Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Franeker

Ben je van plan om je huis in Franeker te verkopen? Het vinden van een goede makelaar is dan cruciaal. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste makelaar te kiezen voor de verkoop van je woning in Franeker.

Over makelaars in Franeker

In de prachtige stad Franeker ben je klaar om je huis te verkopen. Er zijn echter enkele punten om op te letten bij het kiezen van de juiste makelaar. Uiteraard wil je dat jouw makelaar bekend is met de lokale markt en kennis heeft van de Franekerse vastgoedomgeving. Hoe bekender de makelaar met het gebied, hoe beter hij uiteindelijk je huis kan verkopen. Daarnaast is het belangrijk dat de makelaar een goede verkoopstrategie hanteert en transparant is over de kosten.

Je vraagt je wellicht af: Welke makelaar heeft de snelste doorlooptijd en welke makelaar behaalt de hoogste verkoopprijs? Of misschien welke makelaars kunnen de beste match met jouw specifieke noden en wensen creëren. Deze vragen zijn volstrekt normaal. Door makelaars te vergelijken kun je deze vragen beantwoorden en de meest geschikte makelaar voor je situatie vinden. Deze tool helpt je om objectief te kijken naar wat elke makelaar te bieden heeft en wat het beste past bij jouw wensen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.731
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.260
Besparing (gem.)
€ 1.132

Actueel

 • Het is goed om op de hoogte te zijn dat de gemiddelde courtage van een makelaar in Franeker momenteel 1,17% van de verkoopprijs is. Hier kun je meer informatie vinden over de huidige situatie in Franeker.
 • Ook de huidige huizenprijzen in Franeker zijn belangrijk om te weten. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt nu € 318.875. De gemiddelde prijs per vierkante meter is eveneens interessant en ligt momenteel op € 2.697 (update in april 2024). Meer gedetailleerde informatie over de huizenprijzen in Franeker kun je hier vinden.
 • In aanvulling op de courtagekosten, zijn er ook nog andere kosten verbonden aan het inschakelen van een makelaar. De gemiddelde makelaarstarieven in Franeker bedragen momenteel € 3.731. Het vergelijken van tarieven kan je helpen om een passende keuze te maken.

Uitgelichte makelaars in Franeker

Er is een overvloed aan makelaars in Franeker die staan te popelen om je te assisteren bij de verkoop van je woning. Het is echter niet raadzaam om overhaast met de eerst beschikbare makelaar in zee te gaan. Het levert je veel op als je de tijd neemt om makelaars in Franeker op een objectieve manier te vergelijken, denk hierbij aan factoren zoals ervaring, verkoopsnelheid en courtagekosten.

Logo De Franeker Makelaardij

De Franeker Makelaardij

Bij De Franeker Makelaardij kom je terecht bij een betrokken en persoonlijk team. Met hun specialismen in woningfotografie en monumentale en recreatieve woningen zetten ze altijd een stap extra voor je in. Ze zijn flexibel met bezichtigingen, denken graag met je mee en zijn goed bereikbaar, zelfs via WhatsApp. Als lid van de NVM en met diverse certificaten op zak zorgen ze voor continue innovatie en kennisontwikkeling. Gevestigd aan de rand van de binnenstad, zijn ze goed bekend met de lokale markt en investeren ze actief in de regio.
Logo De Waard Makelaars en Taxateurs

De Waard Makelaars en Taxateurs

Bij De Waard Makelaars en Taxateurs krijg je no-nonsense dienstverlening op alle facetten van onroerend goed. Je profiteert van heldere aankoopbegeleiding en een grondige risicoanalyse. Professionals en particulieren kiezen regelmatig voor deze deskundige makelaar. Ze bieden uitgebreide diensten, waaronder verkoop, aankoop en taxaties. Daarnaast hebben ze ook specialisatie in verscheidene soorten vastgoed. Als bonus kun je bij hen terecht in het Nederlands, Engels, Fries en Duits.

G2 Makelaars, de makelaars van Noardwest Fryslân

G2 Makelaars, de experts van Noardwest Fryslân, zijn gevestigd op Voorstraat 82 in Franeker. Hoewel ze geen lid zijn van een branchevereniging, bieden ze diensten aan die kenmerkend zijn voor professionaliteit en betrouwbaarheid. Ze zijn een solide keuze als je op zoek bent naar een makelaar die de lokale markt door en door kent.

Van der Wal Makelaars Franeker en Harlingen eo

Van der Wal Makelaars Franeker en Harlingen eo is een betrouwbare makelaar aangesloten bij branchevereniging Vastgoedpro. Zij bieden een scala aan diensten en zijn gecertificeerd. Ze zijn loyaal, professioneel en zetten echt de extra stap. Voel je gerust als je bij hen langsgaat voor hulp bij onroerend goed zaken; hun toewijding om jou te begeleiden is een prioriteit.

Let op: Er zijn meerdere verkoopmakelaars actief in Franeker dan degenen die je al hebt gezien. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in het overzicht. Door alle makelaars in Franeker te vergelijken met Huis Verkopen, vind je de makelaar die het beste bij jouw woning, situatie en voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Franeker Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Franeker?

Een makelaar in Franeker rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,17% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 318.875 in Franeker komt dit neer op € 3.731 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het is interessant om te weten dat bij een hogere woningwaarde, sommige makelaars mogelijk een lagere courtage in rekening brengen. Dit zijn overeenkomsten gemaakt op basis van de mogelijkheid snellere of duurdere verkoop.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Franeker 0,71% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.132 besparen door makelaars te vergelijken. Het is daarom altijd verstandig om je vooraf goed te informeren en verschillende makelaars te vergelijken.

Kosten van makelaars in Franeker

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 3.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Franeker

Wanneer je een huis in Franeker wilt verkopen, zul je merken dat de meeste makelaars opstartkosten vragen. Opstartkosten zijn vooraf bepaalde kosten die de makelaar in rekening brengt om jouw huis verkoopklaar te maken. Dit kan betrekking hebben op het opstellen van de verkoopbrochure, het maken van professionele woningfoto’s, de inzet van online marketing en de plaatsing van de woning op diverse verkoopsites.

De hoogte van deze opstartkosten kan flink variëren per makelaar. Gemiddeld liggen de kosten in Franeker tussen € 400 en € 700. Het is raadzaam om bij het kiezen van een makelaar zowel naar dit tarief als naar het courtage (de provisie) te kijken. Zo krijg je een volledig beeld van de kosten die je kunt verwachten bij het verkoopproces van jouw huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Franeker

Als je in het proces van het verkopen van je woning in Franeker zit, is het goed om te weten dat een vroegtijdige terugtrekking van de verkoop mogelijk extra kosten met zich mee kan brengen. De meeste makelaars in Franeker rekenen namelijk intrekkingskosten aan, mocht je beslissen de woning uit de verkoop te halen voordat deze daadwerkelijk verkocht is.

Wat zijn intrekkingskosten precies? Nou, dit zijn kosten die een makelaar in rekening brengt wanneer je besluit je woning uit de verkoop te halen, bijvoorbeeld omdat je hebt besloten toch niet te verhuizen of omdat je niet tevreden bent met de verkoopprocedure. De intrekkingskosten in Franeker variëren, maar op onze site wordt het gemiddelde bedrag bijgewerkt aan de hand van de tag € 500. Het is dus belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij je beslissing om je woning te verkopen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Franeker met een vast tarief

In Franeker zijn er makelaars beschikbaar die werken met vaste tarieven. Dit betekent dat je vooraf een vast bedrag betaalt voor de gehele dienstverlening. Dit pakket omvat meestal het waarderen van jouw huis, het publiceren van jouw huis op verschillende huizensites, het organiseren en bijwonen van bezichtigingen, het voeren van onderhandelingen en de uiteindelijke verkoop. De gemiddelde kosten hiervoor in Franeker zijn € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief duidelijkheid geeft over de kosten, zijn er ook risico’s verbonden aan deze keuze. Het tarief staat vast, ongeacht het verkoopresultaat. In een situatie waarbij jouw huis snel wordt verkocht of misschien niet zoveel inspanning vergt, betaal je mogelijk meer dan nodig. Bovendien kan het zijn dat de makelaar minder tijd heeft of neemt voor individuele begeleiding, omdat de beloning niet hoger wordt bij meer inzet.

Tip: Door makelaars met elkaar te vergelijken krijg je een goed beeld van de verschillende tarieven en wat ze voor jou betekenen. Het helpt je om de juiste keuze te maken die past bij jouw specifieke situatie en verwachtingen

4 feitjes over makelaars in Franeker

 • Het opvragen van tarieven kan tussen verschillende makelaars in Franeker variëren; de opstartkosten en voorwaarden zijn niet altijd gelijk. Het is raadzaam om deze goed na te kijken en te vergelijken.
 • Het valt op dat de snelheid waarmee huizen in Franeker worden verkocht verschilt per makelaar. Over het algemeen staat een huis hier gemiddeld 62 dagen in de verkoop.
 • Interessant genoeg blijkt dat woningen in Franeker gemiddeld 15% winstgevender worden verkocht met een makelaar dan zonder. Wat toont dat de bijdrage van een makelaar zijn vruchten afwerpt!
 • Uit onderzoek blijkt dat 87% van de huizenverkopers in Franeker de voorkeur geeft aan een traditionele makelaar, die het volledige verkoopproces verzorgt, tegenover een online makelaar die enkel de woning online plaatst.

Wat levert de beste makelaar in Franeker op?

De meest succesvolle makelaars in Franeker onderscheiden zich meer door hun prestaties dan door lovende beoordelingen. Ze leveren aantoonbaar betere resultaten bij de verkoop van jouw woning, zowel in termen van de behaalde verkoopprijs als de snelheid van de verkoop.

Hier is kort samengevat hoe je de toonaangevende makelaars in Franeker kunt herkennen:

 • Volgens de statistieken verkopen de allerbeste makelaars in Franeker huizen namelijk voor een prijs die gemiddeld € 8.412 boven de verwachte verkoopprijs ligt. Dit is een duidelijke indicatie van hun expertise en kennis van de lokale markt.
 • Wanneer we kijken naar de verkoopsnelheid, blijkt uit onze gegevens dat de snelste makelaars in Franeker woningen gemiddeld 17 dagen sneller dan andere makelaars weten te verkopen. Dit is een tastbaar resultaat van hun effectieve marketing- en verkoopstrategieën.

De beste makelaar in Franeker vinden

Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een makelaar? Terwijl de een houdt van een persoonlijke aanpak, wil de ander vooral scherpe tarieven. Niet iedere makelaar in Franeker is hetzelfde, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken.

Net als bij andere belangrijke keuzes, heeft de selectie van een makelaar een directe invloed op de uitkomst. Soms kan een mismatch zorgen voor een lagere verkoopprijs of een langer verkoopproces. Het is daarom aan te bevelen om makelaars te vergelijken, zodat je de beste match voor jouw situatie vindt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Franeker?

Als je jouw huis in Franeker wilt verkopen, is de keuze voor de juiste makelaar essentieel. We delen hier vijf punten waarop je moet letten bij jouw keuze:

Ervaring in Franeker

Zorg ervoor dat je kiest voor een makelaar die ervaring heeft met de huizenmarkt in Franeker. Deze lokale kennis kan zeer waardevol zijn.

Voorwaarden

Lees de voorwaarden van de makelaar zorgvuldig. Wat is bijvoorbeeld het beleid bij een langere verkoopperiode en hoe flexibel zijn ze met bezichtigingen?

Dienstenpakket

Wees bewust van wat de makelaar allemaal aanbiedt. Denk aan marketingmogelijkheden, fotograaf, verkoopborden en hun aanwezigheid bij de onderhandelingen.

Kosten

Naast de courtage, kunnen er extra kosten zijn zoals opstartkosten of advertentiekosten. Zorg dat je duidelijkheid hebt over alle kosten voor je een keuze maakt.

Persoonlijke klik

Een goede verstandhouding met de makelaar is belangrijk. Voel je je comfortabel bij de makelaar en communiceert deze duidelijk en eerlijk?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de pittoreske stad Franeker staan NVM-makelaars daarom klaar om je te helpen bij het verkoopproces van je woning. Deze gerenommeerde professionals zorgen dat je woning op de juiste manier in de markt wordt gezet, met een eerlijke vraagprijs en goede marketingstrategieën.

Naast NVM-makelaars zijn er ook VBO en VastgoedPRO makelaars gevestigd in Franeker die dezelfde hoogwaardige diensten leveren. Deze makelaars zijn gespecialiseerd in juridische en financiële zaken, en nemen deze complexe processen uit je handen.

Wat doet een makelaar in Franeker?

Wanneer je van plan bent je woning in Franeker te verkopen, kiezen de meeste mensen ervoor om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een verkoopmakelaar neemt veel werk uit handen en heeft expertise in huis om de verkoop vlekkeloos te laten verlopen.

Hieronder vind je een overzicht van enkele kerntaken die een verkoopmakelaar in Franeker doorgaans op zich neemt:

 • Vaststellen verkoopprijs: doet een waardebepaling van je huis
 • Opstellen verkoopplan: uitgekiend marketingplan gebaseerd op lokale marktkennis
 • Bezichtigingen organiseren: flexibel agenda beheren voor potentiële kopers
 • Voeren van onderhandelingen: met belangstellenden over de verkoopprijs en -voorwaarden
 • Bieden van juridische ondersteuning: bij het opstellen van de verkoopovereenkomst

Waarom een makelaar in Franeker inschakelen?

Als je overweegt je huis in Franeker te verkopen, kan de hulp van een goede makelaar een groot verschil maken. Het inschakelen van een makelaar biedt meerdere voordelen: van het ontzorgen van het verkoopproces tot aan hulp bij juridische en financiële vraagstukken. Je kunt actief op zoek naar een makelaar die bij jouw situatie past, door middel van een tool om een goede makelaar te vinden.

Ontzorgen tijdens het verkoopproces

Een makelaar ontzorgt je volledig tijdens het verkoopproces. Hij verzorgt de bezichtigingen, stelt de juiste verkoopprijs vast, adverteert optimaal en behandelt lastige onderhandelingen, waardoor jij je kunt richten op andere zaken.

Professionele kennis en ervaring

De kennis en ervaring van een makelaar komt goed van pas. Hij kent de markt in Franeker, kan een correcte woningwaarde bepalen en weet door zijn ervaring hoe de woning het beste gepresenteerd kan worden aan potentiële kopers.

Financiële en juridische hulp

Daarnaast wordt je door de makelaar bijgestaan op financieel en juridisch gebied. Hij zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving en kan adviseren over mogelijke financiële consequenties van de verkoop.

Bereik en netwerk

Tenslotte kan een makelaar door zijn bereik en netwerk in Franeker jouw huis sneller onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep. Dit kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen en zorgt mogelijk voor een betere verkoopprijs.

Makelaars in Franeker vergelijken

Het vergelijken van verkoopmakelaars is niet altijd makkelijk. Gelukkig helpt Huis Verkopen je daarbij. Op basis van statistieken van alle makelaars in Franeker, helpen we je de beste en meest geschikte makelaar te vinden.

 • Snelheid van de verkoop
 • Opbrengst van de verkoop
 • Ervaring en succesvolle verkoopgeschiedenis
 • Prijs/kwaliteit-verhouding van de dienstverlening

Dit doen we 100% objectief en onafhankelijk. Of je nu je huis snel wilt verkopen, of voor een maximale prijs, we helpen je de juiste keuzes te maken. En het beste deel? Het vergelijken van makelaars via Huis Verkopen is gratis en vrijblijvend.

Vergelijk makelaars in Franeker Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Franeker

De gemiddelde makelaarskosten in Franeker zijn € 3.731. Je kan altijd bij verschillende makelaars offertes aanvragen om deze te vergelijken. Op Huis Verkopen kun je dat gemakkelijk doen.

Kijk eerst naar de makelaarstarieven en verkoopsnelheid. Vergelijk deze met andere makelaars in Franeker. Controleer daarnaast de ervaringen van andere klanten. Met onze 'Goede makelaar vinden' kun je makelaars vergelijken.

Als je huis in Franeker niet snel verkoopt, kan de oorzaak bij verschillende factoren liggen. Het is raadzaam om een verkoopadvies aan te vragen bij de makelaar en eventueel je verkoopstrategie aan te passen.

Je kunt besparen door makelaars in Franeker te vergelijken. Door te vergelijken kun je gemiddeld € 1.132 besparen. Doe dit gemakkelijk via onze vergelijktool.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Franeker is 62 dagen. Dit verschilt per makelaar en per woningtype. Een goede makelaar kan je helpen bij het versnellen van de verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen