Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Berg en Terblijt

Ben je van plan je huis in Berg en Terblijt te verkopen? Het begrijpen van de huidige woningmarkt kan een groot verschil maken. Aangezien de woningmarkt per regio kan verschillen, bieden we je een gedetailleerd overzicht van de huizenmarkt in Berg en Terblijt tot en met juli 2024. Hierin zijn onder andere gegevens over woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties inbegrepen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Berg en Terblijt

De gemiddelde verkoopprijs in Berg en Terblijt is in de laatste 3 maanden € 378.928 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 366.000 euro. Dit geeft aan dat de woningmarkt in dit gebied redelijk in verhouding is tot de nationale woningmarkt. Hier volgt de recente prijsontwikkeling in dit pittoreske dorpje in Zuid-Limburg:

Huizenprijzen in Berg en Terblijt

Afgelopen 3 maanden

€ 219.000
€ 324.000
€ 429.000

Wanneer je de waarde van vastgoed in een gebied zoals Berg en Terblijt probeert te beoordelen, is het nuttig om de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter te overwegen. Deze indicator biedt een gestandaardiseerde maatstaf die helpt om woningen op diverse locaties en van verschillende groottes te vergelijken. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs in Berg en Terblijt € 3.402 euro per vierkante meter. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht van de laatste drie maanden:

Huizenprijzen in Berg en Terblijt per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.000
€ 3.500

Prijsontwikkeling Berg en Terblijt laatste 12 maanden

Het nauwgezet bijhouden van marktbewegingen is belangrijk als je je huis wilt verkopen. In Berg en Terblijt is het daarom zaak om de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen twaalf maanden in het oog te houden. Ter referentie: de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 378.928. Hier vind je de bijbehorende grafiek:

Wat is mijn woning in Berg en Terblijt waard?

De waarde van jouw woning in Berg en Terblijt ondergaat een continue verandering. Dit komt door elementen als marktfluctuaties, infrastructuurwijzigingen en veranderingen in de buurt. Door deze factoren blijft de waarde van jouw woning steeds in beweging, waardoor het bijna onmogelijk kan zijn om bij te blijven.

Om zekerheid te krijgen over de huidige waarde van jouw huis, kan een gratis waardebepaling een passende oplossing bieden. Duidelijkheid over jouw huiswaarde kan helpen in het maken van geïnformeerde beslissingen, of je nu overweegt om te verkopen, te verbouwen of simpelweg geïnteresseerd bent in de huidige waarde van je woning.

Een gratis waardebepaling vindt bij jou thuis plaats, wat het zowel comfortabel als eenvoudig maakt. Je hoeft immers jouw woning niet te verlaten en de waardevaststelling wordt uitgevoerd door een professional. Dit maakt het proces voor jou ongecompliceerd en gemakkelijk.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is belangrijk om je te realiseren dat woningmarktcijfers sterk kunnen variëren van plaats tot plaats. Zo kunnen de huizenprijzen in de omgeving van Berg en Terblijt aanzienlijk verschillen ten opzichte van het gemiddelde in dit specifieke regionale centrum. Om een uitgebreider perspectief te krijgen op de huidige woningmarkt, is een blik op het prijslandschap in omliggende gemeenten zeer verhelderend.

Verdere verduidelijking van deze variaties en de marktpositie van Berg en Terblijt vinden we in de grafieken hieronder. Deze bieden nuttige informatie, zowel voor potentiële kopers als verkopers, door een vergelijking te maken tussen de totale gemiddelde verkoopprijzen en de prijzen per vierkante meter. Laat deze gegevens je verder begeleiden:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Berg en Terblijt

Waarom een lokale makelaar uit Berg en Terblijt inschakelen voor de verkoop van je huis? Simpelweg omdat makelaars in Berg en Terblijt sterk variëren in hun aanpak, kennisniveau en kosten. Zo richten sommige makelaars zich op een snelle verkoop, terwijl andere makelaars zich focussen op het behalen van de hoogste verkoopprijs.

Realiseer je dat de keuze voor een goede makelaar cruciaal is. Zaken als onderhandelingsvaardigheden, lokale marktkennis en ervaring kunnen echt een verschil maken. Of een huis wel of niet snel verkocht wordt, hangt ook sterk af van de makelaar. Dus om het meeste uit jouw woningverkoop te halen, kun je het beste makelaars vergelijken, rekening houdend met zowel hun tarieven als hun beoordelingen van eerdere klanten.

Vergelijk makelaars in Berg en Terblijt Of lees meer over makelaars in Berg en Terblijt

Gemiddelde tarieven van makelaars in Berg en Terblijt

Het is goed om te benadrukken dat courtages een belangrijk onderdeel van de kosten zijn als je jouw huis wilt verkopen. In Berg en Terblijt liggen de gemiddelde makelaarscourtages rond de 1,13% van de uiteindelijke verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 378.928 betekent dit dat je ongeveer € 4.282 betaalt aan de makelaar.

Bij het verkopen van je woning is het verstandig om te letten op de kosten die verschillende makelaars in rekening brengen. Elke makelaar zal een courtage rekenen, maar de meeste makelaars rekenen ook opstartkosten om je woning in de verkoop te plaatsen. Een manier om makelaars te beoordelen en de juiste voor jou te kiezen, is door ze te vergelijken op hun tarieven, werkwijzen en strategies.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Berg en Terblijt

In Berg en Terblijt liggen in totaal 1387 koopwoningen. Toch komt slechts een klein deel hiervan daadwerkelijk op de markt, hetgeen leidt tot beperkte beschikbaarheid. Als potentiële woningverkoper betekent deze schaarste simpelweg dat jouw woning meer in de kijker staat, met meer geïnteresseerde kopers en mogelijk een betere verkoopprijs als resultaat.

Aantal verkochte woningen in Berg en Terblijt

In het afgelopen jaar is de woningmarkt in Berg en Terblijt actief geweest. Een interessante mix van aanmeldingen van huizen en het aantal daadwerkelijke transacties kenmerkt deze periode. Bekijk het aantal huizen dat 29 keer van eigenaar veranderde en het aantal huizen dat in de verkoop werd geplaatst in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Berg en Terblijt te verkopen?

Zodra je de beslissing hebt genomen om je woning in Berg en Terblijt te verkopen, dien je met verschillende factoren rekening te houden. Denk aan het verzamelen van benodigde documenten zoals de eigendomsakte en plattegronden. Daarnaast moet je ook energielabels regelen en mogelijk een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Daarbij is het belangrijk een realistische verkoopprijs te bepalen en een goede makelaar te kiezen die bekend is met de lokale woningmarkt.

Het kan een complex proces lijken, maar gelukkig kan een doordacht stappenplan veel hulp bieden. Een stappenplan helpt bijvoorbeeld bij het organiseren van het gehele verkoopproces en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Voor een overzichtelijk plan specifiek voor jouw situatie in Berg en Terblijt, kun je onze stappenplan raadplegen. Dit zal je begeleiden bij het regelen van alle aspecten rondom de verkoop van je woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is altijd een beetje hectisch in de wereld van de vastgoedmarkt, dat is zeker ook het geval voor Berg en Terblijt. Juist daarom houden we de woningmarktcijfers op deze pagina altijd op peil met de meest recente informatie. Deze cijfers kunnen je namelijk een heleboel inzicht geven in de huidige staat van de woningmarkt en je helpen om slimme keuzes te maken als je jouw huis wilt verkopen.

Voorbereiden op de woningverkoop met Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen leggen we je niet alleen cijfers voor, we zorgen er ook voor dat we je op allerlei manieren kunnen helpen als je van plan bent je huis te verkopen. Van het aanvragen van een gratis waardebepaling tot het vinden van de beste makelaar in Berg en Terblijt. Daarnaast bieden we nóg een leuke tool: de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo kun je uiteindelijk besparen op makelaarskosten en zorg je er ook voor dat je geen essentiële stappen mist in het verkoopproces van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen