Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Groenlo

Als je overweegt om je huis in Groenlo te verkopen, wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt. april 2024 markeert een boeiende tijd, met een sterke vraag en stijgende prijzen. Op deze pagina vind je een schat aan gegevens, zoals de actuele verkoopprijzen, de hoeveelheid transacties en veel meer relevante informatie om je verkoopbeslissing te ondersteunen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Groenlo

De gemiddelde verkoopprijs in Groenlo is in de laatste 3 maanden € 294.047 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 314.461 euro. Dit toont een duidelijk overzicht van de actuele huizenprijzen in Groenlo. Om de gegevens verder te specificeren, kan je de onderstaande grafiek raadplegen:

Huizenprijzen in Groenlo

Afgelopen 3 maanden

€ 130.000
€ 247.000
€ 364.000

Bij de verkoop van jouw woning is het interessant om te kijken naar de woningprijzen per vierkante meter binnen jouw woonplaats. Hierdoor krijg je zicht op potentiële opbrengst. In Groenlo biedt dit een nauwkeurige indicatie van wat te verwachten bij de verkoop van jouw woning. Vermenigvuldig simpelweg het aantal m2 van je eigen woning met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Groenlo voor een voorproefje van jouw huisverkoop. In de onderstaande grafiek, over de laatste drie maanden, vind je de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter in Groenlo:

Huizenprijzen in Groenlo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.600
€ 3.200

Prijsontwikkeling Groenlo laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden stonden de woningprijzen in Groenlo niet stil. Zonder specifieke tendensen of uitzonderingen te benoemen, laten de woningmarktcijfers toch zien hoe het prijslandschap veranderde. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was € 294.047. Bekijk hieronder hoe deze beweging zich de afgelopen 12 maanden voltrok:

Wat is mijn woning in Groenlo waard?

De waardebepaling van je woning in Groenlo is niet enkel gebaseerd op de vierkante meters. Het type huis, hoe goed deze onderhouden is en de actuele situatie op de woningmarkt spelen een grote rol in het bepalen van de prijs. Deze veelheid aan aspecten maakt het inschatten van de waarde van je woning een complex proces.

Ben je benieuwd wat je woning in Groenlo waard is? Een makelaar kan je die duidelijkheid geven door een gratis waardebepaling uit te voeren. Dit helpt je bij het maken van een geïnformeerde beslissing over de verkoop van je huis, zonder dat je er zelf voor hoeft te betalen.

Een gratis waardebepaling is een grondige beoordeling van je huis op basis van data en kennis van de markt. De makelaar vergelijkt jouw woning met soortgelijke panden die recent verkocht zijn in Groenlo. Wanneer je een waardebepaling laat uitvoeren, krijg je een realistisch beeld van de specifieke waarde van jouw huis en kan je een doordachte beslissing maken rond de verkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant te ontdekken dat de huizenprijzen sterk kunnen variëren van plaats tot plaats. Voor specifieke locaties zoals Groenlo is er zelfs een merkbaar verschil in prijs ten opzichte van naburige steden en dorpen. Wanneer je dieper duikt in de woningmarktcijfers, zal je deze trend duidelijk opmerken. Hoewel het niet extreem is, is het belangrijk om deze prijsvariaties in overweging te nemen bij jouw volgende huisaankoop.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Groenlo

Op HuisVerkopen.nl kunnen we je helpen bij het vinden van de meest geschikte makelaar in Groenlo. We houden niet alleen de woningmarkt in de gaten, maar bestuderen ook nauwgezet de performance van diverse makelaars. Factoren als gemiddelde verkoopsnelheid, prijs en verkochte volume worden alle meegenomen in onze vergelijking. Het is dus geen verrassing dat klantervaringen met makelaars behoorlijk uiteenlopen.

Voor de keuze voor een makelaar is het belangrijk om na te gaan welke diensten het best bij jouw behoeften passen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een makelaar die snel je woning weet te verkopen, of wil je misschien een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen? Door rekening te houden met je specifieke wensen, kunnen we je op weg helpen bij het selecteren van een makelaar die echt bij je past.

Vergelijk makelaars in Groenlo Of lees meer over makelaars in Groenlo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Groenlo

Wanneer je een huis in Groenlo wilt verkopen, doen courtages er echt toe. Gemiddeld rekenen makelaars in deze regio namelijk een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 294.047 betekent dit al snel een factuur van € 3.293! Het is dus de moeite waard om hier kritisch naar te kijken en te vergelijken.

Het vinden van een makelaar met een aantrekkelijk tarief is natuurlijk fijn, maar vergeet niet dat ook een goede prijs/kwaliteit-verhouding belangrijk is. Het kan heel nuttig zijn om makelaarstarieven en de geleverde diensten naast elkaar te leggen, voordat je een keuze maakt. Je kunt via deze website handig de tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Groenlo, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Houd je doelen en verwachtingen in gedachten en baseer daar je keuze op.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Groenlo

In het fraaie Groenlo zijn er momenteel 3384 koopwoningen. Als je overweegt jouw woning te verkopen, is het goed om de potentiële bestemmingen van jouw huis te overzien. Deze kunnen variëren van een familiewoning, waar nieuwe herinneringen ontstaan, tot een beleggingsobject voor de verhuur, een potentieel thuis voor expats of zelfs een kortetermijnvakantieverhuur. Het is aan jou om te bepalen welke bestemming jouw huis het best past.

Aantal verkochte woningen in Groenlo

In de afgelopen 12 maanden zijn er veel activiteiten geweest op de woningmarkt van Groenlo. Er zijn veel woningen aangemeld, klaar om hun nieuwe eigenaren te vinden. Maar wat nog interessanter is, het aantal transacties, oftewel het aantal huizen dat daadwerkelijk een nieuwe eigenaar heeft gevonden. Dat aantal is 100. Ontdek in de onderstaande grafiek hoe deze transacties en aanmeldingen in Groenlo verdeeld zijn over de maanden:

Ben je van plan jouw huis in Groenlo te verkopen?

Op het punt staan om je woning in Groenlo te verkopen kan een uitdagende taak lijken. Bij het doorlopen van dit proces is het handig om een betrouwbaar en verhelderend stappenplan te raadplegen, zeker als beginner. Hier vind je een overzicht van alle noodzakelijkheden, zoals een energielabel voor je huis, en belangrijker nog, adviezen voor het kiezen van de juiste makelaar.

Maar onthoud goed: de verkoop van je huis is geen race; elke stap moet met zorg en voorzichtigheid worden genomen. Een uitstekende makelaar kan het verschil maken. Ze brengen waardevolle ervaring en kennis naar de tafel, waaronder het correct prijzen van je woning, het betrekken van de juiste kopers en het soepel laten verlopen van het verkoopproces. Daarom is het kieskeurig selecteren van een makelaar een stap die je niet mag overslaan.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de Huis Verkopen website doen we ons best om je altijd de meest recente statistieken te geven van de woningmarkt in Groenlo. Omdat woningmarktcijfers continu veranderen, is het erg belangrijk om deze data recent te houden. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat jij als huiseigenaar altijd de nodige kennis in huis hebt en goed voorbereid bent op de verkoop van je woning. Deze marktcijfers vormen namelijk een waardevolle bron van informatie, niet alleen om inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken op de woningmarkt, maar ook om toekomstige trends te kunnen voorspellen.

Handige tools om je woningverkoop te regelen

Huis Verkopen biedt diverse tools en diensten die je helpen de woningverkoop in Groenlo in goede banen te leiden. Denk bijvoorbeeld aan een gratis waardebepaling van je huis of de mogelijkheid om op makkelijke wijze makelaars te vergelijken en de beste te selecteren. Je kunt ook makelaarstarieven opvragen, zodat je kunt besparen op de kosten. Bovendien helpt ons online stappenplan je te begrijpen wat er geregeld moet worden voor de verkoop van je woning, zodat je niets over het hoofd ziet. Dankzij deze tools en diensten kun je ervan op aan dat je niets mist bij de voorbereiding en verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen