Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Roermond

Het vinden van een goede verkoopmakelaar in Roermond kan een uitdaging zijn, gezien de variatie in prestaties. Vergelijk daarom verschillende makelaars om degene te selecteren die past bij jouw woning en specifieke situatie. Deze stap helpt je om een optimale verkoopervaring te realiseren.

Over makelaars in Roermond

In Roermond en omstreken is er een breed aanbod aan makelaars. Aangezien niet elke makelaar eenzelfde aanpak of focusgebied heeft, is het verstandig de unieke kenmerken van elke makelaar te overwegen. Bijvoorbeeld, sommige makelaars hebben sterke connecties in bepaalde wijken, terwijl anderen zich juist hebben gespecialiseerd in het vastgoedsegment van nieuwbouwprojecten.

We voorzien je van verschillende tools om een gerichte vergelijking tussen de makelaars in Roermond te maken. Of je nou inzicht wilt in hun tarieven, hun ervaring of hun klantbeoordelingen, we hebben de informatie die je nodig hebt. Wat je ambities in de woningmarkt ook zijn, de voor jou meest geschikte makelaar zit er ongetwijfeld tussen. Alle gewenste informatie over makelaars in Roermond vind je terug op deze webpagina.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.102
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.281
Besparing (gem.)
€ 1.317

Actueel

 • Wanneer je overweegt om je woning te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in Roermond op dit moment gemiddeld 1,09% zijn. Dit tarief is pertinent voor de kosten bij verkoop van jouw huis.
 • Daarnaast is het ook handig om op de hoogte te zijn van de huidige huizenprijzen. De gemiddelde verkoopprijs per m2 voor woningen in Roermond bedraagt op dit moment € 3.037. Je kan de huidige huizenprijzen in Roermond raadplegen op deze pagina.

Uitgelichte makelaars in Roermond

In Roermond heb je een ruime keuze uit verschillende makelaars die hun expertise hebben in de verkoop van woningen. Hieronder wordt een overzicht gepresenteerd van diverse gerenommeerde verkoopmakelaars die actief zijn in deze stad. Om een gedegen keuze te kunnen maken, is een vergelijking van deze makelaars raadzaam. Hiermee verkrijg je inzicht in uiteenlopende aspecten, zoals hun gemiddelde verkoopsnelheid, tariefstructuren en klantbeoordelingen.

Logo Briaire Makelaardij

Briaire Makelaardij

Briaire Makelaardij draait om persoonlijke aandacht en weet dat huizen verkopen meer is dan transacties. Ze begrijpt de emoties en wensen van haar klanten door haar oprechte interesse in mensen. Ze kiest voor service boven kwantiteit, met een select aanbod om je optimaal te begeleiden. Klanten prijzen haar voor betrouwbaarheid en resultaatgerichte aanpak. Ze biedt complete ondersteuning, van verkoopstrategie tot aan de afronding bij de notaris. Ze is gevestigd aan de Venlosepoort 1 in Roermond.
Logo Dwars Makelaars Roermond B.V.

Dwars Makelaars Roermond BV

Dwars Makelaars in Roermond is klaar om je te begeleiden bij alle aspecten van het vastgoedproces, of het nu gaat om verkoop, aankoop, verhuur of aanhuur. Met jarenlange ervaring, drie vestigingen en een team van zeven professionals zijn ze vakkundig uitgerust om je te adviseren en te ontzorgen. Met het NVM-lidmaatschap en diverse certificaten weet je dat ze kwaliteit leveren. Dwars Makelaars verlegt grenzen en staat klaar om je te helpen met je woonvragen en -wensen.
Logo Homevision Makelaardij

Homevision Makelaardij

Homevision Makelaardij is een modern makelaarskantoor waar je meer dan welkom bent. Ze hanteren een eigen visie en bieden een persoonlijke aanpak, gebaseerd op ervaring en deskundigheid. Met een enthousiaste en betrokken benadering helpen ze je met verkoop, verhuur, aankoop en taxaties. Ze zijn sterk in zowel woning- als bedrijfsmatige makelaardij in de regio Midden Limburg en omstreken. Met een gemiddelde beoordeling van 9,2 op Funda bewijzen ze hun waarde. Ze zijn te vinden op Maalbroek 106 B in Roermond.
Logo Hendriks Makelaardij Roermond

Hendriks Makelaardij Roermond

Hendriks Makelaardij Roermond biedt je een volledige, persoonlijke service voor de aankoop of verkoop van je huis. Je krijgt online dossiers voor altijd actuele updates en er is dagelijkse beschikbaarheid om vragen te beantwoorden. Verkoopmarketing is professioneel en gevarieerd, waaronder 360-gradenfoto's, glossy magazines en themapagina's. De verkoop gebeurt op basis van 'no cure, no pay'. Ze bieden tevens financieel advies. Met Engelstalige ondersteuning beschikbaar is Hendriks Makelaardij zowel nationaal als internationaal toegankelijk.
Logo Maat Makelaars

Maat Makelaars

Maat Makelaars is een actieve en persoonlijke makelaar waar je altijd welkom bent voor advies of assistentie bij het aan- of verkopen van jouw woning of bedrijfspand. Met ervaring en kennis van onroerend goed, begrijpen ze jouw individuele situatie en wensen. Ze zijn aangesloten bij de NVM en bieden diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en meer. Ze hebben specialismen in diverse gebieden, waaronder woningstyling en herbestemming. Ideaal als je op zoek bent naar een op maat gesneden dienstverlening.
Logo M3 Makelaars & Taxateurs

M3 Makelaars & Taxateurs

Bij M3 Makelaars & Taxateurs staat kwalitatief leven hoog in het vaandel. Dit jonge, actieve en kleurrijke team heeft jarenlange ervaring binnen de markt. Ze richten zich voornamelijk op de verkoop, aankoopbegeleiding, taxaties en hypotheken van zowel bestaande woningen als nieuwbouw en recreatiepanden. Het NVM-lidmaatschap garandeert je deskundigheid en vakkundig advies. In hun kantoor, gevestigd in een historisch pand in Roermond, staan ze klaar voor persoonlijke aandacht voor jouw woonwensen.
Logo Jack Frenken makelaars en adviseurs

Jack Frenken makelaars en adviseurs

Bij Jack Frenken makelaars en adviseurs krijg je vertrouwde hulp bij de aan- en verkoop van woningen. Ze doen meer dan alleen makelen; ze geven ook financieel advies en doen taxaties. Volop ervaring is aanwezig, met een team van 18 medewerkers en meer dan 35 jaar in het vak. De deskundigheid is ook te zien aan hun lidmaatschap van NVM en meerdere certificaten. Naast Nederlands, kunnen ze je ook in het Duits en Engels te woord staan.
Logo Peters Wiertz en Wijnands Makelaardij

Peters Wiertz en Wijnands Makelaardij

Bij Peters Wiertz en Wijnands Makelaardij vind je een balans tussen traditionele service en moderne online mogelijkheden. Dit in Roermond gevestigde makelaarskantoor heeft bijna 40 jaar ervaring in het ondersteunen van klanten in Midden-Limburg bij de aankoop, verkoop of verhuur van onroerend goed. Persoonlijke aandacht en kennis van de lokale markt staan centraal. Met vier gecertificeerde medewerkers die lid zijn van de NVM, zorgt Peters Wiertz en Wijnands Makelaardij voor betrouwbare en deskundige begeleiding.

Let op: de meest geschikte makelaar voor jouw situatie staat wellicht niet in de eerder genoemde lijst. Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Roermond. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in de omgeving mee in onze vergelijking. Zo vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Roermond Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Roermond?

Een makelaar in Roermond rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 376.304 in Roermond komt dit neer op € 4.102 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De courtage dient als motivatie voor de makelaar om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer dit ook in de portemonnee van de makelaar terechtkomt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Roermond 0,70% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.317 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is een zinvolle actie om makelaars te vergelijken tijdens je voorbereiding op de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Roermond

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Roermond

Het is belangrijk te weten dat veel makelaars in Roermond opstartkosten rekenen. Dit zijn de kosten die je betaalt voorafgaand aan de verkoop van jouw huis. Ze dekken de initiële uitgaven die een makelaar maakt om jouw huis op de markt te brengen. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's, het ontwerpen van brochures, plaatsing op de website van de makelaar en op woningsites zoals Funda.

Deze opstartkosten variëren per makelaar, maar de gemiddelde opstartkosten bedragen in Roermond € 515. Dit bedrag is een indicatie, het kan dus zijn dat de opstartkosten bij de makelaar van jouw keuze hoger of lager uitvallen. Het is verstandig om dit altijd vooraf te bespreken met de makelaar, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Roermond

Zet je je woning in de verkoop, dan doe je dat natuurlijk met de bedoeling dat deze verkocht wordt. Toch kan het voorkomen dat je van gedachten verandert. Dit kan bijvoorbeeld komen door een onverwachte wending in je privéleven, zoals een scheiding, een gezinsuitbreiding of het plotseling verliezen van je baan. Het is belangrijk om te weten dat de meeste Roermondse makelaars intrekkingskosten in rekening brengen als je jouw woning voortijdig uit de verkoop wilt halen.

Intrekkingskosten zijn kosten die je betaalt aan de makelaar ter compensatie voor al het werk dat hij verricht heeft. Denk hierbij aan de tijd en moeite die de makelaar in de voorbereiding, bezichtigingen en onderhandelingen heeft gestoken. Verder stuurt hij vaak een rekening voor gemaakte marketingkosten. Dit zijn vaak onvermijdbare kosten die al gemaakt zijn bij de presentatie van je woning. Kijk dus altijd goed naar de verkoopvoorwaarden voordat je een makelaar inschakelt en weet waar je aan begint.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Roermond met een vast tarief

Er zijn diverse makelaars in Roermond die werken met een vast tarief. Dit houdt in dat je vooraf weet wat je gaat betalen voor de diensten van de makelaar. Deze transparantie zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Een specifiek voorbeeld hiervan is een gemiddeld bedrag van € 3.250 (update: mei 2024).

Echter, een vast tarief kan ook nadelen met zich meebrengen. Stel, je verkoopt jouw woning voor 200.000 euro en je makelaar heeft een vast tarief van 3.500 euro. In dit scenario is het tarief ongeveer 1.75% van de verkoopprijs. Maar wat als je jouw woning voor 250.000 euro verkoopt? Dan betaal je effectief een lager percentage courtage, omdat het vaste tarief gelijk blijft.

Tip: Het merendeel van de verkopers in Roermond kiest een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat de motivatie vaak ligt bij het behalen van een zo hoog mogelijk verkoopprijs.

4 feitjes over makelaars in Roermond

 • Opvallend is dat de meeste woningverkopers in Roermond de keuze van hun makelaar niet baseren op de laagste prijs. Ze kijken vooral naar de balans tussen kosten en kwaliteit van de dienstverlening.
 • Een overtuigende 91% van de woningverkopers in Roermond geeft de voorkeur aan een lokale makelaar met een full-service aanbod boven een online makelaar.
 • Moeite om je woning te verkopen? Met een makelaar kan dat een stuk sneller gaan. In Roermond gaat de verkoop van huizen 30% sneller met de hulp van een professional dan zonder makelaar.
 • Het inschakelen van een makelaar beïnvloedt ook de verkoopprijs op een positieve manier. Woningen in Roermond worden met de hulp van een makelaar gemiddeld 6% winstgevender verkocht dan zonder makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Roermond op?

Binnen de woningmarkt van Roermond kan een makelaar met voorsprong in prestaties je een flink voordeel bieden. Door slimmere strategieën, uitgebreide kennis en een afgemeten benadering kunnen deze makelaars de verkoop van je woning naar een hoger niveau tillen.

Maar hoe herken je die beste makelaars in Roermond:

 • Uit onze analyse blijkt dat de meest succesvolle makelaars in Roermond een huis verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan verwacht. Concreet betekent dit dat deze makelaars je huizen verkopen voor een bedrag van gemiddeld € 10.901 boven de geschatte verkoopwaarde.
 • Daarnaast komt uit onze cijfers naar voren dat de toonaangevende makelaars in Roermond effectiever en sneller werken. Zij slagen erin om woningen gemiddeld 15 dagen sneller te verkopen dan hun collega-makelaars.

De beste makelaar in Roermond vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Roermond? Dan is de vraag niet zozeer wie de 'beste' is, maar welke makelaar het beste past bij jouw specifieke woning en situatie. Jouw ideale match zorgt voor de meest efficiënte en succesvolle verkoop.

Aan de hand van het vergelijkingsformulier op onze website kun je verschillende makelaars vergelijken. Op basis van jouw adres, situatie en voorkeuren koppelen we je met de meest geschikte makelaars voor jouw specifieke verkoopsituatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Roermond?

Als je erover nadenkt om je huis in Roermond te verkopen, zijn er vijf belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een makelaar:

Ervaren Makelaar

Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die ervaren is in de lokale vastgoedsector. Hij of zij kent de Roermondse woningmarkt en kan je helpen bij het bepalen van een realistische prijs.

Verkoopstrategie

Vraag de makelaar naar zijn of haar verkoopstrategie. Deze moet passen bij jouw wensen en doelen. Heeft de makelaar een duidelijk plan om je huis te promoten en potentiële kopers aan te trekken?

Vergelijk makelaars

Neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan eenvoudig met dit handige vergelijkingsformulier. Zo krijg je inzicht in de prestaties van diverse makelaars in Roermond.

Kosten

Let op de kosten die de makelaar in rekening brengt. Deze kunnen sterk variëren. Zorg ervoor dat je begrijpt wat deze kosten inhouden voordat je met de makelaar in zee gaat.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel in het proces van huisverkoop. De makelaar moet je regelmatig op de hoogte houden van de voortgang en eventuele ontwikkelingen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de vastgoedwereld van Roermond spelen verschillende soorten makelaars een rol. Ten eerste zijn er de NVM-makelaars, de grootste brancheorganisatie van makelaars en taxateurs. Deze makelaars staan erom bekend dat ze deskundigheid en integriteit hoog in het vaandel hebben staan.

Dit betekent echter niet dat er geen andere keuzes zijn. Zo bieden VBO-makelaars en VastgoedPRO-leden uitstekende service en kunnen zij je van dienst zijn bij de verkoop van je huis. Ze onderscheiden zich met persoonlijke aandacht en lokale kennis, wat zorgt voor een soepele verkoopervaring.

Wat doet een makelaar in Roermond?

Een groot aantal mensen kiest ervoor om bij de verkoop van hun huis in Roermond een verkoopmakelaar in te schakelen. Een makelaar heeft namelijk uitgebreide kennis van de woningmarkt en kan je hierdoor efficiënt en effectief begeleiden bij het verkoopproces.

Hier volgt een opsomming van de diensten die een makelaar je kan bieden:

 • Waardebepaling: de makelaar stelt de marktwaarde van jouw huis vast.
 • Promotie: jouw huis wordt op de beste manier aan potentiële kopers gepresenteerd.
 • Onderhandeling: de makelaar voert namens jou de onderhandelingen met potentiële kopers.
 • Voorbereiding koopovereenkomst: de makelaar zorgt voor het opstellen van een juridisch correcte koopovereenkomst.
 • Begeleiding bij bezichtigingen: de makelaar begeleidt potentiële kopers tijdens de bezichtigingen van jouw huis.

Waarom een makelaar in Roermond inschakelen?

De verkoop van je huis in Roermond is een uitgebreid proces en kan zeer belastend zijn als je het alleen onderneemt. Het hebben van een ervaren makelaar aan je zijde kan veel stress wegnemen en vooral zorgen dat je het beste rendement haalt. Gemak, tijdsbesparing, zekerheid en winst zijn de hoofdelementen in dit proces. Laten we samen kijken hoe een bekwaam makelaar je kan helpen bij elke stap op weg naar de succesvolle verkoop van je woning.

Waarde van je woning

Een goede makelaar helpt je met het bepalen van de marktwaarde van je woning. Door hun uitgebreide ervaring en gedetailleerde kennis van de lokale vastgoedmarkt zijn ze in staat om een realistische en optimale prijs voor je woning vast te stellen.

Verkoopplan opstellen

Vervolgens helpen ze je bij het formuleren van een effectief verkoopplan. Dit plan bevat strategieën om je woning aantrekkelijk te positioneren voor potentiële kopers, zoals professional foto's, een pakkende beschrijving en de juiste timing van de markt.

Bezichtigingen beheren

Bij het uitvoeren van het verkoopplan, zal de makelaar alle bezichtigingen beheren en alle vragen van potentiële kopers beantwoorden. Dit bespaart je een hoop tijd en stelt je in staat om te focussen op andere zaken in je leven.

Verkoopovereenkomst sluiten

Ten slotte coördineert de makelaar de verkoopovereenkomst. Dit omvat de onderhandeling over de uiteindelijke prijs, het opstellen van de verkoopovereenkomst, en het begeleiden bij de afronding. Hierbij zorgt de makelaar ervoor dat je belangen altijd beschermd zijn.

Informatie over Roermond

Roermond is een historische stad in de provincie Limburg. Met haar rijke geschiedenis en culturele erfgoed heeft Roermond veel te bieden.

Opvallend aan Roermond is de mix van oud en nieuw. Je ziet statige oude gebouwen naast moderne architectuur. Een prachtig samenspel van verschillende tijdperken.

De stad is niet alleen geliefd om haar cultuur, maar ook om de natuur eromheen. De Maasplassen en het Nationaal Park De Meinweg liggen vlakbij, wat Roermond zeer aantrekkelijk maakt.

Weetje: Volgens de meest recente woningmarktcijfers zijn de huizenprijzen in Roermond in de afgelopen jaren flink gestegen. Een trend die zich voort lijkt te zetten. Een interessant feit voor potentiële investeerders en huizenkopers.

Makelaars in Roermond vergelijken

Om de optimale makelaar te vinden voor jouw situatie, is het essentieel om een grondige vergelijking te maken. Deze vergelijking dient gebaseerd te zijn op jouw woning, situatie en voorkeuren.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Betere tarieven
 • Vind de best passende makelaar

Via het platform van Huis Verkopen is het eenvoudig om makelaars in Roermond te vergelijken op basis van verschillende prestatiefactoren. Het is niet alleen gemakkelijk en gratis, maar dankzij onze 100% objectieve en onafhankelijke werkwijze, vind je de beste makelaar die aansluit bij jouw situatie en voorkeuren.

Vergelijk makelaars in Roermond Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Roermond

Vergelijk de € 4.102 gemiddelde makelaarskosten, de 1,09% courtage en de gemiddelde verkoopsnelheid in Roermond. Overweeg ook de specifieke ervaring van de makelaar en bekijk online recensies. Kijk op Huis Verkopen voor meer informatie.

De gemiddelde makelaarskosten in Roermond zijn € 4.102. Deze kosten omvatten meestal fotografie, bezichtigingen, onderhandelingen en het opstellen van het koopcontract. Het is slim om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Ja, door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.317 besparen. Dit helpt je om een makelaar te vinden die het beste bij je budget en je situatie past. Vergelijk nu via Huis Verkopen.

Bekijk de track record van de makelaar. Kijk naar het aantal verkochte huizen, de gemiddelde verkoopprijs en de gemiddelde verkoopsnelheid. Overweeg ook recensies van vorige klanten en vraag een waardebepaling aan.

Om je huis snel te verkopen, kies je voor een makelaar met een lage gemiddelde verkoopsnelheid en veel ervaring in de lokale markt. Goede foto's en een juiste vraagprijs helpen ook. Zie meer tips voor een snelle verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen