Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Winschoten

De huizenmarkt in Winschoten is interessant om te volgen. Je huis verkopen in deze stad kan zowel uitdagend als opwindend zijn, afhankelijk van de marktomstandigheden. Houd de statistieken en huizenprijzen nauwkeurig in de gaten om succesvol te kunnen handelen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Winschoten

De gemiddelde verkoopprijs in Winschoten is in de laatste 3 maanden € 256.124 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 287.570 euro. Conform het profiel van de vastgoedmarkt, zijn deze cijfers continu in verandering. Direct hieronder tref je een heldere visualisatie die je laat zien hoe deze prijzen zich hebben ontwikkeld:

Huizenprijzen in Winschoten

Afgelopen 3 maanden

€ 66.000
€ 202.000
€ 338.000

In de volgende grafiek richten we ons op de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Winschoten over de afgelopen drie maanden. Deze grafiek geeft je een goed beeld van de gestelde prijzen in de woningmarkt van Winschoten en stelt je in staat om de huidige markttendensen in de gaten te houden:

Huizenprijzen in Winschoten per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.000
€ 2.600

Prijsontwikkeling Winschoten laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de huizenprijzen in Winschoten niet stil blijven staan. Het beeld is voortdurend in beweging geweest en biedt zo een levendige markt voor zowel kopers als verkopers.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Winschoten afgelopen maand bedroeg € 256.124 euro. Dit blijkt uit de gegevens die we verzamelen en die de basis vormen voor de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Winschoten waard?

De waarde van jouw woning in Winschoten is een organisch gegeven dat voortdurend evolueert. Dit is een gevolg van verschillende variabelen zoals veranderingen in de economie, trends in de vastgoedmarkt, aanpassingen aan de woning zelf en veranderingen in de buurt. Het is daarom moeilijk om met zekerheid de waarde van een woning te bepalen zonder een professionele beoordeling.

Om niet in het duister te tasten over de waarde van je woning, is het wijs om een inzichtelijke stap te zetten. Een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar kan als een heldere schijnwerper dienen. Deze professionele kijk geeft je een realistisch beeld van de daadwerkelijke waarde van jouw woning in de huidige markt.

Een waardebepaling wordt doorgaans bij je thuis uitgevoerd. Dit betekent dat je geen ellenlange reizen hoeft te maken of gecompliceerde schema's moet beheren. Met minimale verstoring van je routine wordt een deskundig oordeel gevormd over de woningwaarde, waardoor je met meer vertrouwen toekomstige stappen kunt nemen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je merkt misschien dat de huizenprijzen sterk variëren van plaats tot plaats. Deze variaties kunnen zelfs zichtbaar zijn tussen naburige steden en dorpen. Neem bijvoorbeeld Winschoten; de huizenprijzen hier kunnen enigszins verschillen van die in omliggende gebieden. Dit verschil kan het gevolg zijn van verschillende factoren, zoals de populariteit van de locatie of de gemiddelde inkomsten van de inwoners. Het is interessant om deze verschillen te bekijken en te begrijpen hoe de vastgoedmarkt per plaats kan verschillen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Winschoten

Het landschap van makelaars in Winschoten kent flinke variaties. Op HuisVerkopen.nl hebben we in kaart gebracht welke makelaars het meest succesvol zijn en welke makelaars de hoogste verkoopprijzen weten te realiseren. Door deze gegevens te verzamelen en te analyseren, kunnen we jou helpen een makelaar te vinden die past bij de verkoop van je woning. Onthoud wel: iedere situatie is uniek, dus we benadrukken dat dit slechts hulpmiddelen zijn.

Het kiezen van een makelaar is geen beslissing die je zomaar maakt. Wij geloven dat je veel baat kan hebben bij het selecteren van een geschikte makelaar voor de verkoop van jouw huis. Een makelaar die nauw aansluit bij jouw behoeftes kan helpen om de verkoop vlotjes te laten verlopen, een goede verkoopprijs te realiseren en om eventuele problemen tijdens het verkoopproces op te vangen.

Vergelijk makelaars in Winschoten Of lees meer over makelaars in Winschoten

Gemiddelde tarieven van makelaars in Winschoten

Als je erover denkt om jouw huis in Winschoten te verkopen, zal de tariefstructuur van makelaars waarschijnlijk een punt van overweging zijn. In Winschoten is het gemiddelde courtagepercentage rond de 1,19%, terwijl de gemiddelde verkoopprijs van woningen ongeveer € 256.124 is. Nu maakt dat ene percentage het mogelijk dat je een aanzienlijk bedrag betaalt aan makelaarskosten, dus het is zeker de moeite waard om hier scherp op te zijn en verschillende tarieven van makelaars te vergelijken.

Maar, vergeet niet: makelaars zijn er niet enkel om jouw huis op de markt te zetten, ze zijn er ook om het beste resultaat voor jou te behalen. Kijk dus niet alleen naar wat een makelaar kost, maar focus voornamelijk op wat hij voor je kan opleveren. Het is handig om makelaarstarieven op te vragen en de verschillende offertes kritisch te beoordelen. Bepaal op basis daarvan welke makelaar de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt in Winschoten en omgeving.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Winschoten

In de levendige stad Winschoten zijn er momenteel 5187 koopwoningen. Deze huizen kunnen verschillende bestemmingen hebben zoals woonplek voor jou en je gezin, als investering voor verhuur of zelfs als onderdak voor je onderneming. Bedenk goed wat je intenties zijn bij het verkopen van je woning, dit maakt het proces doelgerichter en bevordert een succesvolle verkoop.

Aantal verkochte woningen in Winschoten

In Winschoten werden in de afgelopen 12 maanden een groot aantal woningen aangemeld voor verkoop en ook daadwerkelijk verkocht. We hebben deze gegevens in een overzicht gegoten, uitgesplitst in maandelijkse aanmeldingen en het daadwerkelijke aantal verkochte woningen, weergegeven met de tag 206. Bekijk de onderstaande grafiek voor een helder overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Winschoten te verkopen?

Wanneer je jouw huis in Winschoten wilt verkopen, zijn er tal van zaken waar je rekening mee moet houden. Zo dien je bijvoorbeeld een correcte waardebepaling door een makelaar aan te vragen om inzicht te krijgen in de waarde van jouw woning. Het is ook belangrijk om een goed verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen en om te zorgen voor een geldig energielabel. Daarnaast is het vergelijken van lokale makelaarstarieven een slimme stap.

Het verkoopproces van een woning kan soms ingewikkeld zijn. Een doordacht stappenplan voor de verkoop van je huis biedt dan uitkomst. Zo'n plan geeft je inzicht in de stappen die nodig zijn om je woning effectief op de markt te zetten. Het helpt je ook om overzicht te houden en geeft inzicht in eventuele kosten van de verkoop van een huis. Op deze manier kun je georganiseerd en weloverwogen je huis in Winschoten verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Net zoals het Nederlandse weer, zijn ook de cijfers van de woningmarkt in Winschoten nooit hetzelfde. De gegevens veranderen voortdurend en worden dan ook constant bijgehouden op deze site. Daardoor krijg jij steeds de meest recente informatie onder ogen. Woningmarktcijfers kunnen onmisbaar zijn bij het nemen van beslissingen omtrent verkoop van je woning. Ze geven je een dieper inzicht in de huidige woonsituatie, wat je helpt om een passende strategie te ontwikkelen voor de verkoop van jouw woning.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij de verkoop van je woning

HuisVerkopen.nl biedt verschillende tools om de verkoop van je woning soepel te laten verlopen. Zo kan je er terecht voor een gratis waardebepaling van je huis en kan je er makelaars vergelijken. Hierdoor vind je eenvoudig de beste makelaar voor de verkoop van jouw huis in Winschoten. De website helpt ook bij het besparen op makelaarskosten door je de mogelijkheid te bieden om makelaarstarieven op te vragen. Bovendien zal je dankzij het handige stappenplan voor de verkoop van je huis geen enkele stap over het hoofd zien. Met HuisVerkopen.nl weet je zeker dat je alles op de juiste manier regelt, de beste deal krijgt en geen enkel aspect van de verkoop over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen