Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Lichtenvoorde

In de woningmarkt van Lichtenvoorde is momenteel veel beweging. Deze introductie geeft je een overzicht van relevante woningmarktcijfers, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het verkopen van je huis. Ontdek trends in huizenprijzen, vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Lichtenvoorde

De gemiddelde verkoopprijs in Lichtenvoorde is in de laatste 3 maanden € 462.903 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 398.768 euro. Deze getallen laten zien dat Lichtenvoorde een interessante plek is voor zowel kopers als verkopers. Daarbij geven ze een indicatie van de huidige stand van de woningmarkt in deze regio. Bekijk de onderstaande grafiek om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de prijsontwikkeling:

Huizenprijzen in Lichtenvoorde

Afgelopen 3 maanden

€ 132.000
€ 323.000
€ 513.000

Als het gaat om de waarde van een woning, is het altijd essentieel om te letten op de prijs per vierkante meter. In Lichtenvoorde kan dit een goede indicatie geven van de mogelijke verkoopresultaten. Vermenigvuldig de grootte van je huis in m2 met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter om een basisindicatie te krijgen van wat je kunt verwachten. Het wordt ook aangeraden om aandacht te schenken aan de discrepantie tussen de verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter, zoals getoond in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Lichtenvoorde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.100
€ 3.400

Prijsontwikkeling Lichtenvoorde laatste 12 maanden

Het is verstandig om op de hoogte te blijven van actuele marktcijfers als je overweegt een huis te verkopen in Lichtenvoorde. Zo kun je bijvoorbeeld de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand in de gaten houden. Deze prijs bedroeg € 462.903 euro. Onder de tekst vind je een grafiek met de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Lichtenvoorde waard?

De beslissing om je huis in Lichtenvoorde te verkopen hangt vaak samen met het mogelijke rendement in de huidige woningmarkt. Eenvoudig gezegd, als de verkoopprijs aantrekkelijk is, kan het verkoopproces van start gaan. Zo niet, dan kan het de moeite waard zijn om nog even te wachten op een gunstiger klimaat.

Overweeg je om je huis te verkopen? Fijn! Het kan een voordeel zijn een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Deze professionele schatting kan je helpen om een realistisch beeld te krijgen van wat je kan verwachten en helpt je bij het krijgen van de beste prijs voor je woning.

Een waardebepaling door een makelaar is vrij eenvoudig: de makelaar bezoekt je huis, bekijkt de staat van het pand en de omgeving, en maakt een inschatting van de marktwaarde. Het advies van meerdere makelaars kan waardevol zijn, omdat elke makelaar vanuit zijn of haar ervaring en expertise naar je woning kijkt. Je kunt bij het aanvragen van de waardebepaling aangeven dat je graag meerdere makelaars de waarde laat bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De variatie in woningmarktcijfers is aanzienlijker dan je zou denken, met huizenprijzen die sterk uiteen kunnen lopen tussen verschillende locaties. Dit is duidelijk zichtbaar wanneer we Lichtenvoorde vergelijken met omliggende plaatsen: de prijzen in en rondom dit gebied vertonen aanzienlijke verschillen.

Door niet alleen naar Lichtenvoorde te kijken, maar ook het marktbeeld van nabijgelegen gemeenten te bestuderen, krijgen we een vollediger beeld van de situatie. Lokale factoren, zoals de aanwezigheid van voorzieningen of de populariteit van de plaats, kunnen deze verschillen in prijzen verklaren. Deze afbeeldingen illustreren duidelijk deze verschillen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Lichtenvoorde

Op HuisVerkopen.nl bieden wij informatie over de prestaties van makelaars in Lichtenvoorde. Het is onze missie om in dit uiteenlopende landschap duidelijkheid te scheppen. We houden bij welke makelaars het beste presteren, het snelst een woning verkopen, een hogere verkoopprijs behalen en hoeveel woningen iedere makelaar verkoopt. Zo helpen wij je om de meest geschikte makelaar te vinden, zodat jij zorgeloos je huis kan verkopen.

Het kiezen van een makelaar kan een groot verschil maken voor jouw verkoopervaring. Een geschikte makelaar kan niet alleen helpen om je woning sneller te verkopen, maar kan ook bijdragen aan een hogere verkoopprijs. Hierbij is het belangrijk om te weten dat makelaarstarieven verschillen. Wij helpen je om deze perfecte match te vinden, zodat jouw woningverkoop in Lichtenvoorde soepel verloopt.

Vergelijk makelaars in Lichtenvoorde Of lees meer over makelaars in Lichtenvoorde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Lichtenvoorde

Het kan een verrassing zijn, maar de tarieven van makelaars, ook wel courtages genoemd, kunnen sterk variëren. In Lichtenvoorde ligt het gemiddelde courtage van een makelaar rond de 1,15%. Dit percentage wordt berekend over de verkoopprijs van jouw woning. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 462.903 betekent dit dat je gemiddeld € 5.323 kwijt bent aan makelaarskosten.

Bij het kiezen van een makelaar is het wijsheid om op meer te letten dan alleen de courtage. Naast deze kosten hebben makelaars vaak ook nog kosten voor bijvoorbeeld promotiemateriaal of extra diensten. Het is dus belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van alle kosten voordat je een makelaar inschakelt. Houd hier rekening mee bij het verkopen van je huis in Lichtenvoorde.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde vinden we een totaal van 4125 koopwoningen. Interessant daarbij is dat slechts een klein deel van deze woningen regelmatig in de verkoop komt. Voor jou als potentiële woningverkoper betekent dit dat er een duidelijke schaarste is. Deze situatie werkt in jouw voordeel: de vraag overtreft geregeld het aanbod, wat je in een sterke positie plaats voor onderhandelingen.

Aantal verkochte woningen in Lichtenvoorde

Gedurende de afgelopen 12 maanden heeft er zich een merkbare beweging voorgedaan op de woningmarkt in Lichtenvoorde. Verschillende woningen zijn aangemeld voor de verkoop en verschillende transacties zijn voltooid. Bekijk de onderstaande grafiek om de precieze aantallen, weergegeven als 115, te zien:

Ben je van plan jouw huis in Lichtenvoorde te verkopen?

Als je van plan bent om je huis in Lichtenvoorde te verkopen, zijn er heel wat zaken die jouw aandacht en zorg vereisen. Het begint al bij het bepalen van de verkoopprijs, wat helemaal geen sinecure is. Je hebt een realistische inschatting van de woningwaarde nodig, en het kan ook helpen om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Daarnaast is het zinvol om het energielabel van je huis aan te vragen, omdat potentiële kopers dat graag willen weten.

Zelfs als je rekening houdt met alle bovenstaande factoren, krijg je mogelijk te maken met talloze andere variabelen tijdens het verkoopproces. Een stappenplan kan je daarbij enorm helpen. Zo'n stappenplan helpt je bij het bepalen van de juiste volgorde en timing van de te ondernemen acties, zoals het inroepen van hulp van een goede makelaar en het opvragen van makelaarstarieven bij lokale makelaars.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De vastgoedmarkt in Lichtenvoorde is voortdurend onderhevig aan verandering. Niets blijft lang hetzelfde. De meest recente statistieken zullen je daarom altijd op onze website ter beschikking staan. Zo blijf jij als woningeigenaar altijd op de hoogte van de huidige stand van zaken. Dit voortdurend veranderende overzicht van marktcijfers biedt je inzicht in de vastgoedmarkt en helpt je op het juiste moment beslissingen te maken.

Diensten van HuisVerkopen.nl

Bij HuisVerkopen.nl kun je meer dan alleen de huidige marktcijfers bekijken. Het is tevens een deskundig platform dat je ondersteunt bij de verkoop van je huis. Hier kun je makelaars vergelijken, kosten bekijken of direct tarieven opvragen bij verschillende makelaars. Wil je weten wat je huis waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan bij een ervaren, lokale makelaar. Het online platform biedt daarnaast ook de optie om te checken of je een geldig energielabel hebt. En is dat niet het geval, dan kun je meteen een energielabel aanvragen bij een lokale energieadviseur. Ook hebben we diverse tips om je woning op de slimste en meest effectieve manier te verkopen. Interactieve stappenplannen zijn beschikbaar die je precies laten zien wat je moet doen voor een succesvolle verkoop. Kortom, bij HuisVerkopen.nl tref je alle tools om de verkoop van je huis goed te regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen