Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Workum

De huizenmarkt in Workum ervaart je nu in levende lijve, aangezien jij jouw woning wilt verkopen. Volg nauwgezet de laatste trends om een gezond beeld te krijgen van de vraagprijzen en het aantal transacties. De gemiddelde verkoopprijs is, net als in de rest van Nederland, behoorlijk in beweging. Het is juli 2024 en de statistieken op deze pagina houden je op de hoogte van deze gegevens om succesvol je huis te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Workum

De gemiddelde verkoopprijs in Workum is in de laatste 3 maanden € 370.016 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 466.818 euro. Deze cijfers geven aan dat er een interessante interactie is tussen vraag en aanbod op de woningmarkt in Workum. Om een nog duidelijker beeld te krijgen van de recente trends, bekijk dan de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Workum

Afgelopen 3 maanden

€ 27.000
€ 272.000
€ 517.000

De volgende data-illustratie geeft inzicht in de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs, uitgedrukt per m2, over de afgelopen 3 maanden voor woningen in Workum. Met deze informatie krijg je een gedegen besef van de aard van de woningmarkt aldaar zonder complexe berekeningen te doen. Bekijk deze nuttige, tijdspecifieke gegevens in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Workum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.600
€ 3.900

Prijsontwikkeling Workum laatste 12 maanden

In het proces van een huis verkopen, is het handig om te kijken naar de ontwikkelingen rond de huizenprijzen in Workum in het laatste jaar. Daarbij hield de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand zich op € 370.016. Het volgen van deze trends kan van nut zijn, aangezien prijsontwikkelingen in Workum veelal een reflectie zijn van de landelijke bewegingen. Ontdek het nu zelf in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Workum waard?

De waarde van jouw woning in Workum is continu in beweging. Dit komt door verschillende factoren zoals de constant veranderende economische situatie, ontwikkelingen in de regio en trends op de woningmarkt. Het verloop van woningwaardes is dus een logisch gevolg van deze variabelen en kan vaak onvoorspelbaar zijn.

Het is dan ook aan te raden om helderheid te verkrijgen over de huidige waarde van je woning. Met deze kennis ben je beter in staat een realistische verkoopprijs te bepalen en voorkom je eventuele teleurstellingen. Een makelaar kan je helpen met een gratis waardebepaling van je woonst.

Een gratis waardebepaling vindt plaats aan huis. Het kost je slechts een klein beetje tijd en geeft je een schat aan informatie. Het is eenvoudig, handig en wordt uitgevoerd door een deskundige makelaar. Let wel, een waardebepaling is niet hetzelfde als een uitgebreide taxatie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel Workum zijn eigen unieke woningmarkt heeft, zijn er duidelijke verschillen te bemerken wanneer we dit vergelijken met naburige gemeenten. De huizenprijzen fluctueren namelijk behoorlijk, afhankelijk van de exacte locatie. Hiermee wordt aangetoond dat de economie van de woningmarkt zeer plaatsgebonden is.

Het is bijzonder inzichtelijk om deze variatie bloot te leggen. Door de huizenprijzen van Workum af te zetten tegen die in vergelijkbare plaatsen, ontstaat een breder beeld van de huidige marktsituatie. Hieronder tref je twee grafieken aan, die deze vergelijkingen visueel weergeven:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Workum

Heb jij je ooit afgevraagd op welke manieren makelaars in Workum van elkaar verschillen? Het antwoord is: op vele manieren! Zo kan de ene makelaar zich vooral richten op online marketing, terwijl de andere grootse openhuisdagen organiseert. Ook kan het tarief dat een makelaar vraagt aanzienlijk variëren, evenals de kwaliteit van de geboden dienstverlening.

De keuze voor een goede verkoopmakelaar kan een groot verschil maken. Bijvoorbeeld de manier van onderhandelen met potentiële kopers kan bepalen hoe snel je huis verkocht wordt en voor welke prijs. Ook de uitstraling van de foto's en de opmaak van de advertentie zijn doorslaggevend. Het is om die redenen aan te raden om verschillende makelaars naast elkaar te leggen en een weloverwogen keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Workum Of lees meer over makelaars in Workum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Workum

Als je een woning in Workum wilt verkopen, is het belangrijk goed op de hoogte te zijn van de gemiddelde courtages. Makelaars rekenen gemiddeld namelijk een courtage van 1,15% in Workum. Gezien de gemiddelde verkoopprijs van een huis in deze stad ligt op € 370.016, kun je begrijpen dat de makelaarskosten in absolute zin flink kunnen oplopen.

Omdat de tarieven van makelaars behoorlijk variëren, is het verstandig meerdere makelaars te benaderen en hun tarieven te vergelijken. Hiervoor kun je op makelaarskosten opvragen terecht. Hierin schuilt ook een kans om te onderhandelen over de courtage. Onthoud dat je niet alleen naar kostentarief kijkt, maar ook naar de kwaliteit en bijgeleverde diensten van de makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Workum

In het pittoreske Workum vind je een scala aan woningen om uit te kiezen. Een deel van de huizen wordt beschikbaar gesteld voor sociale huur, maar het merendeel betreft koopwoningen. In feite, is het aantal beschikbare koopwoningen in Workum te vinden onder de tag 1451, wat aantoont dat het bezitten van een woning de voorkeur geniet in deze regio.

Aantal verkochte woningen in Workum

In de afgelopen 12 maanden hebben we in Workum een beweging gezien in zowel aanmeldingen als transacties. Woningen zijn in de verkoop gezet en daadwerkelijk verkocht. Het aantal verkochte woningen in deze periode laat zich weergeven als: 38. Ontdek de exacte getallen in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Workum te verkopen?

Er komt meer kijken bij het verkopen van je woning in Workum dan je misschien in eerste instantie denkt. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar, het vinden van de beste makelaar om de verkoop te begeleiden, en het verduidelijken van jouw kosten voor de verkoop. Ook is het belangrijk om te weten hoe je jouw woning voor de hoogste prijs kunt verkopen.

Om alles goed op een rijtje te hebben, kan een stappenplan voor de verkoop van je woning in Workum handig zijn. Zo'n stappenplan biedt een handig overzicht van wat je moet doen en in welke volgorde, en kan ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Het is ook raadzaam om goed lokale makelaarstarieven te vergelijken, zodat je zeker weet dat je een eerlijke deal krijgt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Hartelijk welkom op Huis Verkopen, het online platform waar jij voor de verkoop van je huis terecht kunt! Om jou optimaal te helpen, hebben we op deze site gedetailleerde informatie over de vastgoedmarkt in Workum verzameld. Deze woningcijfers worden met veel zorg en aandacht samengesteld en continu bijgewerkt, zodat je altijd actuele informatie tot je beschikking hebt. Het is dus een goed idee om terug te komen voor de meest recente woningcijfers, zodat je het perfecte verkoopmoment in Workum kunt bepalen.

Handige hulpmiddelen voor de huizenverkoop

Maak je klaar voor een zorgeloze verkoop van je huis met Huis Verkopen! Onze website is uitgerust met allerlei handige tools die je ondersteunen bij de voorbereiding en afhandeling van je huizenverkoop. Wil je bijvoorbeeld de waarde van je huis weten? Vraag dan hier een gratis waardebepaling aan. Op zoek naar de perfecte makelaar? Met onze vergelijkingstool vind je de beste makelaar in Workum. Ook kun je makkelijk tarieven van makelaars opvragen en zo flink besparen op je makelaarskosten. Volg ons uitgebreide stappenplan om niets over het hoofd te zien. Met Huis Verkopen haal je het maximale uit de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen