Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oostwold

In de woonregio Oostwold heerst een levendige woningmarkt. Je vindt er diversiteit in prijscategorieën en huistypen, wat voor een gebalanceerde markt zorgt. Door tijdig in te spelen op trends en ontwikkelingen, doe je je huis sneller verkopen en haal je er mogelijk een betere prijs uit.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oostwold

De gemiddelde verkoopprijs in Oostwold is in de laatste 3 maanden € 295.625 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 410.000 euro. Deze cijfers zijn weergeven in live data, wat betekent dat ze constant actueel zijn. Op deze manier proberen we het proces van een huis verkopen te vereenvoudigen door actuele marktcijfers te bieden. Bekijk de onderstaande grafiek voor een verdere uiteenzetting van deze prijzen:

Huizenprijzen in Oostwold

Afgelopen 3 maanden

€ -88.000
€ 186.000
€ 460.000

In de wereld van woningprijzen is het van groot belang om te kijken naar de waarde per vierkante meter, zeker in een plaats als Oostwold. Het geeft een realistisch beeld van wat je kunt verwachten bij een huis verkopen of kopen in deze regio. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Oostwold € 2.258 euro. Word verder geïnformeerd door de onderstaande grafiek die de huidige prijsontwikkelingen en vraagprijzen per m2 in Oostwold van de afgelopen 3 maanden laat zien:

Huizenprijzen in Oostwold per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 1.900
€ 2.800

Prijsontwikkeling Oostwold laatste 12 maanden

De woningprijzen in Oostwold zijn de afgelopen 12 maanden in beweging geweest, en dat is terug te zien in de wisselende gemiddelde verkoopprijzen per maand. Afgelopen maand lag de gemiddelde verkoopprijs bij € 295.625 euro. De onderstaande grafiek geeft een nauwkeurige weergave van deze schommelingen in de woningmarktcijfers:

Wat is mijn woning in Oostwold waard?

Wanneer je overweegt om jouw huis in Oostwold te verkopen, speelt de mogelijke opbrengst een grote rol in deze overweging. De actuele woningmarkt heeft namelijk veel invloed op de waarde van jouw woning. Een realistisch prijskaartje ligt vaak aan de basis van een succesvol verkoopproces.

Denk je aan de verkoop van je woning? Een sterk idee is het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar. Dit geeft je namelijk een onderbouwd inzicht in de waarde van jouw huis en helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen over de verkoop.

Een gratis waardebepaling werkt als volgt: een verkoopmakelaar komt bij je langs en neemt verschillende aspecten van je huis onder de loep. Denk bijvoorbeeld aan de staat van onderhoud en de locatie van de woning. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen, is het slim om meerdere makelaars een inschatting te laten maken. Dit kan een verschil in geschatte waarde blootleggen, wat stof tot nadenken kan geven.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers kunnen variëren van plaats tot plaats. Zo kunnen de huizenprijzen in gebieden nabij Oostwold afwijken van de prijzen daar. Dit komt doordat de lokale woningmarkt sterk kan worden beïnvloed door specifieke factoren. Denk aan lokaliteit, vraag en aanbod, of bijvoorbeeld de nabijheid van voorzieningen.

Door ook de huisprijzen in andere nabije gemeenten in ogenschouw te nemen, krijgen we een duidelijker beeld van de huidige marktsituatie. Dit helpt ons om te begrijpen hoe woningprijzen zich in Oostwold verhouden ten opzichte van omliggende gebieden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Oostwold

Als je van plan bent om je huis in Oostwold te verkopen, wil je dat natuurlijk toevertrouwen aan de meest geschikte makelaar. Er zijn vele makelaars, ieder met hun sterktes en specialiteiten - sommigen blinken uit in een snelle verkoop, terwijl anderen een hoge gemiddelde verkoopprijs kunnen garanderen. Daarnaast spelen ook factoren zoals communicatie, betrouwbaarheid en netwerk een belangrijke rol.

Het selecteren van de juiste makelaar voor jouw woningverkoop in Oostwold is dus echt belangrijk. Onjuiste keuzes kunnen resulteren in een lager dan verwachte verkoopprijs of een lange verkoopperiode. Zorg dat je vooraf makelaars vergelijkt zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Oostwold Of lees meer over makelaars in Oostwold

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oostwold

Als je een woning wilt verkopen in Oostwold, is het handig je eerst te verdiepen in de gemiddelde courtages van makelaars. Deze ligt doorgaans rond de 1,21%. Dit betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 295.625, de makelaarskosten gemiddeld uitkomen op € 3.577. Het is daarom belangrijk om met meer dan één makelaar in gesprek te gaan, zodat je de kosten goed kunt vergelijken.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de tarieven van makelaars in Oostwold, kun je het beste zelf de tarieven opvragen. De geselecteerde makelaars zullen je vervolgens zelf informeren over hun tarieven. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te maken bij het kiezen van een makelaar, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Succes met de verkoop van je woning!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oostwold

Je komt relatief weinig sociale huurwoningen tegen in Oostwold, daar het merendeel van de woonomgeving wordt gekenmerkt door koopwoningen. Hoewel er een deel van de woningen aangeboden wordt voor sociale huur, valt het grootste deel onder de koopsector. Het totale aanbod koopwoningen ligt op 484. Een duidelijke voorkeur voor koopwoningen binnen dit dorp is dan ook evident.

Aantal verkochte woningen in Oostwold

In de laatste 12 maanden heeft er in Oostwold een reeks aanmeldingen en transacties plaatsgevonden. Zowel de huizen die op de markt zijn gezet als de uiteindelijke verkopen zijn terug te zien in dit overzicht. Zie hieronder de verkoopcijfers van Oostwold met het aantal verkochte woningen aangegeven als 10:

Ben je van plan jouw huis in Oostwold te verkopen?

Overweeg je om jouw woning in Oostwold te verkopen? Het kan een uitdaging zijn om alle facetten van het verkoopproces zelf te regelen. Het kiezen van een bekwame makelaar, het op een rijtje krijgen van te zetten stappen, jouw huis optimaal presenteren; het zijn allemaal belangrijke onderdelen van het proces. Op onze site hebben we het allemaal overzichtelijk voor je samengevat in dit handige stappenplan speciaal voor jouw woning in Oostwold.

Onthoud dat de keuze voor een makelaar werkelijk verschil kan maken, het is een belangrijk besluit. Kijk daarbij niet alleen naar de kosten, maar ook naar de ervaring en reputatie van de makelaar. Het gaat er uiteindelijk om dat iedere stap in het verkoopproces zorgvuldig wordt doorlopen. Neem dus de tijd om je goed te oriënteren en gebruik ons stappenplan als leidraad. Het zijn tenslotte de zorgvuldig genomen stappen die bijdragen aan een succesvolle verkoop van je huis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is goed je te realiseren dat de woningmarktcijfers in Oostwold geen statisch gegeven zijn. In feite veranderen deze cijfers voortdurend. Op deze pagina zie je de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Oostwold. De up-to-date statistieken zijn een handig hulpmiddel als je je huis wilt gaan verkopen. Ze geven je een goed beeld van de markt en helpen je om met kennis van zaken de juiste beslissingen te kunnen nemen. De woningmarktcijfers in Oostwold kunnen je dus goed van pas komen bij het bepalen van een realistische vraagprijs voor jouw woning en bij het kiezen van de juiste verkoopstrategie.

Hoe Huis Verkopen je ondersteunt bij de verkoop van je woning

Bij het regelen van de verkoop van jouw huis biedt de website Huis Verkopen talrijke handige tools. Zo kan je via deze website makkelijk een gratis waardebepaling aanvragen, waardoor je weet hoeveel jouw woning ongeveer waard is. Ook kan je hier makelaarstarieven opvragen en makelaars vergelijken, waardoor je eenvoudig de beste en voordeligste makelaar in Oostwold kan selecteren. Ook handig is het stappenplan voor de verkoop van je woning, zodat je zeker weet dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Kortom, Huis Verkopen is een waardevolle hulp bij het regelen van jouw woningverkoop in Oostwold.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen