Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Leeuwarden

Op de hoogte blijven van de actuele woningmarkt in Leeuwarden? Je vindt hier altijd de nieuwste statistieken en cijfers rondom het verkopen van je huis, zoals woningprijzen, vraagprijzen en verkoopcijfers. We zorgen ervoor dat deze pagina upto-date blijft, zodat je altijd de meest recente informatie tot je beschikking hebt bij de verkoop van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Leeuwarden

De gemiddelde verkoopprijs in Leeuwarden is in de laatste 3 maanden € 315.327 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 323.709 euro. Dit tekent een interessant beeld van de lokale vastgoedmarkt. Hou deze cijfers in je achterhoofd als je overweegt een huis te kopen of te verkopen in Leeuwarden. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek voor de recente vastgoedcijfers:

Huizenprijzen in Leeuwarden

Afgelopen 3 maanden

€ 179.000
€ 276.000
€ 374.000

Als je je in de woningmarkt in Leeuwarden begeeft, is het verstandig om aandacht te schenken aan de verkoopprijs per vierkante meter. Dit cijfer, momenteel € 2.805 op gemiddelde, kan een sterke indicatie geven over de waarde van jouw woning en je helpen om een strategie te bepalen. In de onderstaande grafiek wordt dit cijfer, samen met de vraagprijs per m2, duidelijk weergegeven. Houd deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, ze kunnen je een belangrijke leidraad bieden in het verkoopproces van jouw woning:

Huizenprijzen in Leeuwarden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.700
€ 2.900

Prijsontwikkeling Leeuwarden laatste 12 maanden

In Leeuwarden waren de woningprijzen afgelopen jaar allesbehalve statisch. Onafhankelijk van de richting van de bewegingen, deze dynamiek rondom het huis verkopen heeft voor een levendige markt gezorgd.

Om je een idee te geven: de gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Leeuwarden afgelopen maand bedroeg € 315.327 euro. Benieuwd naar de specifieke verloop van de huizenprijzen over de afgelopen 12 maanden? Kijk dan naar de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Leeuwarden waard?

De waarde van je huis in Leeuwarden is niet van een enkel aspect afhankelijk. Huizenprijzen worden beïnvloed door diverse factoren zoals het soort woonst, de grootte van de woning, de mate van onderhoud, en vooral de huidige stand van de huizenmarkt.

Ben je nieuwsgierig wat jouw woning in Leeuwarden waard is? Je krijgt het beste inzicht door een gratis waardebepaling uit te laten voeren door een makelaar. Dit geeft je de helderheid die nodig is om te overwegen of je wilt verkopen. Voor zo'n waardebepaling kan je direct een aanvraag indienen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een doordacht proces dat begint met een inspectie van je woning. Hiervan krijg je vervolgens een gedetailleerd rapport. De voornaamste reden om zo'n waardebepaling uit te laten voeren, is om een correcte vraagprijs voor jouw woning in Leeuwarden te kunnen vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is fascinerend te zien hoe de woningmarktcijfers fluctueren van de ene plaats naar de andere, en de impact ervan op lokale huizenprijzen. Zo variëren de prijzen rondom Leeuwarden aanzienlijk in vergelijking met die in de stad zelf. Deze verschillen kunnen onder andere worden beïnvloed door de aantrekkelijkheid van de buurt, de beschikbaarheid van lokale voorzieningen en de concurrentie op de vastgoedmarkt:

Ook omvat een compleet marktbeeld meer dan alleen de cijfers van een enkele stad. Het vergelijken van prijzen tussen verschillende gemeenten geeft je de kans om op een bredere schaal te kijken en draagt bij aan een grondig inzicht in de woningmarkt. Dit inzicht kan vergeleken worden met de twee onderstaande grafieken, die een duidelijk overzicht geven van de huidige woningmarkt in Leeuwarden versus vergelijkbare steden:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Leeuwarden

Met het oog op het verkopen van je woning in Leeuwarden, vraag je je wellicht af: Hoe vind ik de juiste makelaar? Leeuwardense makelaars verschillen flink in aanpak, achtergrond en voorwaarden. Sommigen zijn vooral online actief, anderen werken meer traditioneel. Sommigen zijn lid van een branchevereniging, anderen zijn volledig onafhankelijk.

Nochtans, een goede keuze maken kan het verschil tussen een succesvolle en minder succesvolle verkoop betekenen. Een deskundige makelaar kan je helpen bij het vaststellen van de juiste vraagprijs, zorgt voor aantrekkelijke woningpresentaties en zet zijn netwerk en kennis in voor het snel vinden van een koper. Het juiste besluit neemt je door, met een kritisch oog, te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Leeuwarden Of lees meer over makelaars in Leeuwarden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Leeuwarden

Courtages: een term waar je als potentiële huizenverkoper niet omheen kunt. In Leeuwarden ligt het gemiddelde courtage van makelaars op 1,09%. Schrik niet, dit is een standaard percentage dat makelaars berekenen over de verkoopprijs van jouw woning. Bij een gemiddelde verkoopprijs in Leeuwarden van € 315.327 betekent dit dus € 3.437 aan makelaarskosten.

Als aanstaande verkoper van een huis in Leeuwarden weet je nu dat je op deze kosten kunt rekenen. Maar, we adviseren je ook om verder te kijken dan alleen het courtage. Let ook op de diensten die een makelaar biedt, zoals foto's maken, de rondleidingen en de onderhandelingen. Het loont soms om wat meer te betalen voor een makelaar die je uitgebreid ondersteunt en ontzorgt in het verkoopproces.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Leeuwarden

In Leeuwarden vind je een aanzienlijke hoeveelheid koopwoningen. Deze zijn onderling verdeeld; sommigen zijn bedoeld om zelf te bewonen, terwijl anderen worden gebruikt als huurwoningen. Toch is slechts een fractie van het totale aantal koopwoningen - 22568 om precies te zijn - beschikbaar voor verkoop of verhuur. Helaas kun je niet zomaar elk huis in Leeuwarden kopen of huren naar je wens.

Aantal verkochte woningen in Leeuwarden

In de afgelopen 12 maanden is het woningaanbod in Leeuwarden enorm veranderd. Met een groeiend aantal nieuwe aanmeldingen werd de huizenmarkt bediend. Ook het aantal geslaagde transacties, woningen die een nieuwe eigenaar vonden, groeide gestaag. Deze feitelijke ontwikkelingen, zichtbaar in het aantal 888 verkochte woningen, worden visueel in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Leeuwarden te verkopen?

Het verkopen van je huis in Leeuwarden is geen klein karwei; het is een proces waarbij veel factoren een rol spelen. Bijvoorbeeld, een correcte waardebepaling door een makelaar is enorm belangrijk om een realistische en aantrekkelijke verkoopprijs vast te stellen. Daarnaast is het nuttig om je energielabel aan te vragen en je te verdiepen in de kosten van de verkoop. Een goede makelaar kan hierbij een doorslaggevende factor zijn en een grote impact op de uiteindelijke verkoop hebben.

Het pad naar een succesvolle verkoop kan complex en overweldigend lijken. Daarom kan een stappenplan voor de verkoop van je huis je helpen om een duidelijk overzicht te krijgen en de zaken stap voor stap aan te pakken. Dit plan zal je begeleiden in alle fasen van het proces, van de waardebepaling tot aan de uiteindelijke overdracht. Het inzetten van de juiste middelen en tips voor de verkoop van je huis nemen hierin een prominente rol in.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je een goed inzicht wil krijgen in de huizenmarkt van Leeuwarden, moet je bedenken dat deze data voortdurend fluctueren. Op onze site zijn de nieuwste statistieken altijd te vinden. Marktcijfers van woningen bieden je waardevolle kennis en kunnen helpen om de juiste beslissingen te maken, bijvoorbeeld over het juiste moment om je huis te koop te zetten of om een bod te plaatsen op het huis van je dromen.

De handige tools van HuisVerkopen.nl

Bij HuisVerkopen.nl zijn we er om je te helpen met het hele proces rondom de verkoop van je huis. Naast actuele woningmarktstatistieken, bieden we een breed scala aan handige hulpmiddelen. Wil je de waarde van je huis weten? Vraag een gratis waardebepaling aan bij een lokale makelaar via ons platform. Ook stellen we je in staat om makelaars te vergelijken en de beste keuze te maken op basis van hun tarieven. Wij helpen je bij het controleren van je energielabel en bieden advies over vraagprijzen. Nog niet genoeg? Blader door onze verkooptips om je huis slim en effectief te verkopen. Al deze nuttige tools zijn slechts enkele muisklikken verwijderd om te zorgen dat jij je huis verkooptroutine vol vertrouwen kunt starten.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen