Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Groningen

Als je overweegt je woning in Groningen te verkopen, is het zinvol om op de hoogte te zijn van de huidige trends in de lokale vastgoedmarkt. Blijf op de hoogte van de meest recente woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties met onze handige statistieken en vastgoedcijfers, bijgewerkt tot februari 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Groningen

De gemiddelde verkoopprijs in Groningen is in de laatste 3 maanden € 347.303 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 324.491 euro. Peilingen van deze prijzen geven een interessant inzicht in de huidige stand van de huizenmarkt in Groningen, een markt die in grote lijnen overeenkomt met de nationale trends. De onderstaande grafiek laat deze gegevens zien:

Huizenprijzen in Groningen

Afgelopen 3 maanden

€ 155.000
€ 276.000
€ 397.000

Als je jouw woning in Groningen wilt verkopen, is de woningprijs per vierkante meter een belangrijke factor om in de gaten te houden. Door de totale oppervlakte van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde prijs per vierkante meter, krijg je een indicatie van de verkoopwaarde. Dit is een eenvoudige maar effectieve manier om realistische prijsverwachtingen te scheppen voor de verkoop van jouw huis. Hieronder zie je de recente prijsontwikkelingen in Groningen op basis van vierkante meters:

Huizenprijzen in Groningen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.200
€ 3.600

Prijsontwikkeling Groningen laatste 12 maanden

In de vastgoedmarkt is de richting van de huizenprijzen een duidelijke indicator voor de beweging van de markt. In Groningen is deze tendens ook merkbaar, hoewel we geen specifieke aannames doen over de richting ervan:

De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand bedroeg € 347.303 euro. Deze prijsontwikkeling en andere trends worden visueel voorgesteld in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Groningen waard?

Wat je woning in Groningen exact waard is, is afhankelijk van een aantal variabelen. Allereerst spelen de huidige huizenprijzen een grote rol. Deze worden beïnvloed door de algemene staat van de woningmarkt en de lokale woningmarkt in Groningen. Andere factoren zijn de staat van de woning, de grootte van het perceel en eventuele unieke voorzieningen of kenmerken.

Als je specifiek benieuwd bent naar de waarde van jouw eigen huis, is een gratis waardebepaling door een makelaar een uitstekende stap. Een dergelijke waardebepaling vormt een goed referentiepunt, of je nu zeker weet dat je je huis wilt verkopen of juist nog twijfelt en een goed inzicht wilt krijgen in de exacte waarde. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op de pagina voor een waardebepaling aanvragen.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de waarde te bepalen. Hiermee weet je zeker dat alle unieke kenmerken van jouw woning worden meegenomen in de bepaling, wat een nauwkeuriger resultaat oplevert. Daarbij is het een gratis service, waardoor je geen financieel risico loopt terwijl je wel waardevolle informatie ontvangt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De variatie in de woningmarktcijfers wordt sterk beïnvloed door de specifieke ligging van een stad of gemeente. Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn de huizenprijzen in en rond Groningen; deze tonen opvallende contrasten en zijn allesbehalve homogeen.

Om een volledig en genuanceerd beeld te krijgen van de huizenprijzen en de algemene woningmarkt, is het raadzaam aandacht te schenken aan omringende gemeenten. Dit zorgt voor een juist perspectief, aangezien de vastgoedwereld meer is dan een enkele stad of gemeente.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Groningen

De prestaties van makelaars in Groningen variëren aanzienlijk. Bij het zoeken naar een makelaar voor het verkopen van jouw huis, zul je merken dat er grote verschillen bestaan in hun aanpak, prijsstructuren en succespercentages. Het is belangrijk om een goed geïnformeerde selectie te maken en de makelaar te kiezen die perfect past bij jouw unieke behoeften en situatie.

Het kiezen van de juiste makelaar kan je veel voordelen opleveren. Hoewel het mogelijk is om je huis zelf te verkopen, kan een gespecialiseerde makelaar je waardevolle inzichten bieden, het proces vergemakkelijken en mogelijk een hogere verkoopprijs realiseren. Je kunt makelaars raadplegen om te zien welke makelaar het beste bij jouw unieke situatie en voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Groningen Of lees meer over makelaars in Groningen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Groningen

Zonder twijfel wil je een eerlijke courtage betalen voor de diensten van een makelaar. De gemiddelde courtage in Groningen ligt rond de 1,10% van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Dit betekent dat als je huis voor de gemiddelde verkoopprijs van € 347.303 wordt verkocht, je ongeveer € 3.820 aan makelaarskosten kwijt bent.

Aangezien makelaarsdiensten en -kosten kunnen variëren, is het handig om meerdere offertes aan te vragen en deze aandachtig te vergelijken. Let vooral op de voorwaarden, de aangeboden diensten en de prijs-kwaliteitverhouding. Alle kleinigheden kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke kosten. Over het algemeen is het aan te raden om een makelaar in te schakelen die zowel locale kennis heeft als ervaren is op de vastgoedmarkt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Groningen

In Groningen zijn de meeste woningen in bezit van particuliere eigenaren. Het getal geeft momenteel het aantal koopwoningen aan dat de stad rijk is. Maar de woningmarkt is divers, je vindt er ook heel wat (sociale) huurwoningen en woningen met andere bestemmingen, welke bijdragen aan het diverse woningaanbod in deze stad.

Ben je van plan jouw huis in Groningen te verkopen?

Ben je van plan om je woning in het prachtige Groningen te verkopen? Het is een groots besluit met bijbehorende taken die zorgvuldig uitgevoerd moeten worden. Neem maar eens een kijkje bij ons eigen stappenplan dat jou een zet in de goede richting kan geven en advies biedt omtrent het regelen van ieder facet van het verkoopproces.

Niets is belangrijker dan een goede makelaar aan je zijde te hebben bij de verkoop van je huis. Hun ervaring en kennis van de markt kunnen het verschil maken in de verkoop. Extra tip: zorg voor een nauwkeurige presentatie van jouw woning. Onthoud: een goed begin is het halve werk! Professionele foto's kunnen daarbij helpen. Volg ons stappenplan tot in de puntjes om er zeker van te zijn dat geen detail over het hoofd wordt gezien.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op Huis Verkopen, een online platform ontworpen met als doel woningeigenaren te ondersteunen in het verkoopproces van hun woning. De uitgebreide en geactualiseerde gegevens betreffende de huizenmarkt in Groningen, die je hier vindt, geven je een nauwkeurig en actueel beeld van de woningmarkt in deze regio. Deze zorgvuldig samengestelde cijfers geven je inzicht in de huidige trends en ontwikkelingen en helpen je om het juiste verkoopmoment te bepalen.

De voordelen van Huis Verkopen

Het proces om je woning te verkopen kan overweldigend en ingewikkeld zijn, maar Huis Verkopen is er om het je zo eenvoudig mogelijk te maken. Wij bieden handige functies zoals het aanvragen van een gratis waardebepaling en een hulpmiddel om makelaars te vergelijken. Bovendien kun je middels ons platform eenvoudig tarieven van lokale makelaars opvragen. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van de juiste verhuizer - Huis Verkopen begeleidt je stap voor stap bij het hele verkoopproces. Zo haal je zonder stress de beste deal uit de verkoop van je woning in Groningen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen