Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Amersfoort

Als je overweegt jouw huis te verkopen in Amersfoort, is een goed inzicht in de huidige lokale woningmarkt heel nuttig. Deze pagina geeft je relevante statistieken en cijfers, zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, gerealiseerde verkoopprijzen en het aantal transacties tot en met juli 2024. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen over jouw verkoopstrategie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Amersfoort

De gemiddelde verkoopprijs in Amersfoort is in de laatste 3 maanden € 528.868 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 509.869 euro. Deze informatie biedt een uitstekend inzicht in de huidige vastgoedmarkt en kan waardevol zijn voor diegenen die overwegen hun huis te verkopen. Het besef van deze prijzen kan invloed hebben op je verkoopstrategie: de volgende grafiek geeft een duidelijker beeld:

Huizenprijzen in Amersfoort

Afgelopen 3 maanden

€ 349.000
€ 464.000
€ 579.000

Wanneer het gaat om de prijs van je woning, is het van belang om te kijken naar de waarde per vierkante meter in Amersfoort. Dit biedt je een indicatie van wat je kunt verwachten bij verkoop. Om een indicatie te krijgen, kun je het oppervlak van je eigen woning vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Echter, let op dat de vraagprijs en verkoopprijs per m2 kunnen verschillen. Bekijk de onderstaande grafiek voor een duidelijk beeld van de prijzen van de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Amersfoort per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.400
€ 4.900

Prijsontwikkeling Amersfoort laatste 12 maanden

Als je naar de huizenmarkt in Amersfoort kijkt, kunnen de prijsontwikkelingen veel onthullen over de bewegende trends in de markt. Ook al kunnen we hieruit geen specifieke trend afleiden, het geeft wel een idee van de marktrichting.

Afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs in Amersfoort € 528.868 euro. Deze veranderingen weerspiegelen de algemene fluctuaties die ook landelijk zichtbaar zijn. Laten we de bijbehorende grafiek eens bekijken:

Wat is mijn woning in Amersfoort waard?

Het besluit om je woning in Amersfoort te verkopen hangt vaak nauw samen met wat het op de huidige markt zou kunnen opleveren. Met de huidige krappe woningmarkt en hoge vraagprijzen, speelt de verkoopwaarde van je huis een significante rol in je overwegingen.

Overweeg je de verkoop van je woning? Een slimme stap is om een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar te overwegen. Dit geeft je niet alleen een betere inschatting van het verkooppotentieel van je woning, maar kan ook potentieel helpen bij onderhandelingen met potentiële kopers.

Het proces van een gratis waardebepaling door een makelaar is vrij eenvoudig en kan zeer informatief zijn. Het kan echter verstandig zijn om meerdere waardebepalingen aan te vragen, omdat verschillende makelaars de waarde van je huis mogelijk anders beoordelen. Je kunt bij het aanvragen van de waardebepaling aangeven dat je wilt dat meerdere makelaars de waarde van je woning vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De vastgoedmarkt is sterk gevarieerd. In veel steden, inclusief de regio rond Amersfoort, zie je dat woningmarktcijfers per plaats sterk kunnen verschillen. Dit zorgt ervoor dat in deze omgeving de huizenprijzen flink uiteen kunnen lopen:

Door niet alleen naar de prijzen in Amersfoort te kijken, maar ook naar die van omliggende gemeenten, krijg je een duidelijker beeld van de huidige situatie op de woningmarkt. De onderstaande grafieken laten zien hoe deze prijzen zich tot elkaar verhouden:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Amersfoort

Op een website als Huis Verkopen wordt er een uniek inzicht gegeven in de prestaties van verkoopmakelaars in Amersfoort. Door up-to-date statistieken bij te houden, zoals de snelheid van verkopen en de behaalde verkoopprijzen, biedt dit platform tools om makelaars te vergelijken. Hiermee krijg je waardevolle ondersteuning bij het maken van jouw keuze.

Het nauwkeurig kiezen van de geschikte makelaar kan voor jou een groot verschil maken. Door de expertise van verschillende makelaars nauwkeurig naast elkaar te leggen, zie je al snel interessante verschillen. Het loont dus om deze informatie mee te nemen in jouw besluit om de meest optimale match te vinden.

Vergelijk makelaars in Amersfoort Of lees meer over makelaars in Amersfoort

Gemiddelde tarieven van makelaars in Amersfoort

Als het gaat om courtages, realiseer je je misschien niet hoeveel impact deze kunnen hebben op de verkoop van jouw woning. In Amersfoort ligt het gemiddelde courtage van een makelaar op 1,09%. Dat betekent bij een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Amersfoort (€ 528.868) dat je ongeveer € 5.765 aan makelaarskosten kunt verwachten. De courtage is een percentage van de verkooprijs die je aan de makelaar betaalt nadat jouw huis is verkocht.

Wanneer je jouw woning wilt verkopen, is het echter handig om niet blindelings de eerste de beste makelaar te kiezen, maar de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Niet elke makelaar rekent dezelfde courtage en daarnaast kunnen ook andere kosten, zoals voor promotie en bezichtigingen, verschillen. Bij het verkopen van je huis is een goede voorbereiding dus van groot beland en daar helpt deze website bij. Om te helpen bij de keuze voor een makelaar kun je deze makelaars vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Amersfoort

In Amersfoort zijn er totaal 35978 koopwoningen, een aantal dat op het eerste gezicht groot lijkt, maar waarbij slechts een fractie hiervan constant te koop staat. Deze situatie van schaarste heeft zo zijn voordelen als je jouw huis wilt verkopen. Het betekent namelijk dat je minder concurrentie hebt, waardoor je potentieel een betere prijs voor je huis kunt krijgen en sneller kunt verkopen.

Aantal verkochte woningen in Amersfoort

In het afgelopen jaar zag Amersfoort de verkoop van vele woningen. De aanmeldingen, wat betekent dat woningen te koop werden gezet, namen toe. Maar interessanter is misschien wel het aantal transacties, de daadwerkelijk verkochte huizen. In totaal werden er 1430 woningen verkocht in Amersfoort in het afgelopen jaar:

Ben je van plan jouw huis in Amersfoort te verkopen?

Er komt heel wat kijken bij de verkoop van jouw huis in Amersfoort. Voordat je de "te koop" bord in de tuin zet, moet je al heel wat stappen hebben doorlopen. Denk aan het regelen van een energielabel, het kiezen van de juiste makelaar die jouw belangen optimaal behartigt, het bepalen van de juiste vraagprijs en eventueel het inschakelen van een verhuisbedrijf. Het zijn stuk voor stuk essentiële onderwerpen die behoren tot de voorbereidingen.

In de wirwar van te nemen stappen, is het handig om een helder overzicht te hebben. Daarom raden we je aan om het stappenplan te raadplegen dat speciaal is opgesteld voor de verkoop van jouw woning in Amersfoort. Dit stappenplan leidt je moeiteloos door alle belangrijke aspecten van het verkoopproces, waardoor je niets over het hoofd ziet en je je volledig kunt focussen op een succesvolle verkoop van jouw woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt, en in het bijzonder in Amersfoort, is vol continuïteit en verandering. Het is van groot belang deze constante flow te volgen; daarvoor bieden wij regelmatig geactualiseerde statistieken op onze site. Marktcijfers van Amersfoort spelen een cruciale rol in jouw besluitvorming, of je nou een koper of verkoper bent, door je een helder beeld te geven van de huidige marktomstandigheden.

Voordelen van HuisVerkopen.nl voor de woningverkoop

HuisVerkopen.nl is meer dan alleen een bron van statistieken. Het is jouw one-stop-shop voor alle aspecten van de woningverkoop. Van het verkrijgen van inzicht in de kosten van het verkopen van je huis, tot het vergelijken van makelaars of het opvragen van tarieven. Je kunt er zelfs een gratis waardebepaling van jouw huis aanvragen bij een ervaren lokale makelaar. Daarnaast is het mogelijk om te checken of jouw woning een geldig energielabel heeft en zo niet, meteen een energielabel aan te vragen. Kortom, HuisVerkopen.nl biedt je alle hulpmiddelen en kennis die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over de verkoop van jouw woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen