Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Haaksbergen

In Haaksbergen heb je te maken met een unieke huizenmarkt. Door de jaren heen zijn woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties constant in beweging. Om je huis succesvol te verkopen in Haaksbergen, moet je goed op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen en trends - en daarvoor zit je hier goed. Sinds juni 2024 hebben we hier alle relevante statistieken en vastgoedcijfers voor je verzameld.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Haaksbergen

De gemiddelde verkoopprijs in Haaksbergen over de laatste 3 maanden is € 387.451 euro en de vraagprijs gemiddeld € 396.105 euro. Dit betekent dat er wellicht nog ruimte voor onderhandeling is wanneer je een huis wilt verkopen. Aangezien de verschillen tussen vraag- en verkoopprijzen belangrijke inzichten kunnen geven voor zowel kopers als verkopers, bieden wij je de volgende grafiek aan:

Huizenprijzen in Haaksbergen

Afgelopen 3 maanden

€ 251.000
€ 348.000
€ 446.000

Als je overweegt jouw huis in Haaksbergen te verkopen, dan is het waardevol om te letten op de gemiddelde prijs per vierkante meter. Deze indicator geeft een realistisch beeld van de huidige woningprijzen en kan je verkoopstrategie informeren. Op dit moment ligt de verkoopprijs per vierkante meter in Haaksbergen rond de € 3.174. Dit gegeven is een goede indicatie voor de prijsstelling van jouw te verkopen huis. Onderstaande grafiek toont de huidige trends:

Huizenprijzen in Haaksbergen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.100
€ 3.300

Prijsontwikkeling Haaksbergen laatste 12 maanden

Aanschouw de recente ontwikkelingen op de huizenmarkt in Haaksbergen over de afgelopen 12 maanden. Het is verstandig deze evolutie zorgvuldig te volgen om zo een duidelijk overzicht te krijgen. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand bedroeg € 387.451:

Wat is mijn woning in Haaksbergen waard?

Wanneer je overweegt om je huis in Haaksbergen te verkopen, is het van groot belang om te weten wat de mogelijke opbrengst zou zijn. Het is vaak het financiële plaatje dat de doorslag geeft. De geschatte woningwaarde in de huidige marktsituatie kan dus veel invloed hebben op je uiteindelijke besluit.

Wil je erachter komen hoeveel je huis waard is? Dan is het raadzaam om een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Dit kan je meer inzicht geven in de mogelijke verkoopprijs van je huis. Een waardebepaling kun je gemakkelijk online aanvragen, dit kan helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Een gratis waardebepaling door een makelaar biedt je een schatting van de marktwaarde van je huis. Dit wordt gebaseerd op bijvoorbeeld de staat van het huis, de grootte en de locatie. Het kan verstandig zijn om verschillende makelaars te benaderen voor een waardebepaling, aangezien de berekende waarde tussen makelaars kan variëren. Daarbij kun je bij het aanvragen aangeven dat je de waarde door meerdere makelaars wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is van belang om te begrijpen dat de getallen en statistieken op de woningmarkt per locatie aanzienlijk kunnen variëren. Persistente patronen op de woningmarkt in Haaksbergen constateren bijvoorbeeld een diversiteit aan prijzen, in vergelijking met de meer aanpalende plaatsen.

Dit alles in ogenschouw nemend, biedt een complete evaluatie van de vastgoedtarieven in omliggende gemeenten dan ook een veel adequater beeld van het actuele marktbeeld. Het herkennen van de lokale verschillen in woningprijzen is hierin significant.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Haaksbergen

In Haaksbergen zie je een diversiteit aan makelaarsprestaties. Dankzij ons online platform hebben we inzicht in de woningmarkt en de prestaties van de verschillende makelaars in deze omgeving. Met onze gedetailleerde statistieken begrijpen we welke makelaars jouw woning tegen een hogere verkoopprijs kunnen verkopen, hoe snel ze dat doen en hoeveel huizen ze gemiddeld verkopen.

Het vinden van de juiste makelaar maakt een enorm verschil. Door de kracht van onze statistieken kan je de meest geschikte makelaar in Haaksbergen vinden, wat je kan helpen om je huis tegen een hogere prijs, binnen een kortere tijdspanne, te verkopen. Zet de technologie van vandaag aan het werk voor je woningverkoop en benut de hulp die wij je kunnen bieden.

Vergelijk makelaars in Haaksbergen Of lees meer over makelaars in Haaksbergen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Haaksbergen

Bij de verkoop van een woning zorgen courtagekosten voor een groot deel van de uitgaven. In Haaksbergen bedragen deze kosten gemiddeld 1,15% van de uiteindelijk verkoopprijs van jouw huis. Het precieze percentage varieert per makelaar, en bovendien kunnen de extra diensten die inbegrepen zijn verschillen. Daarom is het verstandig om goed te vergelijken en te kiezen voor een makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Informatie over bijkomende kosten van een huis verkopen kan namelijk nog weleens onduidelijk zijn. Daarom helpt het om vooraf een goed overzicht van alle kosten te maken. Daarbij is het ook belangrijk om te bedenken welke diensten jij van jouw makelaar verlangt. Bijvoorbeeld of de makelaar ook helpt met de advertentie, fotografie, onderhandelingen of bezichtigingen. Een aandachtspunt hierbij is dat een lagere courtage soms ten koste kan gaan van de kwaliteit van deze diensten. Houd daar rekening mee bij de keuze voor een makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Haaksbergen

In Haaksbergen vind je een mix van zowel koop- als sociale huurwoningen. Hoewel er zeker een gedeelte woningen beschikbaar is voor sociale huur, is het goed te weten dat het overgrote deel in Haaksbergen koopwoningen betreft. Precies gezegd zijn er 7430 koopwoningen in Haaksbergen, een feit dat we netjes voor je bijwerken om je van de meest nauwkeurige informatie te voorzien.

Aantal verkochte woningen in Haaksbergen

In het afgelopen jaar hebben zich diverse veranderingen voorgedaan in Haaksbergen als het gaat om de huizenmarkt. Een interessant aspect hiervan is het aantal transacties, de woningen die daadwerkelijk verkocht zijn. In de afgelopen 12 maanden zijn er 165 woningen verkocht. Daarnaast zijn er ook nog vele woningen aangemeld, ofwel in de verkoop geplaatst. Voor de exacte aantallen, zie de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Haaksbergen te verkopen?

Je huis in Haaksbergen verkopen, neemt meerdere aspecten met zich mee waar je wellicht niet direct aan denkt. Enerzijds heb je de administratieve kant van het verhaal, zoals het regelen van een energielabel en de correcte overdracht van eigendomspapieren. Anderzijds speelt de voorbereiding op de verkoop zelf een grote rol. Het kiezen van een geschikte makelaar en het aantrekkelijk presenteren van je woning vallen hier bijvoorbeeld onder.

Gezien de veelheid aan taken en verantwoordelijkheden die komen kijken bij de verkoop van je huis, kan het introduceren van een heldere structuur veel stress verlichten. Een stappenplan kan je van A tot Z door het proces navigeren. Hierbij zijn niet alleen de meer voor de hand liggende stappen opgenomen, maar staan ook minder bekende aspecten zoals de mogelijke inschakeling van een verhuisbedrijf beschreven om je zo volledig mogelijk op weg te helpen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Jouw zoektocht naar de beste verkoopstrategie voor je woning begint bij het verzamelen van betrouwbare informatie. Hierbij speelt inzicht in de woningmarkt van Haaksbergen een cruciale rol. Dit platform biedt je een continu bijgewerkte dataset met woningcijfers uit jouw omgeving. De gegevens die je hier vindt zijn met grote zorg en toewijding samengesteld om je te voorzien van een accuraat beeld van de huidige huizenprijzen in Haaksbergen. Het is dus zeker de moeite waard om deze informatie te blijven raadplegen, zodat je het perfecte verkoopmoment in de huidige markt kunt bepalen.

Handige tools en diensten voor jouw woningverkoop

Huis Verkopen biedt tal van praktische instrumenten en diensten om jouw verkoopervaring te stroomlijnen. Een hiervan is de optie om een gratis waardebepaling aan te vragen. Daarnaast kun je via onze website ook eenvoudig lokale makelaars vergelijken en hiermee besparen op makelaarskosten. Ons comprehensive stappenplan zorgt er tevens voor dat je niets over het hoofd ziet. Zo voorzien we je ook van toegang tot aanvullende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel, het vinden van een verhuizer en meer. De gebruiksvriendelijkheid van Huis Verkopen maakt het makkelijk en modern om de verkoop van je huis te realiseren.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen