.

4 feitjes over makelaars in Winschoten

 • De inzet van een professionele makelaar kan in Winschoten een verschil maken. Volgens de statistieken zijn woningen met makelaar gemiddeld 11% winstgevender vergeleken met de eigenaarsverkoop.
 • Er is een breed scala aan inschattingen over de waarde van een woning door verschillende makelaars in Winschoten. Het kan soms wel tot een verschil van €32000 leiden.
 • Het is geen geheim dat sommige makelaars in Winschoten hogere courtages vragen dan anderen. De duurste courtage is momenteel maar liefst 1,67%, hoewel de meerderheid van de makelaars voor minder hun diensten aanbieden.
 • Voordat ze een keuze maken, doen de meeste huisverkopers in Winschoten hun huiswerk grondig. Ze nemen meestal verkoopadvies in bij gemiddeld drie verschillende makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Winschoten op?

In Winschoten kan het inhuren van de juiste makelaar een wereld van verschil maken. Dit is geen kleine beslissing, want jouw huis is immers een hoogstaand bezit. Het kiezen van een makelaar die beter presteert dan gemiddeld, levert jou effectief meer op. Denk hiervoor aan een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop.

Hoe herken je de beste makelaars in Winschoten dan precies?:

 • Financieel voordeel: Volgens onze onafhankelijke statistieken verkopen de beste makelaars in Winschoten huizen gemiddeld hoger dan de verwachte verkoopprijs. Dit bedrag betreft gemiddeld een surplus van € 8.027 bovenop de verwachte verkoopprijs.
 • Tijdswinst: Verder blijkt uit onze database dat de snelste makelaars in Winschoten, huizen doorgaans een stuk sneller kunnen verkopen in vergelijking met andere makelaars. Dit kan gemiddeld wel 17 dagen schelen.

De beste makelaar in Winschoten vinden

Wist je dat de waardebepaling van jouw woning door makelaars in Winschoten sterk kan variëren? Daarnaast heeft elke makelaar unieke tarieven. Daarom is het verstandig om de verschillende makelaars goed onder de loep te nemen.

Door makelaars te vergelijken, ga je het beste uit de verkoop van jouw huis halen. Niet alleen vind je de best passende strategie, maar ook krijg je inzicht in de tarieven en kwaliteiten van diverse bovengemiddeld presterende makelaars.

Waar moet je op letten bij makelaars in Winschoten?

Bij de keuze voor een makelaar in Winschoten voor de verkoop van je woning, zijn er meerdere aandachtspunten die je niet over het hoofd mag zien:

Kennis van de lokale markt

De gekozen makelaar moet bekend zijn met de huizenmarkt in Winschoten. Zij kunnen jouw woning beter prijzen en sneller verkopen.

Vergelijk tarieven

Het is van belang om de kosten van verschillende makelaars te vergelijken. Je kan de tarieven opvragen bij deze link.

Controleer beoordelingen

Check de beoordelingen van eerdere klanten. Dit kan je veel vertellen over de service en betrouwbaarheid van de makelaar.

Communicatiestijl

De communicatiestijl van de makelaar moet bij je passen. Een heldere communicatie kan het verkoopproces een stuk aangenamer maken.

Vergelijk makelaars

Vergelijk makelaars om te vinden welke het beste bij jouw situatie past. Gebruik dit formulier om makelaars te vergelijken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Winschoten staan ervaren NVM-makelaars klaar om je te helpen bij de verkoop van jouw woning. Door de lokale kennis en het uitgebreide netwerk zorgen ze voor een optimale verkoopprijs. Daarnaast begeleiden ze je tijdens het gehele verkooptraject.

Bij de verkoop van een huis komt veel kijken, zoals de onderhandelingen en de afhandeling van juridische zaken. Dat is precies waar de NVM-makelaars in Winschoten in uitblinken. Bij de VBO en VastgoedPRO aangesloten makelaars hanteren vergelijkbare standaarden, waarbij jouw belangen altijd voorop staan.

Wat doet een makelaar in Winschoten?

Wanneer je van plan bent je huis in Winschoten te verkopen, kiezen de meeste mensen ervoor om een makelaar in te schakelen. Deze specialist weet precies hoe de lokale woningmarkt in elkaar zit en hoe jouw woning hierbinnen het best gepresenteerd kan worden.

Een makelaar doet echter meer dan alleen zorgen voor een goede presentatie van je woning. Wat houdt het werk van een makelaar in Winschoten precies in? Dit vat men meestal samen in vijf hoofdtaken:

 • Vaststellen van de verkoopprijs: door middel van een taxatie.
 • Marketing van jouw huis: door het maken van aantrekkelijke foto's, beschrijvingen en publicatie op woningwebsites.
 • Begeleiden van bezichtigingen: het rondleiden van potentiële kopers in jouw huis.
 • Onderhandelen over de verkoopprijs: door ervaring en inzicht in marktwaarde krijgt je de beste deal.
 • Afronding van de verkoop: het coördineren van de administratieve afhandeling.

Waarom een makelaar in Winschoten inschakelen?

Als je overweegt om je huis in Winschoten te verkopen, is het een goed idee om de hulp in te roepen van een makelaar. Hun expertise en ervaring in de vastgoedmarkt kunnen een reusachtig verschil maken in het proces en de uiteindelijke resultaten van de verkoop. In dit artikel leggen we uit waarom het zo belangrijk is om een makelaar in te schakelen bij het verkopen van jouw huis in Winschoten.

kennis van de lokale markt

Een makelaar heeft een diepgaande kennis van de lokale markt. Dit is belangrijk, omdat je zo zeker weet dat je de juiste prijs voor jouw woning kunt vragen. Het voorkomt dat je te hoog of te laag inzet en zo mogelijk kopers verliest of geld misloopt.

Papierwerk en regelgeving

Onderschat nooit de hoeveelheid papierwerk en administratie die komt kijken bij de verkoop van je huis. Jouw makelaar kan je helpen met alle nodige documenten. Daarnaast zijn zij op de hoogte van de huidige woningmarkt en regelgeving, wat je veel tijd en moeite kan besparen.

Promotie van jouw woning

Een andere reden om een makelaar in te schakelen, is hun vaardigheid in het promoten van jouw woning. Ze weten welke marketingstrategieën werken in Winschoten en hebben toegang tot kopers die je misschien zelf niet bereikt.

Netwerk en onderhandeling

Tot slot, een makelaar heeft een uitgebreid netwerk en weet hoe je de beste deal voor jouw huis kunt krijgen. Door hun ervaring met onderhandeling, kunnen ze ervoor zorgen dat je de maximale prijs krijgt voor jouw woning in Winschoten.

Informatie over Winschoten

Gelegen in het noordoosten van Groningen vind je het stadje Winschoten. De geschiedenis van deze stad voert terug naar de Middeleeuwen, toen de stad nog onderdeel was van het bisdom Münster.

Winschoten staat bekend om zijn drie molens, die prominent in het stadsbeeld aanwezig zijn. Deze historische windmolens zijn getuigen van een eeuwenoude traditie van graanmalen en zijn nu een belangrijke toeristische attractie.

In de loop der jaren heeft Winschoten zich ontwikkeld tot een regionaal winkelcentrum, met een grote verscheidenheid aan winkels. Daarnaast biedt de stad ook een breed scala aan culturele attracties en activiteiten.

Weetje: De huizenmarkt in Winschoten is in beweging. Als je interesse hebt in de lokale huizenprijzen, kun je die vinden op de pagina met woningmarktcijfers van Winschoten.

Makelaars in Winschoten vergelijken

Door makelaars in Winschoten te vergelijken, maak je gebruik van een waardevolle bron van gegevens over hun prestaties. Dit resulteert in kostenefficiëntie en een verhoogde kans op een maximale verkoopopbrengst van jouw huis.

 • Prestaties van makelaars inzichtelijk
 • Besparing op makelaarskosten
 • Verhoogde kans op maximale verkoopopbrengst

Uiteindelijk is het vinden van de juiste makelaar meer dan alleen prijs vergelijken. Door in te zoomen op prestaties, zoals verkoopsnelheid en opbrengst, helpt Huis Verkopen je een makelaar te kiezen die echt bij je past en de optimale verkoopresultaten kan bereiken.

Vergelijk makelaars in Winschoten Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Winschoten

De gemiddelde kosten van een makelaar uit Winschoten liggen rond € 3.048. Hierbij zijn de courtage en eventuele opstartkosten inbegrepen. Het is raadzaam om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken op Huis Verkopen.

De keuze van de beste makelaar hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Je kunt in ieder geval letten op makelaarskosten, gemiddelde verkoopsnelheid (65 dagen) en de courtage (1,19%). Een goede vergelijking op basis van deze punten is aan te raden.

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Winschoten ligt rond € 256.124. Vul je gegevens in op deze pagina om een nauwkeurigere inschatting van de verkoopprijs te krijgen.

Door het vergelijken van verschillende makelaars kun je flink besparen op de kosten. In Winschoten bedraagt de gemiddelde besparing € 922. Start hier met het vergelijken van makelaars.

Gemiddeld heeft een makelaar in Winschoten een opstartkosten van € 515. Deze kosten maken deel uit van de totale kosten die een makelaar in rekening brengt voor de verkoop van jouw woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen