Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oostwold

In Oostwold zijn meerdere verkoopmakelaars actief. Dit geeft jou als woningverkoper een reeks aan opties. Een zorgvuldige keuze zorgt voor optimale ondersteuning bij het verkopen van je woning en helpt je bij het bereiken van het gewenste resultaat.

Over makelaars in Oostwold

Het vinden van de juiste makelaar in Oostwold kan een avontuur op zich zijn, gezien ze allemaal verschillend zijn. Neem bijvoorbeeld hun werkwijze, kosten en verkoopresultaten - ze zijn allemaal uniek voor elke makelaar. Maar het stopt niet daar, ook de marktkennis, de verkoopsnelheid en de manier van communiceren kan sterk variëren tussen makelaars. Gelukkig kan het vergelijken van deze aspecten je veel voordelen opleveren: zo kun je een makelaar kiezen die bij jou en jouw specifieke behoeften past.

Misschien ben je nieuwsgierig naar wat de beste makelaars in Oostwold kosten, hoe succesvol ze onderhandelen en hoeveel je precies kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Dit zijn allemaal relevante vragen, vooral als je op het punt staat je woning in Oostwold op de markt te brengen. Bereid je voor op de onthullende cijfers over de topmakelaars in jouw omgeving die hieronder volgen:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.577
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.837
Besparing (gem.)
€ 990

Actueel

 • Ga je jouw woning aanbieden op de huizenmarkt? Dan is het belangrijk om te weten dat de courtages van makelaars in Oostwold gemiddeld liggen op 1,21%. Deze informatie betreft mei 2024 en is dus zeer actueel.
 • Daarbij is het goed om te beseffen dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Oostwold nu € 2.258 bedraagt. Wil je meer inzicht in de lokale huizenmarkt? Bekijk dan de actuele woningprijzen.

Makelaars in de omgeving van Oostwold

In Oostwold zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Oostwold gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Oostwold verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Oostwold Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oostwold?

Een verkoopmakelaar in Oostwold rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,21% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 295.625 in Oostwold komt dit neer op € 3.577 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De meeste makelaars hanteren een courtage, wat een percentage is van de verkoopprijs. Sommige makelaars werken echter met een vaste prijs, dit bedrag staat vast ongeacht de gerealiseerde verkoopprijs van je woning. Deze verschillen zijn belangrijk om rekening mee te houden.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Oostwold 0,67% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 990 door eerst tarieven op te vragen. Het kan aanzienlijk schelen om tijd te investeren in het vergelijken van makelaars om zo de beste keuze voor jouw situatie te maken.

Kosten van makelaars in Oostwold

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.400
€ 3.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oostwold

In de wereld van de woningverkoop kom je vaak voor sommige kosten te staan voordat de werkelijke verkoop plaatsvindt. Een van deze voorbereidende kosten zijn de zogenaamde opstartkosten. Het zijn kosten die makelaars in rekening brengen voor voorbereidende diensten voordat je woning op de markt kan komen. Deze kosten kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op de administratie, het maken van professionele foto's van je woning, plaatsing van je woning op huizen websites en het maken van plattegronden of een 360 graden tour van je woning.

De meeste makelaars in Oostwold rekenen opstartkosten. Deze variëren meestal sterk van makelaar tot makelaar. De gemiddelde opstartkosten liggen doorgaans tussen de € 400 en € 700. Voor een gedetailleerd inzicht in de specifieke opstartkosten per makelaar in Oostwold, is het raadzaam om de tarieven zelf bij de makelaars op te vragen. Dit is gemakkelijk, gratis en vrijblijvend te doen en geeft je de mogelijkheid om een weloverwogen keuze te maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Oostwold

Bij de verkoop van je huis in Oostwold kun je te maken krijgen met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die een makelaar in rekening kan brengen als je besluit de verkoop van je woning voortijdig stop te zetten. Dit kan voorkomen in verschillende situaties. Zo kan het zijn dat je om persoonlijke redenen besluit de verkoop op te schorten, of misschien krijg je een onverwachts, aantrekkelijk bod van een particulier en wil je de samenwerking met de makelaar beëindigen.

Intrekkingskosten variëren per makelaar en worden vaak beschreven in de algemene voorwaarden. Gemiddeld bedragen deze kosten in Oostwold € 500. Dit bedrag is bedoeld om de makelaar te compenseren voor de geïnvesteerde tijd en gemaakte kosten. Het is aan te raden hier rekening mee te houden bij je besluit om je woning te verkopen via een makelaar. Het kan verstandig zijn om dit aspect mee te nemen in je afweging bij de keuze voor een makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oostwold met een vast tarief

In Oostwold vind je makelaars die werken met een vast tarief. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je precies weet waar je financieel aan toe bent. Je komt niet voor verrassingen te staan, aangezien het tarief gelijk is ongeacht de verkoopprijs van de woning. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Oostwold hanteren is € 3.250 (update: mei 2024).

Aan de andere kant kan een vast tarief juist nadelig zijn. Stel, de verkoopprijs van jouw woning is lager dan verwacht, dan kan het vaste tarief relatief hoog uitvallen. Bij een verkoopprijs van 200.000 euro en een vast tarief van 3.500 euro, bedragen de makelaarskosten 1,75%. Bij een courtage van 1,2% zou je slechts 2.400 euro betalen.

Tip: Het is opvallend dat de meeste verkopers in Oostwold kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat ze een hogere verkoopprijs van de woning het allerbelangrijkst vinden. Daarom is het verstandig je hier goed in te verdiepen voordat je voor een vaste prijs gaat.

4 feitjes over makelaars in Oostwold

 • Een huis verkopen in Oostwold? Dan is het goed om te weten dat je met de hulp van een makelaar gemiddeld 11% meer winst maakt op de verkoop dan wanneer je het zelf doet.
 • De waardeschattingen van woningen in Oostwold kunnen flink verschillen per verkoopmakelaar, soms zelfs tot €44,000 verschil. Overweeg daarom het aanvragen van een gratis waardebepaling.
 • Hoewel de duurste makelaar in Oostwold een courtage vraagt van 1,67%, zijn er veel makelaars die een voordeliger tarief hanteren.
 • Het is gebruikelijk dat woningverkopers in Oostwold van gemiddeld drie verschillende makelaars verkoopadvies inwinnen voordat zij een definitieve keuze maken.

Wat levert de beste makelaar in Oostwold op?

Er zijn enkele makelaars in Oostwold die knap werk leveren, vooral als we kijken naar de behaalde verkoopprijzen en de vaart in het verkoopproces. Hun strategie en kennis van zaken zorgen ervoor dat ze uitsteken boven het gemiddelde.

Dit is hoe je de beste makelaars in Oostwold herkent:

 • Wat opvalt bij de toppresteerders onder de Oostwoldse makelaars, is dat ze huizen doorgaans tegen een hoger bedrag aan de man brengen. Wanneer we het gemiddelde nemen, spreken we over een verschil van € 7.909.

 • Uit onze data blijkt verder dat de snelste makelaars in Oostwold gemiddeld huizen binnen 16 dagen meer verkopen dan hun competitie. Dit is geen toeval, maar het bewijs van actieve inzet en expertise op de lokale markt.

De beste makelaar in Oostwold vinden

Als je jouw huis in Oostwold snel en voor een goede prijs wilt verkopen, is een geschikte makelaar onmisbaar. Zo'n makelaar hoeft overigens niet de duurste te zijn. Integendeel, een goede makelaar biedt waar voor je geld.

Via het vergelijkingsformulier op onze website, kun je eenvoudig verschillende makelaars met elkaar vergelijken. Zo vind je precies die makelaar die aansluit bij jouw woning, situatie en verkoopvoorkeuren. Ga voor de beste match!

Waar moet je op letten bij makelaars in Oostwold?

Het kiezen van een geschikte makelaar voor de verkoop van je huis in Oostwold is geen gemakkelijk proces. Let op de volgende vijf punten:

Betrouwbaarheid

Je wil kunnen vertrouwen op de persoon die je helpt met zo'n grote stap. Check dus altijd referenties en reviews.

Kennis van de markt

Je makelaar moet goed op de hoogte zijn van de huizenmarkt in Oostwold. Dit helpt bij het bepalen van de vraagprijs en de verkoopstrategie.

Communicatie

Een open en eerlijke communicatie is essentieel. Je moet je comfortabel voelen om vragen te stellen en verwacht daarop duidelijke antwoorden.

Provisie

Informeer naar de provisie die de makelaar rekent. Dit verschilt per makelaar, maar kan aanzienlijk invloed hebben op de opbrengst van de verkoop.

Persoonlijke klik

Je gaat intensief samenwerken, dus een goede persoonlijke klik is belangrijk. Voel je je op je gemak bij de makelaar? Dat is een goede indicator.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is een gerenommeerde organisatie voor onroerend goed makelaars en taxateurs. Net als de VBO en VastgoedPRO heeft de NVM een sterke focus op de kwaliteit, integriteit en vakkennis van haar leden.

Een NVM-verkoopmakelaar in Oostwold biedt een uitgebreide ondersteuning tijdens het verkoopproces van jouw woning. Van nauwkeurige waardebepaling tot sterke onderhandelingen, zij zorgen voor een gestroomlijnde, stressvrije ervaring met maximaal rendement op jouw investering.

Wat doet een makelaar in Oostwold?

Wanneer je je woning in Oostwold besluit te verkopen, kiezen de meeste mensen er voor om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een makelaar heeft juridische, markt en vaktechnische kennis en neemt veel werk uit handen.

Hieronder is een eenvoudige opsomming uitgelegd van wat een verkoopmakelaar in Oostwold voor je kan betekenen:

 • Waardeschatting van je woning maken
 • Verkoopstrategie voor je woning opstellen
 • Zorgen voor professionele foto's en plattegronden
 • Potentiële kopers rondleiden in je woning
 • Voeren van onderhandelingen over de verkoopprijs

Waarom een makelaar in Oostwold inschakelen?

Als je overweegt om je huis in Oostwold te verkopen, zijn er enkele stappen die je moet volgen. Deze stappen kunnen complex lijken, maar met de hulp van een goede makelaar kun je het proces eenvoudiger en winstgevender maken. Een goede makelaar voorziet je van de nodige begeleiding, zorgt voor tijdsbesparing, biedt zekerheid en helpt je het maximum uit de verkoop te halen.

Waardering van je woning

De waardering van je woning is de eerste stap. De makelaar bezoekt je huis, onderzoekt de staat en locatie van de woning en doet marktonderzoek om de vraagprijs vast te stellen. Door een deskundige waardebepaling kun je een reële vraagprijs voor je woning bepalen.

Promotie van je woning

Na de waardering is het tijd om je huis in de markt te zetten. Een ervaren makelaar weet precies hoe hij je huis aantrekkelijk kan presenteren aan potentiële kopers, bijvoorbeeld met professionele foto's, een pakkende beschrijving en publiciteit op relevante vastgoedwebsites.

Voeren van bezichtigingen

De volgende stap is het organiseren van bezichtigingen. De makelaar zal de planning en uitvoering op zich nemen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over ongemak of tijdsgebrek. Hij toont geïnteresseerden rond, beantwoordt hun vragen en zorgt dat ze een goede indruk van je woning krijgen.

Afronding van de verkoop

Tenslotte, bij het accepteren van een bod, zorgt je makelaar voor het opstellen van de koopovereenkomst en begeleidt hij je bij de overdracht bij de notaris. Hij neemt je alle administratieve rompslomp uit handen en zorgt dat alles correct verloopt, zodat je met een gerust hart je huis kunt verkopen.

Makelaars in Oostwold vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar voor het verkopen van je woning kan een uitdaging zijn. Nog meer in Oostwold, waar zoveel keuzes zijn. Hiervoor is het goed te weten dat je als verkoper bij Huis Verkopen eenvoudig aan kunt sluiten bij een makelaar die jouw situatie, woning en voorkeuren begrijpt.

 • Vergelijk makelaars op prestaties zoals verkoopopbrengst en -snelheid.
 • Het vergelijken is inclusief een gratis waardebepaling door de makelaars.
 • Je krijgt gratis verkoopadvies dat is toegespitst op jouw situatie.
 • Je vindt makelaars met ervaring die aansluiten bij jouw specifieke wensen.

Makelaars schatten de waarde van huizen vaak verschillend in. Dit betekent dat, bij een vergelijkbaar huis, de ene makelaar een lagere vraagprijs kan suggereren dan de andere. Door makelaars te vergelijken, krijg je een goed beeld van wat jouw woning waard is in de huidige markt. Daarnaast kan je ook beter beoordelen welke makelaar het beste past bij jouw specifieke situatie en voorkeur. Het vergelijken is eenvoudig en vrijblijvend. Zo zorgt Huis Verkopen ervoor dat je een goed onderbouwde keuze kan maken bij het selecteren van een makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Oostwold Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oostwold

Het kiezen van de beste makelaar is een persoonlijke beslissing. Belangrijk is dat de makelaar kennis heeft van de lokale markt in Oostwold. Het is daarom handig om makelaars te vergelijken en op basis van kosten, dienstverlening en ervaringen van anderen een keuze te maken.

De gemiddelde makelaarskosten in Oostwold zijn € 3.577. Dit is een indicatie en kan verschillen per makelaar. Het is belangrijk om de kosten goed te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Oostwold is 104 dagen. Dit kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals de huidige marktsituatie en de prijs van je huis.

Elke makelaar heeft andere kosten en tarieven. Het is belangrijk voor jezelf eerst een duidelijk overzicht te krijgen van de totale kosten. Daar horen mogelijk ook intrekkingskosten bij, die gemiddeld € 500 zijn in Oostwold.

In Oostwold ligt de gemiddelde verkooptijd van een woning op 104 dagen. Dit verschilt wel per huis en situatie, dus het is raadzaam om met je makelaar te overleggen voor een realistische inschatting.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen