Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Eelde

Het verkopen van je huis in Eelde kan een uitdaging zijn, gezien de complexiteit van de lokale huizenmarkt. Door op deze pagina regelmatig actuele vastgoedcijfers en woningprijzen te delen, streven we ernaar je een beter inzicht te geven en de verkoop van je huis te vergemakkelijken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Eelde

De gemiddelde verkoopprijs in Eelde is in de laatste 3 maanden € 396.957 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 446.763 euro. Deze relevante cijfers bieden een interessant inzicht in de actuele stand van de woningmarkt in dit dorp. Met deze informatie in gedachten, kun je een beter beeld vormen van wat je kunt verwachten bij het kopen of verkopen van jouw woning in Eelde. Onderstaand vind je de grafiek die deze ontwikkeling inzichtelijker maakt:

Huizenprijzen in Eelde

Afgelopen 3 maanden

€ 164.000
€ 330.000
€ 497.000

In Eelde kan de waarde per vierkante meter een intrigerende indicator zijn om in de gaten te houden. Waarom? Vastgoed prijzen worden vaak aangegeven per vierkante meter en het biedt een andere invalshoek om de marktwaarde van een woning te beoordelen. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Eelde € 3.232 euro. Bekijk de onderstaande grafiek voor een overzicht van de recente verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Eelde:

Huizenprijzen in Eelde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.500

Prijsontwikkeling Eelde laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Eelde beweging laten zien. Over de richting en eventuele bijzonderheden van deze beweging kunnen we geen uitspraken doen. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand zat op € 396.957 euro. Bekijk de trends van de afgelopen tijd in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Eelde waard?

Als je overweegt je woning in Eelde te verkopen, is het handig om je eerst af te vragen: wat zou mijn huis in de huidige vastgoedmarkt kunnen opleveren? Deze potentiële opbrengst kan namelijk van invloed zijn op je beslissing om al dan niet de stap naar verkoop te zetten.

Denk je eraan je huis te verkopen? Het laten uitvoeren van een gratis waardebepaling van je woning door een professionele makelaar zou dan een verstandige stap kunnen zijn. Met een gedetailleerde waardebepaling krijg je een duidelijk beeld van wat je woning waard is, waarna je een beter geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Een waardebepaling door een makelaar is geen officiële taxatie, maar geeft je wel een goede indicatie van de marktwaarde van je woning. Het kan verstandig zijn om meerdere makelaars een waardebepaling te laten uitvoeren, omdat de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Je kunt bij het aanvragen van een waardebepaling aangeven dat je de waardebepaling door meerdere makelaars wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is van belang voor zowel kopers als verkopers om op de hoogte te zijn van de huidige woningmarktcijfers. Echter, deze cijfers kunnen sterk variëren per plaats. Zo is er een duidelijk onderscheid te zien tussen de huizenprijzen in Eelde en omliggende plaatsen.

Door de huizenprijzen van verschillende gemeenten in kaart te brengen, ontstaat er een completer beeld van het huidige marktlandschap. Dit wordt visueel geïllustreerd in de onderstaande grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Eelde

Op HuisVerkopen.nl houden we de prestaties van verkoopmakelaars in Eelde scherp in de gaten. We kijken naar wie het snelst een woning verkoopt, wie de hoogste verkoopprijs behaalt, hoeveel woningen ze verkopen en de gemiddelde verkooptijd. Het is interessant om te zien hoe de prestaties en ervaringen per makelaar verschillen.

Door deze objectieve vergelijking kun je een makelaar kiezen die het best past bij jouw specifieke wensen en situatie. Zo kan een makelaar die gemiddeld een hogere verkoopprijs behaalt, interessant voor je zijn. Of kies voor die ene makelaar die bekendstaat om zijn snelle verkooptijden. Het kiezen van een passende makelaar kan je veel voordeel opleveren bij de verkoop van jouw woning in Eelde.

Vergelijk makelaars in Eelde Of lees meer over makelaars in Eelde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Eelde

Het verkopen van een huis in Eelde is een hele klus en de courtages van makelaars kunnen daarbij een grote rol spelen. In Eelde hanteert een verkoopmakelaar gemiddeld een courtage van 1,10% van de uiteindelijke verkoopprijs. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 396.957 euro, kunnen de makelaarskosten een aanzienlijk bedrag vormen.

Om je goed voor te bereiden op de verkoop van je woning in Eelde, is het verstandig om offertes op te vragen bij verschillende makelaars. Via deze tool kun je eenvoudig tarieven opvragen van makelaars in Eelde en omstreken. Hiermee krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten en kun je een weloverwogen keuze maken voor een makelaar die bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Eelde

In Eelde is de keuze aan koopwoningen, zowel voor eigen verblijf als voor verhuurdoeleinden, opvallend. Echter, in werkelijkheid zijn een groot deel ervan reeds voor eigen gebruik of verhuur in bezit genomen. Slechts een bescheiden deel van het totale aantal koopwoningen, dat op 2256 wordt geschat, is daadwerkelijk beschikbaar voor koop of huur. Hierbij speelt de constante vraag en aanbod in de huizenmarkt een essentiële rol.

Aantal verkochte woningen in Eelde

In de afgelopen 12 maanden hebben in Eelde veel woningtransacties plaatsgevonden. Deze gerealiseerde verkopen, ook wel transacties genoemd, reflecteren het aantal woningen dat succesvol van eigenaar is gewisseld. Het totaal aantal transacties is: 73. Neem een kijkje naar de grafiek hieronder voor de maandelijkse verdeling van de aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Eelde te verkopen?

Het verkopen van jouw huis in Eelde is een proces waarbij je met diverse aspecten rekening dient te houden. Het gaat hier niet alleen om de verkoopprijs, maar ook zaken als een accurate waardebepaling laten uitvoeren, het aanvragen van een energielabel en het vinden van de juiste koper. Ook zul je goed advies nodig hebben, dus neem de tijd om een goede makelaar te vinden die jou in dit proces kan begeleiden.

Om het verkoopproces gestructureerd te laten verlopen, kan een stappenplan zeer nuttig zijn. Met behulp van een stappenplan kun je stap voor stap naar de verkoop van jouw woning werken. Het helpt je georganiseerd te blijven, om zo uiteindelijk succesvol je woning in Eelde te kunnen verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen hechten we veel waarde aan het aanbieden van actuele en nauwkeurige woninggegevens in Eelde. We begrijpen dat jij, als potentiele woningverkoper, graag wilt weten waar je aan toe bent. Bij ons vind je dus de meest recente cijfers betreffende de huizenmarkt in Eelde. Deze cijfers worden met de grootste zorg samengesteld, om jou altijd van betrouwbare informatie te kunnen voorzien.

Hoe Huis Verkopen je helpt

Huis Verkopen biedt meer dan alleen marktcijfers, we helpen je ook met het regelwerk rondom de verkoop. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld handige tools vinden, zoals een waardebepaling tool en de mogelijkheid om makelaarstarieven te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste deal krijgt. Bovendien beschikt Huis Verkopen over veel data. Daarom hebben we de beste lokale makelaars alvast voor jou voorgeselecteerd. Zo regel je de verkoop van je huis op de slimste manier. We hebben ook een specifiek stappenplan dat je helpt om niets over het hoofd te zien. Kortom, Huis Verkopen helpt je eenvoudig en overzichtelijk bij de verkoop van jouw woning!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen