Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Grou

Als je overweegt om je huis in Grou te verkopen, wil je natuurlijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt. Met deze pagina, die continu wordt bijgewerkt, bieden we je een overzicht van relevante statistieken en vastgoedcijfers. Neem bijvoorbeeld de recente woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Grou juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Grou

De gemiddelde verkoopprijs in Grou is in de laatste 3 maanden € 313.458 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 309.812 euro. Dit betekent dat verkopers vaak een hoger bedrag vragen dan ze uiteindelijk krijgen. Dit kan wijzen op een overspannen markt waarin verkopers ambitieus zijn met hun prijzen, maar kopers wellicht beter onderhandelen. Hieronder volgt een grafiek voor een visuele weergave van deze prijzen:

Huizenprijzen in Grou

Afgelopen 3 maanden

€ 185.000
€ 274.000
€ 363.000

Wanneer je de woningmarktcijfers in Grou bekijkt, is het van belang om niet alleen te focussen op de absolute woningprijzen, maar vooral ook naar de waarde per vierkante meter te kijken. Hiermee kun je een objectieve vergelijking maken tussen verschillende woningen, ongeacht hun oppervlakte. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Grou op € 3.458. Hieronder geven we een helder overzicht van de verkoop- en vraagprijs per m2 in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Grou per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.300
€ 3.700

Prijsontwikkeling Grou laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de huizenprijzen in Grou bewogen. Deze beweging kan worden afgelezen aan de laatste verkoopdata. Het volgen van deze marktcijfers draagt bij aan je kennis rondom je mogelijkheden voor het aankopen of verkopen van een woning.

De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand bedroeg € 313.458 euro. In de grafiek onder de tekst kan je de fluctuatie van woningprijzen in het afgelopen jaar beter bekijken:

Wat is mijn woning in Grou waard?

De woningwaarde in Grou is nooit statisch; deze is constant onderhevig aan diverse marktomstandigheden. Denk hierbij aan veranderingen in de economie, vraag en aanbod, en ontwikkelingen binnen de lokale woningmarkt. Daardoor kan de waarde van jouw woning vandaag anders zijn dan volgend jaar.

Gezien deze fluctuaties, is het voor jou als woningeigenaar belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de huidige waarde van je woning. Het biedt je niet alleen inzicht, maar stelt je ook in staat om slimme beslissingen te nemen, bijvoorbeeld als je aan het overwegen bent om te verkopen. Een gratis waardebepaling van een expert is een eenvoudige manier om dit duidelijke beeld te krijgen.

Een gratis waardebepaling vindt gemakkelijk en comfortabel plaats binnen de muren van jouw eigen woning. Het is een efficiënte service waarbij een expert jouw woning beoordeelt en zijn kennis en ervaring gebruikt om een accurate indicatie van de waarde te geven. Door het persoonlijke aspect neemt dit enige zorgen weg en bespaart het je veel tijd en moeite.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als we de woningmarktcijfers, en dan vooral de huizenprijzen, onder de loep nemen, blijkt er een opvallend verschil tussen Grou en omliggende plaatsen. Grou lijkt zijn eigen koers te varen en doch, het belang van de kennis hieromtrent blijft onverminderd belangrijk.

Het bredere beeld van de huizenmarkt verkennen, helpt een completer beeld te vormen van de actuele stand van zaken. Zicht hebben op de situatie in andere gemeenten werkt hierin ook verhelderend. Eén ding is zeker: de huizenmarkt is voortdurend in beweging.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Grou

Op HuisVerkopen.nl houden we ons volop bezig met de cijfers van de woningmarkt in Grou én de prestaties van de verschillende makelaars in de omgeving. Dankzij onze zorgvuldige analyse weten we precies welke makelaars het snelste een woning verkopen, welke makelaars bovengemiddelde verkoopprijzen realiseren en hoeveel woningen iedere makelaar gemiddeld verkoopt. Wij gebruiken deze inzichten om jou te helpen bij het het vinden van de meest geschikte makelaar in Grou.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een behoorlijke impact hebben. Niet alleen op hoe snel je woning verkocht wordt, maar ook op de verkoopprijs. Daarom zetten we al onze kennis en data in om te zorgen dat je een makelaar in Grou vindt die echt bij je past - die verder gaat dan alleen het verkoopbord in je tuin plaatsen.

Vergelijk makelaars in Grou Of lees meer over makelaars in Grou

Gemiddelde tarieven van makelaars in Grou

Eén van de factoren die de kosten bij de verkoop van je huis bepaalt, is de courtage van de makelaar. In Grou ligt deze gemiddeld op 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde Grouse verkoopprijs van € 313.458 betekent dat een makelaarsvergoeding van € 3.511. Deze kosten worden pas na de verkoop van het huis in rekening gebracht, doorgaans via de notaris.

Om verrassingen te voorkomen is het handig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken voordat je er eentje kiest. Dit kan op de makelaars vergelijk pagina. Zo kun je niet alleen makelaars vinden die passen bij jouw budget, maar ook bij je wensen wat betreft hun werkstijl en strategieën. Vergeet niet dat naast courtage er mogelijk ook nog andere kosten, zoals promotiekosten of kosten voor juridische begeleiding, in rekening worden gebracht.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Grou

Hoewel Grou een selectie aan sociale huurwoningen heeft, zie je dat het grootste deel van de huizenmarkt bestaat uit koopwoningen. Zo geeft het huidige aantal van 1743 koopwoningen helder weer dat koophuizen het voornaamste type woning zijn dat je hier zult tegenkomen. Dit getal verandert wellicht, maar op dit moment reflecteert het de meerderheid van de woningmarkt in Grou.

Aantal verkochte woningen in Grou

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Grou een duidelijk patroon laten zien in termen van aanmeldingen en transacties. Bij het kijken naar de 70 transacties, zijn dit woningen die daadwerkelijk van eigenaar zijn veranderd. Aanmeldingen duiden op huizen die nieuw op de markt zijn gekomen. De verkoopaantallen van de afgelopen jaar geven een indicatie van de reikwijdte van de woningmarkt in Grou:

Ben je van plan jouw huis in Grou te verkopen?

Zo, dus je bent van plan om je huis in het pittoreske Grou te verkopen? Dan sta je aan de vooravond van een behoorlijk uitgebreid proces. Het is zaak om elke stap zorgvuldig te doorlopen en niets aan het toeval over te laten. Hier op Huis Verkopen zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent. Neem vooral eens een kijkje bij het speciale stappenplan voor jouw woning op onze site.

Eén van de belangrijkste factoren voor een succesvolle verkoop is het selecteren van een goede, betrouwbare makelaar. Het is een persoon die jou en je huis door het verkoopproces loodst, dus het is van belang dat je hier niet te licht over denkt. Naast de makelaar zijn er ook andere stappen die goed geregeld moeten worden, zoals het regelen van een energielabel en eventueel een verhuisbedrijf. Het zorgvuldig regelen van iedere stap kan je uiteindelijk veel kopzorgen besparen!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen hechten we veel waarde aan nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van informatie, iets wat je hopelijk terugziet in de recente vastgoedcijfers voor Grou die we voor je op een rijtje hebben gezet. Actuele woningcijfers geven een helder beeld van de marktsituatie, waardoor je beslissingen kunt nemen die op feiten gebaseerd zijn en niet op gevoel. Zo helpen we je om het best mogelijke verkoopmoment te kiezen, in een markt die continu in beweging is.

Handige hulpmiddelen voor de woningverkoop

Huis Verkopen is er voor iedereen die de verkoop van zijn of haar woning wil regelen, stap voor stap. Met de vele praktische tools die we aanbieden is het eenvoudiger dan ooit om de juiste beslissingen te nemen tijdens het verkoopproces. Wil je bijvoorbeeld een waardebepaling van je woning, of ben je op zoek naar een goede makelaar? Met een paar klikken heb je de juiste informatie voorhanden. Ook kun je makkelijk makelaarstarieven opvragen uit jouw omgeving zodat je nooit teveel betaalt. En om geen enkele stap over het hoofd te zien tijdens de verkoop van je woning, bieden we ook een handig stappenplan aan. Zo regel jij de verkoop van je huis op een slimme en efficiënte manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen