Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Roermond

Welkom op de pagina met relevante vastgoedcijfers over het verkopen van je huis in Roermond. De woningmarkt kan onvoorspelbaar zijn, maar door het bestuderen van deze zorgvuldig verzamelde data, maak je een gedegen voorbereiding voor je verkoop. Ontdek trends in huizenprijzen, bekijk vraagprijzen per m2 en ontdek hoe actief de lokale markt is.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Roermond

De gemiddelde verkoopprijs in Roermond is in de laatste 3 maanden € 405.275 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 389.292 euro. Dit verschil tussen de verkoopprijs en vraagprijs kan de mate van onderhandelingsruimte voor potentiële kopers aanduiden. Als de vraagprijs en verkoopprijs dicht bij elkaar liggen, kan dit wijzen op een krappe markt. Hieronder zie je een overzicht van deze prijzen:

Huizenprijzen in Roermond

Afgelopen 3 maanden

€ 235.000
€ 345.000
€ 455.000

Bij het beoordelen van woningprijzen is het altijd verstandig om te kijken naar de waarde per vierkante meter. Dit principe is ook van toepassing op de woningmarkt in Roermond. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Roermond op € 3.205 euro. Door te letten op deze waarde per vierkante meter, krijg je een realistischer beeld van de lokale woningmarktcijfers. De onderstaande grafiek maakt dit nog inzichtelijker:

Huizenprijzen in Roermond per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.300

Prijsontwikkeling Roermond laatste 12 maanden

In het observeren van de woningmarkt, is het waardevol om de prijsontwikkelingen over een langere periode te volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de laatste twaalf maanden in Roermond. Hierbij is het interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 405.275 euro was. De specifieke trends van de afgelopen periode worden geïllustreerd in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Roermond waard?

De waarde van jouw woning in Roermond hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte, de staat van het onderhoud, de locatie en het bouwjaar. Daarnaast speelt de huidige vastgoedmarkt in jouw regio, met haar eigen specifieke vraag en aanbod, ook een aanzienlijke rol in de bepaling van de waarde van jouw huis.

Als je nieuwsgierig bent naar de precieze waarde van jouw huis, is een gratis waardebepaling door een makelaar het beste dat je kunt doen. Dit is een uitstekend startpunt als je overweegt om je woning te verkopen, maar ook nuttig om simpelweg een beter beeld te krijgen van de actuele waarde van je woning om te beslissen of de verkoop nu wel de juiste beslissing is.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis. Het voordeel hiervan is dat de makelaar je woning in levenden lijve kan inspecteren, waardoor de waardebepaling zeer nauwkeurig is. Daarnaast ontvang je ook nuttige tips over je huis, en krijg je inzicht in de recente ontwikkelingen op de vastgoedmarkt die van invloed kunnen zijn op de waarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de woningmarkt zien we dat prijzen sterk kunnen variëren, afhankelijk van de locatie. Neem ter illustratie de plaatsen rondom Roermond. De huizenprijzen daar kunnen aanzienlijk verschillen van die binnen Roermond zelf.

Om een helder beeld te krijgen van de huidige marktsituatie, kan het raadzaam zijn om niet alleen naar de cijfers van Roermond te kijken, maar ook die van naburige gemeenten in ogenschouw te nemen. Ook het perspectief van prijs per vierkante meter kan verhelderend werken. De onderstaande grafieken lichten dit als volgt toe:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Roermond

In Roermond kan de kwaliteit en effectiviteit van makelaars enorm variëren. Gelukkig zijn wij er om je hierbij te helpen. We houden statistieken bij over de prestaties van diverse makelaars in de regio. Zo weten we welke makelaars de woning het snelst verkopen, welke makelaars de hoogste verkoopprijzen realiseren, en hoe actief ze precies zijn. Het is immers belangrijk om de juiste makelaar te kiezen die past bij jouw unieke situatie.

Het selecteren van een geschikte makelaar kan een groot verschil maken. Een goede makelaar kan je huis sneller verkopen of een hogere verkoopprijs garanderen, waardoor je snel kunt profiteren. Elk huis en elke situatie is weer anders, en daarom is het zo belangrijk om te kiezen voor een makelaar die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Bij ons kan je de makelaars in Roermond vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Roermond Of lees meer over makelaars in Roermond

Gemiddelde tarieven van makelaars in Roermond

Ooit gehoord van courtages bij het verkopen van jouw huis? Dit zijn de tarieven die makelaars in rekening brengen voor hun diensten. In Roermond ligt het gemiddelde courtagepercentage op 1,09%. Maar let op! Dit tarief kan flink variëren per makelaar. Het is daarom verstandig om meerdere tarieven en diensten te vergelijken om zeker te weten dat je de juiste prijs betaalt.

Bij het kiezen van een makelaar is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de kosten, maar vooral naar de prijs/kwaliteit-verhouding. Staar je niet blind op de laagste courtage, maar let ook op wat je daarvoor terugkrijgt. Welke diensten zijn inclusief en welke exclusief? Voor een gedetailleerd overzicht van alle kosten tijdens het verkoopproces, kun je terecht op onze site. Zo voorkom je onaangename verrassingen en kun je een goed geïnformeerde keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Roermond

In de stad Roermond is een aanbod van 10204 koopwoningen. Echter, schrik niet, slechts een fractie hiervan staat steevast in de verkoop. Voor jou als potentiële verkoper is deze schaarste positief; de geringe beschikbaarheid verhoogt normaliter de vraag en maakt dat jouw woning aantrekkelijker wordt voor een breed scala aan kopers.

Aantal verkochte woningen in Roermond

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Roermond verschillende woningen in de verkoop gezet en verkocht. De precieze aantallen zien we terug in de aangemelde woningen en het aantal succesvolle transacties. Het aantal daadwerkelijk verkochte woningen, is in deze periode 351 geweest. Hieronder ziet u deze aantallen in een grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Roermond te verkopen?

Als je eraan denkt om jouw huis in Roermond te verkopen, kun je voor heel wat uitdagingen komen te staan. Onder andere het verzamelen van alle noodzakelijke documenten, waaronder een recent energielabel, kan best tijdrovend zijn. Daarnaast kan het lastig zijn om de juiste makelaar te vinden en wellicht ook een betrouwbaar verhuisbedrijf.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor bovengenoemde uitdagingen. Om je te begeleiden bij het verkoopsproces, en je te helpen bij het regelen van alle belangrijke zaken, kun je ons stappenplan voor de verkoop van jouw woning in Roermond raadplegen. Dit overzicht kan je een hoop tijd en kopzorgen besparen. Dus onthoud: een goede voorbereiding is het halve werk!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is een bekend gegeven dat de woningmarkt in Roermond continu verandert. Net zoals het stromende water van de Roer, staan ook de marktcijfers van deze regio nooit stil. Daarom worden de statistieken constant actueel gehouden op deze plek. Het volgen van deze cijfers geeft je een concreet inzicht in de huidige stand van zaken. Het maakt de complexe materie toegankelijk en zorgt dat je tijdig op veranderingen kunt inspelen. Je krijgt als woningeigenaar meteen het inzicht dat nodig is voor een gedegen verkoopstrategie.

Extra faciliteiten op HuisVerkopen.nl

Het platform HuisVerkopen.nl gaat echter verder dan enkel het verstrekken van marktgegevens. Het staat ook bol van de handige tips om je te begeleiden bij de verkoop van je woning. Zo kan je er te weten komen welke documenten je nodig hebt of hoe de vraagprijs bepaald wordt. Je kan er makelaars vergelijken, tarieven opvragen bij verschillende makelaars en zelfs een gratis waardebepaling aanvragen bij een ervaren, lokale makelaar. Dit platform is de digitale assistent bij de verkoop van je huis in Roermond, vol met nuttige tools en informatie, om er zo voor te zorgen dat de verkoop van je woning optimaal verloopt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen