Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Valkenburg

Als je overweegt je huis in Valkenburg te verkopen, is een gedegen kennis van de lokale vastgoedmarkt onmisbaar. Inzicht in de huidige woningprijzen, vraagprijzen en transactiecijfers stelt je in staat om in deze concurrerende markt succesvol te zijn. Ontdek de meest recente vastgoedstatistieken, daterend van juni 2024, om een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Valkenburg

De gemiddelde verkoopprijs in Valkenburg is in de laatste 3 maanden € 552.417 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 757.541 euro. Dit beeld van de verkoop- en vraagprijzen in Valkenburg reflecteert de huidige stand van de lokale woningmarkt. In de onderstaande grafiek kun je de exacte prijsontwikkelingen gedurende de laatste 3 maanden bekijken:

Huizenprijzen in Valkenburg

Afgelopen 3 maanden

€ -43.000
€ 382.000
€ 808.000

Bij het bepalen van de waarde van een woning in Valkenburg speelt de prijs per vierkante meter een essentiële rol. Het biedt namelijk een genuanceerder beeld dan de totale verkoopprijs alleen. Als voorbeeld: de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Valkenburg is € 4.759. Om een goed beeld te krijgen van de evolutie van deze prijs opende je de onderstaande grafiek, waar je de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 over de afgelopen 3 maanden vindt:

Huizenprijzen in Valkenburg per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 4.300
€ 5.400

Prijsontwikkeling Valkenburg laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Valkenburg een aanzienlijke beweging doorgemaakt, waarbij de specifieke richting en de mate van verandering objectief blijven. De gemiddelde verkoopprijs die vorige maand werd opgetekend, bedroeg € 552.417. Zie hieronder de volledige prijsontwikkeling van de woningverkoop gedurende het laatste jaar:

Wat is mijn woning in Valkenburg waard?

De woningwaarde in Valkenburg fluctueert continu. Dit komt doordat de markt doorlopend in beweging is en op deze manier de prijzen van de huizen stuwt of trekt. Het reilen en zeilen van het economisch klimaat, de balans tussen vraag en aanbod en diverse lokale factoren spelen hierbij een grote rol.

Het is voor jou als huiseigenaar verstandig om zicht te hebben op de waarde van je woning. Dit helpt bij het opstellen van een verkoopstrategie of wanneer je overweegt om een nieuwe hypotheek aan te vragen. Het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar is een optimale oplossing voor het verkrijgen van deze helderheid.

Deze gratis waardebepaling vindt normaliter aan huis plaats. Dit is praktisch, omdat de makelaar de specifieke kenmerken van jouw woning en de staat hiervan direct kan beoordelen. Daarbij hoeft het verplaatsen van de makelaar voor jou geen grote hindernis te vormen, aangezien dit onderdeel uitmaakt van zijn werkdag.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De vastgoedmarkt laat een gevarieerd beeld zien, met woningprijzen die sterk variëren tussen verschillende regio's. Dit is ook het geval in de omgeving van Valkenburg, waar de marktwaarde van huizen anders kan zijn dan in Valkenburg zelf.

Voor een realistisch inzicht in de huidige marktsituatie is het belangrijk om verder te kijken dan Valkenburg alleen. Daarom presenteren we hier twee grafieken die de gemiddelde verkoopprijzen zowel in Valkenburg als in omliggende plaatsen tonen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Valkenburg

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat alle makelaars in Valkenburg anders presteren. Door de statistieken van de woningmarkt in Valkenburg en de prestaties van lokale makelaars bij te houden, krijgen we een schat aan informatie. Dit heeft tot resultaat dat we jou kunnen helpen om de makelaar te vinden die het best bij jouw wensen past door de prestaties van makelaars met elkaar te vergelijken.

Het vinden van de geschikte makelaar kan echt een verschil maken bij de verkoop van je woning. Het kan immers leiden tot snellere verkoop, een hogere prijs en een minder stressvol proces. Met de informatie die wij bieden, willen we je ondersteunen in het proces om deze makelaar te vinden die bijdraagt aan een succesvolle verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Valkenburg Of lees meer over makelaars in Valkenburg

Gemiddelde tarieven van makelaars in Valkenburg

Het verkopen van je huis in Valkenburg kan spannend zijn en courtagekosten kunnen een aanzienlijk deel uitmaken van de kosten. Wist je dat het gemiddelde tarief van makelaars daar 1,08% van de verkoopprijs van jouw huis is? Het is verstandig om meerdere offertes van verschillende makelaars op te vragen om een goede vergelijking te kunnen maken.

Maar let op, een makelaar rekent niet alleen courtage. Er zijn ook andere kosten bij de verkoop van je huis waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om goed te kijken naar wat er allemaal inbegrepen is in het tarief en welke kosten er eventueel nog bijkomen. Neem de tijd om deze kostenposten goed te onderzoeken. Het stelt je in staat om een weloverwogen keuze te maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Valkenburg

In Valkenburg bevinden zich een aanzienlijk aantal koopwoningen, te weten 1733. Mensen kopen deze woningen met diverse doeleinden, zoals voor eigen bewoning of om te verhuren. Echter, niet alle koopwoningen zijn altijd beschikbaar voor aankoop of huur, aangezien slechts een gering deel van het totaal daadwerkelijk in deze circuits te vinden is.

Aantal verkochte woningen in Valkenburg

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Valkenburg een flink aantal woningen in de verkoop geplaatst en verkocht. In totaal zijn er 35 transacties gerealiseerd. Dit is de optelsom van alle huizen die van eigenaar zijn gewisseld. Deze informatie zal nader toegelicht worden in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Valkenburg te verkopen?

Het verkopen van je huis in Valkenburg is een proces waarbij je met veel factoren rekening moet houden. Je moet bijvoorbeeld een verkoopprijs bepalen die realistisch is, maar ook aantrekkelijk voor potentiele kopers. Daarnaast is het van belang dat je alle juridische documenten hebt, zoals een energielabel en een basisakte van het huis. Ook moet je bedenken of je een makelaar wilt inschakelen of dat je de verkoop zelf gaat regelen. Al deze beslissingen kunnen complex en tijdrovend zijn.

Gelukkig kan een goed stappenplan je enorm helpen bij het verkopen van jouw woning in Valkenburg. Dit geeft je een overzicht van wat je moet doen en in welke volgorde, wat het proces overzichtelijk en minder stressvol maakt. Bijvoorbeeld het selecteren van een betrouwbare makelaar en het regelen van een energielabel voor jouw huis. Bovendien is een stappenplan ook handig voor het regelen van praktische zaken, zoals het organiseren van een verhuizing.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op Huis Verkopen, dé online gids voor woningverkopers. Hier staan alle woningcijfers in Valkenburg voor je klaar, zorgvuldig samengesteld en doorlopend bijgewerkt. Weinig geeft zo goed inzicht in de huidige huizenmarkt als deze vastgoedcijfers. Wil je jouw woning verkopen, dan zijn ze een betrouwbaar startpunt én hulpmiddel om het perfecte verkoopmoment te vinden.

Handige tools voor woningverkoop

Zie jij door de bomen het bos niet meer bij de verkoop van je woning? Geen zorgen, Huis Verkopen helpt je om alles te regelen. Zo kun je hier makkelijk een waardebepaling aanvragen en makelaars vergelijken om zo de beste makelaar in Valkenburg te vinden. Wil je weten welke stappen je moet nemen voor de verkoop van jouw huis? Gebruik dan het handige stappenplan. Zo ben je altijd up-to-date en weet je zeker dat je niets vergeet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen