Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Blijham

Wanneer je overweegt om je huis in Blijham te verkopen, zijn er diverse factoren om rekening mee te houden. Een daarvan zijn de actuele huizenprijzen, die je kunnen helpen om een geïnformeerde keuze te maken. Hier vind je nuttige vastgoedcijfers en lokale verkoopinformatie betreft de woningmarkt in Blijham.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Blijham

De gemiddelde verkoopprijs in Blijham is in de laatste 3 maanden € 393.924 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 346.850 euro. Dit geeft je een indicatie van de huidige marktsituatie. Als je overweegt je huis te verkopen, is het verstandig om de juiste marktomstandigheden af te wachten. Onderstaande grafiek biedt een visuele weergave van deze prijzen om je te helpen bij deze belangrijke beslissing:

Huizenprijzen in Blijham

Afgelopen 3 maanden

€ 120.000
€ 282.000
€ 444.000

Als je graag wilt weten wat de actuele waarde van je woning in Blijham is, is het interessant om de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter te bekijken. Dit geeft je een waardevol inzicht en kan een goede indicatie zijn voor de verkoop van je woning. Momenteel ligt deze prijs op € 2.309. Zie in de onderstaande grafiek hoe dit zich de afgelopen drie maanden heeft ontwikkeld:

Huizenprijzen in Blijham per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.000
€ 2.700

Prijsontwikkeling Blijham laatste 12 maanden

De woningmarkt is voortdurend in beweging en de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Blijham reflecteert dit. Vorige maand was de gemiddelde verkoopprijs in Blijham € 393.924. Om een helder beeld te krijgen van de markt in Blijham is het interessant om de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen 12 maanden in de gaten te houden. Hierin beweegt Blijham mee met landelijke trends:

Wat is mijn woning in Blijham waard?

Wat je huis in Blijham waard is, wordt bepaald door diverse factoren. Bijvoorbeeld het soort woning, de grootte en leefbaarheid, maar ook de huidige huismarkttrends spelen een grote rol. Het is dus een continu veranderend proces, en het is belangrijk om actuele informatie en inzichten te hebben over deze veranderingen.

Vraag je je af hoeveel je woning in Blijham waard is? Het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar is dan zeker aan te raden. Dit geeft je de nodige duidelijkheid zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen over het al dan niet verkopen van je woning.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat er een deskundige komt om je woning te inspecteren en een schatting te maken van de waarde, gebaseerd op de huidige marktsituatie. Niet alleen biedt dit een betrouwbaar beeld van wat je huis waard is, maar het geeft je tevens een sterk uitgangspunt voor eventuele onderhandelingen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De cijfers van de woningmarkt kunnen per plaats behoorlijk uiteenlopen. Als we bijvoorbeeld de huizenprijzen van Blijham in gedachten houden en dit vergelijken met prijzen in omringende plekken, wordt dit duidelijk. Niet alleen Blijham is hiervoor representatief, maar dit is een beeld dat je in het geheel van Nederland terugziet:

Om een compleet marktoverzicht te vormen, kan het zeer nuttig zijn om ook naar prijzen in andere gemeenten te kijken. Dit geeft een duidelijker beeld van de huiswaarden, en hoe Blijham zich daarin verhoudt. In de grafieken hieronder zie je precies hoe de huizenprijzen in Blijham en omliggende plaatsen zich tot elkaar verhouden:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Blijham

Als je jouw huis in Blijham wilt verkopen, merk je al snel dat er grote verschillen zitten in de prestaties en aanpak van makelaars. De verkoopsnelheid, prijsrealisatie en klanttevredenheid zijn een paar factoren die per makelaar sterk kunnen variëren.

Met het maken van een weloverwogen keuze voor een makelaar kan je aanzienlijk meer uit de verkoop van je huis halen. Zo kan een betrouwbare makelaar met een goede strategie ervoor zorgen dat je huis sneller wordt verkocht tegen een hogere prijs. Zorg dus dat je goed geïnformeerd bent en ga makelaars vergelijken om een goede keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Blijham Of lees meer over makelaars in Blijham

Gemiddelde tarieven van makelaars in Blijham

Het is makkelijk om blindelings te kijken naar de courtage van een makelaar, maar deze kosten zijn wellicht belangrijker dan je denkt. In Blijham hanteren makelaars een gemiddeld tarief van 1,18% over de verkoopwaarde van jouw woning. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 393.924 in Blijham betekent dit dat je gemiddeld € 4.648 aan courtage betaalt.

Als je een huis wilt verkopen, is het van belang dat je niet enkel kijkt naar de prijs van een makelaar, maar ook naar de kwaliteit die deze te bieden heeft. Het is dan ook zeker aan te raden om verschillende makelaars te vergelijken. Let hierbij op zaken als de verkoopstrategie en aanpak van de makelaar, maar ook op eventuele extra kosten die bovenop het courtage worden gerekend. Zo krijg je het beste inzicht in de prijs/kwaliteit-verhouding.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Blijham

In Blijham bevinden zich 848 koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben, afhankelijk van jouw behoeften. Zo kan je kiezen voor een eengezinswoning voor als je gezinsuitbreiding verwacht, of voor een appartement als je klein maar fijn wilt wonen. Denk ook eens na over een twee-onder-een-kapwoning als je wel wat privacy wilt, maar toch dicht bij de buren wilt zijn. Verkoop je jouw woning, dan is het goed om na te denken over de bestemming van jouw huis en hoe deze aantrekkelijk kan zijn voor potentiële kopers.

Aantal verkochte woningen in Blijham

In de laatste 12 maanden is er een bepaald aantal woningen in Blijham van de hand gegaan. Dit aantal, welke weergegeven wordt als 27, vertegenwoordigt de transacties die hebben plaatsgevonden. Dit is niet noodzakelijkerwijs hetzelfde aantal als het aantal aanmeldingen in dezelfde periode. Een huis kan immers aangemeld worden maar pas in een latere maand verkocht worden. De onderstaande grafiek toont gedetailleerd het aantal aanmeldingen en transacties per maand:

Ben je van plan jouw huis in Blijham te verkopen?

Het verkopen van je huis in Blijham kan een uitdaging zijn. Niet alleen door de ligging van het dorp, maar ook door de lokale woningmarkt kan de verkoop soms vertragen. Het bepalen van de juiste vraagprijs, bijvoorbeeld, kan lastig zijn wanneer er weinig vergelijkbare woningen in de omgeving te koop staan. Bovendien kan het voorkomen dat potentiële kopers moeite hebben om het charme van het dorp te zien.

Je kunt echter stappen zetten om deze problemen tegen te gaan. Door het inschakelen van een makelaar met specifieke kennis van de lokale markt, kan je helpen om het proces te versnellen. Deze professional kan je adviseren over de manier waarop je jouw huis het best kunt presenteren. Daarnaast kan de makelaar hulp bieden bij het regelen van alle praktische zaken, zoals het energielabel. Met de hulp van ons stappenplan voor de verkoop van je woning kan ook jij het verkoopproces op een meer gestructureerde manier benaderen. Samen zorgen we ervoor dat jouw huis in een mum van tijd verkocht is.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De markt rondom de verkoop van woningen in Blijham is continu in beweging. Deze constante verandering zorgt ervoor dat marktdata bijgewerkt moeten worden om zo actuele woningmarktcijfers te kunnen bieden. De statistieken op deze site zijn uiterst relevant wanneer je jouw huis wil verkopen, want deze geven je een realistisch beeld van de huidige woningmarkt in Blijham. Ze vormen een essentieel onderdeel om een goed verkoopplan op te stellen.

Hoe Huis Verkopen kan helpen

Speciaal voor toekomstige verkopers van huizen in Blijham is er Huis Verkopen. Op Huis Verkopen vind je tal van handige tools, zoals een gratis waardebepaling en een mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo wordt de beste makelaar in Blijham voor de verkoop van jouw woning in kaart gebracht en sta je sterker in de woningmarkt. Daarnaast helpt Huis Verkopen bij het regelen van allerlei aanvullende diensten, zoals een energielabel, een verhuizer of woningstyling. Zo wordt de verkoop van jouw huis optimaal voorbereid.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen