Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hoensbroek

Op zoek naar een vakkundige makelaar in Hoensbroek voor de verkoop van jouw huis? Door de gedetailleerde bijhouding van alle makelaarsstatistieken, kunnen wij exact identificeren welke makelaars goed presteren. We helpen je graag bij het vinden van een makelaar die bijdraagt aan een soepele en succesvolle verkoop.

Over makelaars in Hoensbroek

Het kiezen van een makelaar in Hoensbroek hangt erg nauw samen met de manier waarop de verkoop van je woning zal verlopen. Een eersteklas makelaar kan de verkoop van jouw woning naar de top tillen. Zij zijn er immers om van jouw huisverkoop een succesverhaal te maken. Met hun uitgebreide kennis en ervaring in de lokale huizenmarkt, kunnen ze de meest gunstige strategieën hanteren. Deze factoren maken dat de keuze voor een makelaar een doorslaggevende rol speelt.

Om je te helpen de meest geschikte keuze te maken, houden we continu alle informatie bij over de prestaties van de makelaars in Hoensbroek. Met onze up-to-date gegevens kunnen we inschatten welke makelaars het hoogste rendement op hun verkopen behalen. Hiermee maken we jouw zoektocht een stuk eenvoudiger. Alles wat je wilt weten over de makelaars in Hoensbroek staat op deze informatieve pagina.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.062
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 8.421
Besparing (gem.)
€ 957

Actueel

 • Bij het verkopen van je woning komen uiteraard makelaarskosten kijken. Weet dat in Hoensbroek deze kosten momenteel kunnen variëren. Makelaars rekenen vaak een courtage, die kan liggen tussen 0,95% en 1,70%. Naast courtage zijn er nog mogelijk andere kosten, afhankelijk van de makelaar en je persoonlijke situatie.
 • Wil je inzicht in de huidige verkoopprijzen? Overweeg dan even het gemiddelde van € 2.450 per m2 in Hoensbroek. Voor gedetailleerde informatie kun je de pagina met woningmarktgegevens raadplegen. Houd wel in gedachten dat prijzen fluctueren en dat de uiteindelijke verkoopprijs afhangt van diverse factoren.
 • Gezien de tarieven van makelaars continue in beweging zijn, is het vergelijken van deze makelaarstarieven geen overbodige luxe. Door kritisch te kijken naar de verschillende opties, kun je gemiddeld € 957 besparen. Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen in de tarieven voordat je een makelaar inschakelt.

Uitgelichte makelaars in Hoensbroek

In Hoensbroek zijn er tal van makelaars die je kunnen bijstaan in het proces van je huis verkopen. Het is echter raadzaam om niet zomaar voor de eerste de beste makelaar te gaan. Het is verstandig om kritisch te zijn en makelaars in Hoensbroek te vergelijken op basis van hun ervaring, tarieven en eerder behaalde resultaten.

Ter Tanje Vastgoed

Bij Ter Tanje Vastgoed ontvang je professionele ondersteuning bij al je vastgoedwensen. Het team zorgt voor een persoonlijke en betrouwbare service, afgestemd op je behoeften. Ondanks dat dit kantoor niet aangesloten is bij een branchevereniging, weet het zich te onderscheiden door de focus op kwaliteit en klanttevredenheid.

Let op: Het overzicht dat je net bekeken hebt, bevat slechts een greep uit de verkoopmakelaars die actief zijn in Hoensbroek. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Hoensbroek mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie en woning, staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Vergeet dus niet een grondige vergelijking te maken.

Vergelijk makelaars in Hoensbroek Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hoensbroek?

Ook is het interessant om te weten dat veel makelaars in Hoensbroek bij een hogere woningwaarde soms een lagere courtage rekenen. Dat betekent dat als jouw huis een hoge waarde heeft, de makelaar mogelijk minder kosten in rekening brengt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Hoensbroek 0,75% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 957 besparen door makelaars te vergelijken. Daarom is het verstandig om altijd meerdere offertes op te vragen zodat je kunt zien welke makelaar voor jou het meest voordelig is.

Kosten van makelaars in Hoensbroek

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.300
€ 3.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hoensbroek

Ben je van plan om je woning in Hoensbroek te verkopen? Dan is het goed om rekening te houden met opstartkosten die makelaars veelal in rekening brengen. Dit zijn kosten die gemaakt worden voordat de woningverkoop begint. Zo worden er bijvoorbeeld kosten gerekend voor het opstellen van een verkoopplan, de waardebepaling van jouw huis en het rondleiden van potentiële kopers.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle makelaars dezelfde tarieven hanteren voor hun diensten. Om je te helpen de opstartkosten per makelaar in beeld te krijgen, kun je op deze pagina jouw tarieven opvragen. Zo krijg je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend een beeld van de tarieven van makelaars in Hoensbroek, inclusief hun mogelijke opstartkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Hoensbroek

Als je overweegt om je woning in Hoensbroek te verkopen, houd dan rekening met de mogelijkheid van intrekkingskosten. De meeste makelaars zullen deze kosten in rekening brengen als je besluit om je woning vroegtijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn tot stand gekomen om de makelaar te compenseren voor de tot dan toe gemaakte kosten en de tijd die hij al in de verkoop van je woning heeft geïnvesteerd.

Intrekkingskosten worden bijvoorbeeld in rekening gebracht als je toch besluit om je huis te verhuren of als je besluit om je woning met een andere makelaar te verkopen. Het gemiddelde bedrag van de intrekkingskosten bij makelaars in Hoensbroek wordt op de website met de volgende tag bijgehouden: € 500. Zo zorgen we ervoor dat je altijd over de meest actuele informatie beschikt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hoensbroek met een vast tarief

Niet alle makelaars rekenen een courtage, oftewel een percentage van de verkoopsom. Er zijn namelijk ook makelaars die werken met een vast tarief. Bij courtage hangt het bedrag dat je betaalt af van de verkoopprijs van jouw huis; hoe hoger deze prijs, hoe meer courtage je betaalt. Bij het vaste tarief ligt van tevoren vast wat je betaalt, ongeacht de verkoopprijs van jouw huis.

Makelaars in Hoensbroek hanteren gemiddeld een vast tarief van € 3.250 (update: mei 2024). Het voordeel van zo'n vast tarief is dat je vooraf weet wat je kosten zullen zijn. Echter, wanneer jouw huis voor een bedrag verkocht wordt dat hoger is dan verwacht, profiteer je daar financieel niet van. Immers, het bedrag dat je de makelaar betaalt staat vast en is niet afhankelijk van de uiteindelijke verkoopsom.

Tip: Het loont om meerdere makelaars met elkaar te vergelijken. Jouw woning en situatie zijn uniek en er is altijd een makelaar die precies bij jouw behoeftes past. Door te vergelijken, ontdek je welke makelaar dat is en kun je de services en kosten tegen elkaar afwegen.

4 feitjes over makelaars in Hoensbroek

 • Wist je dat de verkoop van een woning in Hoensbroek doorgaans tussen de 7% en 12% meer oplevert als deze met behulp van een makelaar plaatsvindt vergeleken met een verkoop zonder makelaar?
 • Bij het inschatten van de waarde van huizen in Hoensbroek zijn de verschillen tussen verkoopmakelaars soms groot, met variaties tot wel 49.000 euro. Gelukkig kunnen toekomstige verkopers eenvoudig een waardebepaling aanvragen van verschillende makelaars om deze verschillen inzichtelijk te krijgen.
 • In Hoensbroek hanteren makelaars uiteenlopende courtages, waarbij een enkeling zelfs een courtagetarief rekent van 1,70%. Het goede nieuws voor verkopers is dat de meeste makelaars een lager tarief hanteren.
 • Alvorens de keuze voor een makelaar te maken, vragen de meeste woningverkopers in Hoensbroek gemiddeld aan drie verschillende makelaars verkoopadvies. Dit geeft een gedegen basis voor een weloverwogen beslissing.

Wat levert de beste makelaar in Hoensbroek op?

De beste makelaars in Hoensbroek leveren niet alleen kwaliteit door hun hoge beoordelingen, maar laten ook in harde cijfers zien dat ze goed zijn in hun werk. Ze weten namelijk sneller een huis te verkopen en behalen bij de verkoop dikwijls ook een hogere prijs dan verwacht.

Maar hoe herken je nu deze toppers in Hoensbroek? Let op de volgende punten:

 • Uit onze gegevens blijkt dat de beste makelaars in Hoensbroek huizen vaak voor een bedrag boven de verwachte verkoopprijs weten te verkopen. Het bedrag dat gemiddeld meer verkregen wordt, ligt op € 7.747.
 • Daarnaast komt naar voren dat snelle makelaars de woningen in Hoensbroek gemiddeld 15 dagen eerder weten te verkopen dan de overige makelaars in de regio. 15 dagen eerder een woning verkocht krijgen, kan een groot verschil maken.

De beste makelaar in Hoensbroek vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Hoensbroek? Wij houden alle verkoopstatistieken van elke makelaar in Hoensbroek en omgeving nauwlettend bij. Met deze waardevolle data kunnen wij met recht stellen welke makelaar bovengemiddeld presteert. Geen giswerk meer, maar keiharde feiten.

Maar er is meer! Niet elke topmakelaar is per definitie de juiste match voor jou. Jouw persoonlijke situatie en voorkeuren zijn minstens zo belangrijk. Daarom nodigen we je uit om via het vergelijkingsformulier makelaars te vergelijken en zo de makelaar te vinden die perfect bij jou past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Hoensbroek?

Aan de hand van de volgende vijf punten helpen we je de juiste keuze te maken bij het selecteren van een makelaar in Hoensbroek voor de verkoop van je huis:

Ervaring en kennis

De kennis en ervaring van de makelaar zijn essentieel. Kies voor een makelaar die bekend is met de vastgoedmarkt in Hoensbroek en over ruime ervaring beschikt.

Bereikbaarheid en communicatie

Goede communicatie is key. Zekerheid over de bereikbaarheid van de makelaar en duidelijke communicatie kunnen veel onzekerheid wegnemen.

Verkoopstrategie

Een goede makelaar heeft een heldere, doordachte verkoopstrategie. Kijk niet alleen naar de prijs, maar vraag ook naar de onderbouwing hiervan.

Hogere verkoopprijs

De beste makelaars in Hoensbroek verkopen huizen gemiddeld voor een hogere verkoopprijs dan andere makelaars. Dit kan oplopen tot wel € 7.747 meer.

Prijs van de makelaar

Tenslotte speelt de prijs van de makelaar een rol. Let hierbij op dat je niet alleen naar de courtage kijkt, maar ook naar eventuele extra kosten die de makelaar in rekening brengt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-makelaars in Hoensbroek bieden je bij de verkoop van je huis een uitmuntende combinatie van lokale kennis en brancheexpertise. Deze makelaars zijn niet alleen goed geïnformeerd over de markt, maar voldoen ook aan de strenge kwaliteitseisen van de vereniging. Met een NVM-makelaar krijg je dus kwaliteit en ervaring.

Bovendien voegen ook VBO en VastgoedPRO-makelaars waarde toe. Elke makelaar die bij deze organisaties is aangesloten, volgt verplichte bijscholing. Hierdoor blijven ze altijd up-to-date over de nieuwste wet- en regelgeving. Daarnaast hanteren ze een gedragscode, waardoor je als klant rechten en zekerheden hebt. Het kiezen voor een makelaar aangesloten bij een branchevereniging is dus gewoon een slimme zet!

Wat doet een makelaar in Hoensbroek?

Een makelaar in Hoensbroek hanteert een gedetailleerde en doelgerichte methode om jouw huis succesvol te verkopen. Er wordt nauw samengewerkt met jou als klant en er wordt gestreefd naar de beste uitkomst voor jou.

Deze makelaar verricht allerlei taken, waaronder het inschatten van de juiste verkoopprijs, het promoten van jouw huis en het begeleiden van alle formaliteiten die komen kijken bij de verkoop van jouw huis. Dit ondersteunt je bij het soepel doorlopen van dit proces.

 • Tijd en energie besparen door het overdragen van verantwoordelijkheden.
 • Profiteren van de marktkennis en expertise van de makelaar.
 • Krijgen van inzicht in de juridische aspecten en verplichtingen.
 • Het bereiken van een groter publiek door professionele promotie.
 • Begeleiding krijgen bij de onderhandelingen voor een optimale verkoopprijs.

Waarom een makelaar in Hoensbroek inschakelen?

Als je besluit om jouw woning in Hoensbroek te verkopen, kan een deskundige makelaar je van A tot Z begeleiden bij dit proces. Een makelaar kan ervoor zorgen dat jouw woning op de juiste manier op de markt wordt gebracht, de bezichtigingen regelt en het papierwerk op zich neemt. Hij kan je ook begeleiden bij eventuele onderhandelingen en zorgt voor de juridische afronding. Een goede makelaar vinden die aansluit op jouw behoeften en situatie, kan een hoop stress voorkomen en zorgen voor een soepel verkoopproces.

Waarde van de woning bepalen

Het verkopen van jouw huis in Hoensbroek begint met het vaststellen van een realistische vraagprijs. Jouw makelaar voert hiervoor een waardebepaling uit, een schatting van de actuele marktwaarde van de woning op basis van een analyse van vergelijkbare woningen in de buurt, de staat van de woning, de ligging, en andere relevante aspecten.

Huis klaarmaken voor de verkoop

Zodra de vraagprijs is vastgesteld, bereidt de makelaar de woning voor op de verkoop. Dit kan variëren van het adviseren over mogelijke verbeteringen aan de woning tot de inzet van een professionele fotograaf om jouw huis er op zijn best uit te laten zien op de verkoopsite.

Huis op de markt brengen

Als jouw huis klaar is voor de verkoop, zal je makelaar dit actief op de markt brengen. Hierbij zal hij gebruik maken van diverse verkoopkanalen, zoals vastgoedwebsites, sociale media en het inzetten van zijn netwerk.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Tenslotte, tijdens het verkoopproces, coördineert je makelaar de bezichtigingen en treedt hij op als tussenpersoon bij eventuele onderhandelingen. Jouw makelaar zorgt er op deze manier voor dat alles soepel verloopt en jij je kunt richten op jouw volgende woning.

Makelaars in Hoensbroek vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar in Hoensbroek? Huis Verkopen helpt je deze te vinden door makelaars te vergelijken. Dit maakt het mogelijk om de beste verkoopprijs te behalen.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in de beoogde verkoopprijs
 • Gratis verkoopadvies
 • Scherper makelaarstarief

Vul jouw adres en wensen in en wij koppelen je aan de beste verkoopmakelaars in Hoensbroek. Deze makelaars informeren je vervolgens over jouw mogelijkheden, zodat je een goed beeld krijgt en de makelaar kunt kiezen met het beste voorstel voor verkoop. Zo waarborg je maximale verkoopprijs voor jouw huis.

Vergelijk makelaars in Hoensbroek Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hoensbroek

Het is nuttig om makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven en verkoopresultaten. Ook kun je kijken naar hun beoordelingen. Op onze website vind je een tool om makelaars te vergelijken in Hoensbroek.

Het is aan te raden om te kijken naar de gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar, die is in Hoensbroek 67 dagen. Verder zijn de kosten en beoordelingen van de makelaar belangrijk.

De gemiddelde makelaarskosten in Hoensbroek zijn € 3.062. Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende makelaars, zo kan je tot € 957 besparen.

Je kunt de betrouwbaarheid van een makelaar controleren door beoordelingen van eerdere klanten te lezen. Daarnaast zijn er ook erkende makelaar verenigingen zoals NVM, VBO en VastgoedPRO waar je kunt checken of de makelaar daarbij hoort.

Ja, let op de 'intrekkingskosten'. Als je besluit om je huis uit de verkoop te halen, kan de makelaar deze kosten in rekening brengen. In Hoensbroek zijn deze kosten gemiddeld € 500.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen