Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Winterswijk

Ben je van plan je woning in Winterswijk te verkopen en ben je geïnteresseerd in de huidige trends en cijfers van de lokale huizenmarkt? In juli 2024 bieden we een overzicht van de meest recente en relevante vastgoedcijfers. Denk aan gemiddelde verkoopprijzen, het totale aantal transacties en actuele vraagprijzen. Jouw makelaar gebruikt deze gegevens om een succesvolle verkoop te realiseren. Blijf op de hoogte en maak een geïnformeerde beslissing voor jouw woningverkoop in Winterswijk.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Winterswijk

De gemiddelde verkoopprijs in Winterswijk is in de laatste 3 maanden € 317.199 euro, en de gemiddelde vraagprijs ligt op € 345.602 euro. Deze prijzen geven een indicatie van de huidige woningmarkt in Winterswijk. Het verschil tussen de verkoopprijs en de vraagprijs kan inzicht geven in de onderhandelingsruimte. Kijk hieronder om de recente trends te zien:

Huizenprijzen in Winterswijk

Afgelopen 3 maanden

€ 134.000
€ 265.000
€ 396.000

Bij het overwegen van een huis verkopen in Winterswijk, is het van groot belang om te letten op de waarde per vierkante meter. Waarom? Het is een effectieve manier om een realistische en weloverwogen inschatting te maken van de verkoopprijs. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Winterswijk is € 3.004. Dit helpt je bij het maken van vergelijkingen en het stellen van concurrerende vraagprijzen. Kijk hieronder in de grafiek voor meer verkoopprijzen en vraagprijzen in de afgelopen maanden:

Huizenprijzen in Winterswijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 2.900
€ 3.100

Prijsontwikkeling Winterswijk laatste 12 maanden

In Winterswijk hebben de woningprijzen de afgelopen 12 maanden verschuivingen ondergaan. De gemiddelde verkoopprijs in de laatste maand was € 317.199 euro. Dit toont aan dat de woningmarkt in Winterswijk meebeweegt met de algemene ontwikkelingen in de Nederlandse woningmarkt. Zie de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht:

Wat is mijn woning in Winterswijk waard?

De waarde van jouw huis in Winterswijk is afhankelijk van diverse factoren. Dit gaat niet enkel om het type woning of het totale oppervlak, maar ook om de huidige staat van de woning en de stand van de woningmarkt. Van alle aspecten, is de stand van de woningmarkt een bepalende variabele die een flinke invloed kan hebben op de huiswaarde.

Ben je nieuwsgierig naar de waarde van jouw huis in Winterswijk? Het is een goed idee om een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Een grondige waardebepaling geeft je duidelijkheid, waardoor je een overwogen beslissing kunt nemen over het al dan niet verkopen van je huis.

Middels een gratis waarbebaling bekijkt een makelaar zorgvuldig jouw woning, in combinatie met de eerder genoemde factoren, om een reële woningwaarde te bepalen. Deze methode geeft een realistische indicatie om de hoogte van je vraagprijs te bepalen. Het is niet enkel praktisch, maar een waardebepaling door een makelaar kan je uiteindelijk ook veel geld besparen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de woningmarktcijfers bestudeert, zal je opmerken dat deze significant variëren per locatie. In het bijzonder zie je dat de huizenprijzen van plaatsen nabij Winterswijk behoorlijk kunnen afwijken van die in Winterswijk zelf.

Hierdoor is het vergelijken van huizenprijzen tussen diverse gemeenten een effectieve manier om een volledig inzicht te krijgen van de huidige markt. Zo krijg je een realistisch beeld van hoe de huizenprijzen in Winterswijk zich verhouden tot die in vergelijkbare plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Winterswijk

Het vinden van de best presterende makelaar in Winterswijk voor de verkoop van je huis is geen gemakkelijke taak. Er zijn diverse makelaars die elkaar overtreffen op verschillende aspecten, zoals het aantal succesvolle verkooptransacties, de snelheid waarmee ze huizen verkopen, of de prijs waarvoor ze je huis aanbieden. Het is slim om hierop te letten bij het maken van een keuze.

Het is van groot belang om een goede makelaar te kiezen in Winterswijk. De juiste makelaar kan niet alleen helpen met het optimaal presenteren van je huis, maar ook met het onderhandelen over de verkoopprijs. We adviseren je daarom om verschillende makelaars te vergelijken, voor je besluit welke makelaar het beste bij je past.

Vergelijk makelaars in Winterswijk Of lees meer over makelaars in Winterswijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Winterswijk

Laten we het hebben over makelaarstarieven in Winterswijk. Het is interessant om te weten dat deze vaak worden uitgedrukt als een courtagepercentage van de verkoopprijs van jouw woning. Precies om deze reden kan het tarief variëren. In Winterswijk ligt het gemiddelde tarief van makelaars op 1,18% van de uiteindelijke verkooprijs van jouw huis. Het is slim om vooraf goed uit te zoeken welk percentage makelaars rekenen om zodoende de beste deal te krijgen.

Mocht je denken dat dit percentage alles-dekkend is, dien je rekening te houden met bijkomende kosten. Veel makelaars rekenen namelijk ook opstartkosten om je woning überhaupt in de verkoop te kunnen plaatsen. Tip: maak een volledig kostenplaatje. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Om je een handje te helpen hebben we een overzicht van alle mogelijk kosten bij de verkoop van je huis samengesteld. Wees alert en neem een weloverwogen besluit.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Winterswijk

In Winterswijk zijn er tal van koopwoningen die je als toekomstige investering kunt overwegen. Deze woningen dienen vaak als particuliere woonruimte, maar het kan ook zijn dat je een woning wilt kopen voor verhuurdoeleinden. Interessant genoeg vormt slechts een klein percentage van het totale aantal van 7631 koopwoningen in Winterswijk op de huidige woningmarkt een mogelijkheid voor aankoop of verhuur. Houd dus rekening met de beperkte beschikbaarheid als je van plan bent om in deze prettige stad te schaffen of verhuren.

Aantal verkochte woningen in Winterswijk

In de laatste 12 maanden zijn in Winterswijk veel woningen aangemeld én verkocht. Het is boeiend te zien hoeveel woningen te koop werden gezet, maar ook het grotere aantal woningen dat eigenlijk is verkocht. Ontdek hieronder het specifieke aantal verkochte woningen in Winterswijk (238) en de verkoopaantallen:

Ben je van plan jouw huis in Winterswijk te verkopen?

Ben je van plan om je woning in Winterswijk te verkopen? Er zijn ontzettend veel zaken die je moet regelen, processen die in gang gezet moeten worden. Goed nieuws! Onze website Huis Verkopen biedt je een handig stappenplan om je hiermee te helpen, speciaal gericht op de verkoop van jouw woning.

Onderschat vooral het belang van het kiezen van een goede makelaar niet! Een bekwame makelaar kan je veel werk uit handen nemen en is je kompas door de wirwar van regelgeving. Daarnaast moet iedere stap van het verkoopproces met zorgvuldige aandacht geregeld worden. Dus pak dat stappenplan erbij en ga goed voorbereid de verkoop van je huis in!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij Huis Verkopen! Onze voornaamste missie is om je een handje te helpen bij het voorbereiden of opzetten van de verkoop van je woning. Voor lezers zoals jij die hun huis in Winterswijk willen verkopen, verstrekken we onder andere actuele cijfers en statistieken over de plaatselijke woningmarkt. Deze woningmarktgegevens die je hier aantreft, zijn met zorg samengesteld en worden voortdurend bijgewerkt om de betrouwbaarheid ervan te waarborgen. Zo kun je op elk moment de beste beslissingen maken en de meest gunstige verkoopmomenten oppikken.

Ondersteuning bij het verkoopproces

Naast inzichten in de woningmarkt in Winterswijk biedt Huis Verkopen allerlei handige tools en diensten om de verkoop te stroomlijnen. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen en makelaars vergelijken om de beste professional voor jouw huis te selecteren. Wil je besparen op makelaarskosten? Vraag dan de tarieven op bij lokale makelaars via de link tarieven opvragen. Verder vind je op onze website ook een overzichtelijk stappenplan en andere nuttige informatie om niets over het hoofd zien. Met Huis Verkopen ben je altijd een stap voor en weet je zeker dat je huisverkoop soepel en voordelig verloopt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen