Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hoensbroek

Als je overweegt je huis in Hoensbroek te verkopen, is het in deze tijd, juli 2024, belangrijk om inzicht te hebben in de huidige vastgoedmarkt. Volg de huidige vraagprijzen in Hoensbroek op de voet om te bepalen wat een realistische prijs is voor jouw woning. De vastgoedcijfers en transactiegegevens op deze pagina kunnen je hierbij helpen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hoensbroek

De gemiddelde verkoopprijs in Hoensbroek is in de laatste 3 maanden € 257.908 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 270.796 euro. Daaruit kun je concluderen dat woningen in Hoensbroek dikwijls voor meer worden verkocht dan waar ze in eerste instantie voor worden aangeboden. Dit geeft aan dat de vraag naar woningen in Hoensbroek waarschijnlijk hoger is dan het aanbod. Bekijk hieronder de basis van deze conclusie:

Huizenprijzen in Hoensbroek

Afgelopen 3 maanden

€ 111.000
€ 216.000
€ 321.000

Wanneer je overweegt je huis in Hoensbroek te verkopen, is het nuttig om de waarde per vierkante meter in ogenschouw te nemen. Door het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in deze regio, krijg je een globale inschatting van de mogelijk toekomstige verkoopopbrengst. Dit kan een handig hulpmiddel zijn bij je besluitvorming rondom de verkoop van je woning. Voor een actueel overzicht van de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Hoensbroek, verwijzen we je graag naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Hoensbroek per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.100
€ 2.400

Prijsontwikkeling Hoensbroek laatste 12 maanden

Om goed op de hoogte te blijven van de huizenmarkt in Hoensbroek is het raadzaam om de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden bij te houden. Zoals je hieronder kunt zien, is de gemiddelde verkoopprijs vorige maand € 257.908 euro. Dit volgt een beweging die algemeen overeenkomt met de landelijke trends:

Wat is mijn woning in Hoensbroek waard?

De waarde van jouw woning in Hoensbroek is niet statisch en kan doorlopend veranderen. Dit is een direct gevolg van factoren als veranderingen in de markt, algemene economische condities of specifieke situaties in jouw buurt. Daarom is het van belang om op de hoogte te blijven van de meest recente woningwaarde.

Het is verstandig om een accurate inschatting te hebben van de waarde van je woning. Dit kan helpen bij het bepalen van de vraagprijs als je overweegt je woning te verkopen of je hebt de informatie nodig voor andere financiële besluiten. Een gratis waardebepaling door een makelaar kan deze belangrijke informatie verschaffen. Je kunt een vrijblijvende waardebepaling snel en gemakkelijk aanvragen via deze link.

Een waardebepaling is een inzichtelijke gebeurtenis die bij jou thuis plaatsvindt. Het kost je slechts wat tijd en biedt je veel waardevolle informatie. Dit is niet hetzelfde als een officiële taxatie, maar het geeft wel een goed beeld van de huidige marktwaarde van je woning. Zo'n bezoek van een expert aan huis plaatst jou in een sterke positie in de woningmarkt van Hoensbroek.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Er bestaan aanzienlijke verschillen in de woningmarktcijfers van diverse plaatsen. Vooral de huizenprijzen kunnen sterk variëren, met name in gebieden die rondom Hoensbroek liggen. Deze onderscheiden zich op een opvallende manier van Hoensbroek zelf.

Het is een goed idee om niet enkel naar de prijzen in jouw directe omgeving te kijken, maar ook naar de huizenprijzen elders. Hierdoor krijg je een rijker, realistischer beeld van de huidige stand van zaken op de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Hoensbroek

Als je jouw huis in Hoensbroek wilt verkopen, zoek je natuurlijk de beste makelaar. Er zijn verschillende makelaars die op specifieke punten beter presteren dan andere. Deze prestatieverschillen kunnen liggen op gebieden zoals het snelheid van verkoop, het behalen van de vraagprijs en de kwaliteit van de klantenservice. Het is dus zeker de moeite waard om makelaars op deze punten te vergelijken.

Voor jouw verkoopdoel in Hoensbroek is het kiezen van een goede makelaar erg belangrijk. Zo draagt een bekwame makelaar bij aan een vlotte verkoop en een goede verkoopprijs. Daarom adviseer ik je om gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool om zo te ontdekken welke makelaar het best bij jouw wensen aansluit.

Vergelijk makelaars in Hoensbroek Of lees meer over makelaars in Hoensbroek

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hoensbroek

Het goed in de gaten houden van courtages is nog nooit zo belangrijk geweest. Makelaarstarieven keren per definitie terug bij de verkoop van je huis. Ter illustratie, in Hoensbroek ligt de gemiddelde courtage van een makelaar op 1,20% van de verkoopwaarde. Dat betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van een huis in Hoensbroek - € 257.908 - de kosten voor de makelaar gemiddeld uitkomen op € 3.095.

Bij het kiezen van de juiste makelaar voor het verkoopproces van je huis, let je dus niet alleen op de diensten die aangeboden worden. Het rekening houden met de courtage maakt een significante invloed op je netto winst. Een lager courtage kan namelijk resulteren in een hoger netto verkoopresultaat. Verdiep je goed in verschillende makelaarstarieven en bijbehorende diensten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hoensbroek

In Hoensbroek zijn er in totaal 4906 koopwoningen. Verrassend genoeg komt slechts een klein deel hiervan elke keer op de markt. Wat betekent deze schaarste voor jou als potentiële woningverkoper? Simpel gezegd, je hebt een sterke positie. Omdat er maar weinig koopwoningen beschikbaar zijn, zal er naar alle waarschijnlijkheid meer vraag dan aanbod zijn. Dit kan je onderhandelingspositie bij de verkoop van je woning aanzienlijk verbeteren.

Aantal verkochte woningen in Hoensbroek

In de afgelopen 12 maanden hebben zich in Hoensbroek verschillende woningtransacties voorgedaan. Uiteenlopend van nieuwe aanmeldingen, waarbij woningen in de verkoop werden gezet, tot daadwerkelijke verkooptransacties. Het totale aantal verkochte woningen bedraagt 139. Houd er rekening mee dat de tijd tussen aanmelding en werkelijke verkoop kan variëren, waardoor een woning verkocht kan worden in een latere maand dan dat hij is aangemeld:

Ben je van plan jouw huis in Hoensbroek te verkopen?

Wanneer je besluit je woning in Hoensbroek te verkopen, lijkt het wellicht een eenvoudige klus, maar er komt flink wat bij kijken. Het regelen van een energielabel, het opvragen van makelaarstarieven bij lokale makelaars, en het inwinnen van een passend verkoopadvies zijn slechts een paar voorbeelden van zaken die je goed voor elkaar moet hebben. Daarbij heeft de keuze voor een goede makelaar een grote impact op de verkoop van je woning.

Het proces om je huis te verkopen kan overweldigend zijn, met verschillende stappen die op je afkomen. Het helpt dan enorm om een concreet stappenplan te volgen voor de verkoop van je huis. Zo kun je georganiseerd alles regelen rondom de verkoop, van de voorbereiding tot aan de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Met zo'n plan voorkom je overhaaste keuzes en zorg je ervoor dat je alle belangrijke zaken niet over het hoofd ziet.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Huis Verkopen streeft ernaar jou zo goed mogelijk te begeleiden in het proces van huisverkoop. Daarbij horen betrouwbare en up-to-date gegevens over de huizenprijzen in jouw gebied. Daarom presenteren we hier, speciaal voor jou, een overzicht van de meest recente cijfers en statistieken over de vastgoedmarkt in Hoensbroek. Al deze gegevens zijn met uiterste zorg samengesteld, om jou een accuraat beeld te geven van de huidige situatie op de huizenmarkt. Gemeten trends en fluctuaties in de verkoopprijzen van woningen in Hoensbroek bieden een solide basis voor het bepalen van de meest gunstige tijd om je huis te verkopen.

Complete voorbereiding met Huis Verkopen

Op Huis Verkopen vind je niet alleen relevante gegevens over de huizenmarkt, maar ook handige hulpmiddelen die de verkoop van je huis vergemakkelijken. Wil je bijvoorbeeld weten wat de huidige waarde van je woning is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Op zoek naar de beste makelaar in Hoensbroek? Via ons systeem kun je gericht makelaars vergelijken en direct tarieven opvragen. Daarnaast bieden we een aantal handige verkoop tips en een overzichtelijk stappenplan om je voor te bereiden op de verkoop. Huis Verkopen maakt het regelwerk rondom huisverkoop eenvoudig en overzichtelijk.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen