Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Leusden

Als je overweegt om je huis in Leusden te verkopen, wil je je waarschijnlijk bewust zijn van de nieuwste woningmarkttrends. De huizenmarkt in Leusden heeft zich in juli 2024 bepaald niet stil gehouden. Hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van actuele woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Leusden:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Leusden

De gemiddelde verkoopprijs in Leusden is in de laatste 3 maanden € 541.052 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 546.773 euro. Dit zorgt voor een zichtbaar verschil tussen de verwachte opbrengst en de werkelijke verkoopwaarde. Dit geeft je een indicatie van de huidige marktcondities. Kijk voor meer inzicht op de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Leusden

Afgelopen 3 maanden

€ 411.000
€ 504.000
€ 597.000

We presenteren je graag de laatste gegevens over de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Leusden, gedurende de afgelopen drie maanden. Door deze informatie krijg je een goed beeld van de huidige stand van de markt. Bekijk hieronder de ontwikkeling van deze prijzen:

Huizenprijzen in Leusden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.200
€ 4.800

Prijsontwikkeling Leusden laatste 12 maanden

Het is zinvol om een oogje in het zeil te houden op de ontwikkelingen van de huizenprijzen in Leusden gedurende de afgelopen 12 maanden. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 541.052 euro. Om inzicht te krijgen in de marktbewegingen, bekijk de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Leusden waard?

Je vraagt je wellicht af: "Wat is mijn huis in Leusden waard?" De waarde van je huis wordt bepaald door verschillende factoren. Dit zijn onder andere het type woning, het oppervlak, de staat van de woning en de stand van de huizenprijzen in de markt.

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw huis in Leusden? De beste stap die je kunt zetten, is een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Dit geeft duidelijkheid en helpt je bij het bepalen of je jouw woning wilt verkopen. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen via deze link.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat de makelaar jouw woning analyseert. Je krijgt een schatting van de waarde op basis van de locatie, de staat van het huis en de huizenprijzen in jouw buurt. Het is een ideale methode om de mogelijke verkoopprijs van jouw huis in Leusden in te schatten.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je naar de woningmarkt kijkt, zie je dat niet alle huizenprijzen gelijk zijn. Elk gebied heeft zijn eigen unieke prijskaartje. Een opvallend verschil kan gezien worden tussen Leusden en de omliggende steden. Hoewel de afwijkingen niet extreem zijn, blijft het wel een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij je aankoopbeslissing.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Leusden

In Leusden is er een diversiteit aan verkoopmakelaars, elk met hun eigen statistieken en prestaties. Doordat wij deze gegevens nauwlettend bijhouden, is het mogelijk om makelaars te vergelijken en zo de meest geschikte te vinden. Of je nu op zoek bent naar een makelaar die jouw woning snel verkoopt, of juist een die een hogere gemiddelde verkoopprijs behaalt, wij kunnen je daarbij helpen.

Het vinden van de juiste makelaar kan een wereld van verschil maken. De juiste makelaar kan bijdragen aan een hogere verkoopprijs, een snellere verkoop en zelfs een aangenamere ervaring tijdens het verkoopproces. Het is dus zeker de moeite waard om tijd en inspanning te steken in het vergelijken en selecteren van de beste makelaar voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk makelaars in Leusden Of lees meer over makelaars in Leusden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Leusden

Courtages kunnen een opvallende kostenpost zijn bij de verkoop van je huis. Gemiddeld vragen makelaars in Leusden een courtage van 1,08% van de verkoopprijs. Voor een woning die verkocht wordt voor het gemiddelde bedrag van € 541.052, betekent dit een bedrag van € 5.843. Het is dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn van deze kosten voordat je een makelaar in de arm neemt.

Een goede keuze maken begint eigenlijk bij het vergelijken van makelaars. Dit gaat verder dan enkel kijken naar de kosten. Het is namelijk ook van belang om te kijken naar zaken als de aanpak van de makelaar, zijn of haar verkoopstrategie, en wat de makelaar daadwerkelijk voor je oplevert. Een makelaar die iets meer kost, maar jouw huis ook voor een hogere prijs weet te verkopen, kan uiteindelijk voordeliger zijn.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Leusden

In Leusden vind je een mix van sociale huurwoningen en koopwoningen. Opvallend is echter wel dat een aanzienlijk deel van de huizen bestaat uit koopwoningen. Hoewel een segment van de woningmarkt in Leusden gereserveerd is voor sociale huur, blijft 8679 het totale aantal koopwoningen dat je er kunt vinden. Dit geeft je een goed beeld van de vastgoedsituatie in deze regio.

Aantal verkochte woningen in Leusden

In de laatste 12 maanden is er een bepaald aantal woningen verkocht in Leusden. Dit wordt uitgedrukt in het 251. Om een vollediger beeld te schetsen, wordt ook het aantal aanmeldingen weergegeven. Dit zijn de woningen die te koop zijn gezet. Bekijk de onderstaande grafiek voor een duidelijk overzicht van de woningverkoop:

Ben je van plan jouw huis in Leusden te verkopen?

Ben je aan het overwegen om jouw woning in Leusden op de markt te brengen? Dat is geen kleine beslissing en vereist zeker een grondige voorbereiding. Van het kiezen van een betrouwbare makelaar tot het regelen van alle formaliteiten; elk detail speelt een grote rol in de succesvolle verkoop van je woning. Gelukkig is er voor je een handig stappenplan opgesteld om je hierbij te helpen.

Er valt veel te regelen bij een verkoop, en het kan snel overweldigend aanvoelen. Maar maak je geen zorgen, met een zorgvuldige planning en de juiste hulp, kan je het verkoopproces stressvrij laten verlopen. Het stappenplan op onze website biedt een road-map van alle zaken die je moet afhandelen, bijvoorbeeld het regelen van een energielabel. Onthoud, het kiezen van een goede makelaar is de sleutel tot een soepel verkoopproces, dus neem deze stap niet licht op.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt je huis te verkopen, dan is het volgen van de huizenprijzen in Leusden een belangrijk onderdeel van het proces. Op deze pagina krijg je een nauwkeurige weergave van de huidige prijsontwikkelingen. Alles van vraagprijzen en verkoopprijzen tot transacties en aanmeldingen, wordt hier up-to-date gehouden. Zo ben je altijd het eerste op de hoogte van de laatste trends in de Leusdense huizenmarkt.

Voordelen van HuisVerkopen.nl

Naast inzicht in de prijsontwikkelingen, biedt HuisVerkopen.nl ook handige hulpmiddelen aan voor de verkoop van je huis. Denk bijvoorbeeld aan een gratis waardebepaling of de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo vind je heel eenvoudig de beste makelaar in Leusden. Ook kun je makelaarstarieven opvragen om zo op makelaarskosten te besparen. Ons online platform is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken. Zo weet je zeker dat je op een moderne en slimme manier de verkoop van je huis in Leusden regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen