Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Geleen

Wil je jouw woning in Geleen verkopen? Kies dan voor een makelaar die lokaal vertrouwd is en een goede kennis heeft van de huizenmarkt in jouw regio. Een sterke kandidaat kan precies inspelen op de wensen van potentiële kopers en is goed bereikbaar voor vragen en advies.

Over makelaars in Geleen

Elke verkoopmakelaar heeft een eigen aanpak en stijl. Dit kan variëren van de manier waarop ze jouw huis op de markt brengen tot hoe ze onderhandelen met potentiële kopers. Sommige makelaars zijn heel actief op sociale media, terwijl anderen liever traditionele verkoopstrategieën gebruiken. Daarnaast kan ook de hoeveelheid persoonlijke aandacht en de mate van communicatie aanzienlijk verschillen. Het is daarom essentieel dat je een makelaar selecteert die past bij jouw verwachtingen en wensen.

We houden steeds nauwkeurig bij wat er speelt bij makelaars in Geleen. Niet alleen volgen we hun prestaties en de reacties van hun klanten, maar we kijken ook naar hun aanpak en stijl. Hierdoor hebben we een goed overzicht van welke makelaars in Geleen de beste keuze zijn. We kijken bijvoorbeeld naar de snelheid waarmee ze huizen verkopen en tegen welke prijs. Dit geeft ons een betrouwbaar beeld van wat je kunt verwachten wanneer je voor een bepaalde makelaar kiest.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.522
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.686
Besparing (gem.)
€ 1.072

Actueel

 • In mei 2024 variëren de makelaarskosten per verkoop in Geleen aanzienlijk. Dit wordt weergegeven door courtagepercentages die variëren van 0,92% tot 1,62%. Onderschat deze bedragen niet, het speelt een grote rol in de totale kosten van het vastgoedverkoopproces.
 • Gezien de gemiddelde verkoopprijs per m² in Geleen op dit moment € 2.475 euro is, voelt het misschien als de juiste tijd op de te verkopen. Als je meer wilt weten over hoe deze prijs zich verhoudt, kun je de woningmarkt gegevens raadplegen.
 • Weet dat tarieven van makelaars in Geleen voortdurend fluctueren. Het vergelijken van makelaarstarieven is geen verspilling van tijd. Sterker nog, het kan je gemiddeld € 1.072 euro besparen bij verkoop van je huis.

Uitgelichte makelaars in Geleen

Hieronder krijg je een overzicht te zien van diverse verkoopmakelaars gevestigd in Geleen. Het is goed om te weten dat er nog meer makelaars in Geleen actief zijn, echter variëren zij in hun specialisaties. Tenslotte, de beste makelaar voor jou in Geleen is degene die naadloos aansluit bij jouw type woning, huidige situatie en persoonlijke voorkeuren.

De Bruijn Makelaardij & Assurantiën

De Bruijn Makelaardij & Assurantiën is een makelaar die zich richt op effectiviteit en betrouwbaarheid. Hoewel ze geen lid zijn van een branchevereniging, prijzen ze zichzelf aan met hun gedegen kennis en ervaring. Ze zijn effectief voor jou wanneer je zoekt naar duidelijkheid en transparantie in de complexe wereld van onroerend goed. Ze streven ernaar de beste oplossingen voor je te vinden en streven naar je tevredenheid.

Grond en Goed Makelaardij

Grond en Goed Makelaardij is een vakbekwame makelaar die zich onderscheidt in de markt. Ondanks het ontbreken van een branchevereniging en specifieke certificaten, biedt het kantoor betrouwbare diensten aan en blijft het een goede keuze. Als je op zoek bent naar een nuchtere aanpak in de complexe wereld van onroerend goed, is deze makelaardij de juiste partner. Je kan rekenen op vakkundige service bij iedere transactie.

Fidus Makelaardij Geleen

Fidus Makelaardij Geleen is een betrouwbaar en solide makelaarskantoor, met een lidmaatschap van de Vastgoedpro branchevereniging. Ze staan bekend om hun professionaliteit en zetten je wensen op één. Ze hebben de nodige certificaten en zijn gemakkelijk te vinden aan de Rijksweg Noord. Als je zoekt naar ervaring en kennis van zaken op de vastgoedmarkt, ben je bij dit kantoor aan het juiste adres.

Goossens Vastgoed

Goossens Vastgoed, lid van VBO, streeft naar een duidelijke, persoonlijke aanpak in diensten als verkoop, aankoop en verhuur. Ze richten zich op jouw wensen en bereiken resultaat zonder omwegen. Met kennis en ervaring van de regionale markt bieden ze begeleiding in verschillende specialismen, waaronder aankoop, verkoop, verhuur en taxatie. Ze excelleren in zowel residentieel als bedrijfsvastgoed. Jouw tevredenheid is hun succes.

Lassoo Makelaars & Taxateurs

Lassoo Makelaars & Taxateurs, gevestigd aan de Mauritslaan in Geleen, bestaat uit een team van zeven deskundige medewerkers. Als lid van branchevereniging VBO zijn ze betrouwbaar en houden ze hun kwaliteit hoog met erkenningen als VastgoedCert en NWWI. Voor jouw vastgoedbenodigdheden, van taxatie tot verkoop, staat dit ervaren team paraat. Kies voor Lassoo Makelaars & Taxateurs, waar kennis en professionaliteit centraal staan.

Mullens Makelaars BV

Mullens Makelaars, gunstig gelegen aan de Rijksweg Noord in Geleen, is een prominent en gecertificeerd NVM-lid. Ze staan bekend om hun expertise en toewijding. Bij het kiezen voor Mullens zorg je ervoor dat je makelaarservaring betrouwbaar, professioneel en vol zorgvuldigheid verloopt. Een goede keuze voor als je vakkundige begeleiding in het makelaarsveld zoekt.

Royworks

Bij makelaarskantoor Royworks kan je terecht voor zowel de aankoop als verkoop van een woning. Hoewel ze geen branchevereniging hebben, zet het team zich in om de beste dienstverlening te bieden. Zowel in het Nederlands, Duits als Engels staan ze je met raad en daad bij. Met Royworks kies je voor deskundigheid en toegankelijkheid.

Wij Makelaars | Sittard-Geleen-Roermond

Bij Wij Makelaars, gevestigd in Geleen, heb je zelf de teugels in handen. Samengesteld uit een team van specialisten vanuit heel Nederland, biedt dit makelaarskantoor jou de optie om je huis zelf te verkopen met professionele begeleiding, of alles uit handen te geven. Mocht je van gedachten veranderen, dan is er altijd de mogelijkheid om over te stappen naar de full-service optie. Met een focus op recreatiewoningen en lid van de branchevereniging VBO, is Wij Makelaars een betrouwbare keuze.

Let op: Je hebt net kennis gemaakt met enkele makelaars in Geleen, maar weet dat er nog veel meer makelaars actief zijn in deze regio. Bij Huis Verkopen betrekken we al deze makelaars in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jou hoeft niet per se in het overzicht van zojuist te staan. Vergelijken is de manier om jouw ideale makelaar te vinden.

Vergelijk makelaars in Geleen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Geleen?

Een verkoopmakelaar in Geleen rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 306.246 in Geleen komt dit neer op € 3.522 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De meeste makelaars werken met deze courtage, maar er zijn ook makelaars die werken met een vast bedrag. Deze vaste prijs kan variëren en hangt namelijk niet af van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit betekent dat het wellicht voordeliger kan uitpakken, maar ook duurder kan zijn afhankelijk van de verkoopprijs van je huis.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Geleen 0,70% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.072 door eerst tarieven op te vragen. Een zinvolle stap in het verkoopproces is het vergelijken van makelaars om een goed beeld te krijgen van de mogelijke kosten.

Kosten van makelaars in Geleen

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 3.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Geleen

Als je van plan bent je huis in Geleen te verkopen, is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde kosten. Veel makelaars in Geleen rekenen namelijk opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt om je woningverkoop op gang te brengen. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het maken van professionele foto's van je woning, de opmaak van de verkoopbrochure, het plaatsen van de woning op diverse platforms of het opmeten van de woning.

De opstartkosten kunnen echter flink verschillen per makelaar, zowel in hoogte als in wat er precies in het pakket inbegrepen is. Over het algemeen variëren de gemiddelde opstartkosten in Geleen tussen € 400 en € 700. Zorg dus dat je goed geïnformeerd bent over deze kosten en wat hier precies voor uitgevoerd wordt. Dit kan je helpen in je uiteindelijke keuze voor de juiste makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Geleen

Als je de verkoop van jouw woning in Geleen voortijdig wilt stoppen, moet je rekening houden met een overwegend gangbare praktijk onder makelaars: het in rekening brengen van intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit jouw woning uit de verkoop te halen. Deze kosten dekken het werk en de tijd die jouw makelaar in jouw woning heeft gestoken, voordat je hebt besloten de verkoop stop te zetten.

Deze schijnbaar ontmoedigende kosten kunnen deel uitmaken van verschillende scenario's. Misschien heb je een onverwachte persoonlijke omstandigheid die het noodzakelijk maakt om jouw huis langer te behouden. Of misschien heb je je bedacht over het verkopen nu de marktcondities zijn veranderd. Hoe dan ook, je zou geconfronteerd kunnen worden met een gemiddelde intrekkingsprijs van € 500. Door hiervan op de hoogte te zijn, kun je beter voorbereid zijn op eventuele onvoorziene wendingen in jouw verkoopproces.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Geleen met een vast tarief

Ook in Geleen vind je makelaars die werken met een vast tarief. Hierbij spreken ze een vaste prijs af voor hun diensten, ongeacht de verkoopprijs van jouw huis. Dit heeft als voordeel dat je vooraf weet waar je aan toe bent. De gemiddelde prijs die hierbij gehanteerd wordt is € 3.250 (update: mei 2024).

Toch kan een vast tarief ook een nadeel zijn. Stel je verkoopt jouw woning voor een hogere prijs dan verwacht, bijvoorbeeld 400.000 euro in plaats van 350.000 euro. Bij een makelaar met courtage betaal je een percentage van het verkoopbedrag, bijvoorbeeld 1,5%. Dit komt neer op 6.000 euro. Bij een vast tarief zou dit nog steeds € 3.250 zijn, wat je dus potentieel geld kan kosten.

Tip: de meeste verkopers in Geleen kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Ze vinden het belangrijkst dat er een zo hoog mogelijke verkoopprijs wordt gerealiseerd. Een makelaar met courtage wordt ook extra gemotiveerd om een hogere prijs te halen, omdat dit zijn eigen beloning ten goede komt.

4 feitjes over makelaars in Geleen

 • Een aanzienlijk deel van de huizenverkopers in Geleen, namelijk 92%, kiest doorgaans voor een makelaar die lid is van een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Het merendeel van de verkopers in Geleen toont een sterke voorkeur voor traditionele, full-service makelaars. Het is gebleken dat 93% van hen deze keuze maakt boven het inschakelen van een online makelaar die alleen de woning online plaatst.
 • Het inschakelen van een makelaar kan het verkoopproces in Geleen behoorlijk versnellen. Woningen worden daar namelijk 35% sneller verkocht met hulp van een makelaardan zonder deze professionele begeleiding.
 • Wanneer gevraagd wordt naar wie hun voorkeur uitgaat in een vergelijking van makelaars, geven de meeste woningverkopers in Geleen aan te kiezen voor een makelaar met aantoonbaar betere prestaties. Vergelijk ze nu zelf!

Wat levert de beste makelaar in Geleen op?

In Geleen kan het kiezen van de juiste makelaar een enorm verschil maken in jouw verkoopervaring. Er zijn makelaars die uitblinken in hun vakgebied en uitermate succesvol zijn in het verkopen van woningen. Om het verschil te illustreren: denk aan een makelaar die je woning meteen aan de man weet te brengen, vergeleken met een makelaar die hier veel moeite mee heeft.

De kenmerken van de beste makelaars in Geleen zijn als volgt:

 • Optimale Verkoopprijs: Uit onze onafhankelijke statistieken blijkt dat de meest competentie makelaars in Geleen woningen gemiddeld voor meer dan de verwachte verkoopprijs weten te verkopen. Zo veel meer zelfs, dat dit bedrag tussen de € 9.092 ligt.
 • Snelle Verkoop: Bovendien blijkt uit onze database dat de snelste makelaars in Geleen huizen gemiddeld tussen de 7 en 24 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in de regio. Dus wanneer je wilt dat je woning zo snel mogelijk wordt verkocht, kan het kiezen van een snelle makelaar je enorm helpen.

De beste makelaar in Geleen vinden

Vinden van de perfecte makelaar in Geleen kan uitdagend zijn, gezien het verschil in huiswaardering en de diversiteit in tarieven. Het is daarom belangrijk te weten dat makelaars jouw woning diverse waarden kunnen toekennen en verschillende tarieven voor hun diensten kunnen hanteren.

Om deze reden loont het om makelaars te vergelijken. Door je gegevens, voorkeuren en situatie in te vullen op het vergelijkingsformulier, matchen we je met de meest geschikte makelaars. Zo krijg je een duidelijk beeld van je opties en de bijbehorende kosten.

Waar moet je op letten bij makelaars in Geleen?

Het kiezen van de juiste makelaar in Geleen voor de verkoop van jouw huis kan een uitdaging zijn. Dit zijn vijf punten waar je op moet letten:

Ervaring en kennis van de lokale markt

Een makelaar met veel ervaring en grondige kennis van de vastgoedmarkt in Geleen kan een betere verkoopprijs voor je huis onderhandelen.

Vergelijk tarieven

Door de tarieven van verschillende makelaars in Geleen te vergelijken, kun je gemiddels € 1.072 besparen op makelaarskosten.

Communicatiestijl en -frequentie

Overeenkomen met de communicatiestijl en -frequentie van de makelaar zorgt voor een soepeler verkoopproces. Kies een makelaar die je regelmatig op de hoogte houdt.

Marketingstrategie

De makelaar moet verkoopplannen hebben die passen bij het type onroerend goed dat je verkoopt en hoe de lokale markt in Geleen er op dit moment uitziet.

Bekijk eerdere verkopen

Het is verstandig om de eerdere verkopen van de makelaar te bekijken om te zien of ze succesvol waren bij de verkoop van vergelijkbare eigendommen in Geleen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Geleen is een betrouwbare expert als het om de verkoop van je huis gaat. De NVM, ofwel Nederlandse Vereniging van Makelaars, staat garant voor de deskundigheid en betrouwbaarheid van haar leden. Daarnaast zijn ze gebonden aan de NVM erecode voor hoge ethische normen.

Bij de verkoop van je huis in Geleen kan een NVM-makelaar veel voor je betekenen. Ze ondersteunen niet alleen bij onderhandelingen en contractafspraken maar kennen ook de lokale markt en prijstrends. Net zoals VBO- en VastgoedPRO-makelaars, helpen NVM-makelaars je bij het aanbieden van je huis op een doeltreffende en veilige manier.

Wat doet een makelaar in Geleen?

Een makelaar in Geleen kan een wereld van verschil maken wanneer je je woning wilt verkopen. Ze zetten hun kennis en ervaring in om jou op de best mogelijke manier te begeleiden gedurende dit proces.

Bijvoorbeeld, een makelaar kan de marktwaarde van je woning accurate inschatten en hiermee de juiste vraagprijs vaststellen. Ook zorgt de makelaar ervoor dat jouw woning op de juiste manier onder de aandacht wordt gebracht bij potentiële kopers.

 • Marktwaarde van je woning inschatten
 • De juiste vraagprijs vaststellen
 • Zorgen voor de juiste promotie van je woning
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Begeleiden bij de juridische afhandeling

Waarom een makelaar in Geleen inschakelen?

Geleen kan voor velen een onbekend gebied zijn, maar het is een plaats waar veel mensen graag hun woning wensen te verkopen. Misschien ben je wel één van hen en zit je te denken om dit zelf te doen. Maar waarom zou je niet overwegen om een makelaar in Geleen in te schakelen? Zij kennen de lokale markt als geen ander en kunnen de verkoop van je huis van begin tot eind voor je regelen. Hier zijn enkele redenen waarom je de hulp van een Geleense makelaar zou overwegen bij de verkoop van je huis.

Kennis van de lokale markt

De lokale vastgoedmarkt is complex en altijd veranderend. Het kan een uitdaging zijn om de waarde van je huis correct in te schatten. Daarom kan de expertise van een makelaar uit Geleen van onschatbare waarde zijn. Zij kennen de lokale markt en de lokale prijzen als hun broekzak.

Professionele presentatie

Een aantrekkelijke presentatie van je huis kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurig verkoopproces. De makelaar heeft ervaring met het optimaal presenteren van huizen op grote vastgoedsites, iets wat cruciaal kan zijn voor de verkoop.

Onderhandeling en juridisch advies

Onderhandelingen over de verkoopprijs kunnen lastig en tijdrovend zijn. De makelaar neemt dit voor zijn rekening. Daarnaast biedt hij je ook juridisch advies bij het afsluiten van de verkoop, waardoor je zeker weet dat alles correct en volgens de regels verloopt.

Optimale prijs

De makelaar streeft ernaar om de beste prijs voor je huis te krijgen. Dankzij zijn kennis van de markt en onderhandeltechnieken, is de makelaar beter uitgerust om de optimale verkoopprijs voor je huis te behalen.

Informatie over Geleen

Geleen, een stad in het hart van Limburg, heeft een rijke geschiedenis. Het speelde een sleutelrol in de industriële ontwikkeling van de regio, met de opkomst van de steenkoolmijnen.

Na de mijnsluitingen transformeerde Geleen zich succesvol. Tegenwoordig staat het bekend om zijn groene omgeving en de Chemelot Campus, een toonaangevend centrum voor chemie en materialen.

Je vindt er een variëteit aan woonwijken met elk hun eigen karakter. Van gezellige jaren '30 huizen in Oud-Geleen tot moderne nieuwbouwprojecten in de wijk Lindenheuvel.

Weetje: De gemiddelde huizenprijzen in Geleen zijn gestegen tot een gemiddeld bedrag van € 306.246 (update: mei 2024). Een solide reflectie van de waardering voor levenskwaliteit in deze stad!

Makelaars in Geleen vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar is een cruciaal onderdeel van het verkopen van je woning. Het startpunt van deze zoektocht is een grondige vergelijking, rekening houdend met jouw woning, situatie en persoonlijke voorkeuren.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Kans op betere makelaarstarieven
 • Zekerheid van ervaren makelaars
 • Volledige aansluiting bij jouw situatie

Door te vergelijken, krijg je een beter beeld van hoe verschillende makelaars de verkoop van jouw specifieke woning inschatten. Ook is het een manier om te ontdekken welke makelaar de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt voor jouw situatie. Tenslotte helpt Huis Verkopen met deze vergelijking, met name om kosten te besparen en de beste deal te krijgen.

Vergelijk makelaars in Geleen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Geleen

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Geleen zijn € 515. Deze kosten kunnen variëren per makelaar, dus het is belangrijk om meerdere offertes op te vragen.

Als je besluit om je huis uit de verkoop te halen, zijn de gemiddelde intrekkingskosten in Geleen € 500. Het kan verstandig zijn om hier vooraf naar te informeren bij verschillende makelaars.

Het gemiddelde courtagepercentage in Geleen is 1,15%. Dit getal is een gemiddelde en kan dus per makelaar verschillen. Het is altijd raadzaam om bij meerdere makelaars een offerte op te vragen.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Geleen is 48 dagen. Echter, dit is een gemiddelde en kan dus variëren, afhankelijk van factoren zoals de marktomstandigheden en de prijs van je huis.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.072 besparen op makelaarskosten. Bekijk daarom de tarieven van verschillende makelaars in Geleen op de pagina voor tarieven.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen