Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Landgraaf

Ben je van plan je woning in Landgraaf te verkopen en ben je nieuwsgierig naar de actuele stand van zaken op de woningmarkt daar? Op deze pagina vind je bijgewerkte statistieken en relevante vastgoedcijfers, zoals de huidige verkoopprijzen, meest recente transacties en de gemiddelde vraagprijs. Zo krijg je een helder beeld van de huizenmarkt in Landgraaf, bijgewerkt tot juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Landgraaf

De gemiddelde verkoopprijs in Landgraaf is in de laatste 3 maanden € 276.743 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 309.895 euro. Het verschil tussen de verkoopprijs en vraagprijs kan inzicht geven in de huidige marktcondities van het huis verkopen. In de volgende grafiek zullen deze prijzen verder worden toegelicht:

Huizenprijzen in Landgraaf

Afgelopen 3 maanden

€ 83.000
€ 221.000
€ 360.000

Als je overweegt je huis in Landgraaf te verkopen, kan het waardevol zijn om de woningprijs per m2 goed in kaart te brengen. Een eenvoudige formule om dit te doen, is door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Landgraaf. Zo krijg je een ruwe schatting van wat je woning waard zou kunnen zijn en hoe de verkoop kan verlopen. Neem eens een kijkje naar onderstaande grafiek om een beeld te krijgen van de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Landgraaf:

Huizenprijzen in Landgraaf per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.300
€ 2.600

Prijsontwikkeling Landgraaf laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden heeft de huizenmarkt in Landgraaf allerlei bewegingen gezien. Zoals met elke markt, veranderen prijzen voortdurend op basis van diverse factoren. Neem bijvoorbeeld de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand, die stond op € 276.743 euro. Voor meer inzicht in de prijsontwikkeling van huizen in Landgraaf in de afgelopen 12 maanden, zie de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Landgraaf waard?

De beslissing om je woning in Landgraaf te verkopen, hangt over het algemeen af van het financiële voordeel dat het kan opleveren in de huidige woningmarkt. Het kan gecompliceerd zijn om dit te bepalen, aangezien de woningprijzen in Landgraaf continu fluctueren. Daarom is het belangrijk om een nauwkeurige inschatting te krijgen van de waarde van jouw woning.

Ben je van plan de stap naar de verkoop van je woning te zetten? Het zou een verstandige keuze zijn om een gratis waardebepaling van je woning aan te vragen bij een professionele makelaar. Het biedt niet alleen inzicht in de verwachte opbrengst van jouw woning, maar kan ook helpen bij het bepalen van een strategische vraagprijs, hetgeen zorgt voor een succesvollere verkoop.

Een gratis waardebepaling wordt uitgevoerd door een makelaar, waarbij verschillende factoren zoals de ligging, grootte en staat van het onderhoud van jouw huis worden meegenomen. Aangezien de geschatte waarde van je woning kan verschillen tussen makelaars, kan het voordelig zijn om meerdere makelaars om een waardebepaling te vragen. Je kunt ook bij het aanvragen van de waardebepaling aangeven dat je graag meerdere makelaars de waarde van jouw woning wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Verwacht je dat de prijs van een huis overal hetzelfde is? Think again! De regio waarin je zoekt, speelt een flinke rol bij het bepalen van de prijs. Neem Landgraaf, hier kan je merken dat de huizenprijzen opmerkelijk verschillen van die in de naburige plaatsen. Deze marktbewegingen zijn van invloed op jouw keuze om te kopen of te verkopen. Zo kan een dieper inzicht in lokale huizenprijzen je beter voorbereiden op de competitieve onroerendgoedmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Landgraaf

Als je van plan bent je huis te verkopen in Landgraaf, dan wil je uiteraard in zee gaan met de best presterende makelaar. Het is begrijpelijk dat je een makelaar zoekt die uitblinkt in service, betrouwbaarheid en lokale kennis. Maar weet, de prestaties van makelaars kunnen enorm variëren; van de snelheid waarop ze huizen verkopen, tot de uiteindelijke verkoopprijs die ze voor jouw huis kunnen realiseren.

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke keuze. De juiste makelaar kan het verschil maken tussen een snelle, lucratieve verkoop en een langdurig, teleurstellend proces. Om ervoor te zorgen dat je de makelaar kiest die het best bij je past, adviseren we je om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Landgraaf Of lees meer over makelaars in Landgraaf

Gemiddelde tarieven van makelaars in Landgraaf

De courtages van makelaars lopen flink uiteen, zelfs binnen een gemeente als Landgraaf. Het gemiddelde courtagepercentage ligt hier op 1,17% van de verkoopprijs. Als we dit percentage loslaten op de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Landgraaf, € 276.743 euro, betekent dit dat je gemiddeld € 3.238 euro kwijt bent aan makelaarskosten. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien veel, maar een goede makelaar kan doorslaggevend zijn voor het realiseren van een snelle, succesvolle verkoop.

Wanneer je overweegt je huis te verkopen, is het dus verstandig om niet alleen te kijken naar het courtagepercentage, maar ook naar de kwaliteit en de bijgeleverde diensten van de makelaar. Het is aan te raden om tarieven op te vragen van verschillende makelaars in Landgraaf en omgeving. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende tarieven van deze verkoopmakelaars en kun je een weloverwogen keuze maken. Kies altijd voor een makelaar waarbij je een goed gevoel hebt, en niet per se voor de goedkoopste.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Landgraaf

Landgraaf beschikt over een breed scala aan woningen, maar koopwoningen krijgen de boventoon. Met maar liefst 11469 koopwoningen, heeft de gemiddelde inwoner van Landgraaf vrijwel zeker de mogelijkheid om een geschikte koopwoning te vinden. Dat neemt niet weg dat er ook alternatieven beschikbaar zijn, zoals (sociale) huurwoningen of woningen met een andere bestemming voor wie op zoek is naar iets anders.

Aantal verkochte woningen in Landgraaf

In de afgelopen 12 maanden is er veel activiteit geweest op de woningmarkt in Landgraaf. Talloze woningen zijn in de verkoop geplaatst en er vonden ook heel wat transacties plaats. In totaal werden er 277 huizen verkocht. Bekijk de grafiek hieronder voor een overzicht van de aanmeldingen en transacties per maand:

Ben je van plan jouw huis in Landgraaf te verkopen?

Wanneer je de beslissing neemt om je huis in Landgraaf te verkopen, komen er een hoop zaken op je af waar je rekening mee moet houden. Je wil natuurlijk de beste prijs voor je woning krijgen, maar er zijn ook legio andere factoren die invloed hebben op het verkoopproces. Denk aan de huidige woningmarkt, de staat van je woning en de presentatie van je huis op diverse kanalen. Hierbij is het belangrijk om bijvoorbeeld een geldig energielabel te hebben en een makelaar te vinden die aansluit op jouw wensen en verwachtingen.

Het kan een uitdaging zijn om alle stappen te overzien die je dient te nemen. Daarom kan een gestructureerde aanpak, zoals een stappenplan, ontzettend waardevol zijn. Met zo'n plan krijg je helder in beeld welke stappen je moet doorlopen, van de eerste voorbereidingen tot de uiteindelijke sleuteloverdracht. Het kan ook nuttig zijn om te kijken naar eventuele ondersteuning van een verhuisbedrijf. Zo weet je zeker dat je alle zaken omtrent de verkoop van je huis in Landgraaf goed op orde hebt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Regelmatige fluctuaties kenmerken de huizenmarkt in Landgraaf. Deze getanelysisseerd en bijgehouden op de locatie waar je je momenteel bevindt. De aangepaste gegevens helpen om het juiste verkoopmoment te bepalen voor jouw woning, te begrijpen hoe aantrekkelijk de lokale marktomstandigheden zijn en om kansen op succesvolle verkoop te identificeren. Deze statistieken zijn dus zeer nuttig voor iedereen die een huis bezit in Landgraaf en overweegt om te verkopen.

Diensten en informatie van HuisVerkopen.nl

Bij HuisVerkopen.nl bieden we verschillende diensten die je kunnen helpen bij het klaarmaken en verkopen van je huis. Je kunt hier bijvoorbeeld een inzicht krijgen in de verkoopkosten, en je kunt makelaars vergelijken. Daarnaast biedt de website de mogelijkheid voor een gratis waardebepaling door een lokale makelaar. HuisVerkopen.nl helpt je ook bij het aanvragen van een geldig energielabel bij een lokale energieadviseur. Je vindt hier ook veel handige verkooptips, zodat je je woning op de slimste manier kunt verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen