Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Valkenburg

Als je overweegt je woning in Valkenburg te verkopen, is een betrouwbare makelaar onmisbaar. Makelaars schatten de waarde van jouw woning uiteenlopend in, daarom is het essentieel dat je verscheidene verkoopmakelaars met elkaar vergelijkt. Zo vind je de makelaar die jouw belangen het beste behartigt.

Over makelaars in Valkenburg

Als je op het punt staat om je huis in Valkenburg te verkopen, zijn er enkele zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar. Een van de belangrijkste is de kennis van de lokale markt. Een makelaar die bekend is met de huizenmarkt in Valkenburg kan je waardevolle inzichten geven en kan je huis mogelijk tegen een hogere prijs verkopen. Daarnaast moet je rekening houden met de verkoopstrategie van de makelaar, de communicatie en de courtage die wordt gevraagd.

Als potentiële woningverkoper zullen er waarschijnlijk een paar dingen zijn waar je nieuwsgierig naar bent. Zoals welke makelaar de snelste doorlooptijd heeft voor een verkoop, of welke makelaar consequent de hoogste verkoopprijzen behaalt. Ook vraag je je misschien af welke makelaar de beste klantenservice biedt. Dit zijn allemaal factoren om in overweging te nemen en het vergelijken van verschillende makelaars kan hierbij erg nuttig zijn. Op deze pagina kun je makelaars vinden die op basis van jouw specifieke woning en wensen goed presteren in Valkenburg.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.386
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.562
Besparing (gem.)
€ 1.626

Actueel

 • Wanneer je overweegt om jouw woning in Valkenburg te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Valkenburg op dit moment 1,08% is. Deze informatie is bijgewerkt tot de huidige periode, juli 2024.
 • Houd rekening met de huidige woningmarkt in Valkenburg. De gemiddelde verkoopprijs per m2 is op dit moment € 4.691. Voor gedetailleerdere informatie over de huizenprijzen in Valkenburg kun je deze link volgen.

Uitgelichte makelaars in Valkenburg

In Valkenburg zijn diverse makelaars actief die zich specifiek richten op het verkopen van woningen, de keuze is dus ruim. Vervolgens zullen we hieronder een selectie presenteren van verschillende verkoopmakelaars in Valkenburg. Het is zeker aan te raden een vergelijking te maken tussen deze makelaars, omdat dit duidelijk maakt wat de variaties zijn in hun aanpak, tarieven en specifieke expertise.

Pröpper Makelaardij

Pröpper Makelaardij is een gekwalificeerd NVM-lid, wat betrouwbaarheid garandeert. De diensten variëren van verkoop tot verhuur en taxaties, ondersteund door erkende certificaten zoals NWWI en NRVT. Dus, of je nu je huis wilt verkopen of een woning wilt huren, Pröpper Makelaardij maakt het proces gestroomlijnd en eenvoudig. Kies voor ervaring en expertise bij alle soorten vastgoedtransacties.

Valk Vastgoed BV

Bij Valk Vastgoed, gevestigd in Valkenburg, ben je aan het juiste adres voor hulp bij verkoop en aankoop van vastgoed. Dit compacte team van drie professionals zet zich in om je persoonlijke en betrokken dienstverlening te bieden. Ondanks het ontbreken van een branchevereniging, staan ze garant voor deskundig advies en begeleiding. Kies voor Valk Vastgoed voor een soepele vastgoedtransactie.

Let op: Ondanks het overzicht van de makelaars die je net hebt gezien, zijn er nog meer verkoopmakelaars actief in Valkenburg. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie staat mogelijk niet in deze lijst. Daarom nemen we bij Huis Verkopen alle makelaars in Valkenburg mee in onze vergelijking. Zo helpen we je de makelaar te vinden die het beste bij jouw woning en voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Valkenburg Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Valkenburg?

Een verkoopmakelaar in Valkenburg rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 591.278 in Valkenburg komt dit neer op € 6.386 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De meeste makelaars werken op basis van een courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs. Echter, er zijn ook makelaars die met een vaste prijs werken. Dit betekent dat je vooraf een afgesproken bedrag betaalt, ongeacht de verkoopprijs van je woning.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Valkenburg 0,55% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.626 door eerst tarieven op te vragen. Door de kosten van makelaars te vergelijken, bereid je je optimaal voor op de verkoop van je woning.

Kosten van makelaars in Valkenburg

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.400
€ 6.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Valkenburg

Het is een feit dat de meerderheid van de makelaars in Valkenburg opstartkosten in rekening brengt. Maar wat houden deze kosten eigenlijk in? Opstartkosten zijn de bedragen die je van tevoren betaalt aan de makelaar voor het op de markt brengen van jouw woning. Dit omvat zaken zoals het maken van foto's, het plaatsen van advertenties en het opmaken van een verkoopbrochure voor jouw woning. Daar bovenop zijn er kosten voor administratie en voor het plaatsen van jouw woning op online platformen.

De gemiddelde opstartkosten variëren, maar in Valkenburg liggen deze doorgaans rond de € 515. Het is handig om je bewust te zijn van deze kosten, om onverwachte verrassingen te voorkomen. Maar de exacte kosten kunnen variëren van makelaar tot makelaar. Het is dus wijs om dit van tevoren even te checken. Om een helder beeld te krijgen van wat verschillende makelaars in rekening brengen, kun je gemakkelijk en vrijblijvend de tarieven opvragen. Zo ga je goed voorbereid het verkoopproces in.

Intrekkingskosten van makelaars in Valkenburg

Voordat je jouw huis in Valkenburg te koop zet bij een makelaar, is het goed om te weten dat intrekkingskosten een rol kunnen spelen. Deze kosten kunnen in rekening worden gebracht als je besluit om de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het komt voor dat verkopers van gedachten veranderen, zeker in een roerige woningmarkt. Misschien besluit je om toch niet te verhuizen of krijg je spijt van de verkoopplannen. Maar let op: de makelaar kan in zulke gevallen intrekkingskosten in rekening brengen.

De precieze hoogte van deze kosten verschilt per makelaar, maar het gemiddelde bedrag ligt in Valkenburg op € 500. Deze kosten maken deel uit van de voorwaarden waar je mee akkoord gaat bij het in dienst nemen van een makelaar. Het is daarom belangrijk dat je goed op de hoogte bent van deze mogelijke kostenpost. Doordat je hiervan op de hoogte bent, kun je bewustere keuzes maken en kom je minder snel voor verrassingen te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Valkenburg met een vast tarief

In Valkenburg zijn er meer dan genoeg makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren precies weet wat je moet betalen. Geen verrassingen achteraf en dat geeft zekerheid. Gemiddeld hanteren deze makelaars in Valkenburg een tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Een vast tarief is echter niet altijd voordelig. Stel, je bent een woningverkoper met een huis dat op een wenselijke locatie ligt en in perfecte staat verkeert. Het huis kan snel verkocht worden voor een goede prijs. Het vaste tarief dat je hebt afgesproken met de makelaar overschrijdt dan misschien het bedrag dat je had betaald als je voor een courtage (een percentage van de verkoopprijs) was gegaan.

Tip: Overweeg zorgvuldig of een vast tarief of een courtage gunstiger voor je is. Soms kan het lonen om bij makelaars offertes op te vragen voor zowel een vast tarief als een courtage. Zo kun je inschatten welke optie financieel de beste keuze is voor het verkopen van jouw woning in Valkenburg.

4 feitjes over makelaars in Valkenburg

 • Een flink percentage van 92% van de verkopers in Valkenburg geeft aan een traditionele makelaar te verkiezen boven een online makelaar, een professional die jouw hele verkoopproces beheerst en niet alleen de online plaatsing.
 • Het is interessant om te ontdekken dat woningen in Valkenburg met behulp van een makelaar 68% sneller worden verkocht dan zonder makelaar, waarbij verkopers het gemak van professionele begeleiding aanhalen.
 • Er is een erkend feit dat huizen in Valkenburg 14% winstgevender worden verkocht als een makelaar bij de transactie betrokken is, vergeleken met individuele verkoop zonder professioneel advies.
 • Bij het vergelijken van makelaars geeft de meerderheid van de woningverkopers in Valkenburg aan een voorkeur te hebben voor een makelaar met een bewezen records van prestaties; meer informatie over de vergelijking van makelaars vind je hier: makelaars vergelijken.

Wat levert de beste makelaar in Valkenburg op?

Er zijn veel makelaars actief in Valkenburg, maar zij leveren niet allemaal dezelfde prestaties. De expertise en verkoopstrategie van een makelaar kunnen sterk variëren. De keuze voor de juiste makelaar heeft dan ook invloed op hoe soepel je verkoopproces verloopt. Bijvoorbeeld, het verschil tussen een huis dat binnen een paar dagen wordt verkocht of een huis dat maanden op de markt blijft staan.

Laten we eens kijken naar twee manieren waarop de kwaliteit van makelaars in Valkenburg kan worden beoordeeld:

 • Uit onze database blijkt dat de meest efficiënte makelaars in Valkenburg een woning gemiddeld 15 dagen sneller kunnen verkopen dan minder efficiënte makelaars. Deze 15 dagen kunnen een wereld van verschil maken in een snel veranderende onroerend goed markt. Het is duidelijk dat makelaars die een doordachte verkoopstrategie hanteren, huizen het snelst van de markt halen.
 • Onze statistieken laten ook zien dat de beste makelaars in Valkenburg huizen gemiddeld verkopen voor een hoger bedrag dan andere makelaars. Dit bedrag ligt gemiddeld rond de € 14.677 euro hoger. Dit bewijst dat het kiezen van een kwalitatieve makelaar absoluut de moeite waard is, aangezien zij zichzelf meer dan terugverdienen met wat ze opleveren.

De beste makelaar in Valkenburg vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Makelaars kunnen variëren in hun aanpak, tarieven en specialisatie in bepaalde woningen. Het vergelijken van makelaars kan nuttig zijn, vooral in een plaats als Valkenburg.

De keuze van je makelaar kan een significante invloed hebben op het resultaat van de woningverkoop. Onze vergelijkingsdienst helpt bij het vinden van de meest geschikte en bovengemiddeld presterende makelaar, specifiek op maat gemaakt voor jouw situatie en wensen in Valkenburg.

Waar moet je op letten bij makelaars in Valkenburg?

Wanneer je jouw huis in Valkenburg wilt verkopen, is het kiezen van de juiste makelaar van groot belang. Hieronder volgen vijf zaken om rekening mee te houden bij deze keuze:

Ervarenheid in Valkenburg

De makelaar moet goed bekend zijn met de huizenmarkt in Valkenburg. Iedere plaats heeft zijn eigen bijzonderheden, dus kennis van deze lokale markt is essentieel.

Onderhandelingsvaardigheden

De onderhandelingsvaardigheden van de makelaar kunnen het verschil maken in jouw verkoopprijs. Vraag naar succescasussen om een beeld van deze vaardigheden te krijgen.

Communicatiestijl

Het is belangrijk dat de communicatiestijl van de makelaar aansluit op je verwachtingen. Wil je wel of niet regelmatig op de hoogte worden gehouden van de voortgang?

Marketingstrategie

Een solide marketingstrategie is essentieel voor de verkoop van je huis. Bespreek met de makelaar hoe jullie de woning in de markt gaan zetten en wat de bijbehorende kosten zijn.

Prijs-kwaliteitverhouding

Overweeg ook de prijs-kwaliteitverhouding. Een goedkope makelaar is niet per se de beste keuze. Ga na of de gevraagde courtage in verhouding staat tot de geboden dienstverlening.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Bij het verkopen van een woning in Valkenburg komt veel kijken. Het is dan een goede keuze om hulp in te schakelen van een makelaar. Deze kan je ondersteunen gedurende het gehele proces. Hoewel je de keuze hebt tussen verschillende NVM-makelaars, komen ook VBO en VastgoedPRO in aanmerking.

De inzet van een makelaar biedt vele voordelen. Ze verzorgen de presentatie van jouw woning, regelen de bezichtigingen en onderhandelen over de prijs. Het loopt uiteen van het maken van prachtige woningfoto's tot het verzorgen van de juridische afronding. Als verkoper kun je hierdoor met peace-of-mind aan de woningverkoop beginnen.

Weetje: Zelfs tussen NVM-makelaars zijn er verschillen in de kwaliteit van hun diensten en de prijs die ze vragen. Daarom kan het zeer nuttig zijn om makelaars te vergelijken om te zorgen dat je de juiste keuze maakt bij de verkoop van je huis.

Wat doet een makelaar in Valkenburg?

Een makelaar in Valkenburg kan een essentiële rol spelen in het proces van het verkopen van je huis. Ze bieden vakkundige ondersteuning en deskundig advies om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

In de snel veranderende woningmarkt, biedt een makelaar in Valkenburg je een geruststellend ankerpunt. Belangrijk is dat ze de lokale markt als geen ander kennen en zo een realistische verkoopprijs kunnen bepalen.

 • Waardering van je woning
 • Creëren van een verkoopstrategie
 • Verzorgen van bezichtigingen
 • Onderhandelingen met potentiële kopers
 • Afronden van de juridische kant van de verkoop

Waarom een makelaar in Valkenburg inschakelen?

Als je de verkoop van jouw woning in Valkenburg aan een makelaar toevertrouwt, dan krijg je te maken met een proces dat volledig is gericht op het realiseren van een succesvolle verkoop. De woningmarkt is competitief en daarom is professionele begeleiding van een ervaren expert geen overbodige luxe. Dankzij een doordachte strategie en uitgebreide kennis van de lokale marktsituatie kan een verkoop sneller verlopen dan wanneer je hetzelf alleen zou proberen.

Opstellen verkoopstrategie

In de eerste fase wordt er een verkoopstrategie opgesteld. Dit is een plan waarin de stappen staan om jouw woning aantrekkelijk te presenteren aan potentiële kopers. Dit bevat ook het bepalen van de vraagprijs, gebaseerd op een marktconforme waardebepaling van je woning.

Marketing en bezichtigingen

Vervolgens zorgt de makelaar voor de nodige marketinguitingen om jouw woning onder de aandacht te brengen en organiseert deze de bezichtigingen. Het is het doel om zoveel mogelijk geïnteresseerden te trekken, zodat er meerdere biedingen volgen.

Onderhandelingsfase

Tijdens de onderhandelingsfase vertegenwoordigt de makelaar je belangen. Hij zorgt ervoor dat de verkoopprijs en de voorwaarden van verkoop gunstig voor je zijn. Dit is een complex proces waar ervaring en inzicht echt het verschil kunnen maken.

Afronding en overdracht

Na akkoord op een bieding, volgt de afronding. De makelaar helpt je met het opstellen van de verkoopovereenkomst, het controleren van de notariële akte en het regelen van de overdracht bij de notaris; allemaal belangrijke stappen op weg naar een zorgeloze verkoop van je woning in Valkenburg.

Makelaars in Valkenburg vergelijken

Bij Huis Verkopen vergelijken we makelaars in Valkenburg op basis van statistische prestaties en jouw persoonlijke wensen. De vergelijking is eenvoudig, gratis en vrijblijvend. Zo vind je de makelaar die het beste bij je past.

 • Maximaliseer winst door verkoop.
 • Snellere verkoopproces.
 • Laagste makelaarskosten.
 • Kosteloze, gepersonaliseerde offertes.

Invullen van je adres en voorkeuren resulteert in een match met de best passende makelaars in Valkenburg. Zij zullen je informeren over precies hetgeen wat jij wilt weten, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken en van alle voordelen profiteert die Huis Verkopen biedt.

Vergelijk makelaars in Valkenburg Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Valkenburg

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Valkenburg zijn € 515. Dit zijn kosten die meestal in rekening worden gebracht voor promotiemateriaal van je woning.

Het is verstandig om makelaars te vergelijken. Kijk naar hun tarieven, de service die ze bieden, hun verkoopgeschiedenis en hun kennis van de markt in Valkenburg.

De gemiddelde intrekkingskosten van een makelaar in Valkenburg zijn € 500. Deze kosten worden in rekening gebracht als je jouw woning uit de verkoop haalt.

Een makelaar kan je helpen met het bepalen van een passende vraagprijs. Overweeg om een waardebepaling aan te vragen bij een makelaar om een goed prijsvoorstel te krijgen.

Voor de verkoop van een huis in Valkenburg liggen de gemiddelde makelaarskosten rond € 6.386. Dit bevat vaak kosten voor promotiemateriaal, begeleiding bij bezichtigingen en onderhandelingen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen