Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Tzum

In de wereld van vastgoed is kennis over de lokale marktomstandigheden in Tzum goud waard. Verkennen van vastgoedcijfers, zoals woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties in Tzum, is een goede voorbereiding voor de verkoop van je huis. Stap daarmee beter geïnformeerd je verkoopproces in.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Tzum

De gemiddelde verkoopprijs in Tzum is in de laatste 3 maanden € 239.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 359.250 euro. Deze prijzen geven een goede indicatie van de huidige staat van de woningmarkt in Tzum. Hiermee kun je een betere inschatting maken van de waarde van een huis als je van plan bent om een huis te kopen of te verkopen in dit dorp. Hieronder volgt een grafiek die deze prijzen verder illustreert:

Huizenprijzen in Tzum

Afgelopen 3 maanden

€ -158.000
€ 126.000
€ 409.000

Interessant genoeg kan een blik op de waarde per vierkante meter in Tzum veel zeggen over de huidige woningmarkt. Waarom is dat zo? Omdat deze specifieke waarde je kan helpen inzicht te krijgen in de perceptie van waarde in deze omgeving. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Tzum gelijk aan € 2.390. Neem een moment om onderstaande grafiek in te zien voor een gedetailleerd beeld:

Huizenprijzen in Tzum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.100
€ 2.900

Prijsontwikkeling Tzum laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Tzum niet stilgestaan. Zo was de gemiddelde verkoopprijs van een woning afgelopen maand € 239.000 euro. Toch vertellen deze individuele getallen niet het volledige verhaal. Voor een completer overzicht van de woningmarktcijfers in Tzum, bekijk je de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Tzum waard?

Het besluit om je thuis in Tzum te verkopen kan sterk afhankelijk zijn van de mogelijke opbrengst in de actuele woningmarkt. De verwachte verkoopprijs vormt vaak een belangrijke factor in het maken van deze keuze. Terwijl het potentieel van je woning op de huidige markt inzichtelijk wordt, kun je een meer geïnformeerde beslissing nemen.

Als je het verkopen van je huis in overweging neemt, is het een aanrader om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Dit geeft je een realistische inschatting van wat je kunt verwachten, en helpt ook bij het vaststellen van een realistische vraagprijs, wat de verkoopsnelheid van je woning kan bevorderen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar kan bestaan uit een grondige evaluatie van je woning, rekening houdende met diverse factoren zoals de locatie, de afmetingen en de staat van onderhoud. Maar het kan voordeel bieden om niet alleen bij één makelaar, maar juist bij meerdere makelaars een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen. Dit vanwege het feit dat de geschatte waarde per makelaar kan variëren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je kijkt naar de huizenmarkt, merk je al snel op dat de verkoopprijzen van woningen per plaats kunnen variëren. Zo zijn de verkoopprijzen van huizen in Tzum bijvoorbeeld enigszins afwijkend van die in de omliggende plaatsen. Het is dus zeker van belang om je te verdiepen in de lokale huizenmarkt en de huidige prijstrends als je een huis wilt kopen of verkopen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Tzum

Als je van plan bent je woning in Tzum te verkopen, wil je hiervoor natuurlijk de best presterende makelaar in de arm nemen. Er zijn diverse makelaars in Tzum die op verschillende gebieden beter presteren dan anderen. Denk hierbij aan korte verkoopduur, hoge verkoopprijsrealisatie en goede beoordelingen van voormalige klanten.

Bij de verkoop van je huis, speelt de keuze voor een goede makelaar in Tzum een belangrijke rol. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel de verkoopsucces van je woning. Een goede vergelijking van verschillende makelaars kan hierbij enorm helpen. Op onze website kun je makkelijk en snel verschillende makelaars vergelijken. Laat je dus altijd door meerdere makelaars informeren en maak een weloverwogen keuze!

Vergelijk makelaars in Tzum Of lees meer over makelaars in Tzum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Tzum

Scherpe courtages zijn een belangrijke factor wanneer je jouw woning in Tzum wilt verkopen. In dit idyllische Friese dorp ligt de gemiddelde courtage van makelaars rond de 1,34%. Deze courtage percentage wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Een lager tarief is uiteraard gunstig, maar laat je niet louter door de prijs leiden.

Naast het tarief, spelen kwaliteit en ervaring ook een grote rol. Immers, een goede en ervaren makelaar kan ervoor zorgen dat je woning verkocht wordt tegen een prijs die in balans is met de gemiddelde verkoopprijs van ongeveer € 239.000 in Tzum. Om je op weg te helpen bij het selecteren van een geschikte makelaar, kun je via makelaarstarieven in Tzum opvragen. De geselecteerde makelaars informeren jou vervolgens over hun tarieven, waardoor je eenvoudig de kosten van verschillende makelaars kunt vergelijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Tzum

Mede door de hoeveelheid van koopwoningen, is Tzum een plek waar veel mensen hun eigen nestje bezitten. Echter bestaat niet ieder thuis uit een koophuis. In deze karakteristieke Friese plaats vind je ook een selectie aan (sociale) huurhuizen en panden met een unieke bestemming, wat bijdraagt aan de diversiteit van het woonaanbod. Kortom: ongeacht je woonvoorkeur, het kan zijn dat Tzum de plaats is waar je je toekomstige woning vindt.

Aantal verkochte woningen in Tzum

In de voorbije 12 maanden is er een variërend aantal woningen in Tzum in de verkoop gegaan, de zogenaamde 'aanmeldingen'. Daarnaast zijn er daadwerkelijk een aantal woningen verkocht, gekenmerkt als 'transacties'. Het specifieke aantal verkochte woningen bedraagt 11. Hieronder geeft de grafiek de maandelijkse verdeling hiervan weer:

Ben je van plan jouw huis in Tzum te verkopen?

Verkopen van je huis in Tzum kan soms wat uitdagingen met zich meebrengen. Niet alleen moet je de concurrentie aangaan met andere verkopers in dit pittoreske Friese dorp, maar makelen in deze regio vereist ook specifieke kennis. Daarnaast moet je allerlei belangrijke zaken goed geregeld hebben, zoals een geldig energielabel en het organiseren van een bezichtiging. Dit kan allemaal best intimiderend zijn.

Gelukkig zijn er meerdere maatregelen die je kunt treffen om het verkoopproces vlotter te laten verlopen. Een bekwame, lokale makelaar met kennis van de Tzum-markt kan bijvoorbeeld een wereld van verschil maken. Ook een goede presentatie van je woning – denk aan professionele fotografie en een gedetailleerde omschrijving – kan helpen om sneller een koper te vinden. Voor een gedetailleerd stappenplan voor het verkopen van jouw woning in Tzum kun je altijd terecht op onze website. Met de juiste aanpak is het verkopen van je huis in Tzum absoluut haalbaar.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De situatie op de woningmarkt in Tzum is voortdurend in beweging. Daarom werken we er hard aan om de meest recente gegevens voor jou beschikbaar te houden op onze site. Deze constante stroom van informatie kan van grote waarde zijn als je overweegt om jouw huis te verkopen. Door de prijzen, verkoopsnelheid en andere belangrijke factoren bij te houden, krijg je een beter beeld van de huidige marktomstandigheden en kunt je mogelijk een betere beslissing nemen over het moment van verkoop.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij de verkoop

HuisVerkopen.nl is de gids voor verkoop van jouw huis. Op ons platform vind je een schat aan informatie en handige tools om je voor te bereiden op de verkoop van jouw woning. Van nuttige informatie over hoe je de vraagprijs bepaalt tot nuttige tips om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Daarnaast kun je direct offertes van lokale makelaars opvragen, de waarde van jouw huis laten bepalen door deskundige, lokale makelaars en zelfs checken of jouw huis een geldig energielabel heeft. Ook helpt HuisVerkopen.nl je om jouw verkoopproces te stroomlijnen met een interactief stappenplan voor de verkoop van jouw huis. Met al deze hulpmiddelen onder handbereik, helpt HuisVerkopen.nl je jouw huis op de meest efficiënte manier te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen