Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Finsterwolde

Als je overweegt je huis in Finsterwolde te verkopen, onthoud dan dat de markt hier zeer uniek kan zijn. Met een steeds veranderende mix van vraag en aanbod, wisselende prijzen en variërend aantal transacties, is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn voor de beste uitkomst.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Finsterwolde

De gemiddelde verkoopprijs in Finsterwolde is in de laatste 3 maanden € 259.175 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 249.312 euro. Hierop valt op te merken dat er een opvallend verschil is tussen de verkoopprijzen en vraagprijzen. Dit weerspiegelt hoe kopers en verkopers deze markt ervaren. Voor het meest actuele beeld van de prijsontwikkeling, zie de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Finsterwolde

Afgelopen 3 maanden

€ 110.000
€ 209.000
€ 309.000

In de opvolgende grafiek krijg je een visueel beeld van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Finsterwolde gedurende de afgelopen 3 maanden. Het biedt een overzicht van enerzijds het bedrag dat mensen bereid zijn te betalen en anderzijds het bedrag dat verkopers graag zouden ontvangen per vierkante meter. Houd er rekening mee dat er altijd een verschil is tussen deze twee waarden:

Huizenprijzen in Finsterwolde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 1.900
€ 2.400

Prijsontwikkeling Finsterwolde laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Finsterwolde in beweging geweest. Ongeacht stijgingen, dalingen, of stabilisatie, de trend over deze periode toont een continue fluctuatie.

Kijkend naar de meest recente gegevens, was de gemiddelde verkoopprijs van een huis in de laatste maand € 259.175 euro. Voortdurende monitoring van deze waarden geeft inzicht in de marktcijfers van Finsterwolde:

Wat is mijn woning in Finsterwolde waard?

De woningwaarde in Finsterwolde is geen statische gegevenheid, maar fluctueert voortdurend. Dit hangt samen met diverse variabelen zoals de staat van het huis, de omgeving en trends in de vastgoedmarkt. Veranderingen in deze aspecten kunnen je huis meer of minder waard maken.

Inzicht hebben in de actuele waarde van je woning is wenselijk, vooral als verkoopplannen in beeld komen. Om verwarring of teleurstelling te voorkomen, is het aan te raden om een waardebepaling uit te laten voeren door een deskundige makelaar. Dit zorgt voor een realistisch beeld van wat je kunt verwachten.

Een waardebepaling laten uitvoeren door een makelaar betekent niet dat je een hoop werk moet verzetten. Deze service gebeurt aan huis, waardoor je er nauwelijks omkijken naar hebt. Zo krijg je op een eenvoudige maar efficiënte manier inzicht in de waarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers laten subtiele, maar soms ook drastische verschillen zien per locatie. Met name rondom Finsterwolde kunnen de huizenprijzen afwijken van de situatie in dit dorp zelf. De prijzen kunnen daar hoger of juist lager liggen, afhankelijk van talrijke factoren.

Om een gedegen beeld te vormen van de huismarkt, is het nuttig om te kijken naar prijzen in andere gemeenten. Hierdoor kun je een gezonde vergelijking maken, want iedere locatie heeft zijn eigen dynamiek als het gaat om vastgoedcijfers. Bekijk de onderstaande grafieken voor een helder marktoverzicht:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Finsterwolde

Op HuisVerkopen.nl maken we het eenvoudiger voor je om een keuze te maken tussen makelaars in Finsterwolde. Wij ploegen door alle statistieken en houden bij welke makelaars de beste prestaties neerzetten, variërend van de snelheid waarop ze woningen verkopen, tot het aantal woningen dat ze verkopen en de gemiddelde verkoopprijzen die ze realiseren. Wij bieden je de inzichten die je nodig hebt om de meest geschikte makelaar in Finsterwolde te vinden.

Door middel van onze vergelijkingsfunctie, helpen we je in te zien dat het kiezen van de juiste makelaar een groot verschil kan maken. Niet elke makelaar is hetzelfde en de prestaties kunnen sterk variëren. Daarom hebben we de feiten en cijfers verzameld. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en kun je een makelaar kiezen die aansluit bij jouw behoeften.

Vergelijk makelaars in Finsterwolde Of lees meer over makelaars in Finsterwolde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Finsterwolde

Het is belangrijk om te weten dat makelaars verschillende courtages hanteren. In Finsterwolde ligt het gemiddelde courtagepercentage rond de 1,16%. Dat betekent dat wanneer je jouw huis verkoopt tegen de gemiddelde verkoopprijs in deze omgeving van € 259.175, jouw kosten voor de makelaar ongeveer € 3.006 zullen bedragen.

Toch is het tarief niet het enige aspect waarin makelaars verschillen. Daarom is het goed om breder te kijken. Hoe uitgebreid is bijvoorbeeld de presentatie van je woning, is de makelaar goed bereikbaar en hoe deskundig is hij? Zijn manier van werken kan immers verschil maken in de tijd die het kost om jouw huis te verkopen. Kies dus niet alleen op basis van het tarief, maar overweeg ook andere factoren die voor jou van belang zijn.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Finsterwolde

Als je door de straten van Finsterwolde wandelt, zul je merken dat de meerderheid van de huizen hier koopwoningen zijn. Echter, de samenstelling van woningtypes biedt een divers plaatje. Naast het aanzienlijk aantal koopwoningen, dat volgens de laatste cijfers op 860 staat, zijn er ook sociale huurwoningen en woningen met een specifieke bestemming beschikbaar, wat de variëteit aan woningtypes in het dorp vergroot.

Aantal verkochte woningen in Finsterwolde

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Finsterwolde veel activiteit gezien. Er werden heel wat huizen aangemeld om verkocht te worden. Dit weerspiegelt zich bovendien in het aantal transacties. Het daadwerkelijke aantal verkochte woningen in Finsterwolde in de afgelopen 12 maanden is 19. Onderstaande grafiek geeft een gedetailleerd overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Finsterwolde te verkopen?

Misschien overweeg je jouw woning in Finsterwolde in de verkoop te zetten. Dat is natuurlijk een grote stap die zorgvuldig aangepakt moet worden. Goed nieuws! Het stappenplan van Huis Verkopen ondersteunt je bij de verschillende stadia van dit proces, zodat je je kunt richten op wat echt belangrijk is.

Een goede makelaar vinden is een van de belangrijkste stappen bij het verkopen van je huis en onmisbaar voor het succesvol afronden van de verkoop. Zorg dus dat je deze keuze serieus overweegt voordat je verdere stappen onderneemt. Denk ook na over het regelen van een energielabel voor je huis, en hoe je het verhuisproces wilt organiseren.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de hoogte blijven van de huizenmarkt in Finsterwolde is eenvoudig te doen met behulp van onze continue bijgewerkte statistieken. Op basis van betrouwbare en recente cijfers bieden we je een accuraat beeld van de situatie op de huizenmarkt. Marktcijfers van Finsterwolde helpen je bij het maken van geïnformeerde keuzes bij het kopen of verkopen van een woning. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel huizen er recent zijn verkocht of hoe lang een huis gemiddeld te koop staat.

Het nut van HuisVerkopen.nl bij de verkoop van jouw woning

HuisVerkopen.nl is dé plek om verschillende aspecten van jouw woningverkoop te regelen. Niet alleen kun je inzicht krijgen in de kosten van het verkopen van jouw huis, maar je kunt ook makelaars vergelijken en direct tarieven opvragen bij lokale makelaars. Wil je weten wat de waarde van je woning is, dan bieden we de mogelijkheid om een gratis waardebepaling op te vragen bij een ervaren, lokale makelaar. Ons platform zorgt ervoor dat je slim en effectief jouw woning kunt verkopen met behulp van onze tips en ons interactieve stappenplan. En mocht jouw woning nog geen energielabel hebben, dan kun je op onze site direct een energielabel aanvragen bij een lokale energieadviseur.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen