Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Maastricht

Het selecteren van een geschikte makelaar in Maastricht voor de verkoop van je woning kan een uitdaging zijn. Verkoopstrategieën variëren namelijk per makelaar, wat betekent dat het cruciaal is om makelaars te vergelijken. Zo verzeker je jezelf ervan dat je de makelaar kiest die in staat is het maximale uit de verkoop te halen.

Over makelaars in Maastricht

In Maastricht en omgeving is er een grote variatie aan makelaars om uit te kiezen. Daarom is het van belang om eerst de verschillen tussen deze makelaars goed te onderzoeken voordat je een keuze maakt. Verschillen kunnen zich onder andere voordoen in de soorten diensten die makelaars bieden of in de communicatie en de bereikbaarheid van het makelaarskantoor. Het kiezen van een makelaar die het beste past bij jouw wensen en situatie, zal het hele proces een stuk aangenamer maken.

Gelukkig kun je op deze website diverse manieren vinden om makelaars in Maastricht te vergelijken. Wij bieden verschillende tools en informatie die je helpen bij het maken van een goede keuze. Zo kun je bijvoorbeeld recensies van klanten lezen of tarieven naast elkaar leggen. Na een grondige vergelijking maak je een keuze die het best aansluit bij jouw behoeften. Wil je meer weten? Alle informatie over makelaars in Maastricht is te vinden op deze pagina. Een goede tip: neem de tijd, het huis kopen is een belangrijk proces!

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.748
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.057
Besparing (gem.)
€ 1.104

Actueel

 • Bij het verkopen van je huis in Maastricht wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent op het gebied van makelaarskosten. In juli 2024 liggen de courtages van makelaars in Maastricht tussen de 0,99% en 1,52%. Een transparant kostenoverzicht kan hierbij helpen.
 • Het goed begrijpen van de huidige huizenprijzen in Maastricht kan een aanzienlijke invloed hebben op je besluit om te verkopen. De gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt momenteel € 3.692 euro. Meer informatie over de huizenprijzen kan nuttig zijn om je verkoopplannen verder vorm te geven.
 • Tarieven van makelaars in Maastricht zijn voortdurend onderhevig aan verandering. Dit maakt het vergelijken van makelaarstarieven een zinvolle stap in je verkoopproces. Niet alleen kan dit je inzicht geven in de huidige markt, maar het kan je ook een gemiddelde besparing van € 1.104 opleveren.

Uitgelichte makelaars in Maastricht

Als verkoper van een woning heb je in Maastricht talloze makelaars om uit te kiezen. We verschaffen je een gedetailleerd overzicht van verschillende makelaars die actief zijn in deze regio, elk voorzien van een uitgebreide beschrijving. Door deze makelaars te vergelijken krijg je inzicht in de diverse methoden, prijzen en aanpakken die zij hanteren.

Logo Ben Mordang Makelaardij

Ben Mordang Makelaardij

Ben Mordang Makelaardij, opgericht in 1998, houdt zich vol overgave bezig met het makelaarsvak in de regio Maastricht. De makelaar blinkt uit in persoonlijke, full-service ondersteuning, waarbij je op elk punt in het proces van dienst wordt. Als NVM-lid zorgen ze voor kwaliteitsdienstverlening, ongeacht of je van plan bent om te kopen, verkopen of een taxatie nodig hebt. Met een moderne, effectieve aanpak zet dit team van vier hun kennis, ervaring en toepasselijke certificaten in om jouw woonwensen waar te maken.
Logo AMH Makelaars

AMH Makelaars

AMH Makelaars is een gespecialiseerd makelaarskantoor uit Maastricht. Met hun professionele verkoopbemiddeling leveren ze je woning tegen de hoogste prijs. Ze bieden ook zoekservices en aankoopbegeleiding afgestemd op jouw woonwensen. Bovendien verzorgt AMH Makelaars strakke taxaties, of het nu om totaalservices of gerichte waardebepalingen gaat. Met drie medewerkers, verschillende erkende certificaten en een lidmaatschap bij de NVM, vormt dit kantoor een betrouwbare optie in de vastgoedmarkt.
Logo Boek & Offermans Makelaars Maastricht

Boek & Offermans Makelaars Maastricht

Boek & Offermans Makelaars Maastricht heeft diepgewortelde ervaring in Limburg met meer dan 40 jaar in de vastgoedmarkt. Met vakkundige medewerkers, gespecialiseerd in nieuw- en recreatiebouw, biedt dit kantoor diensten als verkoop, verhuur, aankoop, aanhuur en taxaties, beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels. Door hun netwerk bij Dynamis en NVM kunnen ze je tevens op landelijk niveau van dienst zijn.
Logo Erik Bessems Makelaardij

Erik Bessems Makelaardij

Erik Bessems Makelaardij is een internationaal actieve makelaar met deskundigheid in zowel verkoop als woningstyling. Ze zetten in op een persoonlijke aanpak, aangevuld met een uitgebreide presentatie waarbij virtual reality een grote rol speelt. Met roots in Nederland, België en Duitsland, en specialismen in recreatiewoningen, biedt dit makelaarskantoor jou de expertise die je nodig hebt voor succesvolle transacties.
Logo Damen Makelaardij

Damen Makelaardij

Damen Makelaardij is een betrouwbare Limburgse makelaar, actief in verkoop, aankoop, verhuur en taxaties van woningen. Het is een familiebedrijf, gespecialiseerd in nieuwgebouw, dat al bijna honderd jaar bestaat. Bij Damen krijg je persoonlijk advies en staan ze bekend om hun goede service en actieve aanpak. Ze beschikken over verschillende certificaten en zijn aangesloten bij de NVM. Deze expertise en ervaring maken Damen de ideale partner bij jouw zoektocht naar een nieuw thuis.
Logo Hypodomus Maastricht Lap & Pletsers

Hypodomus Maastricht Lap & Pletsers

Hypodomus Maastricht Lap & Pletsers is een veelzijdige makelaar en financieel dienstverlener. Met enthousiasme en vakkundigheid ondersteunen ze je bij aankoop, verkoop, huur, verhuur en taxaties van je woning. Het maakt niet uit of je nu een woning wilt kopen, verkopen, huren of ga je verhuren, ze kunnen jou comfortabel door het proces begeleiden. Daarnaast bieden ze hypotheekadvies en hebben ze specialismen in nieuwbouw en bijzonder beheer. De perfecte partner voor jou op de woningmarkt.
Logo Zekerheuts makelaardij

Zekerheuts makelaardij

Als je op zoek bent naar goed advies en maatwerk, dan is Zekerheuts makelaardij de ideale keuze. Dit actieve en full-service makelaarskantoor legt de nadruk op persoonlijk contact. Of je nu een huis wilt kopen of verkopen, een hypotheek nodig hebt of een verzekeringspakket wilt samenstellen; Zekerheuts staat voor je klaar. Gevestigd in Maastricht, standaardt Zekerheuts voor een prettig en zorgeloos traject.

Deniq Vastgoed

Deniq Vastgoed is een makelaarskantoor dat zich kenmerkt door een dienstverlening zonder branchevereniging en certificaten. Ondanks dit, valt het op door zijn hoge tevredenheidsscore op Funda met een gemiddelde beoordeling van 9,4. Dit geeft aan dat je kunt rekenen op kwaliteit en klanttevredenheid. Je vindt dit makelaarskantoor aan het Wiemesmeerplein 3 in Maastricht.

Let op: je hebt zojuist een reeks makelaars gezien die actief zijn in Maastricht. Maar er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in deze stad. De makelaar die het beste past bij jouw woning, situatie en voorkeuren staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Om de meest geschikte makelaar te vinden, is vergelijken de sleutel. Bij Huis Verkopen nemen we álle Maastrichtse makelaars mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Maastricht Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Maastricht?

Een verkoopmakelaar in Maastricht rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 416.472 in Maastricht komt dit neer op € 4.748 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Meestal stemmen makelaars hun courtage af op de woning en de woningwaarde. Dit betekent dat de kosten die je betaalt voor een makelaar niet alleen afhankelijk zijn van de courtage, maar ook van de waarde en de kenmerken van jouw woning.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Maastricht 0,53% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.104 door eerst tarieven op te vragen. Het is dus de moeite waard om makelaars te vergelijken, dit is kosteloos en je zit nergens aan vast.

Kosten van makelaars in Maastricht

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Maastricht

Het verkopen van je woning in Maastricht begint gewoonlijk met opstartkosten. Dit zijn de kosten die een makelaar in rekening brengt om de verkoop van jouw huis te initiëren. Zo kunnen hier bijvoorbeeld kosten voor het maken van professionele foto's, het schrijven van een promotietekst en het aanmelden van de woning op huizensites onder vallen. Mogelijk worden ook kosten voor het opmaken van de plattegronden en het inzetten van een verkoopstrategie meegerekend. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je een makelaar kiest.

Ondanks dat de specifieke kosten per makelaar kunnen variëren, ligt het gemiddelde bedrag voor opstartkosten bij de meeste Maastrichtse makelaars rond de € 515. Dit bedrag wordt doorgaans vooraf betaald, voordat de makelaar echt aan de slag gaat met de verkoop van je huis. Het is een investering van jouw kant om ervoor te zorgen dat je huis optimaal wordt gepresenteerd en opgemerkt wordt door potentiële kopers.

Intrekkingskosten van makelaars in Maastricht

Als verkoper in Maastricht, moet je bewust zijn van een belangrijke clausule die de meeste makelaars in hun contracten opnemen: de intrekkingskosten. Deze kosten komen aan de orde zodra je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit betekent dat als de woning al op de markt is gezet en je besluit dat je die toch niet wil verkopen, de makelaar je hiervoor kosten kan aanrekenen.

Intrekkingskosten zijn bedoeld om de tijd en moeite te compenseren die de makelaar in de marketing van jouw woning heeft gestopt. Denk hierbij aan het creëren van advertenties, het regelen van bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen. Het is dus van belang om goed te overwegen of je jouw huis echt wil verkopen, voordat je een makelaarscontract tekent.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Maastricht met een vast tarief

Er zijn diverse makelaars in Maastricht die met een vast tarief werken. Hierdoor weet je van tevoren exact welke kosten je kunt verwachten, wat meer zekerheid biedt. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Maastricht hanteren is € 3.250 (update: juli 2024).

Een nadeel van werken met een vast tarief, is dat het je mogelijk meer kan kosten dan bij een courtage. Stel je voor, je hebt een appartement dat je wilt verkopen voor 200.000 euro. Bij een makelaar die op courtagebasis werkt, betaal je een percentage van de verkoopprijs. Met een vast tarief kunnen de kosten hoger uitvallen.

Tip: Vergelijk altijd verschillende makelaars, hun tarieven en werkwijzen voordat je een keuze maakt. Een vast tarief kan in sommige situaties voordeliger zijn, maar bij een hogere verkoopprijs kan een makelaar op courtagebasis gunstiger uitpakken. Weeg dus zowel je budget als verwachte verkoopprijs mee in je afweging.

4 feitjes over makelaars in Maastricht

 • Huizen in Maastricht verkopen gemiddeld 40% sneller wanneer er een makelaar aan te pas komt. Dit wijst op de waarde van professionele begeleiding bij het verkoopproces.
 • De waardebepaling van een woning kan bij verschillende makelaars in Maastricht sterk uiteenlopen. In sommige gevallen kan het verschil oplopen tot wel €31.000. Voordat je een beslissing neemt, is het daarom raadzaam om een waardebepaling aan te vragen bij verschillende makelaars.
 • De meeste makelaars in Maastricht hanteren een courtagesysteem, iets wat de meerderheid van de woningverkopers prefereert. Ze betalen graag naar prestatie, omdat ze op die manier het gevoel hebben dat de makelaar zich extra inzet voor de verkoop.
 • Voordat een definitieve keuze voor een makelaar wordt gemaakt, nodigen de meeste woningverkopers in Maastricht gemiddeld 3 makelaars uit voor een gesprek bij hen thuis. Het gebruik maken van een handige tool zoals het vergelijkingsformulier kan hierbij nuttig zijn.

Wat levert de beste makelaar in Maastricht op?

Het selecteren van de beste makelaar in Maastricht betreft meer dan alleen kijken naar de kosten. Een topprestatie door een makelaar resulteert namelijk in meer winst bij de verkoop van je huis, vergeleken met wat je mogelijk bespaart met een goedkopere makelaar.

Maar hoe onderscheid je de beste makelaars in Maastricht van de rest? Let op de volgende aspecten:

 • Conclusies getrokken uit onze onafhankelijke data tonen aan dat de beste makelaars in Maastricht huizen verkopen voor een gemiddeld bedrag dat hoger is dan de verwachte verkoopprijs. Hoeveel meer precies? Dit kan oplopen tot € 12.746.
 • Uit ons uitgebreid onderzoek blijkt ook dat de snelste makelaars in Maastricht huizen gemiddeld sneller verkopen dan andere makelaars, soms wel met 18 dagen verschil. Dit betekent dat je huis niet alleen voor een goede prijs wordt verkocht, maar ook sneller van de markt is.

De beste makelaar in Maastricht vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Misschien is het wel deskundigheid, lokale kennis of juist een persoonlijke aanpak. Makelaars kunnen ook sterk verschillen in hun verkoopstrategieën, tarieven en ingeschatte waarde van jouw woning.

Bedenk dat jouw makelaarkeuze invloedrijke gevolgen kan hebben voor het uiteindelijke verkoopresultaat. Met onze handige vergelijking vind je makkelijk de beste match voor jouw woning, situatie en specifieke wensen, in Maastricht of elders.

Waar moet je op letten bij makelaars in Maastricht?

Bij het selecteren van een deskundige makelaar in Maastricht voor jouw woningverkoop, zijn er verschillende aandachtspunten die je niet mag overslaan:

Ervaring in Maastricht

Kies altijd voor een makelaar die bekend is met de lokale markt in Maastricht. Deze kennis kan namelijk voordelig uitpakken bij de waardebepaling van je huis en de verkoopstrategie.

Verkoopstrategie

Vraag ook naar de verkoopstrategie van de potentiële makelaar. Deze moet afgestemd zijn op jouw specifieke tijdsframe en verwachtingen qua prijs.

Vergoedingen

De tarieven kunnen sterk verschillen tussen makelaars. Het is belangrijk om vooraf een duidelijk beeld te hebben van alle kosten. Vergelijk de tarieven via huisverkopen.nl.

Communicatiestijl

De communicatiestijl van de makelaar moet passen bij die van jou. Afstemming en duidelijkheid hierover is essentieel voor een soepel lopend verkoopproces.

Onderhandelingsvaardigheden

Last but not least, goede onderhandelingsvaardigheden zijn essentieel. Zorg er dus voor dat jouw makelaar stevig in zijn schoenen staat en jouw belangen optimaal kan behartigen.

.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars, ofwel NVM, is de grootste brancheorganisatie voor makelaars in Nederland. De NVM hanteert hoge eisen aan haar leden rondom deskundigheid, betrouwbaarheid en professionaliteit. Naast de NVM bestaan ook de VBO en VastgoedPRO als brancheorganisaties.

Een NVM-makelaar in Maastricht biedt je een schat aan lokale marktkennis. Woonwensen kunnen naadloos worden afgestemd op het huizenaanbod in deze karakteristieke stad. Door het uitgebreide netwerk kunnen NVM-makelaars je bijstaan in de succesvolle verkoop of aankoop van een woning.

Wat doet een makelaar in Maastricht?

Een makelaar in Maastricht werkt als een intermediair tussen jou en potentiële kopers bij de verkoop van je huis. Ze hebben de expertise en kennis van de lokale vastgoedmarkt, essentieel voor de bepaling van de juiste vraagprijs.

Dankzij hun uitgebreide netwerk, kunnen ze je huis onder de aandacht brengen van een grote groep geïnteresseerden. Ze zijn eveneens bevoegd om de verkooppapieren op te stellen en te ondertekenen.

 • Onderzoek doen naar de vastgoedmarkt in Maastricht
 • Adviseren over de juiste vraagprijs van je huis
 • Je huis presenteren aan geïnteresseerden
 • Organiseren van bezichtigingen
 • Afhandelen van de verkooptransactie
Een full-service makelaar biedt al deze diensten en meer. Ze kunnen bijvoorbeeld ook adviseren over het optimale moment om je huis op de markt te brengen, of zelfs over investeringsmogelijkheden in de lokale vastgoedmarkt. Zij worden beschouwd als experts op het gebied van vastgoed en gebruiken deze expertise om jou te helpen het beste resultaat te behalen bij de verkoop van je huis.

Waarom een makelaar in Maastricht inschakelen?

Bij de verkoop van je huis in Maastricht wil je natuurlijk dat alles soepel verloopt. Een goede makelaar speelt hierin een belangrijke rol. Maar wat doet een goede makelaar beter dan de gemiddelde makelaar? Dat hangt af van verschillende factoren.

Prijsbepaling

Een uitstekende makelaar heeft een sterke vaardigheid in prijsbepaling. Ze begrijpen de lokale vastgoedmarkt van Maastricht volledig en hebben verstand van vergelijkbare woningen die recentelijk in de omgeving verkocht zijn. Dit stelt hen in staat om een realistische en haalbare vraagprijs voor je huis te bepalen.

Presentatie van je woning

Wat verder een groot verschil maakt, is hoe je woning wordt gepresenteerd. Een goede makelaar besteedt veel aandacht aan de fotografie en indien nodig ook aan huisstyling. Ze weten hoe ze jouw huis het beste in de markt kunnen zetten om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn voor potentiële kopers.

Onderhandelen en contracten

Een goede makelaar is ook een vaardige onderhandelaar. Ze kennen de markt, maar weten vooral wat jouw huis waard is en zullen er alles aan doen om de beste prijs voor jou te krijgen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat alle contracten correct worden opgesteld en afgehandeld.

Nazorg

Tot slot, een betere makelaar blinkt uit in nazorg. Ze zijn niet alleen beschikbaar tijdens de verkoop, maar ook daarna, om eventuele vragen of problemen op te lossen. Dit betekent dat je er niet alleen voor staat na de verkoop van je huis.

Informatie over Maastricht

In het zuiden van ons land vind je de bruisende stad Maastricht. De Romeinse historie komt hier tot leven in de oude bouwwerken en straten vol charme.

Vandaag is Maastricht een aantrekkelijke stad met een rijke cultuur. De vele festiviteiten, galerijen, musea, theaters, en tentoonstellingen bieden een breed scala aan activiteiten voor iedereen.

Naast cultuur en historie heeft Maastricht ook een levendige economie. Het heeft bedrijven in meerdere sectoren, waaronder gezondheidszorg, technologie, en creatieve industrieën.

Weetje: De huizenprijzen in Maastricht hebben de afgelopen tijd een stijgende trend laten zien. Het gemiddelde bedrag voor een huis in Maastricht is nu € 416.472 (update: juli 2024). Voor meer informatie over de woningmarktcijfers in Maastricht kun je onze specifieke pagina bezoeken.

Makelaars in Maastricht vergelijken

Bij Huis Verkopen vinden wij dat het kiezen van een makelaar transparant en inzichtelijk moet zijn. Daarom bieden we op onze site de mogelijkheid om Maastrichtse makelaars te vergelijken op basis van harde cijfers en feiten.

 • Vergelijking op verkoopopbrengst
 • Overzicht van de verkoopsnelheid
 • Inzicht in de makelaarskosten
 • Beoordeling van de dienstverlening

Dit inzicht levert jou als verkoper direct voordeel op. Het helpt je bijvoorbeeld te bepalen welke makelaar waarschijnlijk de maximale prijs voor jouw huis kan krijgen, of welke makelaar jouw woning het snelst kan verkopen. Maar het houdt niet op bij het vergelijken alleen. Na het maken van jouw keuze, koppelen we je snel en simpel aan de geselecteerde makelaar, echter wel 100% objectief en onafhankelijk. Zo wordt het verkopen van je huis een stuk gemakkelijker en weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Vergelijk makelaars in Maastricht Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Maastricht

De gemiddelde kosten bij verkoop variëren in Maastricht. Het is belangrijk deze verschillende kostenposten van makelaars zoals de opstartkosten en courtage goed in beeld te hebben. Op Huis Verkopen kun je eenvoudig tarieven opvragen van makelaars bij jou in de buurt.

Het vinden van een geschikte makelaar is een belangrijke stap. Kijk naar ervaringen van anderen, tarieven en match met jouw wensen. Op onze website kun je eenvoudig makelaars vergelijken.

De verkoopsnelheid kan variëren en is afhankelijk van veel factoren. In Maastricht is de gemiddelde verkoopsnelheid naar schatting 51 dagen.

Een waardebepaling door een lokale makelaar biedt inzicht in de mogelijke verkoopsom. Overweeg verschillende offertes om een breed beeld te krijgen. Je kunt een waardebepaling door een makelaar aanvragen via ons platform.

Naast de makelaarskosten kunnen er extra kosten zijn. Denk aan kosten voor een fotograaf of stylist, advertentiekosten of kosten bij intrekken van de opdracht. Het is altijd verstandig om hierover duidelijke afspraken te maken met je makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen