Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hengelo

Als je overweegt jouw woning in Hengelo te verkopen, dan ben je bij HuisVerkopen.nl bij het juiste adres voor de meest actuele woningmarktcijfers. Onderzoek de laatste trends in huizenprijzen, vraagprijzen per m2, verkoopprijzen en het woningverkoopaantal in Hengelo om zo een gedegen beslissing te maken. Kennis is macht op de woningmarkt, zorg dat je goed voorbereid bent.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hengelo

De gemiddelde verkoopprijs in Hengelo is in de laatste 3 maanden € 355.426 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 342.808 euro. Het inzicht in deze gemiddelden kan je ondersteunen bij het bepalen of je je huis wellicht wilt verkopen. Neem de tijd om de volgende grafiek zorgvuldig te bekijken, waarbij je zal zien hoe de prijzen zich hebben ontwikkeld:

Huizenprijzen in Hengelo

Afgelopen 3 maanden

€ 197.000
€ 301.000
€ 405.000

De volgende grafiek presenteert een overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Hengelo over de afgelopen drie maanden. Deze gegevens leveren een nauwkeurig beeld op van de huidige staat van de vastgoedmarkt in Hengelo. Bij HuisVerkopen.nl houden we dit soort informatie nauwlettend bij om je te voorzien van de meest accurate marktinformatie:

Huizenprijzen in Hengelo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.200

Prijsontwikkeling Hengelo laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is er een zichtbare beweging opgemerkt in de woningprijzen in Hengelo. Zonder enige aanname over de richting van deze prijzen te doen, laten marktbewegingen clear shifts zien.

Met betrrekking tot het meest recente gegeven, was de gemiddelde verkoopprijs van huizen in de afgelopen maand € 355.426 euro. Duik nu dieper in de woningmarkt van Hengelo met behulp van de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Hengelo waard?

De waarde van een woning in Hengelo is aan constante verandering onderhevig. Dit heeft te maken met meerdere factoren, zoals de staat van de woning, de wijk waarin deze zich bevindt en ook de algehele staat van de huizenmarkt. Deze fluctuaties kunnen soms opmerkelijk snel plaatsvinden.

Daarom is het wijs om een goed inzicht te hebben in de huidige waarde van je woning. Dit is bijvoorbeeld relevant wanneer je overweegt je huis in de verkoop te zetten of gewoon om je financiën op orde te hebben. Een gratis waardebepaling door een makelaar kan je dit inzicht bieden en onzekerheden wegnemen.

Een waardebepaling is niet alleen gratis, maar wordt ook nog eens aan huis uitgevoerd. Dit betekent dat je zelf maar minimaal belast wordt en de makelaar al het werk doet. Zij komen naar de woning, beoordelen deze en geven vervolgens een gedetailleerd overzicht van de geschatte waarde en de factoren die daarbij een rol spelen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is een bekend gegeven dat woningmarktcijfers sterk kunnen variëren per locatie. Rondom Hengelo bijvoorbeeld, zien we dat huizenprijzen significant kunnen afwijken.

Door naast Hengelo, ook de cijfers van nabijgelegen gemeenten te bestuderen, krijgen we een helderder beeld van de huidige staat van de woningmarkt. Het is daarbij interessant om niet alleen naar totaalprijzen te kijken, maar juist ook de prijs per vierkante meter in ogenschouw te nemen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Hengelo

Op ons platform houden we de cijfers van de woningmarkt in Hengelo én de prestaties van lokale makelaars nauwkeurig bij. Zo krijgen we inzicht in hoe snel makelaars een woning verkopen, hoeveel woningen ze in totaal verkopen en of ze bovengemiddelde verkoopprijzen behalen. Met deze gegevens helpen we je om de beste makelaar in Hengelo te vinden, afgestemd op jouw specifieke situatie.

Het maken van de juiste keuze voor een makelaar in Hengelo kan je veel voordeel opleveren. Een top presterende makelaar verkoopt je woning niet alleen sneller, maar kan ook een hogere verkoopprijs realiseren. Door de prestaties van makelaars te vergelijken, kun je een makelaar kiezen die het beste aansluit bij jouw verwachtingen en zo het maximale uit je huisverkoop halen.

Vergelijk makelaars in Hengelo Of lees meer over makelaars in Hengelo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hengelo

Heb je al stilgestaan bij de courtages die makelaars in rekening brengen voor het verkopen van jouw huis in Hengelo? Deze variëren meestal tussen de 1,07% van de verkoopsom. Het is heel logisch dat je op zoek bent naar de beste deal en de beste makelaar voor jouw specifieke situatie. Daarom is het verstandig om tarieven op te vragen. Het kan je niet alleen veel geld besparen, maar het geeft je ook de mogelijkheid om verschillende makelaars te vergelijken op basis van hun aanpak, strategie en persoonlijke klik.

Naast de courtage zijn er mogelijk andere kosten verbonden aan de verkoop van jouw huis, zoals advertentiekosten, fotokosten, kosten voor een energielabel enzovoort. Niet elke makelaar rekent deze kosten op dezelfde manier door. Er zijn makelaars die deze kosten opnemen in hun courtage, terwijl anderen ze apart in rekening brengen. Daarom is het belangrijk om te weten wat precies is inbegrepen in het tarief van de makelaar. Een volledig overzicht van verkoopkosten kan je hierbij helpen en onaangename verrassingen voorkomen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hengelo

Als je een blik werpt op de woningmarkt in Hengelo, zul je opmerken dat de overgrote meerderheid van de woningen bestaat uit koopwoningen. Met een totaal van 22310 domineren deze het straatbeeld. Echter, de stad biedt ook andere woonmogelijkheden zoals (sociale) huurwoningen of panden met een andere bestemming. Het is dus goed om te weten dat in Hengelo voor ieder wat wils te vinden is op het gebied van huisvesting.

Aantal verkochte woningen in Hengelo

In Hengelo zien we in de laatste 12 maanden een actieve woningmarkt. Het aantal woningen dat te koop werd gezet, de zogenaamde aanmeldingen, en het aantal daadwerkelijk verkochte woningen, de transacties, geeft ons inzicht in de bedrijvigheid. Het exacte aantal verkochte woningen houden we voor je bij met de tag 743. Kijk hieronder naar de maandelijkse en jaarlijkse verdeling van deze aantallen:

Ben je van plan jouw huis in Hengelo te verkopen?

Ben je van plan om je woning in Hengelo te verkopen? Het kan een complex proces lijken, maar gelukkig is er een handige hulpmiddel om alle zaken in orde te hebben. Neem even de tijd om een kijkje te nemen op het stappenplan die is samengesteld door Huis Verkopen, zodat je volledig op de hoogte bent van wat het verkoopproces inhoudt.

Ongeacht de reden van je verkoop, zorg dat elke stap in het proces zorgvuldig wordt uitgevoerd. Het selecteren van de juiste makelaar speelt hierbij een vitale rol. Een goede makelaar kent de markt in Hengelo, waardopt je huis sneller en tegen een eerlijke prijs kan verkopen. Investeer tijd en energie in iedere stap van het verkoopproces en de succesvolle verkoop van jouw woning zal volgen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je de activiteit op de vastgoedmarkt van Hengelo in de gaten wilt houden, dan ben je hier aan het juiste adres. De informatie hier wordt regelmatig ververst zodat de huizenmarktcijfers altijd actueel zijn. Met deze getallen op handen ben je in staat om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over het al dan niet te koop zetten van je woning. Bovendien helpt het je om een realistisch beeld te krijgen van de potentiële opbrengst van jouw huis op basis van recente transacties en trends op de lokale markt.

Meer hulp bij het verkopen van je woning

Buiten prompte updates over de huizenmarkt in Hengelo, biedt HuisVerkopen.nl nog andere informatie die nuttig kan zijn in je pad naar verkoop. Bijvoorbeeld, we bieden je gemakkelijk te begrijpen uitleg over de kosten van het verkopen van een huis en handige adviezen om je woning tegen de hoogste prijs te verkopen. Je kunt hier ook een gratis waardebepaling krijgen van een lokale makelaar. Dit is een fantastische manier om te weten wat je woning waard is en of het een gunstige tijd is om te verkopen. Daarnaast is het mogelijk om makelaars te vergelijken, zodat je altijd de beste keuze maakt wetende jouw specifieke situatie en behoeften.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen