Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Franeker

Als je overweegt je huis in Franeker te verkopen, dan is het in deze markt slim om de trends en ontwikkelingen op de voet te volgen. Inzichten in woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties per juli 2024 kunnen nuttig zijn om je verkoopstrategie op af te stemmen. Zo ben je beter voorbereid en kun je mogelijk je winst maximaliseren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Franeker

In Franeker liggen de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs de afgelopen 3 maanden op respectievelijk € 336.138 euro en € 309.600 euro. Deze spelen een belangrijke rol bij het overwegen van het verkopen van je huis. Om je een duidelijker beeld te geven, presenteren we hieronder een grafiek met deze prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Franeker

Afgelopen 3 maanden

€ 131.000
€ 259.000
€ 386.000

Het kan waardevol zijn om de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Franeker te beschouwen. Deze prijsindicator geeft je een samengevat idee over de huidige stand van de huizenmarkt. Kijkend naar de gemiddelde prijs van € 2.768 euro per vierkante meter, kunnen we een diepgaande analyse krijgen van de waardetrends. Bekijk de onderstaande grafiek om deze trends over de afgelopen drie maanden te ontdekken:

Huizenprijzen in Franeker per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.400
€ 2.900

Prijsontwikkeling Franeker laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Franeker een kenmerkende beweging laten zien. De woningprijzen zijn in deze tijd aanzienlijk in beweging geweest, zonder specifieke trends of bijzonderheden te accentueren.

Vorige maand was de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Franeker € 336.138 euro. Deze cijfers passen bij de gemiddelde bewegingen op de nationale woningmarkt. Bekijk de specifieke prijsontwikkelingen in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Franeker waard?

De waarde van je woning in Franeker is afhankelijk van meerdere factoren. Zo spelen onder andere de staat van onderhoud, de ligging, de grootte en de marktomstandigheden een grote rol. Een woning in perfecte staat en op een gewilde locatie zal uiteraard meer waard zijn dan een vergelijkbaar huis dat onderhoud nodig heeft of op minder populaire locatie staat.

Als je precies wilt weten wat je huis waard is, is een gratis waardebepaling van een makelaar de beste keuze. Deze waardebepaling vormt een goed uitgangspunt, of je nu concreet plannen hebt om te verkopen, of als je gewoon een beter beeld wilt van de huidige waarde van je woning. Wanneer je een waardebepaling aanvraagt, word je gekoppeld aan een ervaren makelaar.

Een gratis waardebepaling is zeker een goed idee, omdat een makelaar bij je thuis komt om je woning te bekijken. Deze professional kan ter plekke de details en specifieke kenmerken van je huis meenemen in de uiteindelijke waardering. Dit geeft niet alleen de meest nauwkeurige schatting van wat je huis waard is, maar biedt ook inzicht in manieren om de waarde van je huis mogelijk te verhogen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers tonen een gevarieerd beeld aan, zoals je zult ontdekken met de onderstaande grafieken. Doordat de huizenprijzen niet uniform zijn over alle plaatsen, zie je een verschil wanneer je Franeker vergelijkt met zijn omringende gemeenten:

In deze grafieken wordt een uniek marktbeeld geschetst, waardoor je een degelijk beeld krijgt van de huidige situatie. Het biedt je de kans om Franeker niet alleen te zien in de context van zijn eigen woningmarkt, maar tevens in de bredere context van vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Franeker

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je juist voor een bepaalde makelaar in Franeker zou moeten kiezen? Goed dat je daar over nadenkt! Makelaars kunnen namelijk sterk variëren ieder hun eigen expertise, netwerk en verkoopstrategie. Misschien is er eentje die perfect aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

Het kiezen van de juiste verkoopmakelaar zorgt niet alleen voor een prettige samenwerking, maar kan ook nog eens het verschil betekenen in de verkoopprijs van je huis. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van een goede presentatie, deskundige prijsbepaling en efficiënte onderhandelingsvaardigheden. Om te bepalen welke makelaar best bij je past, is het slim om ze eens naast elkaar te leggen.

Vergelijk makelaars in Franeker Of lees meer over makelaars in Franeker

Gemiddelde tarieven van makelaars in Franeker

Veel mensen zijn zich niet bewust dat courtages van makelaars kunnen variëren. In Franeker ligt het gemiddelde courtage van een makelaar op 1,17% van de verkoopprijs. Dat betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 336.138 al snel € 3.933 aan makelaarskosten kunt verwachten.

Als je je huis wilt verkopen, is het raadzaam om niet klakkeloos de eerste de beste makelaar te kiezen. Het loont om te vergelijken en te onderhandelen over de courtage. Let echter niet alleen op de prijs, maar ook op de service en de ervaring van de makelaar. Een goede makelaar kan het verschil maken bij het succesvol verkopen van je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Franeker

In Franeker domineren koopwoningen het woninglandschap. Met een totaal aantal van 3909 koopwoningen, zou het je niet verbazen dat de stad voor het grootste deel bestaat uit woningeigenaren. Dat betekent echter niet dat er alleen maar koopwoningen zijn. Franeker heeft ook een divers aanbod van bijvoorbeeld sociale huurwoningen en woningen met een andere bestemming die tezamen bijdragen aan de verscheidenheid van het woningaanbod.

Aantal verkochte woningen in Franeker

In de afgelopen 12 maanden is er in Franeker een vast aantal woningen verkocht. Dit aantal wordt weergegeven door de tag 119. Naast deze transacties zijn er ook nieuwe aanmeldingen, dit zijn huizen die nieuw in de verkoop zijn geplaatst. Hoe deze verhouding ligt en hoe dit zich heeft ontwikkeld, vind je terug in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Franeker te verkopen?

Als je overweegt om jouw huis in Franeker te verkopen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Een grondige waardebepaling door een makelaar aanvragen is één van de eerste stappen. Daarna is het belangrijk om na te denken over een reële vraagprijs en eventueel verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen. Bovendien kan het verstandig zijn om de prestaties en tarieven van verschillende makelaars te vergelijken door makelaarstarieven op te vragen bij lokale makelaars.

Het kan overweldigend zijn om alle stappen van de verkoop te overzien. Daarom kan het nuttig zijn om een gestructureerd stappenplan voor de verkoop van je huis te volgen. Dit helpt je om gefaseerd en overzichtelijk te werk te gaan, en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Zo wordt het proces van jouw huis verkoop in Franeker een stuk minder ingewikkeld.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is belangrijk om te weten dat de vastgoedgegevens van Franeker altijd aan verandering onderhevig zijn. De gegevens die je hier vindt, worden voortdurend bijgewerkt om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot de meest recente informatie. Het volgen van de laatste vastgoedstatistieken van Franeker kan je helpen de huizenmarkt beter te begrijpen, wat je op zijn beurt kan helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over jouw woning.

Het nut van HuisVerkopen.nl voor jouw woningverkoop

Buiten het verstrekken van actuele woningmarktgegevens, dient HuisVerkopen.nl als een handig hulpmiddel in de voorbereiding en uitvoering van jouw verkoopproces. Hier vind je informatie met betrekking tot de kosten van het verkopen van een huis, kun je makelaarstarieven vergelijken en zelfs opvragen bij makelaars. Vergroot jouw inzicht in de waarde van jouw woning door een gratis waardebepaling op te vragen bij een ervaren lokale makelaar. En heb je jouw energielabel nog niet op orde? Via deze website kun je eenvoudig een energielabel aanvragen bij een lokale energieadviseur. De stap naar veilige en succesvolle verkoop van jouw woning is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen