Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Herten

Wil je je huis verkopen in Herten? Gezien de veranderende woningmarkt is het nuttig je te verdiepen in de recente vastgoedcijfers van deze regio. Inzicht in huidige woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in deze gemeente kan zeker van pas komen tijdens het verkoopproces. Houd vooral ook de huidige m2-prijs in Herten in de gaten, deze is namelijk van grote invloed op de waarde van je woning. Bekijk hier de meest recente gegevens tot en met juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Herten

De gemiddelde verkoopprijs in Herten is in de laatste 3 maanden € 541.238 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 531.108 euro. Dit toont aan hoe de huizenmarkt in Herten de afgelopen tijd gefunctioneerd heeft. Om de lezer nog beter te informeren over de prijzen in Herten tonen wij onderstaande grafiek. Hieruit kun je nog meer inzicht krijgen over de waarde van je huis:

Huizenprijzen in Herten

Afgelopen 3 maanden

€ 391.000
€ 491.000
€ 591.000

Bij het overwegen van de woningprijzen in Herten is het waardevol om te focussen op de prijs per vierkante meter. Deze benadering kan een ruwe indicatie geven van wat mogelijk te verwachten valt bij de verkoop van je huis. Just vermenigvuldig de grootte van je pand in vierkante meters met de gemiddelde verkoopprijs per m2. Dit zal een essentiële richtlijn bieden voor de potentiële prijsontwikkelingen. Hieronder zie je de grafiek met actuele gegevens uit Herten:

Huizenprijzen in Herten per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.700
€ 3.900

Prijsontwikkeling Herten laatste 12 maanden

Als je de huizenmarkt beter wilt begrijpen, is het volgen van de prijsontwikkelingen een goede manier. De verschuivingen in verkoopprijzen in Herten geven inzicht in mogelijke markttrends.

Zo was de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 541.238. Om een completer beeld te schetsen, is het ook belangrijk deze cijfers in een groter perspectief te zien. De onderstaande grafiek laat de fluctuaties van de afgelopen 12 maanden zien, consistent met de landelijke gemiddelden:

Wat is mijn woning in Herten waard?

De waarde van jouw woning in Herten is afhankelijk van verschillende factoren. De locatie van je huis, de grootte van het huis en de grond, de staat van onderhoud en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt spelen allemaal een significante rol. Het is echter complex om al deze variabelen zonder professionele hulp in de juiste verhouding te wegen.

Indien je de precieze waarde van je woning wilt weten, is het raadzaam om een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Dit kan een goed startpunt zijn, of je nu overweegt je huis te verkopen of simpelweg een duidelijk beeld wilt hebben van de actuele waarde. Als je van plan bent om je woning te verkopen, wil je natuurlijk een optimale prijs krijgen.

Met een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je langs voor een professionele beoordeling van je woning. Dit is volledig gratis en geeft je verhelderende inzichten in de verkoopwaarde. Zo begrijp je beter hoe je woning op de markt ligt, wat een verkoop zou kunnen opbrengen en waar er eventueel verbeterpunten liggen. De expertise van een makelaar is in dit proces van onschatbare waarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te zien hoe de huizenmarkt verschilt tussen verschillende plaatsen. Je zou denken dat prijzen redelijk consistent zijn, maar dat is niet altijd het geval. In Herten bijvoorbeeld, zie je dat de huizenprijzen enigszins afwijken van wat je zou verwachten in de nabijgelegen gebieden. Het is altijd een goed idee om de lokale huizenmarkt te onderzoeken en te begrijpen voordat je een financiële beslissing neemt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Herten

In Herten kunnen makelaarsstatistieken nogal varieëren. Dit hangt nauw samen met factoren als ervaring, netwerk en onderhandelingsvaardigheden van de makelaar. Ze verschillen bijvoorbeeld in de gemiddelde verkoopsnelheid, het aantal verkochte woningen en de vraagprijs versus de uiteindelijke verkoopprijs.

Een goede keuze maken bij het vinden van jouw makelaar kan behoorlijk veel voordelen met zich meebrengen. Het kan ervoor zorgen dat je woning sneller en tegen een aantrekkelijke prijs wordt verkocht. Om je hierbij te helpen, kun je verschillende makelaars vergelijken om de beste uit te kiezen voor jouw unieke situatie in Herten.

Vergelijk makelaars in Herten Of lees meer over makelaars in Herten

Gemiddelde tarieven van makelaars in Herten

Wist je dat de gemiddelde courtage van een makelaar in Herten zo'n 1,07% van de verkoopprijs van een woning bedraagt? Voor de gemiddelde woning in Herten, die € 541.238 kost, betekent dat een courtage van ongeveer € 5.791. Dat is een flinke som geld die je mogelijk kunt besparen als je de juiste makelaar kiest.

Om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt, en niet te veel betaalt, is het aan te raden om tarieven en diensten van verschillende makelaars in Herten te vergelijken. Door het vergelijken van makelaars, kun je makelaars vinden die hun diensten voor een lagere courtage aanbieden, of makelaars die betere service of een betere verkoopstrategie bieden voor hetzelfde tarief. Hierdoor kun je mogelijk honderden, of zelfs duizenden euro's besparen op de verkoop van je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Herten

In Herten zijn er 2763 koopwoningen. Een interessant detail is dat een zeer klein percentage van deze huizen momenteel op de markt is. Dit betekent dat als je jouw woning nu verkoopt, deze zeker de aandacht zal trekken van potentiële kopers. Het is dus een uitstekende tijd om je woning aan te bieden in de huidige woningmarkt van Herten.

Aantal verkochte woningen in Herten

In de laatste 12 maanden heeft de woningmarkt in Herten veel activiteit gekend. Een groeiend aantal woningen werd aangemeld voor verkoop, wat heeft geleid tot een stijging in het aantal transacties. Het precieze aantal verkochte woningen in deze periode is 71. Hieronder verschaffen de verkoopaantallen meer duidelijkheid:

Ben je van plan jouw huis in Herten te verkopen?

Je huis in Herten verkopen kan best een uitdaging zijn. Van het kiezen van de juiste makelaar, tot het bepalen van de perfecte vraagprijs en het aantrekkelijk presenteren van je huis op de markt; het kan allemaal als een lastige klus aanvoelen. Met de juiste ondersteuning en voorbereiding is dit echter goed te doen.

Kijk goed naar de sterke punten van jouw woning en zet deze in de spotlight. Een handige tool hierbij is het stappenplan dat je alles laat zien wat je moet regelen. Denk daarnaast aan het verkrijgen van een up-to-date energielabel voor je huis en aan een professioneel verhuisbedrijf voor een soepele overgang. Gedegen voorbereiding en aandacht voor detail kunnen een groot verschil maken bij de verkoop van je huis in Herten.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen (waar je nu bent) wordt alles met betrekking tot de verkoop van je woning op een zo eenvoudig mogelijke manier gebundeld. Dit zorgt ervoor dat het verkoopproces overzichtelijk en minder stressvol wordt. Zo hebben we met veel zorg en aandacht de meest recente en relevante woningcijfers van Herten op deze pagina verzameld. Deze nauwkeurige gegevens geven je een helder beeld van de huidige huizenprijzen in Herten en worden steeds up-to-date gehouden. Hierdoor wordt het gemakkelijker om het ideale verkoopmoment te bepalen in de vaak snel veranderende huizenmarkt.

Hoe Huis Verkopen jou helpt

Huis Verkopen biedt tal van tools en diensten aan om je te ondersteunen bij de verkoop van je woning. Zo kan je hier bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen om een beter inzicht te krijgen in de mogelijke verkoopprijs van je huis. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om de beste lokale makelaars in Herten te vergelijken, zodat je altijd de beste keuze kunt maken. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je je huis voor de hoogste prijs kan verkopen? Lees dan onze tips voor een succesvolle verkoop. Huis Verkopen zorgt ervoor dat je geen enkel detail over het hoofd ziet en biedt je zo de beste kans op een succesvolle en voordelige verkoop van jouw woning in Herten.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen