Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Leiden

Kies zorgvuldig een makelaar voor het verkopen van je woning in Leiden. Het is normaal en verstandig om makelaars te vergelijken op ervaring, tarieven en eerdere verkoopresultaten. Een goede makelaar zorgt voor een correcte prijsstelling, effectieve marketing en onderhandeling voor het beste verkoopresultaat.

Over makelaars in Leiden

Misschien ben je op zoek naar een makelaar die je woning in Leiden snel kan verkopen. Je wilt een professional die de lokale markt kent, een sterke onderhandelaar die een goede prijs voor je huis kan krijgen en iemand die betrouwbaar is. Het is waarschijnlijk belangrijk voor je dat deze makelaar communicatief sterk is en dat je op elk moment op de hoogte wordt gehouden van het verkoopproces. Je wilt dat de verkoop van je huis in soepele banen loopt, toch?

Om je te helpen bij het vinden van de ideale verkoopmakelaar in Leiden, biedt ons platform je bergen aan waardevolle informatie en statistieken. We geven je inzicht in de prestaties van makelaars in de omgeving en bieden tools om deze met elkaar te vergelijken. Hierdoor wordt het makkelijker om een keuze te maken. Op de volgende pagina krijg je gedetailleerde informatie over tarieven en de prestaties van makelaars in Leiden:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.221
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.358
Besparing (gem.)
€ 1.269

Actueel

 • Veel mensen zijn verrast als ze horen dat de gemiddelde courtage van makelaars in Leiden nu op 1,09% ligt. Dit betekent dat als je jouw huis verkoopt, je dit percentage aan de makelaar betaalt.
 • De gemiddelde verkoopprijs in Leiden ligt momenteel op € 478.991 euro. Naast de totale verkoopprijs is ook het verkoopbedrag per vierkante meter relevant. Op de pagina met woningmarktcijfers kun je zien dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 € 4.839 euro bedraagt.
 • Makelaarstarieven verschillen nogal in Leiden. Momenteel zijn de gemiddelde makelaarskosten € 5.221 euro. Door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, kun je een flink bedrag besparen bij de verkoop van je huis.

Uitgelichte makelaars in Leiden

Straks kom je oog in oog te staan met een overzicht van verscheidene verkoopmakelaars die actief zijn in Leiden. Hoewel er méér makelaars werkzaam zijn in deze stad, kan hun expertise onderling variëren. Houd in gedachten dat de ideale makelaar voor jou eentje is die perfect afgestemd is op jouw type woning, situatie en persoonlijke voorkeuren.

Logo Alpina (voorheen De Leeuw Makelaardij)

Alpina (voorheen De Leeuw Makelaardij)

Ga voor Alpina als je op zoek bent naar een makelaar die gericht is op samenwerking. Hier luistert een team van deskundige NVM makelaars naar jouw wensen en gebruiken hun expertise om jouw woondromen te realiseren. Ze bieden ook een gratis waardebepaling aan om succesvol je woning te verkopen. Met 16 vestigingen verspreid over het land, kunnen ze je goed ondersteunen. Het specialisme van Alpina is nieuwbouw.
Logo APRIL makelaars Leiden

APRIL makelaars Leiden

APRIL makelaars Leiden is een professioneel en eigentijds makelaarskantoor dat sinds 2019 actief is in de regio Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Met betrokken en enthousiaste medewerkers biedt het rechtstreeks contact en korte lijnen. Het team heeft veel ervaring en lokale marktkennis. Ze zijn gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI, NRVT en NVM. Diensten omvatten verkoop, aankoop en taxaties met specialisaties in monumenten, woningstyling en woningfotografie. Ze krijgen een gemiddelde beoordeling van 9,6 op Funda.
Logo DOEN NVM Makelaars

DOEN NVM Makelaars

Bij DOEN NVM Makelaars staat persoonlijke aandacht centraal. Ze zijn innovatief, doortastend en leveren diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Met vijf deskundige medewerkers voeren ze hun werkzaamheden met aandacht uit. Ze benaderen klanten persoonlijk en zijn gespecialiseerd in het begeleiden bij het vinden van een passend woonhuis. Ze spreken Nederlands, Engels en Duits.
Logo Fides makelaars (ERA)

Fides makelaars (ERA)

Bij Fides Makelaars (ERA) draait alles om het realiseren van jouw woondromen. Of het nu gaat om de aankoop van een nieuwbouwwoning of verkoop van je bestaande huis, zij vinden het belangrijk de motivatie en drijfveren te kennen. Aangesloten bij NVM en ERA, en met een Funda beoordeling van 9,2, staan zij sterk in de regio Leiden. Ontdek de mogelijkheden op de Lammenschansweg 76 in Leiden.
Logo Geurts Makelaars Leiden

Geurts Makelaars Leiden

Geurts Makelaars Leiden, een bekwame en invloedrijke partner in de woningmarkt, biedt actieve, professionele diensten aan. Ze zijn ervaren, gecertificeerd en attent. Ze zorgen dat je altijd op de hoogte bent, regelen wat geregeld moet worden en bieden zorgeloze aankoop of verkoop van huizen. Hun aanpak is holistisch, rekening houdend met financiële, juridische en bouwkundige aspecten. Met meerdere vestigingen en een groot online bereik, matchen ze snel koper en verkoper. Ze zijn gespecialiseerd in woningstyling, -fotografie, nieuwbouw en herbestemmen. Ook beschikbaar in Engels, Frans en Duits.
Logo Fick Makelaardij

Fick Makelaardij

Fick Makelaardij is een makelaarskantoor met een persoonlijke aanpak en al meer dan 35 jaar ervaring in de verkoop en aankoop van woningen. Ze hebben een professioneel en betrokken team dat met hun NVM-kwaliteitsniveau vraag en aanbod optimaal bij elkaar brengt. Ook met vaagere plannen of lange termijn zoekopdrachten ben je hier op de juiste plek. Het kantoor is gevestigd op het Suze Groenewegplein in Leiden en is gecertificeerd door VastgoedCert.
Logo Hoekstra en Van Eck Leiden

Hoekstra en Van Eck Leiden

Hoekstra en Van Eck Leiden is een makelaar die zich richt op het verschil maken in jouw woningtraject. Ze verzorgen niet alleen de aan- en verkoop, maar bieden ook hulp bij hypotheken en verzekeringen. Ze werken volledig digitaal, maar blijven persoonlijk beschikbaar. Hun sterke punten zijn hun lokale experts, marketingteam en brede kopersnetwerk. Met hun uitgebreide dienstenpakket en stapelkortingen ontzorgen ze je volledig. Bovendien krijg je bij hen een gedetailleerde woningpromotie en blijf je 24/7 op de hoogte via een online dossier.
Logo Graal Makelaardij

Graal Makelaardij

Graal Makelaardij, gevestigd op Rapenburg 4 in Leiden, is specialist in het hogere segment van de woningmarkt. Met liefde voor Leiden, de bollenstreek en 't Groene Hart begeleiden ze je bij verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ze kennen de unieke locaties en weten waar ze de betere huizen kunnen vinden. Ze combineren persoonlijke betrokkenheid met grondige data analyses en slimme online marketing. Lid van NVM en met een team van drie medewerkers staan ze voor je klaar.

Let op: Dit is slechts een greep uit het aanbod van verkoopmakelaars in en rondom Leiden. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Leiden mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in deze lijst, en die vind je alleen door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Leiden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Leiden?

Een makelaar in Leiden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 478.991 in Leiden komt dit neer op € 5.221 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars werken met een courtage, wat betekent dat ze een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs als betaling ontvangen. Er zijn echter ook makelaars die werken met een vaste prijs, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van de woning.

Let op: de courtages van makelaars in Leiden verschillen gemiddeld 0,53%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.269 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Leiden. Het is dus echt de moeite waard om meerdere makelaars te overwegen als je jouw huis gaat verkopen.

Kosten van makelaars in Leiden

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Leiden

Wanneer je besluit je huis in Leiden te verkopen, is het waarschijnlijk dat je opstartkosten gaat tegenkomen. De meeste makelaars in Leiden rekenen deze opstartkosten, maar het is mogelijk dat je je afvraagt wat deze kosten precies inhouden. Opstartkosten zijn, kort gezegd, de kosten die een makelaar maakt om je woning verkoopklaar te maken. Dit kan variëren van de kosten voor de fotografie van je huis, het maken van brochures, tot aan de kosten voor het plaatsen van jouw woning op funda of andere woningwebsites.

Hoewel het moeilijk is om een exact bedrag te noemen, liggen de opstartkosten gemiddeld tussen de € 400 en € 700. De exacte kosten zijn afhankelijk van de precieze werkzaamheden die de makelaar voor je uitvoert. Sommige makelaars vragen een vast bedrag, terwijl anderen variabele kosten rekenen op basis van het aantal diensten dat je afneemt. Het is daarom altijd slim om jouw specifieke situatie te bespreken met de makelaar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Leiden

Wanneer je een woning in Leiden verkoopt en je besluit om deze voortijdig uit de verkoop te halen, dan kun je tegen zogenaamde intrekkingskosten aanlopen. Intrekkingskosten zijn eigenlijk een vorm van compensatie voor het verlies dat de makelaar lijdt, omdat ze hun werkzaamheden niet kunnen voltooien en dus geen volledige vergoeding ontvangen.

Sommige mogelijke situaties waarin je kunt besluiten de verkoop in te trekken zijn bijvoorbeeld wanneer je van gedachten verandert over het verkopen van je huis of als je persoonlijke omstandigheden veranderen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de gemiddelde intrekkingskosten in Leiden momenteel rond de € 500 liggen. Het is dus verstandig hier rekening mee te houden bij het maken van jouw keuzes.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Leiden met een vast tarief

Er zijn zeker makelaars in Leiden die met een vast tarief werken. Hiermee weet je vanaf het begin precies waar je aan toe bent, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Geen verrassingen achteraf, dat biedt zekerheid. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Het kan echter nadelen hebben om voor een vaste prijs te kiezen. Stel, je woning wordt verkocht voor 300.000 euro en je werkt met een makelaar die een vast tarief rekent. Dan betaal je ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs hetzelfde bedrag. Had je echter gekozen voor een makelaar die met courtage werkt (bijvoorbeeld 1,5%), dan waren de kosten 4.500 euro geweest. Dat is een flink verschil.

Tip: Informeer bij verschillende makelaars naar hun tarieven en voorwaarden. Kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar wat er precies is inbegrepen in het tarief. En bedenk goed wat voor soort ondersteuning en service je verwacht van de makelaar. Zo maak je een gedegen keuze die past bij jouw situatie en wensen.

4 feitjes over makelaars in Leiden

 • In Leiden biedt het samenwerken met een makelaar bij de verkoop van een woning een flink voordeel; het kan je woning gemiddeld 10% meer opleveren dan wanneer je deze zonder makelaar verkoopt.
 • Het inschatten van de waarde van woningen in Leiden laat aanzienlijke verschillen zien onder verkoopmakelaars. Deze verschillen soms tot wel €30.000. Het is daarom nuttig om een waardebepaling aan te vragen voor je woning.
 • De gemiddelde courtage van een makelaar in Leiden is 1,09% van de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. Dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het maken van je keuze.
 • Voordat Leidse woningverkopers de definitieve keuze voor een makelaar maken, nodigen ze gemiddeld eerst 3 makelaars uit voor een kennismakingsgesprek. Voor het uitnodigen van deze makelaars kun je dit formulier gebruiken.

Wat levert de beste makelaar in Leiden op?

Door de competitieve woningmarkt in Leiden kan het verstandig zijn om te kiezen voor een makelaar die zich onderscheidt. Het selecteren van de juiste makelaar kan namelijk het verschil betekenen tussen een goede verkoop en een geweldige verkoop van je woning.

Dus, hoe herken je de beste makelaars in Leiden:

 • Het blijkt uit onze data dat de top makelaars in Leiden een woning gemiddeld verkopen voor een bedrag dat hoger ligt dan de marktgemiddelde verkoopprijs. Naar schatting brengen deze makelaars een extra bedrag op van € 14.545 boven de verwachte verkoopprijs.
 • Een andere indicatie van uitstekende makelaars is de snelheid waarmee zij een woning kunnen verkopen. De snelste makelaars in Leiden weten een woning gemiddeld binnen een kortere periode te verkopen dan hun collega's. Concreet praten we hier over een tijdsbesparing van ongeveer 15 dagen.

De beste makelaar in Leiden vinden

De beste makelaar is iemand die jouw belangen behartigt, een accurate waardeschatting van jouw woning maakt, en een overtuigende verkoopstrategie hanteert. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie combineert sterkte expertise met een persoonlijke benadering en een eerlijk tarief.

Om de beste makelaar in Leiden te vinden, is het zinvol gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Door jouw wensen, situatie en verkoopdetails in te voeren, matchen we jou met makelaars die bovengemiddeld presteren in Leiden. Dit is volledig gratis en zonder verplichtingen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Leiden?

Het kiezen van een makelaar in Leiden voor de verkoop van je huis kan een lastige taak zijn. Hier zijn vijf punten waar je zeker op moet letten:

Ervaring in Leiden

Bekijk of de makelaar ervaring heeft in het Leidse woningmarkt. Dit kan namelijk een grote rol spelen bij de verkoop van je huis.

Persoonlijke klik

Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met de makelaar. Je gaat immers nauw samenwerken om je huis succesvol te verkopen.

Kostenstructuur

Onderzoek de kostenstructuur van verschillende makelaars. Deze kan sterk variëren en is een belangrijk aspect om mee te nemen in je keuze.

Marketingplan

Elke makelaar heeft een ander marketingplan. Kies voor een makelaar wiens strategie overeenkomt met je eigen verwachtingen en behoeften.

Communicatie

Tenslotte is goede communicatie essentieel. De makelaar moet je continu op de hoogte houden over de voortgang en eventuele ontwikkelingen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, oftewel Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, is een belangrijke organisatie binnen de vastgoedsector. Net zoals VBO en VastgoedPRO, waarborgt de NVM de kwaliteit en integriteit van aangesloten makelaars en taxateurs.

Als je een woning wil kopen of verkopen in Leiden, biedt een NVM-makelaar je een aanzienlijke meerwaarde. Ze hebben namelijk niet alleen een breed netwerk en lokale marktkennis, maar hanteren ook strikte gedragsregels en volgen regelmatige bijscholing. Met een NVM-makelaar sta je sterk in de Leidse vastgoedmarkt.

Wat doet een makelaar in Leiden?

Bij de verkoop van een woning in Leiden kiezen veel mensen voor de expertise van een makelaar. Een makelaar brengt immers kennis en ervaring mee die het verkoopproces soepeler en vaak succesvoller maken.

Maar wat doet een makelaar precies voor je tijdens het verkoopproces? We zetten de vijf belangrijkste taken voor je op een rij:

 • Waarde van de woning bepalen
 • Opstellen van een verkoopstrategie
 • Aanbieden en promoten van de woning
 • Begeleiden bij bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs

Waarom een makelaar in Leiden inschakelen?

Stel je voor, je wilt je huis verkopen in Leiden, een stad gevuld met charmante grachten en historische gebouwen. Het is een begeerd gebied met een concurrerende huizenmarkt. Hier komt meer bij kijken dan een bordje in de tuin zetten. Een goede makelaar kan een groot verschil maken door je huis te verkopen voor de maximale prijs. Dit proces wordt grotendeels vergemakkelijkt door de inzet van een ervaren en deskundige makelaar.

Kennis van de Leidse markt

De Leidse vastgoedmarkt is specifiek en dynamisch. Een lokale makelaar heeft gedetailleerde kennis over de buurt en de prijstrends. Ze kennen de ins en outs van de stad en kunnen je huis optimaal positioneren voor potentiële kopers.

Juridische en administratieve bijstand

Een huis verkopen gaat gepaard met heel wat formaliteiten en juridisch papierwerk. De makelaar neemt deze complexe administratieve taken uit je handen. Ze zorgen dat je contracten en documenten wettelijk correct en volledig zijn, waardoor juridische problemen worden voorkomen.

Professionele marketing strategie

Om je huis onder de aandacht van potentiële kopers te brengen, hanteert een makelaar een uitgekiende marketing strategie. Huisfotografie, online adverteren en networking events zijn enkele middelen die ze gebruiken om je woning aantrekkelijk te presenteren.

Begeleiding tijdens het hele proces

Verkopen is méér dan alleen een prijs afspreken. Vanaf de voorbereiding tot aan de overdracht bij de notaris staat de makelaar je bij met deskundig advies en begeleiding. Het is een geruststellend gevoel om deze complexe taak in betrouwbare handen te leggen.

Informatie over Leiden

De historische stad Leiden staat bekend om haar rijke verleden. De stad is in de 17e eeuw uitgegroeid tot een belangrijk cultureel en wetenschappelijk centrum.

Leiden, ook wel de 'Sleutelstad' genoemd, barst van de authentieke grachten en monumentale gebouwen. De stad ademt een unieke sfeer uit, die voelbaar is door de straten en buurten.

Naast haar historische en culturele erfgoed, is Leiden ook een stad met een bloeiende vastgoedmarkt. De vele verschillende soorten woningen en locaties maken de stad aantrekkelijk voor diverse groepen huizenkopers.

Weetje: De gemiddelde huizenprijzen in Leiden hebben de afgelopen jaren een stijgende trend laten zien. Volgens de meest recente cijfers bedraagt de gemiddelde verkoopprijs € 478.991 (update: april 2024). Voor meer details over de prijsontwikkeling kun je kijken op onze site. Deze cijfers zijn een indicatie van de groei die de huizenmarkt in Leiden doormaakt.

Makelaars in Leiden vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Leiden via Huis Verkopen is een slimme keuze voor iedereen die zijn woning wil verkopen. Er zijn veel voordelen te behalen met deze strategie.

 • Inzicht in makelaarstarieven
 • Precieze waardebepaling van jouw woning
 • Aansluiting bij jouw specifieke situatie
 • Gratis en vrijblijvend verkoopadvies

Dankzij Huis Verkopen krijg je een volledig beeld voor welke prijs makelaars denken jouw huis te kunnen verkopen. Ook maakt het platform het mogelijk een makelaar te vinden die optimaal aansluit bij jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Zo vergroot je jouw kansen om je woning niet alleen voor de beste prijs, maar ook binnen de kortst mogelijke tijd te verkopen.

Vergelijk makelaars in Leiden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Leiden

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Leiden zijn € 515. Het is aan te raden om dit bedrag te vergelijken met andere makelaars in Leiden.

Door de makelaarskosten van verschillende makelaars in Leiden te vergelijken, bespaar je gemiddeld € 1.269. Bekijk en vergelijk de makelaars in Leiden.

De gemiddelde courtage van makelaars in Leiden ligt rond de 1,09%. Door te vergelijken kun je een makelaar vinden met een gunstige courtage.

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Leiden is € 478.991. Voor een nauwkeurige prijsbepaling voor jouw woning kun je een waardebepaling aanvragen.

Een goede makelaar in Leiden vind je door tarieven, services en beoordelingen van diverse makelaars te vergelijken. Dit kan via onze vergelijkingspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen