Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Paterswolde

Wil je je huis verkopen in Paterswolde? De woningmarkt hier biedt veel kansen. Met stijgende verkoopprijzen en een gestage vraag naar woningen, is dit het ideale moment om je vastgoed op de markt te brengen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Paterswolde

De gemiddelde verkoopprijs in Paterswolde is in de laatste 3 maanden € 307.083 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 433.611 euro. Deze cijfers geven een duidelijk beeld van de huidige markt in Paterswolde. Om deze data inzichtelijker te maken, hebben we een graphiek gemaakt die de fluctuaties in de verkoopprijzen en vraagprijzen illustreert:

Huizenprijzen in Paterswolde

Afgelopen 3 maanden

€ -105.000
€ 189.000
€ 484.000

In de onderstaande grafiek wordt een duidelijk beeld geschetst van de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen per m2 van de afgelopen 3 maanden in Paterswolde. Bekijk de fluctuaties in de vastgoedprijzen en krijg inzicht in de actuele waarde van vastgoed in deze regio:

Huizenprijzen in Paterswolde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.200
€ 3.100

Prijsontwikkeling Paterswolde laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is er veel beweging waargenomen in de woningprijzen in Paterswolde. In de grafiek hieronder worden deze fluctuaties uitvoerig zichtbaar, op basis van feitelijke marktcijfers van de afgelopen periode.

Als we kijken naar de laatste maand, bedroeg de gemiddelde verkoopprijs € 307.083 euro. Deze gegevens bieden een basis voor een beter begrip van de recente prijsbewegingen in Paterswolde:

Wat is mijn woning in Paterswolde waard?

De inschatting van de prijs van jouw huis in Paterswolde hangt af van verschillende componenten. Zo speelt het type woning, het oppervlak en de staat van de woning een grote rol. Maar de stand van de markt is eveneens een belangrijke referentie voor de waardebepaling.

Wil jij graag weten wat jouw woning in Paterswolde waard is? Een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar kan je deze helderheid bieden. Deze waardebepaling geeft je het inzicht dat je nodig hebt om te beslissen of je je woning al dan niet wilt verkopen.

Maar hoe werkt zo'n gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar precies? Een makelaar doet een uitgebreide check van jouw woning en de omringende marktomstandigheden. Dit geeft je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten. Een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar is daarom een verstandige stap.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het woningmarktlandschap varieert sterk per gebied. Zo zie je dat de prijzen van huizen niet alleen in Paterswolde fluctueren, maar ook in de directe omgeving deze cijfers zeer variabel kunnen zijn.

Kijkend naar prijsverschillen tussen diverse gemeenten krijg je een breder perspectief op het huidige marktbeeld. Het is bijzonder om te ontdekken hoe de kostprijs van woningen in Paterswolde zich verhoudt tot prijzen in andere locaties.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Paterswolde

Op zoek naar een makelaar in Paterswolde om je huis te verkopen? Het aanbod is divers en de keuze kan lastig zijn. Makelaars in Paterswolde verschillen qua ervaring, prijs, en werkwijze. Zo kan de ene makelaar een vaste lage prijs rekenen, terwijl de andere een percentage van de verkoopprijs vraagt. En weer een andere makelaar kan heel ervaren zijn, maar niet perse de beste match voor jouw situatie.

Het is belangrijk om te weten dat de keuze voor een goede makelaar een groot verschil kan maken voor de verkoopsnelheid en -prijs van je huis. Denk aan snelle communicatie, goede onderhandelingstechnieken en een uitstekende presentatie van je huis. Gun jezelf een voortvarende verkoop door makelaars te vergelijken alvorens je jouw definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Paterswolde Of lees meer over makelaars in Paterswolde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Paterswolde

Als je jouw huis in Paterswolde wilt verkopen en jezelf afvraagt wat makelaars gemiddeld rekenen, ben je hier aan het juiste adres. In Paterswolde ligt het gemiddelde courtage van makelaars op 1,10%. Dat lijkt misschien weinig, maar bedenk dat deze kosten worden berekend over de verkoopprijs van jouw woning. Bij een gemiddelde verkoopprijs in Paterswolde van € 307.083 euro's betekent dat dus € 3.378 euro's makelaarskosten.

Als je een goed beeld wilt krijgen van de makelaarstarieven in Paterswolde, kun je via deze tool tarieven opvragen van verschillende makelaars. Ze sturen je dan meer informatie over hun tarieven. Het vergelijken van deze tarieven geeft een realistisch beeld van de kosten die je kan verwachten als je jouw huis wilt verkopen. Maar let wel, een goedkope makelaar is niet altijd de beste keuze - het gaat erom dat je een goede prijs voor jouw huis krijgt en dat het verkoopproces soepel verloopt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Paterswolde

In Paterswolde vind je overwegend koopwoningen. Het aanbod hier varieert uiteraard, maar het loopt op tot een significant aantal van 1260 eigendommen. Toch is er ook een deel van de lokale markt voor niet-kopers; een scala aan huurmogelijkheden bestaat er eveneens, van sociale woningbouw tot luxere huursegmenten. Idem dito is er een selectie van panden met heel andere bestemmingen, denk aan bedrijfsruimtes of culturele instellingen.

Aantal verkochte woningen in Paterswolde

In Paterswolde vond in de laatste 12 maanden veel woonactiviteit plaats. Het aantal woningen dat te koop werd gezet is één ding, maar het aantal transacties - de daadwerkelijk verkochte woningen - is een ander verhaal. Het totale aantal verkochte woningen in Paterswolde in de laatste 12 maanden is: 46 Bekijk de details in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Paterswolde te verkopen?

Ben je van plan om je stek in Paterswolde van de hand te doen? Dat kan een uitdagend proces zijn, vooral als je het voor het eerst doet. Weet dat elke stap in dit proces zorgvuldig moet worden aangepakt - juist om te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Gelukkig biedt de website Huis Verkopen een handig stappenplan om je door dit proces te begeleiden.

Het is belangrijk om te beseffen dat de keuze voor een sterke makelaar een groot verschil kan maken in de verkoop van je huis. Een goede makelaar kan niet alleen helpen bij het onderhandelen over een prijs die je woning waard is, maar ook bij het vinden van serieus geïnteresseerden. Voor een zorgeloze verkoop is het dus van belang een goede makelaar te kiezen en jouw verkoopproces nauwgezet te organiseren.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt je woning in Paterswolde te verkopen, is het belangrijk om te weten dat de huizenprijzen continu veranderen. Op deze pagina vind je actuele informatie over vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties, nieuw in de aanbieding en nog veel meer. Al deze gegevens worden nauwkeurig bijgewerkt en actueel gehouden, zodat je een goed beeld krijgt van de huidige markt.

Handige tools voor een succesvolle verkoop

Het platform van Huis Verkopen biedt verschillende nuttige tools voor de verkoop van je huis. Wil je bijvoorbeeld weten wat je huis waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Met onze tool voor het vergelijken van makelaars, vind je eenvoudig de beste makelaar in Paterswolde. En wil je besparen op makelaarskosten? Vraag dan bij ons makelaarstarieven op. Ons handige stappenplan voor de verkoop zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Door gebruik te maken van Huis Verkopen, regel je de verkoop van je huis op een moderne manier en zorg je dat je de beste deal krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen